» »

Iranske volitve 2009

Iranske volitve 2009

««
4 / 13
»»

Mipe ::

Okej, potrjeno je stvar MASIVNA.
Stop Ahmadi: NEWS: Source fr Sharif University says many students going 2 protest. 150 professors resigned

persiankiwi: call in from Enghelab Sq. Baseej outnumbered, just watching people march.

persiankiwi: the city is very busy. seems like everone is out but most shops are closed, business all quiet. not much normal traffic

"Unconfirmed reports of 3,000,000 people marching on streets of Tehran"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Mipe ::

V vseh večjih Iranskih mestih potekajo protesti. V nekaterih so nasilni.

Protest v Tabrizu:

Promet stoji v Teheranu in večjih mestih!

Daedalus ::

Ne vem, kolk relevanten je tale blog... je priletel v moj reader preko Planet Gnome rss-ja:

Please help in Update on Iran. Takole preko palca, it's party time.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

OrkAA ::

Poglej poglej, res jih je ravno za en avtobus! ane telbanc?

Pšenični ::

"Poglej poglej, res jih je ravno za en avtobus! ane telbanc?"

Tkole na oko so precej mirni, malo jih bojo pošprical z vodo pa bo mir. Sicer pa, danes imajo praznik in se lahko sprehajajo.

jype ::

telbanc> Tkole na oko so precej mirni

Sej niso idioti, da bi se ven metal.

Vse kaže, da jih je mesto _polno_.

Mipe ::

Govori se, da je po glavnih ulicah vse polno ljudi, v stranskih ulicah, kjer je manj protestnikov, pa se nadnje izživlja milica. V glavnini si pa ne upajo, ti junaki.

Še to:
NEWS: Woman CONFIRMING that staff at Centre of Communication were FORCED to join A-nejad speech yesterday

Tistih 10 tisoč Ahmadinejadovih privržencev ob proslavi njegove zmage? Vsi so bili prisiljeni. Ahmad ni našel lastnih privržencev!

Torej...
 Za eno trolo?

Za eno trolo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

oldguy ::

telbanc:
Ne mi zdej nabijat o eni demokraciji, sej vemo kako opojen vonj ima nafta. Če bi rad svobodo govora in oblačil pejt v Turški Kurdistan pa tam zganjaj svojolažnjivo demokracijo, seveda je vprašanje koliko časa boš to počel.


po moje protestanti nimajo kej praskat in bojo pokasiral batine. Jaz bi jih namlatu ko osle.


Men osebno se je zdelo, da gre za dva avtobusa ljudi, ki hodijo ob cesti. Če so to milijoni?


za zjokat, kok primitivna propaganda. Le kje so to pobral.


Baje zdejle sveti luna in ne sonce. baje.


Protestanti, osli, luna? Ajde, pejmo po tvoje da boš zastopu. Kua b ti sploh rad povedou? A t spet niso pira dali pred mercatorjem učeri? Dej, razjasn.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Mipe ::

Provladna milica je začela streljati na protestnike. Novinar AP je bil priča uboju vsaj enega protestnika.

Pšenični ::

"Protestanti, osli, luna? Ajde, pejmo po tvoje da boš zastopu. Kua b ti sploh rad povedou? A t spet niso pira dali pred mercatorjem učeri? Dej, razjasn."

Meni osebno se zdi tole inscenirano od zunaj, zato tud takšni komentarji. Spet se poskuša z nekimi oranžnimi revolucijami. Posledice bodo pa hude.

Mipe ::

Vsaj en protestnik je bil ubit, množica - ocenjujejo jo na najmanj 1 milijon, najverjetneje 2 milijona - pa se je maščevala. Potolkli so strelce. Zdaj vlada panika.

Vojska še pasivno opazuje.

Odin ::

Meni osebno se zdi tole inscenirano od zunaj, zato tud takšni komentarji.


Od zunaj?? Na podlagi cesa? Cisto tak od oka??
Pa tudi ce recimo bi to vse Obama organiziral, kaj imas res tak rad Ahmadinejada in te glupe mule?? Pa to sranje okoli jederskega orozja in podobne pizdarije z Izraelom?

Teheran je poplavljen s protestniki, ti pa nekaj trabunjas in tezis ze 3 dni. Ki so ti tvoji Ahmadinejadovi podporniki, ce ga je baje vec kot 62% volilo? Doma gledajo televizijo?

