» »

problem?! SLOVENIJA - HRVAŠKA

problem?! SLOVENIJA - HRVAŠKA

aaaa13 ::

evo kako bi eni reševal problem SLOVENIJA - HRVAŠKA ...
http://www.hrvaska.biz/index.htm

;-) ::

To je pod sedem umetnosti:D

Jaz nimam nič proti hrvatom, tisti problemi na morju in v piranskem zalivu niso moja stvar (me ne boli glava zarad tega). In ja, letos grem na morje na hrvaško zaradi:
-nižjih cen kot v sloveniji
-toplejše/čistejše morje
-lepše obale
-hrvatice so lepe in postavne punce:D
-natakarji, receptorji so prijazni...

Icematxyz ::

natakarji, receptorji so prijazni...


Da dalje kot greš od meje bolj so ja. :D

Shegevara ::

ma na morje greš, da se maš fajn. Pa ni treba it nevem v kakšno obljubleno deželo na hrvaškem, sej loh najameš apartma na kakšnemu otoku čisto tako... Mo smo do sedaj bli na hvaru, na korčuli, na mljetu pa čisto tko v enem zalivu. Maš mir. Narava lepa. PA ajde smo dali gazdi ma 50€ več, tako, zaradi prijaznosti, ma to je bil čisto iz sebe. Nudil nam je ribe, ko smo šli ob 4ih zjutraj, je zbudil ženo in se nam šel lepo zahvalit in poslovit, pa nas ma v lepem spominu. Pa ostali tudi, kjer smo bli. Pa smo se čisto razumeli. Sicer smo govorili hrvaško, ker se ne gremo neke patriote.

In morte mislit, na tabli je dejansko pisalo :
welcome
pa po nemšk, francosk, italiansk in še SLOVENSKO.

Ni se treba v vse vpićit kar nam ne diši.

mtosev ::

Sn rojen v ZG in mi slabo pride kak se nekateri obnasajo do slovenskih turistov no jaz se nisem mel problemov ker ko sn tam govorim hrv:\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

;-) ::

Itak majo probleme z hrvati samo tisti, ki jih delajo. Če si ti dober do njih itd. nevem zakaj bi te oni jahali brezveze. Pa če gremo slovenci dol nevem zakaj bi morali oni slovensko pričat:D

Ja no mtosev ti itak slovensko neznaš, tako da ti nimamo ne slovenci ne hrvati zamerit....ti pač slabo pride:D :D haha

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

perci ::

no jaz se nisem mel problemov ker ko sn tam govorim hrv
Aja, samo na hrvaškem govoriš hrvaško? Nisem opazil.

krneki0001 ::

Ne vem kaj eni tok komplicirajo. Če greš v tujino kot turist, se tako tudi obnašaš. Najbrž nihče od nas ne mara nekoga, ki pride k nam na obisk in se obnaša kot da je tvoj dom kr naenkrat postal njegov in da lahko počne karkoli. Jaz takemu pokažem vrata in mu pokažem podboj, ter mu z lepo besedo razložim da pod tem podbojem v mojo hišo ne bo več stopil. Če pa se zlepa ne da, ga pa nabutam, da si bo zapomnil.

Še posebej pa hrvatje, ki imajo do svoje domovine malo višji nivo patriotizma, kot ga imamo mi in so zaradi tega alergični na vse, ki jim pljuvajo po domovini in se obnašajo, ko da so glavni na vasi.



Lahko pa povem za pimer, ko sem bil na Cresu in sem prišel v eno vaško točilnico, pa je bila prva stvar, ko sem vstopil not; "kelner dej rundo pira samo za domačine". Kelner raznosi pire in z domačini nazdravimo in se mi zahvalijo za pijačo. Pol pa en zagrebčan do mene stopi in začne težit, da on pa ni dobil pira, pa je lih tko hrvat in jst sm na hrvaškem ozemlju in bi njemu tut mogel dat za pivo. So stopil domačini do njega in ga nabutal tok, da je iz lokala šel po vseh štirih. Jst sm pa cel večer pirčke zastonj pil, ker je pol vsak od domačinov dal za rundo.

Nagi Bator ::

Taksen odnos kot imas do drugih taksnega tudi dobis nazaj!
In valjda, da grem poleti na dopust na Hrvasko, tako kot grem pozimi smucat na Pohorje!
Sicer pa popolnoma podpiram to akcijo! Bo precej manj sitnih Slovencev dol in bo sploh bolj kul! Ko bi le bilo se manj Nemcev pol bi pa sploh bilo "oh"! Avgusta pa itak ne hodim dol tako da me Italjani ne motijo :D

Looooooka ::

dobr projekt.
sploh pa...tist k je gor navedu ne vem kere hude razloge prijaznost lepa narava bla bla bla...
za nizjo ceno dobim vse to v grciji pa dobis zravn se zenske in tipe iz celga sveta.
ce bi se vsi slovenci za 1 let izognil hrvaski bi se odnosi pomojem kr fajn spremenil.

krneki0001 ::

Looka, do Krka in do lepe mirne plaže imam manj kot 2 ure vožnje z avtom. Lahko grem zgodaj zjutraj dol, se kopam cel dan in zvečer domov - Grčija je pa malo dlje in tega ne morem početi.

