» »

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

jype ::

Ne Marko, Mirko.

solatko ::

Ves point je v tem, da samo na Hrvaškem lahko dobiš slabo izkušnjo na dopustu, SAMO ZATO KER SI SLOVENEC, nikjer drugje v turističnih državah na svetu. To vam zgleda ni popolnoma jasno. Marsikdo ne hodi v Trst, ker se lahko zgodi, da ti namažejo avto, SAMO ZATO KER SI SLOVENEC. To ni odvisno od naroda (ta je večinoma v podobni buli, kot večina Slovencev), temveč posameznikov, politike in represivnih organov, kateri takih exscesov sploh ne raziskujejo. Res pa je tudi, da večina takoimenovanih turističnih delavcev (osebje hotelov, kempov, privatnih lastnikov apartmajev in sob, niti slučajno takih napadov ne obsoja in bi bili najbolj veseli, če bi jim samo denar po pošti poslali.

jype ::

solatko> Ves point je v tem, da samo na Hrvaškem lahko dobiš slabo izkušnjo na dopustu, SAMO ZATO KER SI SLOVENEC, nikjer drugje v turističnih državah na svetu.

Seveda. Ker se nikomur drugemu še nismo zamerili.

Po drugi strani se pa to pri nas lahko zgodi Hrvatu, Srbu, Albancu, Madžaru, Italijanu, Avstrijcu, Nemcu, Čehu, Slovaku, Poljaku, Ukrajincu, Litvancu, Latvijcu, Estoncu, Belorusu, Rusu, Moldavcu, Kazahstancu, Bolgaru, Romunu, ...

Pa Turek v Grčiji tudi mimogrede stakne kaj, ali pa Anglež v Franciji.

sidd ::

No, da povem kaj delajo hrvati.....sestrična je še pred slovensko blokado hrvaški za EU najela apartma v dalmaciji za dopust z svojim malčkom......po tem političnem incidentu jo je lastnik apartmaja klical naj ne hodi na morje, saj slovenci niso zaželjeni.
Toliko o prijaznem odnosu sosedov......
no idea for signature
signed
I

solatko ::

jype - Če se to pri nas zgodi javno, kar se samo zaradi narodnosti ne bo zgodilo, boš videl reakcijo policije, civilnih združenj, novinarjev.......... Turku se kot turistu v Grčiji ne bo zgodilo prav nič, samo zato ker je Turek, ker so Grki drugačna mentaliteta in za njih je gost svetinja, tudi če ga ne marajo, se pač hinavšijo zraven, ker vedo, da mu največjo škodo naredijo, če mu za usluge, ki mu jih nudijo, poberejo čim več denarja, ne pa z batinami, mazanjem avtov, zajebavanjem policajev...... V končni fazi pa še nisem slišal, da bi se v katerikoli turistični državi, komurkoli kaj zgodilo, samo zaradi tega, ker je določene nacionalnosti, pa pusti države in pokrajine, kjer so prebivalci sprti med seboj (Ciper, Srbija-Kosovo, sev.Irska-Velika Britanija ......), to večinoma niso države z visoko razvitim turizmom, za kakršne se imajo Hrvati.
Po drugi strani mi pa prosim razloži, s čem smo se MI zamerli Hrčkom, morda s tem, da smo jim vso elektriko, vodo in komunalo v Istri naredili med leti 1954 in 1970, morda s tem, da ne pustimo, da bi si po svoje risali meje, morda s tem, da nočemo pokrivati vlaganj LB Zagreb v Hrvaško gospodarstvo, morda s tem, da smo se JLA prej znebili, kot oni, daj razloži, morda pa s tem, da poleg denarja iz Slovenije, po navadi pridejo zraven tudi turisti.

Okapi ::

Jaz sem pa slišal, da v Ljubljani varnostniki po lokalih ubijajo goste. Na Hrvaškem se to v glavnem ne dogaja. Kam naj grem zdaj na pir?

O.

sidd ::

Okapi, ne mešat hrušk pa jabolk
no idea for signature
signed
I

podbevna ::

Jaz moram priznati, da mi je malo neprijetno. Imamo neko nepremičnino na hrvaški obali in dojenčico, ki se mi je ne da vlačiti na letalo, tako da bomo šli itak tja na morje. A mi ni prijetno, da se lahko najde kak retardiranec, ki bo meni ali bognedaj moji družini težil, ker smo Slovenci.