PaX_MaN ::

Doma gledajo televizijo?

Doh, če je pa danes praznik. :D
Saj si videl/slišal/bral, kako se jih je včeraj nekaj tisoč Ahmad...-ih steplo z Mus...-jevimi.

Pšenični ::

"Teheran je poplavljen s protestniki, ti pa nekaj trabunjas in tezis ze 3 dni. Ki so ti tvoji Ahmadinejadovi podporniki, ce ga je baje vec kot 62% volilo? Doma gledajo televizijo?"

Pač tip ma veliko podporo na podeželju. Normalno da se gre na nož v Teheranu, saj je to mesto z veliko privrženci zelenih. Verjetno je pričakovati protiudar, vsekakor se bo nekaj zgodilo. K mene lih boli k... za vse skupaj. Ampak tako zadeve stojijo, zdej ko so extremisti zaspali in niso zavarovali Teherana, zdaj se bo začel dogajat. Ne mi zdej govorit da je bila kritična masa tistih par ljudi včerej, tole zdej pa počasi postaja resno. Poleg tega je ta tamali, ahmed tud verjetno že potegnil določene poteze, sej je pri koritu ane.

Mipe ::

Tip je prisilil svoje delavce, da so se igrali njegove podpornike, ko so snemali slavje za javnost. Ti delavci so javno spregovorili. Kje je zdaj tvoj bog, telbanc?

http://twitpic.com/7h3r5/full - mislite, da bo tole šlo na trolo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

telbanc> saj je to mesto z veliko privrženci zelenih.

Ne seri. Razdor med Musavijem in Ahmadinedžadom je približno tako kot med GWB in Obamo.

GWB/Ahmadinedžada volijo ljudje s podeželja, ki so bodisi versko oprani, revnejši in manj izobraženi, ali pa jim je Ahmadinedžad prinesel krompir, Obamo/Musavija pa predvsem mladi, premožnejši in izobraženi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pšenični ::

"Tip je prisilil svoje delavce, da so se igrali njegove podpornike, ko so snemali slavje za javnost. Ti delavci so javno spregovorili. Kje je zdaj tvoj bog, telbanc?"

Tud Američani priznavajo da ima tale tamali Ahmed na podeželju večjo podporo. Iran ni samo Teheran, to se bo po moje kmalu pokazalo.

Mipe ::

No, pa povej, kaj misliš o dejstvu, da v vseh Iranskih mestih protestirajo proti Ahmadinejadu?

jype ::

telbanc> Iran ni samo Teheran, to se bo po moje kmalu pokazalo.

Seveda je. Velika mesta so več kot 50% Irana.

Pšenični ::

"WB/Ahmadinedžada volijo versko oprani in manj izobraženi, Obamo/Musavija pa predvsem mladi, premožnejši in izobraženi.2

Odloča pač število katerih je več. In ne kateri so bolj pametni. Če volitve niso bile zrežirane, pol bo hudo. Jaz mislim da niso bile, za toliko razlike, to bi bilo nemogoče.

jype ::

telbanc> Odloča pač število katerih je več.

Ne. Pomembno je, katerih več voli.

Trenutno vse kaže, da je v letošnjih volitvah prek 80% mladih volilo Musavija, mladi pa sestavljajo več kot 50% elektorata. Skratka, od zgolj mladih je Musavi v državi baje dobil 40% - pa sploh še nismo šteli iranskega srednjega sloja, ki je tudi pomemben del elektorata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pšenični ::

"No, pa povej, kaj misliš o dejstvu, da v vseh Iranskih mestih protestirajo proti Ahmadinejadu?"

Da izražajo svoje nezadovoljstvo na demokratičen način... zaenkrat še..

Mipe ::

Trenutno je več tistih, ki nočejo Ahmadinejada, ker jih je ogoljufal na volitvah. Strokovnjaki že ugotavljajo pomanjkljivosti v uradnih rezultatih: http://www.fivethirtyeight.com/

jype ::

telbanc> Da izražajo svoje nezadovoljstvo na demokratičen način... zaenkrat še..

