» »

Kako narediti IR+daljinec za PC?

Kako narediti IR+daljinec za PC?

1
2
3 4

G[e]c ::

Kaj k bi si shemo sprintu pa dal unmu v ICju pa ti bo nabral vse kar rabs!

Manj problemov pa vse bo lepo delalo. Com port pa rabs ženski!

glavic ::

muc: rečeš 5V zener diodo .. (sej bo vedu tud če rečeš 5V diodo). glede vezave pa je brezveze vezje, temveč vse v zraku prispajkaj in skrij v ohišje DB konektorja...

lp
Musselli bizi

matic ::

Samo meni pa precej mesa signal..
Npr ko 10x na dalincu (uporabljam SONYevga) pritisnem VolumeUP , mi ene 3,4x ali pa tut veckrat od teh sprejme drugo kodo! :( Npr. za volume UP je v mojem primeru A43! Ce pa jo pritiskam al pa drzim pa vecinoma je ze A43.. ampak PREVECKRAT je napaka in prebere npr. 643, 1143,.. in potem pac seveda ukaz ne prime..
Mal sem se probaval poigravat z nastavitvami "driverja" in programa, pa nic kaj dosti n pomaga..

Me zanima ce v tem primeru tisto izboljsano vezje kaj pomaga!? :\
-----------------------------------------
podpis: _____________

Kaboom ::

meni se to dogaja samo če znižam Priority level (Girder: File->Settings->Plugins (izbereš Igor SFH...) ->Settings->Advanced), ki je pa drugače na 7 naret. če znižam pa začnem dobivat različne kode na isti tipki.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

MUC ::

Kupu dons elemente, popone zacinu, zvečer inštaliral SW in dela vse ODLIČNO.

Hvala za nasvete!

G[e]c ::

Podjetno in prijteno :D

Tavher ::

Matic: To s Sony-jevim daljincem je kar pogost pojav. Sploh če nimaš 40KHz IR sprejemnika. Sam sem nameraval uporabiti Sony-jev daljinec, a sem se potem žal moral odločiti za drugega.

darh ::

bi kdo bil tolk dobr pa naštel kere stvari se rabi za tole zverinico?... eni nismo vešči v elektroniki ;) (ne, tud iz sheme ne znam prebrat... vsaj ne da bi pol v IC-E najdu)
Excuses are useless! Results are priceless!

Dzqint ::

stvar vam naredim za 1k SIT, s tem da stroške poštnine krijete sami (priporočeno od 500 do 700 SIT).
naredim vam sprejemnik z visoko občutljivostjo (z 100 omskim uporom) ali brez... čeprav delujeta oba na popolno enak način (razdalja je tudi enaka)...

aza ::

Mene pa zanima ali ima kdo mogoče posnete ukaze za krmiljenje BS Player-ja. Meni nikakor ne uspe sprogramirati ukazov. Če mi kdo lahko opiše postopek programiranja tipk.

lp, Janez.

matic ::

xbite: nesi clo shemo v IC in reci: "tole rabim"
-----------------------------------------
podpis: _____________

Blup ::

Dzqint: iz kje pa si?

Kok je pa lohka najdaljši kabel na tem sprejemniku?

Blup
:\

Dzqint ::

blup: grosuplje. dolžina kabla sem zaenkrat probal samo 2m, vendar mislim da bi šlo tudi več...

Blup ::

A pa kdaj prideš v Lj?

Blup
:\

perci ::

Blup: madona, sej maš avtocesto zraven bajte, pa se zapelji malo >:D .

Blup ::

Perci: v tem času k pridem do tja pa nazaj lohka to že sam nrdim... :D

Blup
:\

HroSCeK ::

Mnja.. Jst mam pa en drug problem. Mene je zmedl to recimo da k mas shemo na strani k je vezava prikazana ane..

..:: Slikica ::..

