» »

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

««
«
1 / 8
»»

TOP ::

Pozdravljeni,zadnji čas sem slišal od dveh znancev,da sta imela težave,ko sta hotela v eni gostilni nekaj popit,jih je kelnar enostavno zavrnil,da je prepovedan vstop za Slovence.To je bilo za 1 maj v Splitu.Mene zanima če je še kdo mel kake podobne izkušnje letos na Hrvaškem.Ker očitno nekateri Hrvati mešajo politiko vmes.
  • spremenilo: jype ()

bluefish ::

Ker očitno nekateri Hrvati mešajo politiko vmes.
Če jo, potem slabo za njih. Glede na cene bi se lahko zamislili.

brane01 ::

Meni je čist vseeno že štiri leta ne hodim več k njim na morje, in tega niti malo ne pogrešam.

trnvpeti ::

letos bodo se kako prijazni, ker se bo obisk zmanjsal za 30%

@nny ::

Meni so se zamerili, ko so me vztrajno in dosledno ogovarjali v nemščini, vsi od natakarjev do prodajalcev. Ene parkrat me je resno prijelo, da bi nazaj zarenčala:".ebi se!"

Verjetno je (bil) kriv videz.

black ice ::

Skrajni čas je, da vsaj eno leto bojkotiramo hrvaško obalo. Vsak ima pravico do odločanja kam bo šel na dopust saj je konec koncev to njegov težko prisluženi denar, a kljub temu da nas imajo za norca jim Slovenci vsako leto zvesto nosimo denar.
Za ta denar, ki ga pustiš na Hrvaškem lahko greš v Grčijo, Turčijo, Tunizijo itd. Sploh če naletiš na kakšno last minute ponudbo.

Daedalus ::

Vsak ima pravico do odločanja kam bo šel na dopust saj je konec koncev to njegov težko prisluženi denar, a kljub temu da nas imajo za norca jim Slovenci vsako leto zvesto nosimo denar.


Jaz nisem na Hrvaškem nikol mel občutka, da me ma kdorkoli tam za norca. Pa tam letno preživim kaj več časa ko enotedenski dopust.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

lonz ::

Resno me skrbijo takele reakcije na forumu višjega nivoja. Treba se je zavedat, da je situacija nastala čisto umetno zaradi interesov določenih politikov na obeh straneh. Osebno še nikoli nisem imel problemov na hrvaškem ker sem se obnašal normalno in vedno govorim na hrvaškem hrvaško. Ker pač znam. Lahko bi se nosil, ker sem "the Slovenec" in iz principa naročal Kafu, sam pol bi si jih zaslužil dobit po pi**i.
Isto velja za hrvate pri nas. Z normalnim (pa konec koncev s komerkoli od koderkoli)grem z veseljem na pir, kretena ki razpihuje nestrpnost in se fura na nacionalni ego pa bi z veseljem namahal po kljunu...
Po defaultu se je treba vsaj poskusit razumet, ker je lahko alternativa grozna.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Tr0n ::

V bistvu nisi veliko falil. Vse skupaj spominja na nek resnicnostni show, ki cilja na folk z nizkim IQjem. In ta potem fura naprej neko propagando in govorice.

Tako je vsaj rekla ena hrvatinja ziveca v Sloveniji na Studio City zadnjic. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

WamPIRe- ::

Js letos in lani nisem imel nikakršnih problemov ker nisem bil na Hrvaškem.. pa tudi nimam nikakršnega nameta tja iti. Sem pa bil pa 2 leti nazaj na Hvaru in sem imel kar nekaj problemov: na trajektu so mi ukradli telefon, anteno na avtu, večkrat sem skozi okno avtomobila slišal, da naj grem parkirat domov ne pa tm pr njih... Pravtako sem bil ob očala + clip s sončnimi stekli in ko sem tam spraševal uslužbence plaže (sem se trudil govoriti po njihovo, vendar pač ne obvladam hrvaškega jezika), če je kdo kaj našel, sem dobil odgovor, da to pač ni njihov problem in so se lepo obrnili stran. Po njihovi smeni, sem šel tja in povprašal o ukradenih očalah v ang. jeziku in odnos do mene je bil več kot očitno drugačen. Vseeno očal nisem našel...

