» »

IR sprejemnik ali daljinec za PC

IR sprejemnik ali daljinec za PC

«
1
2

cupax ::

Živjo.

Doma imam laptop priključen na TV in HIFI stolp. Ker bi ga rad upodabljal kot digitalni predvajalnik bi rad imel tudi primeren daljinec, s katerim bi lahko upravljal razne programe v laptopu. A mi ve kdo svetovat konkretno kje v Ljubljani bi lahko kupil tak daljinec?
V upoštev bi prišel tudi le USB IR sprejemnik, ki bi deloval z mojim standardnim daljincem od Sony TVja. (Prebral pa sem, da so ti standardni IRDA USB ključi neprimerni, ker ne zaznavajo daljincev temveč le telefone)

Antares88 ::

Tukaj imaš zelo enostavno vezje za upravljanje PCa preko IR: http://www.cesko.host.sk/girderplugin.h...

Rabiš pa še program Girder pa univerzalni daljinski upravljalnik.

sidd ::

je tole že kdo preiskusil? mene tud mika nekaj takega narediti...Pa kaj vse lahko potem upravljaš s tem univerzalnim pilotom(sej to so mišljeni piloti tipa kot so v big bangu al pa kje za televizije in radie in to ane?). Vrjetno se bom tud jaz tega lotil.
no idea for signature
signed
I

Antares88 ::

Ja je za take mišlen dalinc ja. To se jaz spravlam zej delat. Jutri grem po material. Upam da bo delovalo :D

Zgodovina sprememb…

sidd ::

uuu, fino! lepo bi te prosil če poročaš! jaz bi se tud to spravil delat. Mogoče že ju3 nabavim material, grem mimo hte elektronike ravno v mb al kaj je že za ena trgovina to. lušno!
no idea for signature
signed
I

luli ::

Pred časom sem se ukvarjal s prodajo teh zadev. Dejavnost sem zaprl, na lagerju pa mi je ostalo še par daljincev. Cena je 3500 SIT. Delajo z vsemi programi, ki daljinec podpirajo.

link_up ::

saj pa ni vazen daljinec :) Lahko uporabite tudi nokio...vazn je sprejemnik in girder zadaj, ki interpretira doloceno komando. Je pa program placjiv od ne vem kere verzije naprej :(
In and Out

cupax ::

Še vedno ne vem, kje pri nas lahko kupim tak IR sprejemnik ali kar cel daljinec v kompletu ;)
Tisti načrti so le za serial port, ki pa ga noben laptop več nima.

luli ::

Pri meni daljinec+sprejemnik=3500 SIT. Na zs.

sidd ::

luli, mamljivo ;) vendar želim nekako to sam narest, vsaj jaz no. pa com port še tud mam na rač, hvala bogu. cupax, a se ne da dobit kartica na isa vodilu al kako že, pa se to zmontira pa dobiš še pilota poleg? samo za laptopa to spet ne pride v poštev a?
no idea for signature
signed
I

sidd ::

cupax, če se ti je za igrat in še nisi našel nič konkretnega... klik ;)

no, v glavnem meni ono ne deluje, vzroka ne najdem. Škoda :\
no idea for signature
signed
I

maticm ::

narediš rs232 verzijo in dela...
material te pa pride 500 SIT! Pazi samo na pravilen priklop SFH5*** - najdi si datasheet

sfh5110


IR sprejmik za PC

1) Da bo stvar delovala:

*povej če imaš WINXP, ker je sicer vezje potrebno rahlega popravka!

->priklopiš na COM port na PC-ju
->naložiš Girder
->NA SVOJO ODGOVORNOST naložiš še keygen v Programfiles-e
->skopiraš IgorPlug v Plugin-se v ProgramFiles-ih (v primeru XP-jev naložiš IgorPlugXP)
->pod settings si nastaviš slovenski jezik :)
->pod nastavitve-->vtičniki obkljukaš IGOR SFH56-device in samodejno vklopi napravo
->vzameš pilot iz dnevne sobe in mora delat
(IR deluje na 38Khz, večina pilotov deluje v tem območju lahko
pa tudi na 36Khz in 40Khz tko da si v tem primeru zamenjajte IR ali pilot)