Upam in verjamem, da se to ne bo zgodilo, a če bi bile okoliščine drugačne, bi šel verjetno drugam. Na dopustu se hočem počutiti ne le toleriranega ampak dobrodošlega...

solatko ::

Dobrodošel pa na Hrvaškem s Slovenskim potnim listom verjetno ne boš, sploh po današnjem fiasku s pogovori.

jype ::

podbevna> Upam in verjamem, da se to ne bo zgodilo, a če bi bile okoliščine drugačne, bi šel verjetno drugam. Na dopustu se hočem počutiti ne le toleriranega ampak dobrodošlega...

Hja, če je hiša v naselju z normalnimi ljudmi, potem se nimaš česa bat, če je pa v hrvaškem Ambrusu...

No, upam, da se boste imeli fino. Pa ne jit poleti, ker na obali je takrat gneča, pa majhnih otrok itak ne smeš izpostavljat soncu, pa še dražje je vse skupaj.

mojsterleo ::

a mislite da so zahec nekatere zahodne drzave oziroma njihovi mediji opozarjali na to, da je hrvaska nevarna drzava za turiste ... ? mi smo bili nazadnje tam se jugoslaviji (v puli), in so nam ukradli avtoradio. takoj smo spokal kufre in sli domov. ciganarija ena, pffft. od takrat ne hodimo vec tja na pocitnice.

OrkAA ::

Men so na parkirišču v Kranju tut že ukradli radio! Pa enkrat so nam vse 4 feltne iz avta pobrali! Cganarija hrvaška!!

krneki0001 ::

Men so na parkirišču v Kranju tut že ukradli radio! Pa enkrat so nam vse 4 feltne iz avta pobrali! Cganarija hrvaška!!


Ja, ja, 3 dni sem imel na novo poštrihan avto, pa mi je sredi ljubljane na parkirnem mestu za plačat in kao pod nadzorom nekdo potegnil špuro do pleha čez blatnik in havbo. Sigurno so bili hrvatje. Samo oni to delajo, drug noben.

mojsterleo ::

ja valda... sred belega dne, ko smo bili na plazi, so nam skliznili avtoradio. to so lopovi morali imeti ovaduha v hotelu or something. najprej te ociganjo za lep denar, potem ti pa za hvala lepa se ukradejo avto radio. v glavnem mafija dela sto na uro, policija pa je na #we-care programu. ermm... kolk cajta so rabl, da so tist umor od avstralske turistke raziskal? pa se tist je blo vse skup nic. no okej. mogoce je dalmacija kej bols, ampak hrvaska istra definitivno sux.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Raziskava je pokazala, da so v očeh Britancev, Nemcev in Italijanov Turčija, Tunizija in Egipt varnejše turistične destinacije od Hrvaške


Tako se glasi današnji naslov časnika Finance. Očitno bo že nekaj na tem. Tudi sam sem istega mnenja z izjemo Egipta. V Tuniziji sem vprašal nekega najstnika za smer. Angleško seveda ni znal, mi je pa približno pokazal pot. Čez par minut priteče za meno, se opraviči in me usmeri na drugo pot.

Okapi ::

Raziskave pokažejo marsikaj, kar se ne sklada z dejstvi.
Egipt prav gotovo ni varnejši od Hrvaške.
2009 Khan el-Khalili bombing @ Wikipedia

Kar se pa Turčije tiče - lani so mi v restavraciji enega od boljših istanbulskih hotelov že prvi večer spizdili denarnico.

O.

Utk ::

Vsak z IQ-jem nad 30 ve in razume, da je možno dokazat, da nekaj obstaja, nemogoče je pa dokazat, da nekaj ne obstaja. Če nekdo doživi negostoljubnost Hrvatov, je do dokaz. Če je nekdo ne doživi, s tem ne dokaže, da negostoljubnosti ni. Zato ne vem zakaj ponavljajo eno in isto, stokrat. Sigurno je pa vsak, ki je bil na Hrvaškem doživel, da je kdaj tudi dobil pijačo, torej Hrvati so včasih čisto normalni, zmeraj pa ne. Dokazano.
Če je kdo slišal, da so Hrvata v Sloveniji vrgli iz apartmaja samo zato, ker je Hrvat, pa naj kar pove.

world ::

Jst sem prebral in to prav prvič in to prav v tvojem postu.;)
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!

solatko ::

Lahko so nevarne druge destinacije po svetu, tudi recimo Španija, zaradi Baskov, vendar nikjer ne boš imel problemov, samo zato, ker si Slovenec, tudi v Srbiji ne.

jype ::

Eh, Srbi nas majo radi, pa z njihovimi politiki se ne kregamo.