Kakorkoli, za takšne cene mene pač ne bodo več videli doli :\ Grem raje na slovensko morje oz, kam v Turčijo oz. še kakšno bolj eksotično deželico v Sredozemlju.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WamPIRe- ()

Gwanaroth ::

+1.

V Dalmaciji do sedaj načeloma ni bilo problemov.. zdaj pa, ko so tej zagrebški kravatarji pokupili že pol Dalmacije, je tudi dol isto sranje kot vsepovsod na Hrvaškem.

Ko jih j*be.
Lights often keep secret hypnosis..

lonz ::

Purgeri so v dalmaciji, vsaj po mojih izkušnjah, manj zaželeni kot Slovenci, ker se nosijo in so škrti (iz ust frendosaz Paga).
...arrrrrr, shiver me timbers...

zee ::

Vsa leta do zdaj imam s Hrvati same dobre izkusnje.

Kdor pa tripa na tele medsosedske fore in spore, naj se zamisli sam nad sabo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

opeter ::

Vsa leta do zdaj imam s Hrvati same dobre izkusnje.

Kdor pa tripa na tele medsosedske fore in spore, naj se zamisli sam nad sabo.


Točno tako! Sami ste si krivi, če se ne znate obnašati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Bob Rock ::

podpis...tudi jaz se nikoli nisem imel vecjih problemov, kar je bilo pa manjsih, so bili pa na istem nivoju kot jih dozivim v Sloveniji
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

krneki0001 ::

V bistvu nisi veliko falil. Vse skupaj spominja na nek resnicnostni show, ki cilja na folk z nizkim IQjem. In ta potem fura naprej neko propagando in govorice.

Tako je vsaj rekla ena hrvatinja ziveca v Sloveniji na Studio City zadnjic. ;)


No tale komentar je več kot odličen in na žalost tutdi preveč resničen. Velja pa za obe strani. Ljudi z majhnim IQ-jem je na obeh straneh preveč.

Osebno pa imam s hrvati dobre izkušnje. Zadnja je bila ta, da je en tipček začel zganjat nacionalistično sranje in jih dobil po papi, prvo od svojih sonarodnjakov, potem pa še od policaja, ki so ga poklicali njegovi sonarodnjaki.

Ljudem, ki rabijo za preživetje (dalmatincem, ki od zagreba dobijo bore malo, dajejo pa ogromno) takšne stvari ne hodijo po glavi, razen če niso izzvani. Če jih pa izzivaš, jih boš pa fasal in to je prav. Prepotentni pamži (ni važno slovencev ali hrvatov) pa itak morjo izzivat, potem pa jokajo.

Icematxyz ::

Sam nisem bil na hrvaškem morju že recimo 10 let. Letos pa če grem bom šel na hrvaško.

Imajo lepše plaže kot mi. Slovensko primorje pa postaja za moj okus predrago. Hrvati tudi niso poceni ampak vsaj potem imajo kaj pokazati kaj se tiče okolja in naravnih danosti.

Pa to ne pomeni da sem za to da slovenija popusti v pogajanjih ali da menim da je potrebna skrajna nacionalistična politika z katerekoli strani da s vprašanje razreši.

Če pa bom deležen kadarkoli kašnega čudnega odnosa s strani hrvatov za to ker sem slovenec bom pač spokal stvari pa šel drugam.