Sedaj stvar mora delat!



tp://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm

http://www.wlan-sat.com/modules.php?nam...

http://www.iweil.com/devices/infra%20re...

sidd ::

hmmm, no, torej kje naj začnem :))

imam windows xp sp2, gigabyte P4 titan matično ( GA-8S661FXM-775), na njej celeron 2.53 Mhz, tu nekje. Potem 1 Gb rama, sata disk, blabla....
Za material sem dal 301 sit v HTE, imam pa po shemi za RS232 zlotano skupaj (SFH5110-38, vsaj na čipu je 38 natisnjeno v zgornjem levem kotu, poleg tega sem v HTE rekel samo šifro za ir it tole dobil). No, datashet sem hotel dobit, samo sem na netu naletel samo na neke plačljive zadeve.
Torej zlotano kot treba, po shemi se razume. Sem že tud menjal vrstni red, ker sem mislil da sem se zmotil pa ni odpravilo napake ;(( .
Probal sem z Girder verzije 3.3xx in 4.x.x, pa ni delovalo. Probal oba z IgorPlugin in IgorPluginXP. Ali ne javi nobene napake, pa zadeva pač ne deluje, ali pa ko omogočim v nastavitvah IgorPlugin, javi nek error, češ da je z hardware nekaj narobe:'( . Fora pa je, da to javi tudi če Ir sprejemniik ni v com portu. Tako da sploh ne morem določiti če me zafrkava software al hardware.

bom še pregledal linke, ki si jih dal, hvala!

lp
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Sidd: zakaj se ne lotiš USB verzije tudi sam? Razlog je zelo preprost: CPU obremenjenost. Imel sem nekaj verzij IR-a. Pri prvi je bil problem, ker ni delalo, ko si držal tipko za recimo glasnost in je bil potreben večkratni pritisk na isto tipko. Druga verzija že Ceskova RS232 verzija in je bila boljša od prejšnje, ker si držal tipko in še nastavil si lahko hitrost branja pri držanju tipke. In potem mi je nekega dne prekipelo, ko gledaš film in držiš tipko za večanje glasnosti in film cuka, ko se glasnost zvoka spreminja. Mislim, da te pride celotna stvar okoli 1500 sit. Imam uporabljen AT90S2313, ki pa ni več dobavljiv (vsaj takrat, ko sem ga še rabil, ga ni bilo - t.j. dobro leto nazaj) in ga nadomestiš z ATTiny2313, ki je kompatibilen.

lp, T.

sidd ::

Bom tudi razmislil o usb vrziji, samo ker nimam veliko časa sem mislil na hitro pač skupaj spacat. Rabil bi samo v bistvu za šaltanje muzike in mute, ter volume funkcijo :) . Sedaj pa nažalost ne bo časa za kaj takega, mogoče kdaj pozneje. Malo se še bom poigral s temle kaj sem ustvaril in ne deluje. V trgovini sem tudi gledal, imajo neko celostno rešitev za 10k sit. Ma ni to to kot pa če sam narediš.

lep pozdrav in hvala! 0:)
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Časa imaš točno toliko, kolikor si ga boš vzel ;)
10k dat za eno stvar, ki že dela je fino, vendar ni 100%, da dela tako kot je treba. To sem namreč videl pri kolegu, ko je imel TV Tuner z rmoete-om, ki pa je delal... in ni delal... ne deluje vse kar se prodaja :)

Mogoče bi lahko malo podebatirala o tem zakaj ti ne dela. Si 100%, da je kriv tvoj narejen sprejemnik? Si probal ta hardware na drugi mašini? Kaj pa s kakšnim drugim dalincem? Imel sem namreč nekaj dalincev in niso vsi delali!!! Trenutno imam Sonyjevega in če sem pravilno informiran, naj bi Sony deloval na 40kHz (to ni preverjen podatek!), čeprav imam sam 40kHz in 36kHz IR sprejemnik. 38kHz, kot ga imaš ti, naj bi deloval najbolj optimalno za več dalincev, vendar tega nisem probaval.
Najmanj jasno mi je, ker imaš samo par elementov in ti ne deluje!
Drugače pa sem probal z dvema IR sprejemnima diodama (SFH5110 in SFH506), z obema deluje odlično.

