Forum » Omrežja in internet » Server za routerjem - port 80 ostaja nedostopen
Server za routerjem - port 80 ostaja nedostopen
tina-n-robi ::
Zdravo
imam eno težavo in ker nisem ne vem kakšen znalec, je ne znam odpravit
instaliral sem si HTTP server, določil fiksen IP serverja (192.168.1.100) in zadeva doma lepo deluje.
potem sem na routerju (asus wl-500w) določil forwardiranje porta 80, da bi bila moja stran vidna tudi zunaj.
Problem je, ker hudič ne deluje kot bi moral! Če vpišem moj statični IP, ko sem na domačem wirelessu, mi lepo pokaže stran. Če pa ga vpišem na mobilcu, ki je povezan v mobitelovo omrežje, pa zadeva ne dela.
Če forwardiram katerikoli drug port, je zadeva vedno v redu in lepo dostopna od zunaj preko katerega koli omrežja. Torej mi verjetno router blokira dostop do porta 80, če zahteva pride iz nekega zunanjega omrežja.
kaj naj naredim?
hvala za vso pomoč in LP
imam eno težavo in ker nisem ne vem kakšen znalec, je ne znam odpravit
instaliral sem si HTTP server, določil fiksen IP serverja (192.168.1.100) in zadeva doma lepo deluje.
potem sem na routerju (asus wl-500w) določil forwardiranje porta 80, da bi bila moja stran vidna tudi zunaj.
Problem je, ker hudič ne deluje kot bi moral! Če vpišem moj statični IP, ko sem na domačem wirelessu, mi lepo pokaže stran. Če pa ga vpišem na mobilcu, ki je povezan v mobitelovo omrežje, pa zadeva ne dela.
Če forwardiram katerikoli drug port, je zadeva vedno v redu in lepo dostopna od zunaj preko katerega koli omrežja. Torej mi verjetno router blokira dostop do porta 80, če zahteva pride iz nekega zunanjega omrežja.
kaj naj naredim?
hvala za vso pomoč in LP
jernejp ::
Upam, da ne vpisuješ svoj statični IP kot 192.168.1.100 kajti to ti je notranji,
vpisovati moraš zunanjega, verjetno dinamičnega, ki ga dobiš preko strani kot npr.: http://myip.si/
Pravtako preveri da imaš izklopljen firewall za port 80 ali aplikacijo ki jo imaš za web server IIS aliApache ali kaj podobnega...
vpisovati moraš zunanjega, verjetno dinamičnega, ki ga dobiš preko strani kot npr.: http://myip.si/
Pravtako preveri da imaš izklopljen firewall za port 80 ali aplikacijo ki jo imaš za web server IIS aliApache ali kaj podobnega...
blackbfm ::
To odpri doma na enem računalniku > http://www.utorrent.com/testport?port=80
Če ni kljukice je nekaj vseeno narobe nastavljeno..router ali pa strežnik. Lahko da strežnik sprejema samo zahteve z LAN omrežja.
Če ni kljukice je nekaj vseeno narobe nastavljeno..router ali pa strežnik. Lahko da strežnik sprejema samo zahteve z LAN omrežja.
tina-n-robi ::
@jernejp: ne, vpisujem moj zunanji IP (statični, ki sem ga dobil od ISP)
@blackclw: port je res zaprt, kljub temu, da je forwardiran :-( po vsej verjetnosti je res kriv ISP, ki mi blokira port, ker kot rečeno sem na ruterju forwardiral port 80 ... razen, če je treba na ruterju naredit še kaj?
lp
@blackclw: port je res zaprt, kljub temu, da je forwardiran :-( po vsej verjetnosti je res kriv ISP, ki mi blokira port, ker kot rečeno sem na ruterju forwardiral port 80 ... razen, če je treba na ruterju naredit še kaj?
lp
misek ::
Poglej na routerju, kako ima urejeno administracijo preko spletnega vmesnika. Morda prestavi ta port iz 80 na 8080. Zaradi tega ti morda blokira.
cekr ::
Poskusi računalnik priklopit na mrežo pred routerja.
Tako boš na jasnem najhitreje.
Tako boš na jasnem najhitreje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
blackbfm ::
To sem spregledu. Čudna stvar. Pri katerem ponudniku pa si?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340446 (40902) | ignats |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6100 (4606) | nx6325 |
» | Lokalni in Globalni IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1899 (1477) | KoMar- |
» | Spletna aplikacija - lasten SMTP strežnikOddelek: Omrežja in internet | 3235 (2685) | Klenobo |
» | linux server (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8442 (7449) | #000000 |