Brezveze se mi zdi da bi zaradi politike se jaz odločal kaj bom delal pa danes sovražil italjane jutri hrvate. To naj počnejo tisti ki imajo za to čas. Sam bom pa na podlagi lastnih iskušenj si ustvarjal mnenje. Če bi pa vrjel da zato ker jaz nebom šel na hrvaško na morje da bomo tako lažje rešili mejni spor in bo slovenija v prednosti bi pa najprej rad razlago zakaj je temu tako.

Če nisi kot gost zaželjen v hrvaški gostilni zato ker si slovenec pač greš drugam. Kaj naj rečem drugega.

Karaya 52 ::

Prevečkrat sem se znašel v situaciji, ko je natakar začel z wapom čistit pod mojo mizo v trenutku ko sem se vsedel. Za ta denar si raje privoščim Turčijo, Grčijo, Tunizijo, Korziko... Ležanje na plaži ni moj stil dopusta.

Spock83 ::

Nikoli nisem imel problemov na Hrvaškem. Se pa najdejo cepci, ki znajo težiti. Ampak taki so povsod.

Saladin ::

Ne se zapletat v politične debate z neznanci, obnašajte se kot gosti v tuji državi (kar tudi ste) + osnoven bonton pa se nimate ama nič kaj za bati.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zeberdee ::

Hrvaška od Krka, Malega Lošinja, do Korčule, Hvara, Dubrovnika, Mljeta in Brača - nisem še imel niti najmanjših problemov.

Dr_M ::

Men so ze 10 let nazaj zaracunali pivo po 20% visji ceni, kot je bilo na ceniku. Da ne omenjam, da je kelnar sedel 2 mizi stran in nas je videl in pustil cakati 15 minut.
Kljub temu se nihce ni kregal. Ampka tja nismo vec sli.
Ampak vsako leto naletim na eno tako izkusnjo, tko da pokvari vse ostale pozitivne stvari, ki se mi tam zgodijo. Hrvaske ne bom pogresu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

JohanP ::

Aktualno!:D

Sam na hrvaškem nikoli nisem imel problemov v zvezi z gostoljubjem.

mtosev ::

:Dnikoli mel problemov samo jaz na hrvaskem govorim hrvasko.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

JohanP ::

Jaz vedno govorim slovensko. Je pa res, da me dostikrat zamenjajo za švaba, če ne spregovorim prvi.

mtosev ::

ali veste da v okolici ~30km Splita gredo vse fekalije direktno v morje? :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tomay ::

Na Hrvaško hodimo že od rojstva in v glavnem nimamo z njimi težav. Zgodi se kdaj, da ima kdo kak ego trip sploh kak policaj, šefica kampa ... So pač ljudje, ki do nikogar niso prijazni ampak take najdeš povsod. Je pa res, da nekaj posameznikov pokvari vtis. Večina jih je prijaznih. Pa tudi bližina in naravne danosti odtehtajo. Najlepše morje v slo pa je bohinj ;)
Voodoo 4Ever

lonz ::

Tukaj vidim problem tudi v napačni interpretaciji negodovanja. Sigurno ma kak kelner gdaj slab dan in pač strese slabo voljo na prvo žrtev. No, če je to slovesnki turist in hrvaški kelner se slaba voljo hitro (napačno) interpretira kot podjebavanje slovenca. Veliko podobnih zgodbic ima po moje korenine ravno na osnovi takih pripetljajev.
...arrrrrr, shiver me timbers...

OrkAA ::

mtosev: pa ne samo v okolici Splita. Čist iz vseh obmorskih mest gre sranje direktno v morje.

msjr ::

Največje težave na Hrvaškem imam s Slovenci, ko poleti ob dveh zjutraj na pomolu krulijo "Siva Pot" in "Bela snežinka, ki pada"... Mogoče se staram, ampak takrat si želim, da bi prišli kakšni ustaši naokoli. Pa jih [žal] ni.

whatever ::