Po kateri shemi imaš narejeno?
Prva
Druga

lp, T.

sidd ::

Narejeno imam po prvi shemi, torej z enim uporom. Do sedaj sem dobil pod roke samo 2 RC-ja, to je od kenwooda (za radio) in od sony-ja (tud radio). Zato še dopuščam tule možnost nedelovanja. Se opravičujem, tole sem pozabil omenit prej. Vendar imam probleme tudi z softwerom. Javlja napake za hardware del, pa če je IR vlkopljen v com port ali ne. Ker IR sem že 2x pregledal, vse z lupo, elemente, pa nič. mogoče se je ker element poškodoval pri lotanju? Samo vidnih znakov ni, za on senzor pa tud piše da ima zelo velik razpon obratovanja, tako da to nebi smel biti problem. Pomoje je napaka nekje v programu in/ali pilotu. Bo treba še sprobati z več piloti, če je to to.
Sej, za to sem se odločil, ker sem naletel na tako preprosto shemo, poleg tega bi si s tem mnogobolj povečal ugodje :)) . No ja, malo se še moram poglobiti zadevo, sprobati še na drugem račuanlniku. Ta teden so tako ali tako bili oz. so še prazniki, časa primankuje. Sposodil si še bom nekaj pilotov in videl kakšen bo rezultat. Zanima me samo če obstaja kaka alternativa girderu? Nisem našel nič konkretnega ;((. V petek bo nekaj urc časa, tako da bom v petek probal še nekaj možnosti, ki še obstajajo. Upam da bom odkril, kje sem "brcnil v temo".
Glede kupljenih stvari pa si že tudi sam podal delen odgovor. Dela i nedela.

Aja, skoraj pozabil! Recimo v girderju, ko nastavljaš ukaze, kak bi bilo najbolje potem nastaviti za preklapljanje med recimo odprtimi programi? No, sej do sem še pridem, najprej moram odpraviti razlog nedelovnja! 0:)

pa lep večer še naprej in hvala! ;)
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Ker ne vem kje je lahko problem, ne bi bilo slabo za začetek pomerit koliko voltov dobiš med pinoma VCC in GND?
Je možnost, da bi slikal vse skupaj in bi mi poslal slike? rabil bi od spodaj, zgoraj in na DB9 konektorju. To bo najboljša možnost, da probam najt napako, če se je zgodila v samem vezju.
Probaj še na katerem drugem PCju in sporoči, če je tam isti problem. Slike, če jih boš lahko naredil, mi lahko pošlješ že prej.

Glede dalincev je moje mnenje, da bo Sonyje čisto ok. Imam ga od nekega stolpa, imel pa sem tudi Pioneerjevevega za avtoradio. Delal mi ni samo z enim, ki je bil od... pojma nimam česa :)))

Nisem niti iskal alternative girderju, je pa fenomenalen program.

Glede preklaplanja med programi: v resnici samo nastaviš keteremu programu, ki delujejo v ozadju (ali pa jih želiš poklicat), bo določen ukaz namenjen. Bova do tja še prišla, ko začne stvar brcat.

Bova prišla stvari do dna!

lp, T.

5er--> ::

Po mojih iskušnjah je problem v hardware-u, če ti to napiše :P.
(Sem pa sestavil že ene 4 delujoče senzorje za na com port po tej shemi.)

sidd ::

Najprej hvala za trud! :))
Hmm, slikati žal nimam možnosti, bi pa bilo fajn če ima kdo sliko tega, pa mi lahko pošlje, da ugotovim v čem se, če se razlikuje moj IR. Ker kot kaže, girder nebi smel povzročati težav. Imam tudi ta plugin od Igorja za xp, torej tu vse štima. Zgleda da bom mogo it na šolo elektrotehnike :8).
Med VCC in GND dobim nekje 2.1, 1.1 nastavljeno na mV. Sošolec mi je rekel naj probam menjati diodo. Bom še tole sedaj poiskusil.
Se pa strinjam, najprej mora tole začet malce brcat, potem bo govora o softweru :) .

