» »

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov

««
8 / 8
»
»»

Go-ahead ::

To se mi je dogajalo lani.



Na kratko.
Včeraj sem še počitnikoval na Hrvaškem in to na Kamenjaku, Ko smo se nameravali vrniti domov sem ugotovil, da so vdrli v avto. Takoj sem klical policijo, da si mogoče pridejo kaj pogledat, vendar ne naj se zglasim na policijski postaji v Puli.
Hop v avto in v Pulo, dobim postajo z velikim lepim parkiriščem, napol praznim. Prijazen varnostnik me je usmeril naj parkiram v neki stranski ulici. Požrem in grem na policijo. Prijazen kriminalist me je povabil v pisarno in sva začela pisati zapisnik. Prosil me je za potni list in nekaj brskal po računalniku , zginil za nekaj časa, prišel nazaj in očitno ugotovil, da nisem bil prijavljen na Hrvaškem, vendar mi tega ni dal vedet. Po vsej pisariji sem ga sam vprašal, če si želi ogledati vlomljen avto. Z malce nejevolje je vstal in sva ga šla pogledat. Bežno si ga je ogledal in nazaj na postajo. Da mi zapisnik naj ga podpišem in naj grem kupit koleke ne vem kam. Toda ker so mi pobrali tudi denar se je pojavila majhna težavica. Kako kupit koleke če si okraden.
Očitno sem preveč vprašal zato sem šel na sprehod po Puli spraskal nekaj kun in dobil koleke. Pridem nazaj dam kolek in naj malo počakam, da bo govoril vodja izmene z mano. Čakam pride ven vpraša kdaj sem prišel na Hrvaško, nekaj zamomljam in gre nazaj v pisarno.
Pride njegov kolega , da gremo v drugo pisarno. Zopet vprašanje, kdaj sem prišel na Hrvaško, nisem odgovoril in slaba volja se je začela stopnjevati. Da mi bodo pobrali potni list in naj pridem drugi dan na postajo ob 11. Povem mu, da sem prišel prijavit vlom v vozilo, da sem jaz okraden in da se čutim,kot da sem jaz lopov. Spet mi dajo pod nos zapisnik naj ga podpišem. Vprašam če ga lahko preberem pred podpisom. Da ja, preberem piše da so mi odvzeli potni list, ne želim podpisati. Da tudi prav, da ni potrebno in mi da nepodpisan zapisnik z moje strani.
Naj omenim da so ves ta čas moji najdražji čakali malce na policijski postaji, malce ob avtu, da končam postopek in se spravimo domov. Počasi mi je zavrelo, vstal sem iz stola vrgel ključe od avtomobila na mizo, češ naj mi poberejo še to in naj mi povejo kje naj prespim, kje naj prespi družina, in če bomo spali v avtu ali obstaja možnost, da nas bodo zopet obravnavali kot neprijavljene če nas zasačijo, da kampiramo na črno na nekem parkirišču. Policaj tudi malce znori, da kako se obnašam, in da sedaj bom sigurno prespal v Puli.
Pa ga vprašam, da kje bom naslednji dan dobil denar, da jim plačam kakršnokoli že kazen in da če jim ne bom mogel plačati, me bojo obranavali še zaradi tega.
Tip je utihnil še nekaj pisaril, opazil sem da pri njemu ne bom nič več rešil. Zahteval sem njegovega šefa. Da ga ne morem dobit. Pa mu povem da v moji službi se mora nadrejeni na željo stranki z njo pogovoriti. Gre iz pisarne, jaz za njim, on k šefu jaz za njim. Na vratih me odslovijo naj počakam. Čakam , pi*dim, preklinjam, hodim gor in dol po avli.
Pa pride mimo tretji policaj, da kaj je, čeprav je bil ves čas prisoten. Da čakam šefa, kakšnega šefa,da ga ni več ob tej uri. Pa verjetno imate vodjo izmene, da ja, vendar da bo prišel kasneje. Mu rečem da bom počakal in ko čakam mu razložim situacijo, pa da me mularija čaka v avtu že tri ure.
Med tem mi kane , da imam napotnico za letovanje, kjer smo vsi napisani, da naj mu jo pokažem in gre s tem papirjem k vodji izmene.
In glej začuda je to dovolj, prebudi se človeška plat, vrnejo mi potni list in marš kuči.

