» »

kako naviti Athlona 1800+...

kako naviti Athlona 1800+...

bodom ::

zio.
po domace nimam pojma o overclockanju...sam bi pa vseeno z vaso pomocjo vsaj mal navil svojga Atloncka:D
vse laufa na plati EPOX 8KHA+.
pa bi vas prosu, ce mi opisete natancen postopek za mal navit zadevo...pa ne nekega pretiravanja...sam tku mal...200, 300Mhz, ce se da sploh tolk...pa da bo moj Zalman CNPS6000 AlCu zdrzal oz. da bo zadost:D
hvala.
LP
  • spremenil: bodom ()

help

perci ::

če nimaš pojma si preberi članke, sicer gre pa približno takole: da je navijanje koritstno, moraš naviti prek fsb - to lahko pri tvoji plati narediš v biosu (pač zvišaš frekvenco delovanja). Če se ti računalnik ob povečanju fsb-ja ne zbudi ali postane nestabilen moraš povišati voltažo (po korakih). Če misliš navijati prek množilnika ali celo znižati množilnik, moraš procesor odklenit in ker sam tega ne boš znal (čeprav je v enem članku sergio to opisal), zaupaj to delo raje telebajsku in mu pač daj jurja, da ti ga odklene.

Sicer pa: naučte se brat članke in uporabljajte search

original mam frekvenco na 133mhz...sm povisal na 138mhz, pa mi je ze zacel zmrzovati...skor nism vec mogu pridt v bios...
kak nasvet...pokazalo mi je 1900+...sam kaj ko zmrzuje...
kku narest, da bi bil stabilen tud na 1900+?

Thanatos ::

najprej dol vrž tistega zalmana pa kakšnega Volcana 7+ ubod.

nodes ::

Zaenkrat je še 1800 dovolj hiter. :D
Največ pridobiš če odkleneš procesor in znižaš množilnik, zaradi večjega bandwidth-a (spominskega transferja). Drugače se ti procesorji slabo OC-jo, če mu obenem ne zvišaš napetosti napajanja. To je pa pri daljši uporabi, ekvivalentno zvišanju napetosti, škodljivo za procesor. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nodes ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje E6600

Oddelek: Navijanje
461524 (1524) Urc
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

168064908 (27331) GaS
»

Navijanje AMD 1Ghz

442184 (1648) OwcA
»

Navivanje Procesorja

6966 (807) schurda
»

NAVIJANJE DURONA (strani: 1 2 )