» »

Zasedanje vlade + zvočni posnetki

Zasedanje vlade + zvočni posnetki

1 2
3
»

perci ::

Knjižba z manjšo tekočo številko in kasnejšo valutacijo, je zagotovo storno.
Ne vem kolk kej poznaš bančno poslovanje (očitno ne prav dosti), ampak tega, kar si napisal, se iz bančnih transakcij ne vidi. Ker je transakcija narejena le konec dneva, ko je blagajna že zaključena. In iz same transakcije tut Skynet ne bi mogel ugotoviti, da je nekdo storniral račune. Kapiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Malajlo ::

Će se kdo smeši, potem sta to ti pa jure, kakor ponavadi.

Verjamem pa, da ti ne prepoznaš storniranega računa, pa če ga vidiš! Ker sem dobra duša, ti bom pomagal. Knjižba z manjšo tekočo številko in kasnejšo valutacijo, je zagotovo storno. Sploh, če je takih več. Če že niste toliko, da bi sledili storno operacije direktno. Kar bi glede na predpisan software pa že lahko.

Dejansko računov ne stornirajo, ampak jih spremenijo. Račun za tri pice in šest pirov ima čez dan ali dva (včasih šele čez nekaj mesecev) isto številko, isti datum, isto uro, istega natakarja, samo postavka na njemu je pa kava s smetano. Kaj je zdaj čudnega v transakcijah? Nič. In poleg tega je kljub temu nekaj računov s picami, ker govorimo o piceriji. Čudno bi bilo le to, da v času malic in kosil nobene pice ne proda, samo kavice. Ampak tako naivni pa spet niso, da bi vse račune popravljali.

Problem je v programju. V nekaterih državah mora aplikacija za poslovanje dobiti certifikat o ustreznosti programske opreme. Da so vse transkacije zabeležene, vsaka stornacija ima za sabo zgodovino, podatkov ni mogoče ročno popravljati itd. Tako pa recimo super aplikacija, ki se drži vseh pravil, ni zanimniva za naše tržišče, ker pač nima te funkcionalnosti že vgrajene. Vgrajene na tak način, da je skoraj že wizzard za "popravljanje". Če se ne motim, so za najbolj razširjen program po lokalih dokazali, da to omogoča (pravzaprav ponuja!), ampak ker zakonodaja ni urejena, ne moreš kazensko preganjati nikogar.

poweroff ::

Datamining fajlaTM pokaže veliko stornov na dol. V takem primeru grejo pač inšpektor na teren. K vsem down-storno zvezdam.
...
To in še mnogo, se vidi iz fajlaTM.

Iz kakšnega fajla?

Softwer za ponarejanje računov zna narediti tako, da se zadeva NE prikaže kot storniranje, pač pa kot se prejšnji record v bazi lepo prepiše z novim.

Če bi imel pa davčni inšpektor dostop do lokalne baze, je pa to že davčna blagajna. Slabo si tole premislil Thomas.

Noraguta - kavice so sicer majhni zneski, ampak vse skupaj pa nanese velike vsote. Zelo velike vsote. Poleg tega je tudi moralno pomembno, da se stopi na prste zajedalcem slovenske družbe in da goljufija ne postane standardno obnašanje.

Temu sicer po mojem lahko nasprotujejo samo tisti, ki so ali sami goljufi ali pa tem goljufom nudijo softwersko podporo. Po tej zaprtokodni bandi bi bilo treba udariti in v te goljufive programe posvetiti z odprto lučjo. :D
sudo poweroff

jype ::

Malajlo> V nekaterih državah mora aplikacija za poslovanje dobiti certifikat o ustreznosti programske opreme.

To nič ne pomaga. Softver za popravljat račune je seveda protizakonita reč in se prodaja z denarjem od spremenjenih računov spravljenem v veliki kuverti. Unmarked $20 bills, saj veste kako to gre.

Bo pa davčna blagajna močno olajšala preganjanje te prakse. Takrat pa ne bo več treba Thomasu pametovat o data miningu, ker ga bo DURS itak izvajal na teh podatkih.