Zaradi korektnega postopka na policiji sem že skoraj pozabil, da so mi pobrali notebook, fotoaparat in keš.

Kako vi ukrepate v takih situacijah? Kako je mogoče pridobiti ukradene stvari nazaj (smešno vprašanje)?
Naslednjič ko bom kaj prijavljal na policiji, bom prej preveril če imam rezervno pnevmatiko napolnjeno na 2.2.

Sicer dosedaj nisem imel nič proti hrvaški policiji.

Lopov Go-ahead.



Verjetno je letos še huje.

Ne smem pa niti pomisliti, da smo v času vojne vozili hrano našim lačnim bratom hrvatom(sicer res dalmatincem)in to preko Paga v Murter. Po jadranski magistrali se ni dalo, takrat so se pač še streljali z danes njihovimi najboljšimi prijatelji Srbi.

Bljac, bljac, ...

damjan1980 ::

Tako da Hrvati morejo biti zadovoljni,da nas majo.V gglavnem hotel sem reč,da je bilo vse po pričakovanjih.


hrvati da bodo zadovoljni in hvaležni, ker hodimo k njim in jim (spet) rešujemo sezono? ti si komik po poklicu? So nam slučajno hvaležni ko smo bili 4 leta med vojno in nekaj let po vojni dobesedno edini turisti tam? Očitno imajo malo bolj poseben način izkazovanja hvaležnosti.

Ugotovil si da smo slovenci praktično edini bebci, ki še množično hodijo dol. Kako se počutiš ob dejstu da pripadaš tej grupi?

Sicer pa za vse hrvatoljubce je že prej en zgoraj opisal kako izgleda če je slovenec oropan na hrvaškem. Veste kaj lahko pričakujete. Meni se je zgodilo skoraj do potankosti enako. Oropani so bili eni slovenci in ravno v tistem trenutku sem prišel mimo. Smo šli na turistični urad v tem kraju, kjer je ta sicer prijazen delavec klical na policijo in povedal za kaj se gre. Policaj mu je povedal (se je slišalo čez slušalko): ma kaj se sekirate, saj so slovenci, ki jih jebe.
Sledila je vožnja do najbližje PP, kjer so nam pobrali kune za začetek postopka in hvala in nasvidenje.

Sicer pa sem se ravno vrnil iz čudovite korzike, tretjič. No tam o recesiji ni duha ne sluha, folka ko dreka, ogromno slovencev, vsako leto jih vidim več. Denarja zapravil približno toliko kot bi v hr, turistična ponudba seveda enih par nadstropij višja. Po morju ne plava drek, ker kanalizacija seveda ni speljana na najbojše plaže, kot je to značilno za hrvaško (split 30 km gor dol, cela opatijska rivijera je kanalizacija na odprtem,... Za parking plačaš 0-1€ ob turističnih krajih, kolega je plačal 60 kun za 3 ure v murterju recimo.

Sem sicer planiral en podaljšan vikend doli, ampak ko samo pomislim na gužvo, mastne cene, velika možnost da bo kaj narobe ker sem slovenec,..., sem se odločil da pristavim svoj deci k potapljajoči se barki in jih odjebem. Namesto k njim, grem podaljšan vikend v munchen. Nakopal sem se za letoš dovolj. upam da jih recesija ubije.

jype ::

damjan1980> Kako se počutiš ob dejstu da pripadaš tej grupi?

Hvala, odlično!

damjan1980> Veste kaj lahko pričakujete.

Glede na to da sem bil oropan že tudi v Sloveniji vidim, da so, potem ko izkažeš vse potrebne listine, bolj prijazni kot pri nas.

