Forum » Pomoč in nasveti » Daljinec za računalnik
Daljinec za računalnik
akulp ::
vem teh tem je blo že nekaj, pa nikjer odgovora.
Kje bi dobil daljinca v velikosti KREDITZNE KARTICE pa tud take oblike pa da bi ga lahko sprogramiral prek IRa na računalnik ter z nji upravljal recmo WinAmp pa kšne podobne programe?
A mi kd naredi IR? Pa predlaga kje dobit daljinca , pa če obstaja pol kakšen program za nastavitev daljinca in komand, pa tako bi rad, da in treba da je tist program ki ga želiš upravljati aktiven; npr. WinAmp je prižgan vendar minimiziran v Start vrstico, jaz srfam, pa zraven z daljincem upravljam WinAmp
TNX 100x
Kje bi dobil daljinca v velikosti KREDITZNE KARTICE pa tud take oblike pa da bi ga lahko sprogramiral prek IRa na računalnik ter z nji upravljal recmo WinAmp pa kšne podobne programe?
A mi kd naredi IR? Pa predlaga kje dobit daljinca , pa če obstaja pol kakšen program za nastavitev daljinca in komand, pa tako bi rad, da in treba da je tist program ki ga želiš upravljati aktiven; npr. WinAmp je prižgan vendar minimiziran v Start vrstico, jaz srfam, pa zraven z daljincem upravljam WinAmp
TNX 100x
|Luka| ::
Jaz imam to narejeno. Software je Girder, in IgorPlugIn - s tem, da moras narediti napravico s 4 elementi ;).
Kar se pa tice daljinca, pa lahko uporabis kateregakoli od tvja do radia....
LP Lix
Kar se pa tice daljinca, pa lahko uporabis kateregakoli od tvja do radia....
LP Lix
Zgodovina sprememb…
- spremenil: |Luka| ()
the_unborn ::
Zakaj pa moras met tako majhen dalinc? lahko mas navadnega pa mas se kej druzga gor. Za IR sprejemnike poglej u conrad, baje se priklopi preko com porta.
No, pojma nimam, samo nekej govorim...
No, pojma nimam, samo nekej govorim...
Lix: se pravi, da je blazno zapleteno. Kateri elementi so gor? A se da s tem progiejm upravlat vse programe, no verjetno je treba znat programirt?!
jRk0 ::
Jaz tudi mam Girderja pa igor plugin. Ne rabis nic vedet programirat, lahko pa si nastavis za katerikoli program, ki ga mas:) program tap ac ir signal prevede v tipko iz tipkovnice in je isto, kot da bi s tipkovnico nadzoroval sisem. Lahko pa premikas tudi misko pa klikas pa vse:)
You fuck up once, you loose two teeth.
|Luka| ::
Sploh ne, vse kar je v vezju je IR sprejemniska dioda 2 upora, kondenzator in dioda.
Vse skupaj priklopis na COM. Programirat ti pa ni potrebno znati.
Bi prilepil link pa sem prelen da bi po googlu iskal
LP Lix
Vse skupaj priklopis na COM. Programirat ti pa ni potrebno znati.
Bi prilepil link pa sem prelen da bi po googlu iskal
LP Lix
lepo...
a ma kdo kaksno shemo vezja, no lahko tudi poveste kako stvari stojijo, saj ni zapleteno
glih pred dnevi sem gledal po konradovem katalogu in premisljeval o tem da bi mel dalinca na pc
a ma kdo kaksno shemo vezja, no lahko tudi poveste kako stvari stojijo, saj ni zapleteno
glih pred dnevi sem gledal po konradovem katalogu in premisljeval o tem da bi mel dalinca na pc
DavidJ ::
kaj pa.. brez zicna miska?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Borci ::
bosstjann ::
mene zanima kje kupit ves potreben material za sestavo sprejemnika
p.s. kaj moram sploh kupit
hvala
p.s. kaj moram sploh kupit
hvala
MadMax ::
akulp:
Tist mali daljinc kupis v Conradu.
Univerzalc (TV/VCR/SAT/CD), velikosti kot kartica-kot Kenwoodov od avtoradia, debel 5mm. 27 tipk, + 4 za izbiro (oklepaj zgoraj), + "func" funkcijska tipka za dodatne ukaze.
Skratka, to kar isces.
Tist mali daljinc kupis v Conradu.
Univerzalc (TV/VCR/SAT/CD), velikosti kot kartica-kot Kenwoodov od avtoradia, debel 5mm. 27 tipk, + 4 za izbiro (oklepaj zgoraj), + "func" funkcijska tipka za dodatne ukaze.
Skratka, to kar isces.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Fantje najlepša hvala za vse odgovore!
Bom si sestavil to vse slupaj. BTW ja len sem pa ful, ker mam že brezično tipkovnico in miško pa rabim še daljinca
Bom si sestavil to vse slupaj. BTW ja len sem pa ful, ker mam že brezično tipkovnico in miško pa rabim še daljinca
Še nekaj me zanima, zdaj sem inštaliral Girder-ja + Igor Plugin pa mi napiše v Girder-ju da je vhodna naprava najdena vendar pa mi Igor plugin ob vhodu v Girderja še vedno javi: There may be hardware problem in reciever!
A je zdaj z IR sprejemnikom kaj narobe a moram še kje kaj nastavit?
TNX
A je zdaj z IR sprejemnikom kaj narobe a moram še kje kaj nastavit?
TNX
OK IR zdej deluje , GIrder javi da je z vhodno napravo vse OK (da je vklopljena) sam zdej kako naprej ker je vse zatmenjeno (tam Ukazi, Tipkovnica...)
A rabim še kašen Plug-In al kaj takega??
A rabim še kašen Plug-In al kaj takega??
_pobesneli_ ::
Meni je delalo le pet minut dokler nisem ugasnil programa potem ko sem ponovno vklopil program mi je napisalo napako.There may be hardware problem in reciever.
Katero verzijo programa priporocate?
Katero verzijo programa priporocate?
_pobesneli_ ::
Nekako sem rešil problem.Zdaj se pa je pojavil nov kako naredis da menjas volume wave/direct sound Višam ga lahko za znizat pa ne vem kako nastavit.Mi lahko kdo pomaga.
Živjo, daj mi prosim povej kako si sploh resil ta problem, in kako sploh nastavljas te funkcije...nic mi ni jasno....
Borci ::
Vecanje glasnosti ocitno znas nastaviti. Za manjsanje pa je treba pred cifro napisati znak minus. Preprosto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7358 (6325) | sidd |
» | Kako narediti IR+daljinec za PC? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13922 (7416) | TaBoLjI |
» | Daljinec za računalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2412 (2216) | jerry2000 |
» | Girder - upravljanje z daljincemOddelek: Pomoč in nasveti | 1647 (1422) | gumby |
» | Daljinec za ručunalnikOddelek: Strojna oprema | 4511 (3477) | msmiha |