Glavni problem (kot je rekel perci) je delo na črno. Tam se odnese največ davka, sploh pri obrtnikih, ki izdajo račun, "zraven pa še 20 jurjev men nakažte osebno, bo tko za oba cenejš".

borchi ::

> Da so vse transkacije zabeležene, vsaka stornacija ima za sabo zgodovino, podatkov ni mogoče ročno popravljati itd. Tako pa recimo super aplikacija, ki se drži vseh pravil, ni zanimniva za naše tržišče, ker pač nima te funkcionalnosti že vgrajene.

iz prakse lahko povem, da je 100% sledljivost oz. zgodovina transakcij večinoma smatrana kot slaba stvar. "tole pa nimate dobr poštimano" je najpogostejši komentar...

in ker imamo tržno gospodarstvo in ljudi, ki se zavzemajo za čim manj regulative, imamo kar pač imamo...
l'jga

WarpedGone ::

Neki je regulativa neki pa šalabajzarstvo.
Nucamo avtomatizirano regulativo.
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

Aja, pol le rabimo regulativo? V bistvu še več regulative, ker avtomatizacija pomeni večjo učinkovitost?

Socializem?
sudo poweroff

WarpedGone ::

Kregaš se sam s sabo. V čem je point?
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

Ne loči med pojmoma "regulativa" in "izvajanje zakona". Oziroma loči, sam se dela neumnega.

poweroff ::

Zakoni SO regulativa. Izvajanje zakonov je izvajanje regulative.
sudo poweroff

Thomas ::

Postavitev in izvajanje zakonov je normalna funkcija države. Stalno postavljanje novih in novih zakonov pa je regulativa, ki je nočemo. Sploh kadar se novi zakoni postavljajo, če se stari ne izvajajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

jype ::

Thomas> Stalno postavljanje novih in novih zakonov pa je regulativa, ki je nočemo.

Neumnost. Stalno postavljanje novih in novih zakonov je nujno, če nočeš imeti zakona, ki ti prepoveduje žirafo privezati na obcestno svetilko.

Thomas ::

40 000 strani Lizbonske pogodbe je očiten primer bolezni o kateri govorimo. Maniji postavljanja pravil.

Tudi teorija s 1000 aksiomi je kilava, mora biti tudi zakonik ali ustava, ki vsebuje milijon ali 100 milijonov znakov.

Ziga Dolhar ::

Lizbonske pogodbe je 200-300 strani, na pamet receno, Thomas.

(Sicer vem, na kaj mislis s 40.000, ampak... To ni to :-).)
https://dolhar.si/

Malajlo ::

> iz prakse lahko povem, da je 100% sledljivost oz. zgodovina transakcij večinoma smatrana kot slaba stvar. "tole pa nimate dobr poštimano" je najpogostejši komentar...

Ja, vem ;(( Prepogosto to slišim in poslušam, ampak če lastniku firme postane jasno, da je to celo dobro, potem gre stvar skozi. Mogoče gre zaradi tega kdo iz firme, okostnjaki pa padejo iz omare ob bilanci...

Thomas ::

Je čist vse ena figa, kateri EU dokument ima 40000 strani. Mogoče je pa to una padla v Franciji in na Nizozemskem, ustavna pogodba, al kaj je že bila.

Normativi EU in Slovenije so daleč preobsežni in nekonzistentni.

To je poanta.

Ziga Dolhar ::

Je čist vse ena figa, kateri EU dokument ima 40000 strani.


Anben, ejga.
https://dolhar.si/
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Paypal] Davki

Oddelek: Loža
337977 (6109) Invictus
»

Problemi neplačevanja prispevkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6312198 (11138) BlueRunner
»

Splošna in pravna mnenja glede izvršbe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579114 (7954) lopov
»

Manjšanje plač v javnem sektorju? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034474 (32169) nobodyelse
»

Tehnične plati državne uprave

Oddelek: Problemi človeštva
352643 (1966) root987

Več podobnih tem