Hrvatje nas pa postrani gledajo, ker jih njihov tisk pumpa s takimi debilarijami, kot naš tisk pumpa vas (in zato ne marate Hrvatov).

mojsterleo ::

kdo je rekel, da ne maram hrvatov? gre za cisto posloven odnos. ce te ne obravnavajo profesionalno, oziroma ti dajo vedet, da tam nisi zazeljen, pac ne rines tja.

jype ::

Tako je. Jaz bom rinil tja, dokler ne bom doživel neprofesionalnega odnosa.

So far, so good.

VidKo ::

Jaz moram priznati, da vsako leto letujem na hrvaškem, in sam še nisem imel slabih izkušenj. Je pa res, da letujem zmeraj v istem kraju in me domačini poznajo.
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje

Samson ::

Eh jaz sem bil lani prvic v Dalmaciji na tistem kraju pa nobenega problema. Vec problemov bi lahko nastel z tujci kakor domacini. Lastnik apartmana je se ponoci ob 23:00 prisel in vprasal ce so mogoce preglasni in se opravicil. Seveda je prinesel tudi nekaj krompirja specenega v foliji, nabasan z spehom...Pa smo se prvic videli v zivljenju. Letos se bomo zopet, hehe. Aja, tujci pa....bog jim dej zdrave pameti. Sli smo na izlet z barkaco, pa so bili neki cehi al poljaki...Ker je bilo vse zastonj oz. v ceni, so se revezi napili tistega gostega domacega vina (ker jih je ocitno bilo skoda mesati z vodo, hehe), da so se vsi skupaj med seboj pokregal in dva parcka med seboj sklofal. Seveda ne smem pozabit dva moska stara cca 40-50 let, ki sta se pa stepla zaradi tega, ker sta gledala eden druzgmu kateri je kolk spil. Svasta. Izlet propadel u nulo, hehe. Ampak zanimivo, v nas se pa niso tolk vtikal. Tu pa tam se je kaksen obrnil, nekaj zaklel proti nam in kimal, ces lej kaksne trosi ta moj komorat, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

marko7 ::

Pa saj nin samo hrvaška na tem svetu pa še draga je bodite pametni in pojdite drugam boste vsaj videli kaj se
zamudili.

marko7 ::

No, da povem kaj delajo hrvati.....sestrična je še pred slovensko blokado hrvaški za EU najela apartma v dalmaciji za dopust z svojim malčkom......po tem političnem incidentu jo je lastnik apartmaja klical naj ne hodi na morje, saj slovenci niso zaželjeni.
Toliko o prijaznem odnosu sosedov......

To lahko potrdim je tud moj prijatel v Novalji rezerviral pa so ga klicali in odjavili.

kmetek ::

Ko bi se manj ukvarjali s hrvati pa več z lastnimi problemi oziroma državo. Mislite, da se Hrvati kaj ukvarjajo z nami? Fučka se njim za Slovence.

Buggy ::

No, da povem kaj delajo hrvati.....sestrična je še pred slovensko blokado hrvaški za EU najela apartma v dalmaciji za dopust z svojim malčkom......po tem političnem incidentu jo je lastnik apartmaja klical naj ne hodi na morje, saj slovenci niso zaželjeni. Toliko o prijaznem odnosu sosedov...... To lahko potrdim je tud moj prijatel v Novalji rezerviral pa so ga klicali in odjavili.


Tudi jaz vem za par enakih primerov. Vsa stvar pa izhaja iz tega, ker hrvati ne zelijo imeti s sosedi v svojem "slovencem prijaznem" naselju problemov, ce bi pred njihovo hiso stal SLO avto, kar pomeni da so se "prodali" slovencem. Nikar ne mislite da ne rabijo denarja, gre za to da bi jih hitro sosedi na svoj nacin "postimali". Pa se kar naprej govorite kako smo slovenci pri njih zazeljeni, ce se hrvaski lastniki apartmajev lastnih sosedov bojijo :)

Eni si pac raje zatiskajo oci pred dejstvi in se prepricujejo v svoj prav. Ce in koliko casa jim to pomaga pa bodo sami videli. Dejstvo je da je HR narod, ki je ze v osnovi zelo nacionalisticno naravnan, ta trenutek mocno zmanipuliran s strani dnevne politike in to je pac odraz tega.

Bellzmet ::

Ja, letos znajo bit še večji problemi.

Še posebno, kakšen avto s SLO registrskimi ob 5h zjutraj pri Zrčah na Pagu...

mojsterleo ::

eh kaj se tukaj nekateri sekirate? saj hrvaska ni edina drzava z morsko obalo. ce vas takole "odklonijo", jim pokazite sredinca in pojdite na pocitnice kam drugam.