lp, G.
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

hmmm... ali imaš skurjen serijski port, ali pa je kje drugje težava, ker ne dobiš nobenega napajanja na IR sprejemni diodi, kar pomeni, da ne more delat, oz. enako kot če ne bi imel priklopljeno. Preden boš delal meritve, se posveti vezavi, pred meritvijo!
Si sigurno obrnil diodo pravilno? Je sploh prava dioda? Mora bit Zennerjeva in sicer 5,1V (5V1). Imaš na njej kakšno oznako? Obrnjena mora bit pa tako, da je katoda oz. pin, ki ima bližje koznako, na VCC pinu od IR sprejemne diode. Imaš vse tako?

Druga stvar, ki bi jo preveril je, če si pravilno priklopil konektor? Kot sem ravnokar opazil, DB9 konektor v resnici ni DB9, ampak DE9 :)))) Glede na to, da ga povsod poznajo kot DB9, bom vedno govoril kot DB9 ;)
Če konektor pogledaš iz strani, kjer si spajkal in je zgoraj 5 priključkov in spodaj 4, potem bi morali biti zgornji štirje, od leve proti desni, prosti. Je tako?

Če je vse tako kot mora bit, potem dejva pa še mal pomerit. Kor prvo daj merilno območje na 20 V, ker pričakujeva napetost okoli 5V. Kot drugo mora bit merilno območje na DC(enosmerno) in ne AC (izmenično). Še vedno samo 1-2mV? Upam tudi, da imaš na U (napetost), ter kable za merjenje priklopljene na inštrumentu pravilno (za merjenje napetosti).

Če ne bo šlo drugače, ti lahko tudi poslikam svoj IR in ti pošljem slike, vendar ga moram najprej najt ;)
Ti pošljem to po tem, ko boš probal svoj IR še na eni drugi mašini.

Pričakujem odgovore, da lahko ugotavljava naprej.

lp, T.

sidd ::

ja, tule pa tiči zajec u grmu...v HTE sem samo spisek kod dal kaj mi naj da, poleg sheme. Upor je tapravi, zmeril. Na diodi piše B5 (nekaj) 1PH, obrnjena tako da je oznaka (črna črta?) bližje VCC. Potem kondenzator je v obliki kvadra, rumene barve. No, to je še vsaj sošolc rekel da je kondenzator. Al sma oba s sošolcem malo čudna? :)) IR sprejemna dioda pa je prava, preveril tud na netu in je to to. Vsi prvi štirje pini na zgorni vrstici od leve proti desni so prosti, spodaj sredinska dva povezana in zlotana na VCC. Pin levo spodaj vezan na OUT, pin desno spodaj in desno zgoraj pa vezan na GND. Takle je vsaj shema za ta tip diode( SFH5110-38).
Ko sem imel vso to, zdajle že packarijo, priklopljeno v com port, sem izmeril med VCC in GND 0,6 V. Potem sem šel še na drug računalnik, priklopil v com port in izmeril isto. Je možno da se pri lotanju katera komponenta pregreje in po domače crkne? Ker imam navadni lot pribor in je malo nerodno lotati to. Am, poslikam lahko to packarijo ju3, zdajle se mi že mudi na trening. Torej mi spet zmankalo časa za to, jao ;(( .

To sem lahko sedaj na hitro še 1x preveril. Ju3 bom po faxu še vse 1x preveril in izmeril, pa poročam če je kaj ratalo ali ne. Me prav ima da bi šel po nov material in začel znova, po možnosti po oni drugi shemi ko si jo podal, samo ne usb varjante če še tega ne spacam skupaj :8) .

lp in lahko noč za danes!
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Glede na opis vezja, mislim, da je vse ok zlotano. S preveliko temperaturo bi lahko uničil kakšen element, seveda. Ponavadi se ne, ampak se da vseeno.
Načeloma sumim 3 stvari:
1.) Zennerjeva dioda skurjena (prebita)
2.) IR skurjen
3.) Skurjen COM port.