»Nesrečni gospod Rehn očitno sploh še ne ve, v kaj se je spustil. Zadnja dva, ki sta poskušala rešiti te spore, Janeza Drnovška in Ivico Račana, je pogoltnila tema in celo ambiciozni francoski levo-desni minister za razne zadeve Bernard Kouchner se je raje lotil iranskih fanatikov in Mahmuda Ahmadinedžada kot Slovencev in Hrvatov.«
Kolumnist BORIS DEŽULOVIĆ, v Dnevniku, o (pre)zahtevni nalogi
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

AlexP ::

Največje težave na Hrvaškem imam s Slovenci, ko poleti ob dveh zjutraj na pomolu krulijo "Siva Pot" in "Bela snežinka, ki pada"... Mogoče se staram, ampak takrat si želim, da bi prišli kakšni ustaši naokoli. Pa jih [žal] ni.


Res je. Ce pa gre meni kaj na jetra, je pa celonočno pijano prepevanje slovenskih pesmi povsem brez posluha sredi kampa nekje na Hrvaškem. Nato pa pride varnostnik, ki jim zasika...In potem poslusamo kako so hrvati kurbe, ki kradejo, pa lazejo, pa slovensko ne govorijo itd...

Do sedaj nisem mel nobenih tezav, razen takrat ko smo si bili sami krivi.

Dr_M ::

jaz grem na dopust z namenom da se spocijem ipd, ne pa da razgrajam in delam pizdarije. Ce bi jih zato dobil po pi***, se nebi nic pritozeval.
Ampak da mi pa kar iz ljubega mira nekaj najedajo, potem pa res nevem s kom je nekaj narobe.
Meni je rahlo do pretezno useeno, kaj drugi govorite, nic ne pripricujem nikogar. Enostavno se izogibam hrvaske in je stvar resena.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

krneki0001 ::

Dej ti men razloži na kateri konec hrvaške si pa hodil, da so ti težili domačini? Se težijo, ampak ne domačini, težijo zagrebčani, ker njim pa itak ni nič všeč, oni bi vse imeli samo zase. Domačini redkokdaj zatežijo - oni namreč od turistiv živijo in jim ni v interesu delat štale, ker potem turistov ne bo več in ne bodo služili. Purgerom je pa itak vseeno, ker se bodo po koncu dopusta vrnili nazaj v zagreb.

Nekako dvomim, da si šel dlje od pule in si bil na hrvaškem nekje v rangu umaga, rovinja, pule, ker tam pa so zateženi do slovencev. V dalmaciji pa vedno več natakarjev proba govorit slovensko, ker vedo, da jim mi nosimo dol denar.
Osebno mi je šefe od picerije Galija na Krku povedal, da ima raje 3 slovence v lokalu, kot 10 nemcev. Namreč 10 nemcev naroči 5 pic in liter radenske, pa sedijo v lokalu 5 ur. 3 slovenci pa naročijo 3 pice in 9 pirov, pa po pol ure do 45 minut gredo ven in pridejo novi trije na njihovo mesto. Zato tudi slovence povpraša kaj želijo v slovenskem jeziku in tudi postrežen si vsaj pol ure pred skupino nemcev - vedno do sedaj, pa hodim k njemu na pico že več kot 6 let vsaj 3x med dopustom, kadar sem na krku. Pač ima odlične pice iz krušne peči, so poceni, vzdušje v piceriji pa je odlično in govori slovensko - več razlogov, da se splača k njemu na pico.

majlo ::