Vikking ::

-nižjih cen kot v sloveniji
Ne primerjaj hrvaške/morja s Slovenijo. Primerjaj z portugalsko, grčijo, turčijo. Ko si enkrat dolih je hrvaška še nujno zlo ko moraš zraven staršu, kolegu, k v življenju še niso prestopili drugih držav in ne vejo kakšna je ponudba in cene v tujini.
za informacijo sem imel to čast priložnost lansko leto biti v lepi njihovi, in lahko samo povem, da smo domačinom pustil par omak pa paketu špagetu pa nekaj drobnarij pa so bili tako zelo veseli, da nam jasno ni blo. Odgovor: v času sezone trgovine tako navijejo cene da komaj sfurajo čez poletje. Žalostno. Ugotovitev, še nemec rata dolih poljak.

-toplejše/čistejše morje (mogoče obisk grčije bi pomagal)

-lepše obale (sej to niso obale, sploh urejenih obal takorekoč ni, razen nekaj izjem, ostalo so pa vse tisto kamorkoli se ljudje poknejo in si lomijo noge na skalah, pustijo cele zaloge smeti k prasica drek.

-hrvatice so lepe in postavne punce:D (izlet v srbijo bi pomagal)

-natakarji, receptorji so prijazni..(drugič preveri če se nisi pravkar pogovarju z albancem, kajti na hrvaškem so edino lastniki lokalov, natakarji te nardnosti bili nenormalno prijazni, ustrežljivi, hitri.) Hrvat pa ko da te ni.

Sploh pa ponudba... zaradi oddaljenosti in dragih prevozov do oddaljenih dežel, smo bili večinoma časa primorani na hrvaško, pa če smo rinili dol tudi če so oderuški, neprijazni. Zavest ljudi se seveda počasi spreminja, ko ljudje ugotovijo da namesto 7 dni na hrvaškem lahko preživijo 10 dni v grčiji, turčiji... Kraji ki so vredni obiska, kjer imaš marsikaj videti, kjer je že kultura zelo drugčna in zanimiva...

TOP ::

Jaz sem tud hodil vsa leta na hrvaško morje po raznih krajih in sem tud jaz mislu lepe plaže,čisto morje v hotelih so tud bli večinoma prijazni.Ko pa sem šel lansko leto prvič v Grčijo pa sem mislu da sem prišel na Havaje.Morje je kristalno čisto ,tle se Hrvaška ne more primerjat,da ne govorimo o plažah ki so veliko večje in lepše o gostoljublju pa sploh ni primerjave Grki te nosijo na rokah če hočeš in postrežba je leteča.Tako da bom šel še v Grčijo.Kar se tiče cen pa Hrvaška za to kar ti nudi ni lih poceni.Cene hotelov so pa tam tam tako da mi je prijateljica rekla,ki dela v turistični agenciji da ljudje zadnje leto več obiščejo Grčijo in rezne druge kraje ,kot pa Hrvaško.

krneki0001 ::

Vikking, jst sm si par let nazaj kupu vikend na Krku 100m od obale. Zanj sem dal 18 miljonov tolarjev, danes je vreden 36 miljonov, čez par let, ko bo hrvaška v Evropi, bo pa vsaj še enkrat tok. Kupil sem ga samo z enim razlogom; Da ga bom čez par let drago prodal. Že danes bi se mi ga splačalo prodati, ampak zaenkrat še ne, ker mi na mesec sedaj nosi okoli 1200 evrov(od najemnine) in okoli 200 evrov stroškov. Tako da je čistega okoli 1000 evrov na mesec in to je denar, ki iz neba pade vsak mesec poleg plače.


P.S. Nisem hotel denarja vlagat v delnice ali drage avtomobile(kot to počne večina slovencev), ampak sem si za ta denar raje kupil nepremičnino in en star avto, ki pa me kljub starosti vedno pripelje do cilja.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Ma tole da se lepo z lepim vrača je pa tudi kar zvrhan BS.

Sem vedno prijazen pa do sedaj ne vem, če je bilo od oka 5% natakarjev, ki so mi tak odnos vrnili. POnavadi dobim še tako hrano, da je prav groza.
Čeprav imam občutek, da to ni toliko vezano na slovence kot na to, da so takšni, nekulturni, že po naravi. Saj se bodo "civilizirali".

P.S.: Si govorim to vsako leto. Pa ni in ni efekta.:D
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17038470 (28514) ThinkPad
»

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39230167 (16031) krneki0001
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
707444 (5435) link_up
»

Hrvaška enostransko razglasila mejo na morju

Oddelek: Problemi človeštva
372778 (1982) boyan64

Več podobnih tem