Buggy ::

...ma nimas smisla razlagati...eni lahko dobijo "od_zadaj_na_suho" pa bodo se vedno samo prikimavali in govorili kako jim je lepo :)

energetik ::

Tisti opis vloma v avto:
1. pravilo, ki se ga držim tako na Hrvaškem, kot povsod drugje - nikoli in nikjer ne puščam v avtu laptopa, fotkiča, denarnice ali sploh česarkoli, kar bi vzbudilo pozornost. Itak pa na morje ne jemljem laptopa, ker na morje grem na dopust in ne sedet za kišto.
2. prijavi se, kjer letuješ
3. ne sikaj policaju nazaj ob prvem znaku njegove sitnosti.

solatko ::

Še bolj vas bo treba jebat.

hanibal ::

damjan1980 :: 12. jun 2009, 10:24:38
tisti ki zagovarjate hrvaško obnašanje do nas in jim veselo nostite pare vsako leto ste za mene hlapci prve klase in kaj več od hr obale sploh še videli niste. Ker če bi, hrvaške več povohali nebi.
Sem lani bil doli na vikend, spil 8 pirov in bil trezen?! Pa ga drugače sploh ne pijem, me trije zlatorogi položijo. Prodajajo rumeno vodo za smešne pare.
dragi sodržavljani, uživajte tam kjer niste dobrodošli, jaz grem tja kjer cenijo moj denar. Konkretno Korzika in sardinija že vrsto let.

damjan1980 :: 12. jun 2009, 11:17:29
jaz če nosim nekaj pare kamor sem zaželjen, nisem hlapec.

damjan1980 :: 17. jun 2009, 09:08:41
Kje sem napisal da imam oz. sem imel JAZ PROBLEME NA HRVAŠKEM? Nikjer! Napisal sem dejasnko stanje v naši ljubi sosedi!

damjan1980 :: 18. jun 2009, 07:59:36
Ma ne yebem jih 5% več banda smrdljiva


In po vseh teh izjavah in slovesnih zagotovilih, da te ne bodo več vidli, danes prijaviš: "Sem sicer planiral en podaljšan vikend doli"

A ti bi res rad, da ti Bog izpolni željo in Slovenija faše revno, bankrotirano sosedo?:
- "sem se odločil da pristavim svoj deci k potapljajoči se barki"
- upam da jih recesija ubije
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hanibal ()

Karaya 52 ::

Pravkar sem se vrnil iz Grčije. Gostoljubni in prijetni ljudje, česa podobnega na Hrvaškem še nisem doživel. Toplo priporočam tudi Korziko. Slednja je gotovo top sredozemska destinacija za ljubitelje narave in kulinarike. Ciper in Malta super.

djordjevic ::

Pravkar sem se vrnil iz Grčije.

Od kod, od kod (vedoželjno sprašuje, ker je Grčija rahlo neizvedljiva, odkar imava psičko)? :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

heh, imata vidva psičko ali ima psička vaju?

djordjevic ::

Jebiga, če je pes s teboj 24/7, jo rahlo težko pustiš samo za 7-14 dni. Pasjeljubci že vedo. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

krneki0001 ::

Jebiga, če je pes s teboj 24/7, jo rahlo težko pustiš samo za 7-14 dni. Pasjeljubci že vedo. ;)