No kle je recimo tko da mas vec shem za razlicne diode. No in pol ce isces u ICju diodo..
Opto sfh 506-36 =sfh 5110-36
Opto sfh 506-40 =sfh 5110-40

Kako vem kok kHz mora met dioda? Mam en str dalinc od Schniderja k nimam pojma kok ma kHz...

Zna kdo kako pomagat pr tej dilemi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HroSCeK ()

Dzqint ::

blup: seveda da hodm v lj. v šolo če ne kam drugam ... hodim pa na ptt..

glavic ::

hroscek: bolje da kupiš 36kHz, ker je vec daljincev na te4j frekvenci. lahko pa kupiš oba in jih vežeš vzporedno.

lp
Musselli bizi

Tito ::

Zanč sem probal narest to stvar pa mi ni ratal... S prjatlom sva se neki zafrkavala samo se mi zdi, da je imel premočan spajkalnik in sva kaj prežgala>:D, na diodi sem se spekel :D .

Zanima pa me, če je komu že uspel narest tole...



Ko si bom nabavil spajkalnik, bom stvar probal... Si bom enga ultra tankega nabavu, da bom lohka mal lotal...

TheHijacker ::

Sam sem tudi probal narediti lasten IR sprejemnik. Mislim, da je bil načrt na eni "Alien" strani. Stvar je delovala...na enemu daljincu pa še to iz razdalje kakšnega metra. Skratka podn...

Potem pa sem aktiviral mojo Eurocard kartico in kupil IRMan sprejemnik.

Povežeš ga na COM port. Na njemu dela čisto vsak daljinec, ki sem v hiši najdel tudi na razdaljah >5 metrov. Pa še direktno nanj ti ni treba nameriti, ker ima tako velik vidno kot. Imam ga že več kot leto in pol in še vedno deluje brez težav in to dnevno.

Kupil sem še en "orenk" daljinec za 10 naprav, ki ga lahko tudi učim (Rotel podjetje). Tako sem ga naučil vseh IR kod od daljincev za satelitsko, televizijo, stolp, VCR,... In to daljincev od firme Gorenje ali pa kakšnih No Name do Pioneer, Philips, Sony...

V kombinaciji s Girderjem kontroliram K!WinTV program za gledenja televizije, winamp, powerdvd, nvdvd, windowse (premiki miške in shutdown), windows commander, media player classis, itd. Karkoli hočem.

Če res hočeš imeti IR sprejemnik kot se šiga ga raje kupi, ker takšenga ne boš naredil sam. Vsaj ne s deli, ki jih dobiš v trgovini...
http://www.google.si

MUC ::

Jest, ANTITALENT za spajkanje sem scinil vse skupaj v 20 minutah, prklopu in dela SUPER... občutvjovist je dobra (vsaj pribljižno moraš nakazat smet senzorja), dela iz 4 metrov, kolikor je dolga soba.

Sem pa upor 3K, dal 10K, kolikor so predlagali na strani... skratka, zadeva je 1A

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

glavic ::

tito: v tem načrtu je mikrokontroler. če imaš program za njega ga zapeč v mikrokontroler, drugače ti zadeva ne more in ne bo delala .......
Musselli bizi

HroSCeK ::

Glavic: Ehm.. To je tko da obe diode na iste zice nalotas an.. Mislm da so isto obrnjene? :8)

glavic ::

hrošček: ma kwa kompliciraš. kupi si 36kHz in ti bo delal 100%..
Musselli bizi

Tito ::

Hijacker: Če si pripravljen za to stvar dat 8 čukov + poštnino, prow! Jst raje ne dam... Za vse te pride cirka 600 sit, stem da sem vso robo kupil dvojno! Tako lahko za ta denar narediš deset ir-jev! Da ti je delal samo na en meter je pa možnih več razlogov mogoče je tvoj dalinc drugačne frekvence, kot sprejemnik! >:D Vsaj zdi se mi:\