Napisal sem v takem vrstnem redu, kot bi si želel, da bi karkoli bilo skurjeno. Seveda upam, da se do 3. točke ne pride, ker potem imaš 2 skurjena COM porta.
Preden greš kupit vse elemente še enkrat, probaj odlotat IR in zmeri še enkrat VCC proti GNDju. Če je sedaj cca 5V, potem je samo IR zanič. Če je še vedno 0,6V, potem je največja verjetnost, da je skurjena zennerjeva dioda. Upajmo, da je šel samo en element rakom žvižgat :P
Če je brez IR še vedno 0,6V, potem pojdi po novo Zennerco. Lahko rečeš, da rabiš Zennerjevo diodo 5,1V. Moč ni pomembna, naj bo čim manj 1/4W je zvrh glave dost. Lahko zamenjaš diodo in preden zalotaš gor še IR pomeri, če je sedaj med VCC in GND cca 5V. Če ni, potem rešujeva naprej, drugače lahko dodaš IR in priklopiš, ter pomeriš še enkrat. Če ni cca 5V, potem lahko da je šel še IR.
Skratka naredi čim več in javi kaj vse si probal, da boš končno lahko začel uporabljat IR.

Pa veliko sreče!

lp, T.

sidd ::

Jaz upam da bo 1., al pa skrajno 2. točka. Če je tretja, bog pomagaj :( . No, se bom ju3 potrudil, zlotal še par kombinacij in pomeril zadevo, ter poročal!

lp in lahko noč! ;)

G.
no idea for signature
signed
I

maticm ::

100% je težava v skurjenem SFH5110 - ali napačnem priklopu! Najdi si datasheet -
http://www2.fateb.br/marcelo//download/...

Tugo ::

in kaj si bo z datasheetom pomagu? sej ne bo popravlju SFHja :) Načrt ima in ve kako priklopit.

sidd: kaj si zrihtal?

lp, T.

sidd ::

datashet sem že pregledal, priklopljeno blo prav, pa tud obratno sprobal, ni delovalo. Na videz ni vidnih nobenih poškodb, samo vendarle sumim da sem SFH5110 pregrel z lotanjem. Kaj čem, sem mal n00b :). Sej je poceni, grem po nov material, samo ne prej ko v četrtek, mam kolokvij pa se učim ko tele :'(. Se čujemo za vikend!

lp
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

zmenjeno!
javi, ko boš karkoli probal. Računam, da boš v naslednjem postu spraševal kako naj programiraš Girder ;)

lp, T.

sidd ::

spet dobil SFH5110-38 Khz Ir. Sedaj z nekaj več izkušnjami upam da bo bolje. Zedaj pa nazaj učit, se ju3 slišimo! ;)
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

LOL

sidd ::