No da še jaz povem izkušnje

Lani za prvi maj katastrofa

Bil sem na Dugi Uvali (blizu Pule) v prikolici - tam je vse na črno slovencev kolko hočeš itd. No in se en dan spravi frend na plažo, in tam napumpa gumenjaka. Obrne ga koli pa ga pusti tam. Tam okoli petih sva šla oba dol, da malo sprobamo kak gre to čudo. Cca 20 metrov od čolna je kot naki kafič na plaži. Sicer dostikrat zaprt ampak ma pa folk tam žurke. In ravno takrat so imeli tam žurko hrvati, kolko sem videl po registracijah večina Pula. Ni bilo nobenih problemov, dokler nisva obrnila čolna, gor pa Piranska registracija. In je že proti nama letelo kamenje. Na srečo ni nobenega zadelo, sva vrgla čoln hitro v voda pa gasa. Če pa bi takrat stegno gobec, bi me verjetno še danes sestavljali. Problem je bil, ker to ni bla 15 letna mladina, povprečna starost je bila tam okrog 30, bilo pa jih je tudi vsaj 30. Čoln smo pol jemali vem čisto na drugi strani. Ok sem se do letošnjega prvega maja nekako pomiril in gremo spet na Dugo Uvalo. In spet žurka v istem kafiču. In spet en krog s čolnom. Sicer so bli glasni, ampak bolj v smislu petja/drenja/kruljenja. Letos proti slovencem niso nekja težili. Se pa mi je tudi pri Rovinju pokvaril avto, pa je bil folk še kar prijazen in ni blo nekih problemov.
So me kar presenetli.

Dr_M ::

Pag, Pula, Umag, Novi Grad...
Dlje od Paga pa nisem bil.

Sicer pa vazno, da je na temu forumu precej "pola pismenih" ljudi. Nikjer nisem omenjal da so domacini tezil.
Celo zagrebcani so jih dobil po picki od splitcanov, ki so se potem spravili na nas. Cisto tako, ker smo imeli LJ tablice na avtomobilih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bellzmet ::

V Katoru, Stella Marisu (Umag) so se lansko leto vozili 4 hrvati naokrog in "iskali" slovence ter se načrtno spuščali z njimi v konflikt. Ponoči so na plaži tudi nekoga pretepli. Sem pa to izvedel od prijatelja, ki živi v Umagu in se poznamo že 20+ let.

Ima človek slab občutek potem avto kje puščati, kaj šele ponoči biti na plaži.

lp

krneki0001 ::

Pag, Pula, Umag, Novi Grad...
Dlje od Paga pa nisem bil.

Sicer pa vazno, da je na temu forumu precej "pola pismenih" ljudi. Nikjer nisem omenjal da so domacini tezil.
Celo zagrebcani so jih dobil po picki od splitcanov, ki so se potem spravili na nas. Cisto tako, ker smo imeli LJ tablice na avtomobilih.


So pač bili taki, ki so vsem težili, torej tudi zagrebčanom, kar ne pomeni, da so samo slovence napadal.

gruntfürmich ::

s hrvati imel same dobre izkušnje.

če pa slučajno prileti kakšna provokacija, pa če je ne moreš z nasmehom rešiti, si pa res debil z low IQ in takrat zares sledi konflikt, o katerih lahko slišimo in beremo...

mislim da smo slovenci veliko večji primitivci od njih.

ampak če nas njihovo provociranje moti; zavedati se moramo da je pri njih kar se tiče gospodarstva & podobnih zadev katastrofalna situacija, in so zato lahko večkrat tečni kot bi jim to lahko priznali.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bellzmet ::

mislim da smo slovenci veliko večji primitivci od njih.


No verjetno se ti družiš s takimi slovenci, ker jaz tega občutka nimam.

lp

Karaya 52 ::

gruntfürmich> ampak če nas njihovo provociranje moti; zavedati se moramo da je pri njih kar se tiče gospodarstva & podobnih zadev katastrofalna situacija, in so zato lahko večkrat tečni kot bi jim to lahko priznali.

Pa dobro, zakaj bi v prvi vrsti sploh šel v državo kjer so provokacije stalnica in te 10% prebivalstva gleda postrani? Poleg tega da za ta denar dobim v Grčiji več???

Buggy ::

Ze tretje leto se hrvaske nacrtno na delec izogibam...dopust z otroki -> slovenske terme. Poletno sproscanje s prijatelji ali kar tako -> Kolpa in podobne destinacije.