To je tudi en izmed razlogov, da midva hodiva na hrvaško in v bosno. Ker gre pes lahko vedno zraven. Nikjer še noben ni rekel niti da pes ne more v gostilno, če prideva s psom tja, medtem ko v sloveniji že od daleč kričijo, da pes ne sme niti na vrt gostilne. Na Rabu je kelnar prinesel našmu haskiju vodo in pečen zrezek večji, kot sem ga jaz dobil na mizo. Res pa, da se vedno narediva zelo kulturne osebe in gre eden od naju vedno lepo vprašat, če je pes lahko zraven. Seveda še noben ni imel nič proti, se pa vseeno pozna, da so potem še tok bolj prijazni, ker sva jim izkazala spoštovanje. Tudi po mestih se noben ne pritožuje, vsak celo hoče haskija pobožat(tam jih ponavadi ni), še na meji naju vedno na hitro naprej spustijo, "ker je psu pač vroče". Na trajektu naju vedno postavijo v senco zaradi psa in podobno. Na Rabu v kampu san marino imajo povsod ob wc-jih in tuših tudi tuše za pse, lepo privzdignjene, da psa res lahko stuširaš brez da bi se sklanjal. V tem kampu včasih še spregledajo to da imaš psa zraven in ne računajo zanj, edino na plažo od kampa ne smeš s psom, ker se drugi turisti pritožujejo, ampak to itak ni problem, ker na plažo v kampu nisem šel še nobenkrat, pa sem tam po cel teden vsaj enkrat letno.
Edini problem je bil s haskijem na hvaru. Tam imata namreč 2 slovenska haskija svojevrsten rekord. V treh urah sta poklala 200 ovac. In sedaj vsi domačini te pse grdo gledajo in stalno težijo, da mora biti haski privezan. Če je pa privezan pa noben nič ne teži.

Če greva kam dlje, pa pes pač ne more zraven, na avion ga sigurno ne bova dala, ker mora bit v prtljažnem prostoru v kletki, za kako daljšo vožnjo z ladjo pa tudi ne more biti zraven, po brezpotjih puščave je pa tudi previsoka vročina za haskija, takrat pa ostane pri mami od žene (en štuk nižje v hiši), ampak ponavadi že po kakih treh dneh neha jest hrano, se zavleče na najino postlo in samo še čaka, da bova prišla nazaj, tako da sedaj bolj izbirava lokacije kamor gre lahko zraven. In zato je hrvaška odlična, pa bosna tudi.

Zgodovina sprememb…

username ::

Edini problem je bil s haskijem na hvaru. Tam imata namreč 2 slovenska haskija svojevrsten rekord. V treh urah sta poklala 200 ovac.
Hm, malo offtopic pikolovstva z moje strani: to pomeni da je en pes ubil 100 ovc v treh urah, to je eno ovco v povprečju na manj kot dve minuti... Meni se zdijo te cifre nekam visoke.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Meni se zdijo te cifre nekam visoke.

Sej ni nujno, da vsako ubije. Je dovolj, da jo samo mal raztrga, pa nimaš z njo več kaj drugega kot pod nož.

CrniE> heh, imata vidva psičko ali ima psička vaju?

Še eden tistih, ki ne razume, kaj pomeni biti lastnik živali

Karaya 52> Gostoljubni in prijetni ljudje, česa podobnega na Hrvaškem še nisem doživel.

Ni mi jasno, kako ti to uspe. Do mene so Hrvatje vedno prijazni, čeprav govorim v očitno polomljeni hrvaščini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

kitzbrado ::

Karaya 52>> Gostoljubni in prijetni ljudje, česa podobnega na Hrvaškem še nisem doživel.

jype> Ni mi jasno, kako ti to uspe. Do mene so Hrvatje vedno prijazni, čeprav govorim v očitno polomljeni hrvaščini.

Saj je jasno in po vseh drzavah enako... Ko domacini vidijo, da se trudis govoriti v njihovem jeziku so vedno prijazni (vcasih se bolj, ce je ocitno, da ne obvladas najbolje).

krneki0001 ::

Edini problem je bil s haskijem na hvaru. Tam imata namreč 2 slovenska haskija svojevrsten rekord. V treh urah sta poklala 200 ovac.
Hm, malo offtopic pikolovstva z moje strani: to pomeni da je en pes ubil 100 ovc v treh urah, to je eno ovco v povprečju na manj kot dve minuti... Meni se zdijo te cifre nekam visoke.


Razparala sta jih, potem so imel pa lovci orenk delo, lastnik pa ogromen račun.