Tugo, nič LOL, kak se ta šit nastavi? :D Dela mi verzija 3.3.4. Samo je finta da ko hočem dat learn event, se hrani določena koda, potem pa če še 1x sitsnem isto tipko, se ta koda spremeni, in tako ne gre nič nastavit. Al je tu kaki hakeljc? Men še ni ratalo pogruntat tega :(
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Me veseli, da si zrihtal IR sprejemnik. Čestitke!
Glede Girderja... nekje naj bi bila navodila, se pa ne spomnim več po katerih sem delal sam.
Nekaj osnov boš od mene lahko dobil, za karkoli več ti pa tudi jaz ne bom mogel pomagat.
No, pa začniva :)
Vaja 1... LOL
Pri prvi vaji se bomo naučili kako s tipko odpret Notepad in kaj Event sploh je ;)
Imeš skupino ukazov, ki se lahko izvršijo en za drugim, ko pride do dolečnih pogojev. Ta pogoj je Event oz. v Girderju EventString.
Odpreš Girder in na zaslonu imaš na levi en bel pravokotnik (kjer bodo potem ukazi) in na desni dva pravokotnika en nad drugim. Zgornji je sprejem IR kode, spodnji pa za ukaze, ki se izvršijo. Več o tem v nadaljevanju ;)
Če nimaš beli pravokotnik prazen, daj File in NEW. Potem z desno tipko klikni nekam v belo polje in daj "Add Command". Nastavi mu ime na recimo "Notepad" (to narediš tako, da izbereš ta ukaz, pritisneš F2 in napišeš novo ime). Sedaj je treba ta ukaz nastaviti še, da se izvrši ob pritisku na določeno tipko. Spet najprej izbereš ukaz (Notepad) in klikneš v zgornjem desnem pravokotniku na "Learn Event". Program čaka na pritisk ene tipke na dalincu. Ko pritisneš, se ti pod ukazom Notepad doda EventString. Preden nadaljujeva, naj omenim še 3 stvari, ki so čisto v spodnjem delu Girderja. Levo je ukaz oz. opazke, ki jih daje Girder (recimo da se izvršil ukaz, ali pa da od tebe nekaj pričakuje, recimo pritisni tipko na dalincu), čisto desno krogec, ki ti pove, če je IR sprejemnik priklopljen in delujoč (zelena lučka) in v sredini je zadnje pritisnjem ukaz oz. koda. Vsaka od tipk na dalincu ima svojo kodo, ki jo lahko tudi vidiš, ko pritisneš določeno tipko. OK, greva nazaj na programiranje... Klikni na ukaz Notepad in v spodnjem desnem pravokotniku izberi O.S.. Pod O.S. izberi izmed vseh ukazov "Execute" in desno od "FILE" napiši v prazen okenček Notepad. Obvezno klikni na gumb APPLY!!!! Ker vem, da se to ponavadi izpustil in potem ni delalo :)))
Sedaj bi morala stvar delovat in sicer ko pritisneš na gumb, ki si ga izbral, se odpre Notepad okno... jeeeeeeeeeeeeeeeeee :P
Upam, da sedaj vsaj malo orazumeš kaj si naredil. Ni veliko, vendar eno od osnov za razumevanje si dobil.

Javi kako ti je šlo :)

lp, T.

Azrael ::

Dodal bi samo to, nekateri univerzalni daljinci pošljejo pri pritisku na eno tipko več različnih kod (za različne naprave) in potem programiranje ne uspe.

Me pa zanima ali mogoče obstaja kakšna brezplačna programska oprema za te namene?
Nekoč je bil Slo-tech.

sidd ::

aha hvala! osnovno idejo kako nastaviti girder sem dobil. Edino spet en problem......danes pa začuda vse tipke na pilotu oddajo samo eno in isto kodo. Probal tudi z drugim pilotom in isto. Pa nisem vmes nič spreminjal, pa nič iz računalnika jemal Ir, pa nič. Nevem če sem res tak talent al kaj 8-O . Tako da lahko nastavim samo eno celo komando :P, jeeej. Aja, notepad mi deluje :D
Skratka, hvala za pomoč! Tugo brez tebe mi nebi uspelo ;) . Sedaj pa grem razmišljat kaj pri hudiču me jebe SPET.

Azrael: brezplačne jaz nisem nikjer zasledil, ko sem iskal alternativo girderju kar nekaj časa...veliko sreče! če najdeš, sporoči.

lp

sidd se gre z glavo zabijat ob zid
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Azrael: to je res, vendar ima Igorjev plugin to možnost, da vzame samo zadnjih toliko in toliko bitov kode, ki jo dalinec pošlje. Tako potem omenjeni problem ni več problem.

Sidd: pozabavaj se še v nastavitvah Igorjevega plugina za različne vrednosti. Nekateri dalinci pošljejo tudi po 2 16-bitni besedi, zato probaj nastaviti default vrednost iz 16 na 32. Sam tega problema nisem imel, vendar vsaj poizkusi. Dobro poglej, če ni slučajno, da dobiš ob pritisku na tipko 2 kodi!

lp, Tomaž

sidd ::

Pozdrav spet po dalšem času. Torej, zgleda da imamo pri hiši same čudne daljince :D . Sem probal vrednost iz 16 dat na 32, pa potem na 10, pa na 8, pa na 2 itd. itd. ... In kaj se spremeni je samo to, da namesto 5 mestne ir random kode zazna girder nevem, 10 mestno random kodo, al pa dvomestno kodo. Drugače deluje vse zelo dobro. Pač določenega ukaza ne gre na določeno tipko na daljincu nastavit, tako da pač nič ne deluje. Se pa zgodi da včasih se kera koda slučajno ponovi in zadeva deluje random. Čudno. Pa procesor zelo zelo obremeni to, dokaj neugodno. V glavnem, sem brez idej, kaj dalje storiti.
Še enkrat hvala za trud, res.