Slabe izkusnje, razen tona v komunikaciji, ko sem govoril z usluzbenci - seveda v slovenscini, niti ni bilo, je pa zal ta obcutek njihove vzvisenosti in pa cenovno nic ugodno dopustovanje pa seveda moja nacela ...vse to je pac botrovalo moji odlocitvi.

crniangeo ::

zanimivo je to, da je nekaj kolegov imelo v grčiji probleme - in še marsikdo - pa se tega ne pumpa v medijih!
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

gruntfürmich ::

Pa dobro, zakaj bi v prvi vrsti sploh šel v državo kjer so provokacije stalnica in te 10% prebivalstva gleda postrani? Poleg tega da za ta denar dobim v Grčiji več???


kot sem rekel, jst še nisem doživel provokacije. tko da ti težko rečem kako je s tem da je provokacija stalnica.ker je tudi odvisno od osebe kaj ji je provokacija!?
10% prebivalstva gleda postrani? meni se zdi da me tu gleda 20% folka postrani... sploh če grem na slo obalo in delamo galamo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

smilyxx ::

Po moje je tukej najprej treba dopustovanje ločit na dve smeri. Ena je celonočno popivanje in razgrajanje (zrče naprimer,) druga pa je dopustovanje s familijo ali umirjeno družbo, kjer se gre na morje spočit.

Mislim da se drugi skupini težko zgodi kaj hujšega kot neprijazen natakar v gostilni. Vsaj sam na takih dopustih nisem imel problemov.

Drugo je pa ko se gre na Hrvaško žurirat, kjer maš na stotine folka, tam se zmerej najde kakšen kreten ki najeda, tko kot pri nas. Plus da alkohol fino spusti nivo strpnosti, na obeh straneh.
Save water.
drink beer.

MarkookraM ::

Tudi mene moti, da kar vse damo v en kup.

Vsak, ki pove svojo zgodbo se bi moral opredeliti. Je razlika če celo noč žuraš ali si tam z ženo in otroci. Je razlika ali si bolj mlad ali bolj star, ki je še živel v Jugoslaviji. Je razlika če si bolj suhaste postave ali si tri tonska gorila.

jinzo ::

Mene pa nekaj zanima, od kje vam navada, da v tuji državi govoriš njihov jezik ?
Mene še noben nemc, hrvat, anglež, mađar... torej turist tuje države v sloveniji ni nagovoril slovensko.
Zato mi nikol ni bilo jasno, zakaj bi moral na hrvaškem govoriti hrvaško.
Vsaj jaz sem dobil občutek, da je želja po ugodju gostov vedno na gostiteljevi strani, je pa res da sem relativno mlad in določenih stvari ne razumem "prav".

Buggy ::

cisto prav razumes, ce pa ne sva pa dva..tudi jaz se namrec to sprasujem

OrkAA ::

Mene pa nekaj zanima, od kje vam navada, da v tuji državi govoriš njihov jezik


To ni nobena navada, to je common sense. Patrioti ste pa itak svoje vrste čudaki. Si komplicirate življenje kjer ga ni treba.

Ziga Dolhar ::

Taksno stalisce zastopajo tisti, ki od turizma zivijo.

Oni drugi ponavadi zastopajo bolj nacional(istic)na stalisca, da ce pridejo 'sem', naj govorijo 'po nase'.

Le za prve so tujci namrec 'gosti'. Za druge prej 'prisleki', 'ne-nasi' in podobne alienatorske oznake.
https://dolhar.si/
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

problem?! SLOVENIJA - HRVAŠKA

Oddelek: Loža
142029 (1282) Keyser Soze
»

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524621 (3508) Daedalus
»

Ljudje na Hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
536135 (4446) kolesar
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
707452 (5443) link_up
»

Hrvaška enostransko razglasila mejo na morju

Oddelek: Problemi človeštva
372778 (1982) boyan64

Več podobnih tem