A se ti zdi verjetno, da je Ahmadinedžad zmagal z več kot 60% glasov, pri čemer je bil rezultat objavljen (za razliko od predhodnih volitev) kar tri dni prej kot običajno in kar za celo državo, da v začetku sploh ni bilo mogoče dobiti podatkov o posameznih provincah?

Meni se zdi, da je vsaj zelo sumljivo. To ni dovolj, da bi kogarkoli česa obtožil, je pa dovolj, da lahko zahtevaš pojasnila. Ker jih niso dobili, so po moje Iranci naredili tisto, kar edino lahko - šli so na ceste.

Pšenični ::

"Ne. Odloča, katerih več voli."

Sej je ista figa. Pač tega volijo reveži, onega bogatini, tistih glasov ki je več ta kandidat zmaga.

celada ::

"WB/Ahmadinedžada volijo versko oprani in manj izobraženi, Obamo/Musavija pa predvsem mladi, premožnejši in izobraženi.2

Odloča pač število katerih je več. In ne kateri so bolj pametni. Če volitve niso bile zrežirane, pol bo hudo. Jaz mislim da niso bile, za toliko razlike, to bi bilo nemogoče.


62% sfajkat na volitvah ni nevem kaka znanost. Kolikor vem so nekateri voditelji dobivali tudi po 105% ;)

Pšenični ::

"A se ti zdi verjetno, da je Ahmadinedžad zmagal z več kot 60% glasov, pri čemer je bil rezultat objavljen (za razliko od predhodnih volitev) kar tri dni prej kot običajno in kar za celo državo, da v začetku sploh ni bilo mogoče dobiti podatkov o posameznih provincah?"

Smo v dobi informatike, pa še tole, ali misliš da oni nebi pomislili na to in počakali še tri dni, ter potem razglasili zmago tamalega.

Pšenični ::

"62% sfajkat na volitvah ni nevem kaka znanost. Kolikor vem so nekateri voditelji dobivali tudi po 105% ;) "

To me spominja na Miloševiča, ki je zmagova, kakor je zmagoval. Ne verjamem, da bi kaj takega naredili v Iranu, tle gre za nekaj drugega. Tamalega bi radi odstranli, ker bi rad on odstranu Izrael. Čisto logično.

Mipe ::

Res, to je sumljivo... to bi lahko pomenilo, da je vse to zrežirano s strani Islamskih imamov, da bi utrdili svoj položaj tako, da bi ukrotili krizo in se znebili demokracije, ki samo povzroča težave in nemir.

Si to hotel povedati?

Pšenični ::

"Res, to je sumljivo... to bi lahko pomenilo, da je vse to zrežirano s strani Islamskih imamov, da bi utrdili svoj položaj tako, da bi ukrotili krizo in se znebili demokracije, ki samo povzroča težave in nemir."

Mislim da ni to to. In tudi ti to veš.

jype ::

telbanc> Smo v dobi informatike,

Ja, zato so pa ljudje popizdili. Če ne bi bili v dobi informatike, kjer Iranci lahko prosto komunicirajo in je komunikacijo praktično nemogoče ustaviti, ne da bi ob tem crknile tudi banke in drug pomemben biznis.

telbanc> pa še tole, ali misliš da oni nebi pomislili na to in počakali še tri dni, ter potem razglasili zmago tamalega.

Ja, dejansko to mislim - da niso pomislili. Mislim, da so se tako ustrašili vmesnih rezultatov (ki kažejo, da sta Ahmadinedžad in Karubi skupaj pri tretjini glasov, Musavi pa pri skoraj dveh tretjinah), da so kiksnili z odzivom na volitve in zdaj imajo štalo.

Samo upam lahko, da se bo vse izteklo brez hujšega prelivanja krvi, kot ga že imajo, pa da bo Iran iz te epizode vstal bolj demokratičen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

celada ::

"62% sfajkat na volitvah ni nevem kaka znanost. Kolikor vem so nekateri voditelji dobivali tudi po 105% ;) "

To me spominja na Miloševiča, ki je zmagova, kakor je zmagoval. Ne verjamem, da bi kaj takega naredili v Iranu, tle gre za nekaj drugega. Tamalega bi radi odstranli, ker bi rad on odstranu Izrael. Čisto logično.



Eh a ni bolj verjetno da je on pac kot vsak diktator ki bi rad ostal na oblasti?

