» »

Štipendija

Štipendija

Flamer ::

A se jo dobi tud poleti??

bosstjann ::

DA

SkIDiver ::

Republiška tud?

LPP ::

Dobis jo, ce nisi maturant - v tem primeru si na suhem do novembra.
Ljubljanski potniški promet

SkIDiver ::

Heh pol sm na suhem že vsa 4 leta, ker sem vsa 4 leta dobival samo 10 mescev štipendijo.

Ziga Dolhar ::

Nič več štipendije??? Šit.

Ja, ampak na neki GOV strani tudipiše kar pravi LPP:\

Tomi ::

Samo za moje pojme je tole malo skregano z logiko, ker recimo da študentje imajo še izpite tudi avgusta in septembra (ali pa tudi recimo ne). Če bi to vzeli kot pogoj za to, kdo lahko dobiva poleti štipendijo. Ker tudi maturo lahko delaš jeseni, samo verjetno jih ni ravno veliko, ki bi imeli Ziosovo in ne naredili mature v pro. Je pa res, da se da eno Ziosovo zaslužiti v 14 dneh lahkega dela.
metrodusa.blogspot.com

sketch ::

Tomi, glede zoisove - podarjen konj, zobje... ;)
Za šiškebab pa kakšen drink/vstopnino/karto/cede se nabere. Za ostalo je pa itak treba garat.

lp
s.

ps. Sicer pa je glede maturantov tako - ko zaključiš 4. letnik, zaključiš SŠ izobraževanje. Dokler se ne vpišeš na fax, se ne šolaš - in imaš štipendijo "na hladnem" (kar sem jaz odkril dan za tem, ko bi morala štipendija pridet, kar mi je rahlo podrlo finančne načrte, a OK.)
Adapt and overcome.

No, samo bi pa prav rad videl nekoga, ki ima Zoisovo in je tako, oprostite izrazu, neumnen, da ne gre študirati. Druga zadeva so objektivne okoliščine, kjer pa se da tako ali tako drugače urediti.
Sicer pa je štipendija lahko za marsikaj, če jo znaš lepo porablajati. Meni še ostaja, res je pa, da nimam pa punce, ki bi mi žrla denar>:D
metrodusa.blogspot.com

Imaš pa dekle, ki ga ser.....?

Ooopsie. Hec :-) >:D

Zgodovina sprememb…

Loki ::

kako se sploh dobi zoisova na faxu?
za srednjo solo sicer vem, kak pa za fax? (a je kej odvisno, a si na VS ali UNIV?)

Hmm, tako da te na SŠ v 4. letniku predlagajo za Zoisovo? :]

LPP ::

Štipendijo za faks dobiš, če si maturiral s 30 + (popravite me, če se motim) točkami, če si bil vsa leta odličen ali če si se na kakem področju posebej izkazal... zdi pa se mi, da te mora priporočiti šola.
Ljubljanski potniški promet

JurijTurnsek ::

pizda ej zdej se bom pa mogo začet učit... jao vseh 30+ mi še sm preostane... jupi;(
http://www.slatnaskejta.com

tomaz255 ::

Če imaš v srednji šoli Zoizovo štipendijo in si maturo naredil z zadostnim številom točk(ne vem točno koliko), automatsko obdržiš štipendijo in te ne rabi noben predlagat

Pogoji za nadaljevanje prejemanja Ziosove iz SŠ na faks so napisani v pravilniku o štipendiranju, in niti ne vem, kakšna mora biti ocena, verjetno gre za dober uspeh v zadnjem letniku in ne na maturi. Še vedno je pa tako, da lahko na faksu dobiš na novo Zoisovo, če imaš povprečje nad 8,0 in te predlaga nekdo od kadra. Kar niti ni problem, samo če te predlaga, jo že imaš od prej.
Sicer pa, več o štipendiranju je na strani Zavoda za zaposlovanje. Se splača malo pogledati.
metrodusa.blogspot.com

no sej to stran sm mislu!
Aha , tlele je en citat iz enga odstavka:
Štipendije se izplačujejo mesečno za pretekli mesec za celotno šolsko oziroma študijsko leto, razen v zaključnem letniku, ko se za julij in avgust ne izplačujejo:)

Še en dokaz, da tudi slepa kura zrno najde je to, da na spletnih straneh slovenske vlade in ministrstev celo kaj pametnega najdeš.
Samo je pa vseeno nefer, da pride prva študijska štipendija šele nekje decembra..
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1921495396 (9138) MIHAc27
»

Zlati maturantje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5614866 (6376) jype
»

Štipendije (Zoisova in morebitne druge)

Oddelek: Loža
395597 (4149) Volta
»

Zoisova štipendija (strani: 1 2 )