Karaya 52 ::

djordjevic> Od kod, od kod (vedoželjno sprašuje, ker je Grčija rahlo neizvedljiva, odkar imava psičko)?

Rodosa, 3× na teden leti Adria ki omogoča prevoz manjših živali. Moraš pa imeti vse potrebne dokumente (verjetno s Hrvaško ni drugače?). Sem pa videl par turistov s psi tako da imo ni večjih problemov s hoteli.

jype> Ni mi jasno, kako ti to uspe. Do mene so Hrvatje vedno prijazni, čeprav govorim v očitno polomljeni hrvaščini.

Očitno imaš samo dobre izkušnje, upam da pri tem tudi ostane.

Okapi ::

to je eno ovco v povprečju na manj kot dve minuti...

Saj jih nista lovila po celem Hvaru. Pes (ali volk) skoči v ogrado in začne gristi vse, kar se premika. Samo šavsa naokoli - en močan ugriz v glavo ali trebuh in že je na vrsti naslednja - na minuto lahko tako pokolje vsaj 5 ovc, če se malo potrudi.

Fora je v tem, da v naravi bi ujel eno ovco, medtem bi se pa vse druge že razbežale naokoli in potem bi pač začel jesti tisto ovco. V ogradi pa ne začne jesti, dokler se kje še kaj premika. Nagon pač. Psi imajo lovske nagone za povrhu še nekoliko pokvečene in pač samo grizejo naokoli, ko enkrat padejo v ta feeling.

O.

Bellzmet ::

U madona kakšni strokovnjaki:D

Buggy ::

..
Nagon pač. Psi imajo lovske nagone za povrhu še nekoliko pokvečene in pač samo grizejo naokoli, ko enkrat padejo v ta feeling


Res je! Zato pa je mesto psom vse drugje kot pa v restavracijah..in da so zaradi tega hrvati bolj "pasjeljubi", ker to dovoljujejo... me res zanima komu manjka kasno kolesje v glavi.

Ko pa spet taki psi ogrizejio iz "neznanega razloga" otroka pa taisti pasjelubci spet okrivijo vse kaj drugega kot pa sebe ali nemarno vzgojenega psa.

Se en dodaten razlog, da ne grem z otroki na Hrvasko, ce je taksna ciganarija res dovoljena.

djordjevic ::

Ja, saj si mislim, da letijo. Najino kokrico bi načeloma spravila tudi normalno na krov, ker je ravno dovolj majhna, ampak - nekak ne, no. Če grem s psom, pol grem s svojim avtom. Imaš manj logističnih težav. Sicer pa, ja, Rodos nama je bil od vseh otokov najbolj všeč - Santorinija žal še nisva videla. Bila sva nameščena v Ixii in od tam sva imela s skuterjem res blizu do starega mestnega jedra ter plaž na južni (ali severni, skratka oni, na kateri ne piha) strani otoka. Mega. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

Buggy> Ko pa spet taki psi ogrizejio iz "neznanega razloga" otroka pa taisti pasjelubci spet okrivijo vse kaj drugega kot pa sebe ali nemarno vzgojenega psa.

Edini, ki je za psa odgovoren, je lastnik. Kdorkoli drug sploh ne more biti kriv. Če je šlampasto vzgajal, potem pač naj nosi posledice.

Okapi ::

Se en dodaten razlog, da ne grem z otroki na Hrvasko, ce je taksna ciganarija res dovoljena.

Pa še morske pse imajo kar prosto spuščene v tisti ciganariji, in to takšne, ki samo Slovence grizejo. Prav res ni, da bi človek tja hodil.

O.

Utk ::


CrniE> heh, imata vidva psičko ali ima psička vaju?

Še eden tistih, ki ne razume, kaj pomeni biti lastnik živali

Jaz imam psa, nism pa njegov suženj. Če kam greš, ga pustiš pri nekomu. Tist teden pa že zdrži. Sej ni otrok, zaboga. Da bi zarad psa spreminjal dopust, mi pa res na pamet na pade.

djordjevic ::

Meni marsikaj na pamet ne pade. Izbrat drugo lokacijo za dopust je najmanjši problem. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

CrniE> Če kam greš, ga pustiš pri nekomu.

