» »

Daljinec za računalnik?

Daljinec za računalnik?

jerry2000 ::

Zanima me, ali je na tržišču kakšen daljinec za računalnik, da bi lahko iz dnevne sobe pavziral in poganjal Media Player...

Za kaj to rabim, ni težko uganiti... :-)

In pa kje se dobi kakšen brezžičen prenos med računalnikom in TV-jem (video in zvoka). V Mikru sta bili dve recenziji, pa nikjer v trgovinah nič ne najdem :-(((

jerry

km- ::

najprej uporabi iskanje ker kot se spomnem mislim da je bla ze tema glede daljinca.. :)
cene pa google..

jerry2000 ::

Iskanje sem uporabil, veliko je home variant, samo jaz nisem elektro... Žal ne znam narediti po shemah.

Jerry

iso2000 ::

Če imaš kakšno TV kartico lahko s primernim programom uporabiš kar tisti daljinec, ki je zraven tv kartice. Drugače pa se dobi tudi zelo preprost načrt za samogradnjo IR sprejemnika, ki ga priključiš na COM port. Samo trenutno ne najdem točnega linka. Vem, da je bilo na strani od Girder-ja in nek Igor plugin. Potem lahko nastaviš uponašanje tipkovnice in še marsikaj. Edino ne vem, kako je potem z sodelovanjem z mediaplayerjem. Sam sem imel v povezavi FLYTV98 (tv kartica) in programa UICE daljinsko kontrolo nad BSplayerjem, Winamp-om, PowerDVD-jem. Ugasnil pa sem lahko tudi računalnik.

jerry2000 ::

Hvala, tisti načrt imam, samo ne bi znal narediti nič po njemu :-(

A ti je daljinec nesel skozi zid?

Hm, je res edina rešitev kupiti Radeon 9700 PRO, ki ima daljine, ki nese čez zid? :-(

J

Piston ::

ja lahko kupiš ir sprejemnik na com portu( če se ti ga ne ljubi izdelovati) in potem uporabiš katerkoli daljinec hočš oz. ga imaš in sprogramiraš tipke v programu kot je to že iso2000 povedu...ir sprejemnik poglej pod male oglase men se zdi da sm neki vidu zadnje cajte, drugač pa tale : smokeyaaa@hotmail.com prodaja za 4000 sit in še cd s programom in navodili ti pošlje

mlakar ::

LP
Jst sm si dol potegnu tale programček in se je***m pa neznam naštimat da bi lohk kontroleru z delincem. Imam IR - povezavo, ki se priklopi na plato in še IR za TV-kart. Ali bi lahko za premikanje v WinAmpu in Media Playerju uporabljal kar daljinec od TV kartice?

HVALA

LP

PALOMINO ::

Da ne bom odpiral nove teme - kaj pa ATi-jev RemoteWonder?
Ima kdo to čudo doma?

tudi jaz bi si omislil daljinec za kontrolo PowerDVD-ja, Winampa...

iso2000 ::

jerry: Torej za komande skozi zid ne moreš uporabljat infra-rdečega daljinca - infra ne gre skozi steno. Tu bi bila rešitev bluetooth. Ima kolega Nokio in upravlja z njo Winamp.

Drugače za winamp moraš dobiti plugin za IR komande in program(npr. UICE) ki ta plugin podpira.
mlakar:
Če ni preveč leva tv-kartica in imaš primeren program, ki tvojo kartico podpira, ne bi smelo biti problema. Jaz sem uporabljal Uice in je delal perfektno. Katero TV kartico imaš?

mlakar ::

Ja kartica ni čist leva>:D WinFast Tv 2000 XP Delux!
Zdej sm si istaliru še WinLIRC (plugin za Winamp) pa se mi pol odpre taka povečana vestvica! In kaj je treba še naštelat v uLce-u?
Jst tm zberm WinLIRC pa še zmer ne dela!


LP

jerry2000 ::

IR ne gre skozi stene, kaj pa okrog ovinka iz sobe v sobo? Tudi verjetno ne :-(

Škoda da na Bluetooth ne obstaja kakšen daljinec :-) Ali pa brezžična povezava računalnika in TV-ja, pa še daljinca zraven, ki krmili računalnik. Tak izdelek bi se po mojem dobro prodajal.

J

MALJUTKA ::

Imam Radeona 3D Prophet All in wonder 8500 DV od Herculesa in ima zraven radijsko vodenega daljinca (nese skozi vec sten). Na daljincu imas prakticno vse, tudi misko. Nadziras oz. upravljas lahko z popolnoma vsemi funkcijami na compu. Naredis si lahko celo razno razne bliznjice kot npr. izklop compa, vklop TV-ja, vklop DVD-ja ..., skratka KARKOLI. Res PRAVA STVAR.
Ima pa tega istega daljinca zraven tudi 9700 Pro all in wonder in 9800 Pro all in wonder, za 9000 all in wonder (relativno poceni zadeva glede na to, kaj ponuja) pa nisem ziher.
Jaz v zivljenju ne bom imel druge karte, kot ATI-jeve All in wonder-je. Na teh kartah imas dejansko res vse, kar ti srce pozeli (seveda s tem mislim normalnega userja) in zato pravim jaz tem kartam kartice z duso. Glede performans pa tako: recimo moj se iz privzetih 230 MhZ GPU in 190/380 MhZ RAM navije brez artefaktov na 305 GPU in 450 RAM ( 10500 imam score v 3D Marku 2001 SE). Zame PUNA KAPA.

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

Lith ::

ja, daljinski IR sprejemnik imaš v Tech-Trade Lj, ki ga vključiš kar na COM port ali pa enega direkt na plošči, ki imajo tist IR 5 pinski konektor, da pa potem uporabiš kar daljinca od TV-ja al pa Hi-Fi verjetno ni treba razlagat, zato da pa 'nese' po celi bajti in za vogali, pa pri Conrad elektroniki (vsaj nazadnje sem tam zasledil) ponujajo en univerzalni set, ki se montira na strop in potem podaljšuje doseg daljinca, torej tut okol vogala... he he he, sam pa nisem sprobal te zadeve, un IR pa deluje (imam COM port varianto, edino ne vem zakaj samo na rač. 600+ MHz, na slabšem 450MHz pa ne)

jerry2000 ::

Hvala!

Zdaj vem, kaj rabim! Ati Remote Wondere je prava stvar zame... Morda je to "daljinski upravljalec", ki sem ga našel na PC Handovi strani...

J


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popolni IR sprejemnik

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
206486 (5155) TheHijacker
»

IR daljinec ureja komp.

Oddelek: Programska oprema
181466 (1201) thramos
»

IR sprejemnik in daljinec

Oddelek: Programska oprema
141445 (1100) msmiha
»

IR sprejemnik!!!

Oddelek: Strojna oprema
332340 (1848) msmiha
»

Daljinec za računalnik

Oddelek: Strojna oprema
102667 (2371) McHregec

Več podobnih tem