Pšenični ::

"Ja, dejansko to mislim - da niso pomislili. Mislim, da so se tako ustrašili vmesnih rezultatov (ki kažejo, da sta Ahmadinedžad in Karubi skupaj pri tretjini glasov, Musavi pa pri skoraj dveh tretjinah."

Mislim da to ne bo držalo, gre se za to, da se pač ahmeda spravi dol. Zdejle je kao prilika, pač volitve ljudi, še mal razdražiš, pa gre zadeva kr naprej. Po mojem tale Musavi ne bi bil dosti bolši, kot je Ahmed, pač malo bolj je fin...

jype ::

telbanc> Mislim da to ne bo držalo, gre se za to, da se pač ahmeda spravi dol.

Ja - tega si najbolj od vseh želijo praktično vsi Iranci, ki niso nepismeni.

http://twitpic.com/7h3r5/full

Velik bus, btw :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pšenični ::

"Velik bus"

Pač Ljubljanska trola se je povečala, zdej pa samo še majnka, da pridejo še uni tadrugi, pa bo kaos.

jype ::

telbanc> da pridejo še uni tadrugi

Keri tadrugi? Tajna policija? Ljudje pravijo, da je množica raztrgala štiri oborožene civiliste (predvideva se, da so pripadniki Basij, neke vrste islamski hitlerjugend), ki so ustrelili človeka. Sicer dvomim, da je res, ampak en človek je podlegel pod streli tajne policije, več je bilo ranjenih - poroča fotograf AFP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Govora je o spopadih po celi državi, predvsem se množice Irancev spravljajo nad ekstremično milico Basiji, ki so te dni pretepali in nazadnje celo streljali protestnike. Je to že bolj podobno revoluciji?

Samo tole poglej:
 Možje z pendreki so Basiji

Možje z pendreki so Basiji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

Zakaj so protesti danes drugačni kot v 1999 in 2003:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/...

jype ::

Fotografije ustreljenih protestnikov se že množijo po webu.

Zelo zoprna situacija za oblast, ki si spirale nasilja zdaj ne more privoščiti.

Pšenični ::

"Govora je o spopadih po celi državi, predvsem se množice Irancev spravljajo nad ekstremično milico Basiji, ki so te dni pretepali in nazadnje celo streljali protestnike. Je to že bolj podobno revoluciji?"

Malo je že, ampak taglavno pa vendar šele pride.

leinad ::

Kaže pa tale kriza zelo nazorno kako obsolete postajajo klasični mediji.

Double_J ::

Ne vem, če je dosti boljši ta protikandidat, ki je bil desna roka Khomeinija.

To je ena taka šarada, da se ljudem zdi, da vsake toliko "vržejo režim".
Dve šivanki...

Mipe ::

Ja, res... tale Mousavi je osebno podpisal ukaz za poboj 30,000 političnih zapornikov. Kakorkoli že, glavno je, da ljudstvo da jasen znak, da se ne bodo pustili goniti kot ovce.

Pšenični ::

"Ja, res... tale Mousavi je osebno podpisal ukaz za poboj 30,000 političnih zapornikov. Kakorkoli že, glavno je, da ljudstvo da jasen znak, da se ne bodo pustili goniti kot ovce."

In kje je zdej sploh fora, da hočejo enega norca zamenjat z drugim.

Pšenični ::

In to so tiste demokratične spremembe. Tole postaja počasi smešno. Taka psihoza za takle nič.

leinad ::

Mipe ::

Daedalus ::

7 point statement distributed among the protesters in Tehran today:


1. Dismissal of Khamenei for not being a fair leader
2. Dismissal of Ahmadinejad for his illegal acts
3. Temporary appointment of Ayatollah Montazeri as the Supreme Leader
4. Recognition of Mousavi as the President
5. Forming the Cabinet by Mousavi to prepare for revising the Constitution
6. unconditional and immediate release of all political prisoners
7. Dissolution of all organs of repression, public or secret


@huffingtonpost link
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

No, če jim vse te točke ratajo, si privoščim eno karto za Iran in jim grem čestitat. Ko bi jim le uspelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413086 (12292) Looooooka
»

Iran v pričakovanju volitev onemogočil VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6619043 (17474) Deneb
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539136 (36379) Mipe
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514535 (531) leinad

Več podobnih tem