Če to lahko storiš.

Jaz imam službenega psa, ki potrebuje dve uri dela na dan, sicer se mu kondicija (predvsem kondicija ubogljivosti) zelo hitro poslabša.

Vsak ima svoje prioritete in jaz sem se sprijaznil s tem, da ne bom več potoval po svetu, še preden sem psa dobil. Zdaj pač hodimo na Hrvaško (in v slovenske hribe), ker dlje zaradi psa nočemo.

krneki0001 ::

jype haski, NO?

jype ::

Malinois.

krneki0001 ::

Belgijski ovčar. Zanimivo, full skos na trnih, skos laufat, pa nikol bit na miru, pa če mal začneš popuščat pri ukazih, zna to hitro izkoriščat, po tednu brez ukazov pa jovo na novo učit, al pa orenk nabutat, pa pol spet posluša. Moraš bit stalno ob njem in mu bit prijatelj, drugače ukaze nerad uboga, tut če se imaš za lastnika, te ne uboga, če nekaj zato nebi dobil.

Je nekaj takega, ne?

jype ::

Če mu ne daš za delat, si delo najde sam (in ponavadi ne takega, ki bi ljudi osrečevalo).

solatko ::

Malo off topic, kaj ima to z gostoljubjem Hrčkov.

Mipe ::

Žaljiv naziv ne prinaša nič dobrega ne pametnega.

solatko ::

To je ljubkovalno.

ahac ::

RadioDur in zaenkrat še neznana(e) gostilna(e) razpisujemo natečaj za ugotavljanje higiene v odnosih med sosedi v zvezi z uporabo slovenskega jezika na območjih z velikim številom slovenskih turistov. Več o natečaju lahko slišite vsako uro po prvi pesmi po kukavici. Vabimo vas, da se natečaja udeležite in upamo, da bomo lahko podelili čim več slastnih nagrad.


Hehehe... tolk mal je slovenščine na Hrvaškem, da kr nagrado dobiš, če jo najdeš.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Buggy ::

Mi lahko kdo strokovno pove na podlagi katerih papirjev si HR po razpadu juge, lasti celotno dalmacijo, glede na to da smo bili takat ena ista YU unija. Ali pa drugace, je kakorkoli mozno, da mi zahtevamo kaj vec in smo trenutno samo bedaki, ki se borimo samo za dostop do odprtega morja?

Sem se pogovarjal s clovekom, ki se je seznanjen z pomorskim pravom (sedaj je v Ameriki) in je rekel da praksa z koridorjem ni ravno pomorsko priznan argument ( seveda do dolocen dolzine) ga pa fascinira, da SLO vstraja pri tem...in ne po teznjah po vec obale?!

Mipe ::

Očitno so Hrvati tako gostoljubni, da so se odločili nas obiskati in nam podariti nekaj praktičnih daril v obliki bomb. :P

jype ::

Očitno so res, ja. Ker je 98% prebivalstva Hrvaške vojnih veteranov s psihičnimi težavami, ki so bili v Nemčiji že obsojeni in prestajali kazen zaradi podobnih kaznivih dejanj in ki so se že zdravili v psihiatričnih bolnišnicah.

Zdej pa res ne grem več na Hrvaško!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Opomba za prenapete bralce: sarkazem ni izključen! ;)

gzibret ::

V najnovejši sobotni prilogi je en članek na temo dobrih medsosedskih odnosov!
Vse je za neki dobr!

crniangeo ::

Letos ko sem bil (Junija) Na hrvaškem , nisem imel nobenih problemov. Bil sem v Biogradu , Pakoštanih, Pogovarjal sem se tako s tujimi kot domačimi , in ni blo nobenih problemov. Celo Gumenjak , ki sem ga s sabo privlekel , so mi pomagali privleči.

