» »

Girder - upravljanje z daljincem

Girder - upravljanje z daljincem

akulp ::

Zivjo!

A mi zna kdo na kratko razložit kako sporgramirat daljinec v programu Girder?

Nimam pojma kako se lotit stvari, zazna mi IR sprejemnik, piše Ready sam pol k pritiskam gumbe na daljincu se na IR sprejemniku sicer prikaže sprejem signala v programu pa se nič ne zgodi, ne sprejme nobene kode, nič....

Help ME

_pobesneli_ ::


Zacne tako da dodas nov ukaz kaj bo neka tipka na daljincu delala to naredis tam v sodnjem desnem oknu kjer je (okno,Ope.sys....)Potem ko nastavis to pritisni tipko "learn Event"V zgornjem desnem robu.Nato nameris tvoj daljinec v sprejemnik in pritisnes zeljeno tipko ki bo upravljala tisto funkcijo ki si jo nastavil.
Upam da ti to kaj pomagalo!:)
lp

LojzePek ::

Da nebom nove teme odprial.
Jest mam še nekaj dodatnih vprašanj.
1. Se komu dogaja da za en gumb na daljincu program prebere vec razlicnih vrednosti (enkrat je vrednost 3 mestna, drugic 8???, na vsake 2 do 3 klike se ponovi vrednost - tak da mors veckrat kliknat da ti prime ukaz)?
2. Kje bi se dal dobit plugine za ostale uporabne programe v winsih. Na strani od girderja sem nasel samo za WinAmp3.


gumby ::

Pek:
1. to se dogaja, ko ima sprejemnik slabši sprejem. probaj daljinec dati bližje sprejemniku - tista koda, ki se bo večkrat pojavila, bo verjetno prava...
2. nimam pojma

LojzePek ::

Sem dal zelo blizu in ni vedno ista koda, sej pol je zadeva povsem neuporabna ce mors od blizu uporabljat. Pa velik folka sem zasledil, ki so govoril da krmiljo WinAmp, mediaPlayer ... Noben pa ni napisal kako. To da simuliras misko je en drek. A je se kak program, al bo treba kej svojga napisat?

gumby ::

pek: a pokaže vedno drugo kodo, ali pa menjava med 2-3 kodami? - poskusi se malo igrati z upori v sprejemniku, mogoče boš lahko izboljšal sprejem.
WinAmp in ostale stvari se dajo prav lepo krmiliti preko "sporočil" (Messages) - preglej help, tam vse lepo piše. Je pa res, da je nekaj zajebancije, da enkrat vse nastaviš...

LojzePek ::

Ja menjuje mi med tremi kodami priblizno. Dej ce si ze nastavil mi lahk un fajl posles od girderja, da nebom jest vse to nastavljal, tipke si tak lahk pol preprogramiram. Bom pa še danes z drugimi daljinci sprobal zadevo.

Upor baje nima nobenega vpliva na signal (razlaga od strokovnjaka, ker nimam pojma o štromariji)

gumby ::

nima smisla, da ti pošiljam falj, ker ima vsak daljinec drugačne kode... pač izberi tisto kodo, ki se največkrat ponavlja
za močnejši signal pa probaj povečati upor R2 (na ene 10k, recimo) - ni nujno, da bo delalo, vendar lahko pomaga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gumby ()

jRk0 ::

Z girderom lahko uporabljas cisto vsaki program, ki je v winsih. se igre bi mogoce blo mozno nadzorovat prek daljinca (nisem se probo..)

Prvo mores v programu (npr. en video player) pogledat kaj kira tipka na tipkovnici nardi v programu. pol pa si v girderju ustvaris novo mapico al kaj je tisto pa nove keye, pol pa samo nardis da ko na pilotu prtisnes naprimer 1 program prevede to kot da bi na tipkovnici pritisno naprimer P za play ali kaj podobnega (odvisno od programa) pol pa mores pac izbrat samo se ciljni program (tacas more bit zagnan) in pol dela:)

verjetno si s tem ne boste znali kaj prevec pomagati, lahko pa napisem bolj razumljivo, ec kdo rabi:)
You fuck up once, you loose two teeth.

pucvoler ::

t.g :mam naret sprejemnik, sam na eni češki strani , ko so čist podobni načrti ko tvoji sam da ni 100 ohmskega upora gor, a z njim bolš dela?

BTW: kje ste kupl sprejemniške diode? Js sem kupo v HTE MB, pa majo sam 40kHz, če bi mel recimo 36khz diodo bi na več dalincov delal.
Ne me poslušat!!!!!!

Borci ::

pucvoler: Saj tisti načrt je tudi od ceska. Ta, ki ima dva upora, je baje bolj občutljiv, drugače pa oba delujeta.
Teoretično bi bilo najboljše imeti 38kHz diodo, a tudi jaz imam
40kHz in še nisem naletel na daljinca, ki ne bi deloval.

Res pa je, da se da z girderjem skoraj vse početi. Simulacija tipkovnice je še najbolj priročna. Ko pa to ne dela, kot na primer pri Windows Media Playerju pa uporabiš zavihek Command in funkcijo Capture, potem pa klikneš na želen gumb in že dela.

pucvoler ::

Sem že zalotu zraven 100ohm, 3.3 pa zamenju z 10k pa dela super!!!

Kaj bi brez Slo-tech-a!!!>:D
Ne me poslušat!!!!!!

gumby ::

ok, vidim, da ti že deluje, zato samo za informacijo: tisti 100ohmski upor je (vsaj mislim, da je:D) za zmanjševanje motenj. načeloma ga lahko izpustiš...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upravljanje PC-ja preko daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
325807 (4380) kulSMS
»

IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517074 (6041) sidd
»

Daljinec za računalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142250 (2054) jerry2000
»

Daljinec za računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
221773 (1489) BC3
»

Daljinec za ručunalnik

Oddelek: Strojna oprema
354347 (3313) msmiha

Več podobnih tem