Tear_DR0P ::

jim pokazite sredinca in pojdite na pocitnice kam drugam

ni problem pokazat sredinca in it drugam - problem se je kulturno obnašat
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

sidd ::

jim pokazite sredinca in pojdite na pocitnice kam drugam

ni problem pokazat sredinca in it drugam - problem se je kulturno obnašat


tako je, nič nebo s sredincem....če ne želijo našega denarja, bo pa romal v kako Grčijo, Italijo, Tunizijo (sploh letos) in tako dalje....in ko se zadeve normalizirajo, ter postane hrvaška malo manj draga, bomo pa spet tja hodili, z veseljem :)

kratkomalo škoda časa za take zadeve :)
no idea for signature
signed
I

noraguta ::

še bill gates jim beži!
http://www.siol.net/Svet/Zanimivosti/20...

zgleda da so res predragi world
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

mojsterleo ::

za obisk hrvaske je res najbolje imeti par milijard $ v zepu zraven pa se pol ducata varnostnikov ...

Daedalus ::

Ja, če si kreten, pol res. Civilizirani ljudje pa tam nimamo težav. Tak da bom letos spet lepo na Korčuli lovil ribe in pil z domačini, pa se smejal onim prenapetežem (z obeh strani meje), ki se obremenjujejo s politiko.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

solatko ::

Daedalus - Prenapeteži so zaradi medijev in politike in niti slučajno se jim ne boš smejal, vsaj na hrvaškem ne, čim bo govora o politiki, znaš hitro priti v spor tudi s prijaznimi domačini, ker v vsakem Hrvatu je precejšnja mera nacionalizma, predvsem ta kategorija pa nam na žalos v veliki meri pirmanjkujel.

Pšenični ::

Tako na Hrvaški strani kot na naši manjka prave volje za rešitev vprašanj, mejnih če lahko tako rečem. V času krize se to pogreva, čeprav oboji vedo kje so meje njihovih zahtev. Moje mnenje je da bolje, da se letos dol ne gre na morje. Zakaj? Ker se situacija zaostruje, Hrvaška je pred bankrotom, nujno potrebuje Evropski denar. Spravili so se v kot in sedaj ne morejo nikamor več. Naši prav tako, ne morejo popustiti, ker pol je s tardečimi za zmeraj konec. Enkrat so že zajebal mejo, če jo še enkrat ...

Prav tako se kriza poglablja v Sloveniji. Torej če gremo na naše morje (pač lahko še malo privarčujemo), ki res ni tako čisto, kot je Hrvaško, pa vendar.

Ampak res, teh čefurjev mam tud jaz že poln kufer, sam gledajo kako bodo kakšnega nategnili. Sej so tud Hrvati čefurji, ali morda ne.

zee ::

Torej če gremo na naše morje (pač lahko še malo privarčujemo), ki res ni tako čisto,...


Slovensko morje ni:
- ne cisto
- ne lepo
- ne poceni
- ga za vse prakticne potrebe ni

Greva pa s punco cez nekaj dni na morje v Sharm el Sheikh za nekaj vec kot 440 €/osebo (letalska karta+takse+viza+4* hotel, all inclusive).

Razlog za odhod v Egipt: sprejemljiva cena in strah pred sr* na Hrvaskem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pšenični ::

"Slovensko morje ni:
- ne cisto
- ne lepo
- ne poceni
- ga za vse prakticne potrebe ni"

To ja pa res. Egipt v tem primeru po tej ceni slaba izbira, res ne.

solatko ::

Za meje se ne morta dva kmeta dogovort, brez advokatov in sodišča, ter cel kup stroškov, kako se bodo kupi, nesposobnih politikov, pa še odlična tema je to za volitve (vedno so za situacije krivi sosedje), na ta račun politika predvsem v nerazvitih in tistih državah s krajšo tradicijo parlamentarizma, pridobijo veliko glasov, tako da politikom teh vprašanj, sploh ni želja rešiti.

TOP ::

Evo pravkar so prišla dva moja prijatelja z morja in vse brez problemov.Kelnarji so bili neverjetno prijazni.

Pšenični ::

"Evo pravkar so prišla dva moja prijatelja z morja in vse brez problemov.Kelnarji so bili neverjetno prijazni."

No lepo, da se jima ni nič zgodilo. Enkrat se bo. Lahko da bo to med letošnjo sezono. Po neki anketi smo po priljubljenosti celo za srbi, ki jih patološko sovražijo oziroma se jih Hrvati bojijo.