Je pa štos, da sem sam hotel zlotat to stvar, pa sem skuril diodo, ker sem imael preceč konski loter (sposodil sem si ga od detka >:D , ki pa ga je imel že 100 let in ima zihr 2mm debelo špico;(( ) Tako da moram kupiti nov spajkalnik, ko ga bom kupil bom poskusil še enkrat (z ostankom, kar mi je ostalo od prej kot sem že rekel sem vse kupil dvojno, ker se mi je zdelo tako pocni...)

matic ::

Ta IR sem jaz probal in je sprejemal tudi se 12m dalec!!! tako da.. ;) 1A

Gelde frekvence.. jaz imam SoNYjec dalinc ki dela baje na 40kHZ, sprejemnik pa je 36kHZ in sprejema! Dela! Samo so pa problmi pri branju, vcasih prebere kodo prav, vcasih ne, zato bom probal dat gor 40kHZ ce bo kaj boljs.. drgac so pa ze tko SONYevi dalinci pol k.
-----------------------------------------
podpis: _____________

TheHijacker ::

Pravim, samo da mi ni žal za denar, ki sem ga porabil. Res, da ni bilo poceni ampak vsaj vedno deluje s katerimkoli daljincem želim...
http://www.google.si

glavic ::

hijacker: saj tale tud deluje skoraj na vse dalince (nisem se imel dalince ki nebi deloval).


matic: imam tudi jaz sony-jev daljinec in stvar mi isto deluje kot tebi. če boš kupil 40kHz sprejemnik bo stvar delovala popolnoma enako ...
Musselli bizi

darh ::

sem se danes odpravil v IC... je kolega od onega k mi je stregu prjavu.... "kaj vsi zadnje čase hodijo z enimi načrti... a je spet isti?" :D
Excuses are useless! Results are priceless!

perci ::

Jst sem šel pa v HTE in mi je model reku, da jih to ful velik dela, pol si je pa še načrt skopiral ;), da bo lahko še on mp3je na daljinca poslušal ;).

Blisk ::

Men še vedno ni jasno, kakšen načrt mate to in kam zadevo prklopte, ker jst mam KUPLJEN USB IRwave IR520UK, pa z nobenim programom ga ne morem prepričat, da bi mi sprejemal daljinca.
A ma kdo kako idejo.

matic ::

Naredi si ta sprejemnik a IR o katerem tukaj govorimo! :D Nacrt (linke) in vse potrebno najdes v tem topicu! ;)
-----------------------------------------
podpis: _____________

Blisk ::

Zanima me, kaka je pa tista zadeva, ki pride prklopljena na plato, kjer ma že plata možnost priključit IR sprejemnik gor.
Kok to stane in pa, lai ti programi, ki so za ta sprejemnik, ki je opisan tuki, tud deluje na onem.

PPG78 ::

Blisk, treba je ločit dve stvari. V tej temi se govori od IR sprejemnika s katerim lahko samo sprejemamo signale iz daljinca in se priključi na COM (serijski) port.
Tebe pa zanima IrDA komunikacija ki se priključi na MB. To je pa že sprejemnik in oddajnik, ki se uporabljata pri komunikaciji z mobitelom, prenosnikom, ... Je pa res da ti ta zadeva "poje" en COM port, v BIOSu preklopiš med COM portom ali pa IrDA komunikacijo. Potrebuješ "samo" IrDA modul, recimo TFDU4100 ali TFDS4500. Poglej na www.infrarotport.de in na www.vishay.com

HroSCeK ::

Mene je pa neki drucga zmedl.. Sicer mi dalinc dela fenomenalno dobr tko da se nc ne prtozujem, sam tale girder me mal matra. Kako das da je volume u obe smeri? A sm jst tok blond da sm podabu kje kej kliknt? Volume UP mi dela.. Nazaj pa neznam..

Please help:8)

MUC ::

K si za UP nastavu, da je korak 3000 (nekej zacga), daš za DOWN, da je korak -3000. To maš v enem od spodnjih okencov za nastavt.