Potem sem šel enkrat v Portorož - šel sem v restavracijo Paco. Tam smo naročili hrano za 3. Po 15 Minutnem čakanju , kjer ni bilo gužve - je eden od nas dobil hrano (filane kalamare) , ki je tako smrdela , da še za jest ni bila. Na pico pa smo še čakali dodatnih 30 min. Po 45 po naročilu , smo se odločili da gremo , ker smo imeli vsega dovolj. Natakar nam je vse hotel zaračunati!!! wtf? Valjda se ni plačala tista pica , katere še zavohal nismo(po dogovoru in malo povzdignjenem tonu glasa).

Potem se je šlo še na plažo mal posedet. Tam sem videl kako so eno gospo varnostniki metali z plaže , ker ni plačala enih 35 EUR pristojbine ?

WTF ?!? Za to greznico pa je treba še plačevat ? :)


Toliko o tem kje smo boljše sprejeti . Pri nas ali pri sosedih. Naši za nas skrbijo huje kot bi za tujca.
O grčiji se bi dalo še pogovarjati. So dobri in slabi trenutki. Treba je razumeti to , da nas povsod lepo sprejmejo samo turistični delavci, tisti ki pa od nas nimajo nič pa jim gremo na živce. Saj je logično , bojijo se , da bo kdo kaj ukradel, da bo kateri naštepal njihovo prelepo grško hčerko (*sljurrrP*), in dosti podobnih scenarijev.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

sloxl8 ::

hanibal > A ti bi res rad, da ti Bog izpolni željo in Slovenija faše revno, bankrotirano sosedo?:
- "sem se odločil da pristavim svoj deci k potapljajoči se barki"
- upam da jih recesija ubije


Zakaj pa misliš, da bi jih morali podpirati? Sicer ne vem, koliko si star, ampak v bivši Jugi smo počeli ravno to in poglej, kam nas je pripeljalo. Če ne znajo svojega turizma sami zrihtat, ga jim mi sigurno ne bomo.

crniangeo > Potem sem šel enkrat v Portorož - šel sem v restavracijo Paco.


Oprosti, ampak Paco pa res ni referenca. Sam sem šel samo enkrat tja, pa nikoli več - omake iz vrečke, mrzel pomfri,... Če greš na SLO obali kamorkoli drugam, boš bolje jedel.

slawc ::

Dej no dej, v Portorožu sem doživel tudi sam precej slab sprejem. Pa ni bil Paco.
Vedno se iščejo neke krivine in celofan, da se zavije zgodbo tako kot vsakemu paše. In to takoj ko nekdo najde kontra primer.

Kradejo povsod! Slab odnos policajev je povsod! Ne opravičujem takega početja in je vreden vsake graje. Vendar to ne pomeni, da je vse slabo. Slab odnos sem doživel tudi v Grčiji, okradli so me v Španiji in to v hotelu. In kaj zdaj? Ostal bom doma, ker me buzerirajo takoj ko zapeljem iz parkirišča na ulico.

Prikrito širjenje nestrpnosti je očitno najlažji način kako zamotiti ljudstvo, ki se spopada z današnjimi težavami: nezaposlenost, revščina, korupcija,...
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

krneki0001 ::

Prikrito širjenje nestrpnosti je očitno najlažji način kako zamotiti ljudstvo, ki se spopada z današnjimi težavami: nezaposlenost, revščina, korupcija,...


Tega še niso jemali ne novinarji in ne bedaki (tako na naši kot na hrvaški strani)! >:D
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

problem?! SLOVENIJA - HRVAŠKA

Oddelek: Loža
142033 (1286) Keyser Soze
»

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524629 (3516) Daedalus
»

Ljudje na Hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
536141 (4452) kolesar
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
707473 (5464) link_up
»

Hrvaška enostransko razglasila mejo na morju

Oddelek: Problemi človeštva
372784 (1988) boyan64

Več podobnih tem