TOP ::

In zakaj bi se moralo.Zaenkrat se ni in upajmo,da tako ostane.Anketa je samo anketa nič drugega.Je pa treba včasih tud mal z glavo razmišljat,da Slovencev se bodo počasi morali vselit,ker drugih turistev je zmeraj manj.Še posebej letos opažam,da ni Čehov,Rusov in Poljakov.Službo mam v Ilirski Bistrici,ki je praktično center za vstop na Hrvaško in večina turistov gre tukaj.Letos je že dosedaj opazno manj turistov na cestah.Morda je krivo tud vreme sam razlika je ogromna.Največ turistov opažam je Slovencev (LJ,KR,MB,CE.)Nekaj Nemcev pa Italjanov drugih ni.Ker lansko leto je bilo ogromno Poljakov pa Čehov letos jih ni.Tile Hrvati ki imajo apartmaje gostilne so odvisni sam od zaslužka v sezoni.Kar sedaj zaslužijo morajo potle več kot pol leta s tem preživer.Zato nas ne bodo kar tako podili.

Samson ::

Da ni obiska na hrvaskem trenutno, so krive nase vinjete seveda, hehe. Ok malce za salo malce za res...toda zdi se mi da kar nekaj ljudi ne bo slo cez slovenijo zaradi njih. Mi bomo pa lepo placevali 95€ za naso vinjeto zaradi dobrososedkih drzav. Poleg tega pa se placali cestnino za na hrvasko morje. Upajmo da prezivijo to leto in ne bomo mi krivi kolapsa hrvaske.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

jype ::

Da ni obiska na Hrvaškem je BS, ker majo vse polno.

Da se mora nujno zgodit kaj neprijetnega komurkoli je tudi BS, ker če kreteni, ki se ne znajo obnašat, na Hrvaško ne hodijo, ker se bojijo, da jih tam ne bodo mirno prenašali, je to super tudi za vse nas, ki gremo tja na dopust in se tam obnašamo kot vljudni, vzorni gostje, ne pa kot drhal, ki si v glavi ves čas ponavlja "Hrvatje nam kradejo, hrvatje nam kradejo, hrvatje nam kradejo" ali karkoli že.

Sploh pa - vsak od vas ima svoj kupček dnarja in naj ga nese tja, kjer se mu zdi, da bo zanj dobil največ, kar lahko.

Pšenični ::

"Sploh pa - vsak od vas ima svoj kupček dnarja in naj ga nese tja, kjer se mu zdi, da bo zanj dobil največ, kar lahko."

Zame je to na prvem mestu.

ahac ::

To je čudno razmišljanje... da se vam mora osebno nekaj naredit, da boste verjel, da le ni vse OK.

A bi tud v Darfur hodil dokler vas ne ubijejo?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Daedalus ::

Prenapeteži so zaradi medijev in politike in niti slučajno se jim ne boš smejal, vsaj na hrvaškem ne, čim bo govora o politiki, znaš hitro priti v spor tudi s prijaznimi domačini, ker v vsakem Hrvatu je precejšnja mera nacionalizma, predvsem ta kategorija pa nam na žalos v veliki meri pirmanjkujel.


Se mi še ni zgodilo. Nacionalizem pa spada v nabor pretežno škodljivih ideologij, pa se z njim ne obremenjujem.

A bi tud v Darfur hodil dokler vas ne ubijejo?


Idiotska primerjava.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

ahac> To je čudno razmišljanje... da se vam mora osebno nekaj naredit, da boste verjel, da le ni vse OK.

Ne, se pa mora zgodit več kot enemu od 1000 _vsako leto_, da bom začel resno jemat "nevarnost".

To, da nas ne marajo, je glih tak bullshit, kot da mi njih ne maramo. Morda jih kdo od vas ne mara, ampak to ni "mi".

ahac ::

OK, to, da nekdoga nabutajo, ne pomeni nič, razen tega, da imajo med sabo kretene (kot vsak narod).

Ampak če je pa res tolk primerov, da so skenslal rezervacije Slovencem, to pa je nekaj več narobe. Ker tisto pa niso neki nacionalistični fanatiki, ampak folk, ki od Slovencev dobi denar za preživetje. Zakaj bi to delal?

Sej večina Hrvatov je verjetno še vedno OK. Jaz jih sigurno ne sovražim. Ampak nisem pa tolk slepo zaljubljen v njih, da se ne bi vprašal: "A se bom kje drugje imel boljš za manj denarja?" In v zadnjih par letih je bil odgovor skoraj vedno: "Da."
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

problem?! SLOVENIJA - HRVAŠKA

Oddelek: Loža
142033 (1286) Keyser Soze
»

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524628 (3515) Daedalus
»

Ljudje na Hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
536141 (4452) kolesar
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
707470 (5461) link_up
»

Hrvaška enostransko razglasila mejo na morju

Oddelek: Problemi človeštva
372783 (1987) boyan64

Več podobnih tem