Simpl ko pasulj :)

Bumbar ::

Heh, en bumbar načne temo pa je po enbu mescu že 2k ogledov...:D

speedy ::

Ne morem verjet, da tako radi gledamo 8-O

HroSCeK ::

Ql, dalinc uper dela! Sam zanima me zakaj k prestavs u winampu nasledn komad kr 2 potegne. In to ni zarad tega k nebi nastavu cas zakasnitve ampk zarad tega k to kr sam nardi. Nastavu sm pac da najde tarco pa da tm kao prtisne tipko "B" za nasledn komad. Sam men prestau za 2 komada naprej... Tut ce dam recimo "test command" mi isto za 2 komada naprej pretakne.. A kdo kej ve o tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HroSCeK ()

Siljo ::

Hi. Jest sm pa tole vidu pa sm si reku da morm to narest, in evo ga narjen je dela pa ne pa nevem zakaj. Nc ne pise error al pa kej sa k glider zastartam pa dam learn, pise waiting for ir signal, pa prtiska vse zivo na dalincu pa ni nc. kksni predlogi ?:'( :'( :'(

HroSCeK ::

Mnja nevem zate ampk jst sm ze na zacetku kleu k nord, pol sm pa vidu da ga sploh nism enajblau. K gilder zakurblas mas v meniju File -> Enable Input Device

Nevem.. Mogoce sm sam jst tok blond :\

Microsoft ::

Mene pa zanima, ka vse lahka pol s tem dalinjcem krmiliš.

V Conradu sem vidu, da je tam neka relejna karica, ki se priklop na RS232. Zdej me pa zanima, če bi lahka na PC prklopu IR sprejemnik na en port, pa še to relejno kartico na drug port. Pol bi pa recimo določu, ka vse se moe naredit, če pritisneš določeno tipko. Tako, da bi recimo vsaka tipka pomenla določen položaj 8-ih relejev, ki so na kartici.

Pa če bi bil kak bleem, ker ma relejna kartica zravn nek program. Kak bi pol lahka vse te stvari skupaj vskladil?

by Miha

wishmaster ::

Z daljincem lahko upravljaš winamp,programe za gledanje filmov,lahko zaganjaš programe v windowsih in izklopiš računalnik.....:D
Pri conradu je IR drag,boljš da si ga narediš sam.Da lahk upravljaš računalnik z daljincom rabiš "plugine" za vsak program drugačen.Pri relejni kartici boš lahk upravljal z daljincem, če boš imel kakšen dodaten software za to,razen če že to podpira relejna kartica.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Taras_Bulba ::

Emm par vprašanj bi imel:
1. a je to zadevo kdo uporabljal pod DOS 6.22 in ali je delalo. Men se DOSgir pač neha odzivati.
2. kakšen program, ki zna narediti capture serijskega porta? Trenutno imam COM toolkit, pa nič ne zazna.

Privatnik ::

Mene pa sam nekej zanima. Po kteri shemi morem zvezat, ker so 3 (SFH596, SFH5110 pa SFH 5111). Sprejemnik in vse ostalo mam iz HTEja sam na sprejemniku nic ne pise kter je.

Hvala.

glavic ::

na racunu ti pise katerega si kupil..
Musselli bizi

pc ::

/mene pa zanima kje vi dobite softwear za ta ir.

glavic ::

na spletu
Girder je eden izmed boljših
Musselli bizi

Privatnik ::

Mal je problem ker nimam racuna, ker je sou mi to kolega kupit in racuna ni :( se da se kak drugace ugotovit kter bi lahko bil ? Zdej sm probu vse tri vezave.

Ker mi tole ne dela, napise v girderju Could not enable some od the input devices

Ma kdo kako idejo ?
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12127649 (10893) eVro
»

Upravljanje PC-ja preko daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
325821 (4394) kulSMS
»

IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517113 (6080) sidd
»

Daljinec za pc

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
231758 (1395) SloMusty
»

Shema za ir

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71257 (1122) Tugo

Več podobnih tem