lp

grega
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

Naredi še naslednji 2 stvari:
1.) preveri vezje, če je 100% tako kot mora bit (delaj se, da preverjaš prvič).
2.) ker si delal po prvi shemi (glede na linka, ki sem ju dal višje gor), probaj dodat še tisti upor in sporoči, če je kaj boljše.
Jaz sem imel 100% narejeno po drugi shemi, ko mi je delalo.

Glede dalincev bi pa rekel, da so skoraj vsi v redu.
Še en primer sem se posmnil. Upam, da bi bil samo to problem.... da ne bom povedal kaj naredi, te bom samo nekaj vprašal in ti mi odgovori ;)
Delaš slučajno v zelo svetlem prostoru oz. je senzor zraven luči?

lp, T.

luli ::

sidd : brezplačno WINLIRC!

5er--> ::

Malo spreminjaj vrednost tistega upora.

sidd ::

hmm, bom probal še drugo shemo, ja. Senzor je lepo zadaj na računalnik priklopljen, v temi. V bistvu je cela soba bolj mračna, tako da to nebi smel bit problem. Bom probal dodati še tadrugi upor. Bom tud še probal winlirc. Skratka, možnosti upravljanja računala s pilotom se vseeno ne bom kar tako odrekel, predstavlja preveliko udobje in lagodnost:))

lp

grega
no idea for signature
signed
I

Mac Gyver ::

...mislim da te j**a "priority level" v igor pluginu ... naprimer jaz ga moram nastavit na 8, sicer meče z vsakim daljincem random kode, meni laufa že več kot 2 leti ok... (mislim da z večjim uporom povečaš doseg, v praksi pa nisem opazil neke bistvene razlike...)

Bye! ;)

sidd ::

nažalost tudi tole ne reši težav...:(
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

si probal že na drugem PCju?

lp, T.

sidd ::

da, tud na drugem rač. sem že sprobal, brez uspeha, ne zaklene določene kode na določeno tipko. Mah, sem že obupal nad tem, dobesedno. Sedaj pa tako in tako nimam več časa se s tem igračkat :(. Kaj čem :\
no idea for signature
signed
I

Tugo ::

od kod si?

lp, T.

_Fric_ ::

zivjo mene zanima kako ustimas girderja tist sprejemnik mi dela sam softwera ne morm nastimat drgac gonilniki so pa se gor

sidd ::

sej nekje v tej temi je blo razloženo kak si naštimaš girderja! Ko pogruntaš je v bistvu ful dobra zadeva, sam sem malo rabil :8)
no idea for signature
signed
I

_Fric_ ::

a mi lohk kdo posle girderja 3 po mailu prosim (mail: fric003@gmail.com) k jst ga nemorm najt na netu

sidd ::

no, končno mi deluje! Po zamenjavi diska (nabavil sem večji disk) sem seveda na novo instaliral windowse in tako dalje in tako dalje. Nakar sem spet naletel na girger na starem disku. Pa sem stvar sprobal, in seveda sedaj deluje kot treba.Torej po nevemkolkem času razbijanja glave, nevem kako, ampak kode za posamezno tipko so konstantne, lepo funkcionira, zadeva deluje. Sedaj pa če je bil problem v prejšnjem os-u, nevem. Ma niti ne me zanima več, glavno da sedaj deluje!
Tako da če je kdo imel podobne probleme, format pa reinstall pomaga zgleda....:)

pa lep pozdrav vsem!
no idea for signature
signed
I

igor0203 ::

Mene pa zanima, kje se da kupit ATI Remote Wonder 2 ali kaj podobnega?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12127552 (10796) eVro
»

Upravljanje PC-ja preko daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
325807 (4380) kulSMS
»

Shema za ir

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71247 (1112) Tugo
»

Kje se da kupiti...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
192058 (1833) Tito
»

Daljinec za ručunalnik

Oddelek: Strojna oprema
354347 (3313) msmiha

Več podobnih tem