Forum » Zvok in slika » [Vse o DSLR]
[Vse o DSLR]
Temo vidijo: vsi
PARTyZAN ::
DSLR že lep čas ni več najboljša izbira za video. Brezzrcalci jih prehitavajo po levi in desni, Canikon pa spita.
s1m0n ::
Pa brez drugega SD slota! Vsega pa res ni za pričakovat, da bo imel za 4K pa danes žal več ni izgovora.
4knative ::
Canon hoče res na smetišče zgodovine. Za 6D hočejo 2200 eur. Noro. Tu se že skoraj splača stegnit za 5D Mark IV.
Okapi ::
Olympus f/1.8 kakšna je ostrina je približno enaka 35mm? Sprašujem ker imam par objektivov pa večino uporabljam samo 35mm.
Kako misliš približno enaka 35mm? 35 mm je goriščna razdalja, na m4/3 formatu je to 17,5mm.
Po testih sodeč je ostrina čisto v redu. Najhujši piksel-piperji najdejo kakšno pomanjkljivost, ampak to jo najdejo itak povsod.
Zstiller ::
Olympus f/1.8 kakšna je ostrina je približno enaka 35mm? Sprašujem ker imam par objektivov pa večino uporabljam samo 35mm.
Kako misliš približno enaka 35mm? 35 mm je goriščna razdalja, na m4/3 formatu je to 17,5mm.
Po testih sodeč je ostrina čisto v redu. Najhujši piksel-piperji najdejo kakšno pomanjkljivost, ampak to jo najdejo itak povsod.
Mislil sem če se lahko po kvaliteti stekla primerja z 35mm 1.8. Kak nasvet kateri body vzet e10 II tudi zgleda dobro sam sem imel e5 v rokah pa mi je zelo všeč konstrukcija.
Mislil sem če se lahko po kvaliteti stekla primerja z 35mm 1.8. Kak nasvet kateri body vzet e10 II tudi zgleda dobro sam sem imel e5 v rokah pa mi je zelo všeč konstrukcija.
S katerim 35mm f/1.8?
Pa zdaj si me malo zbegal. A ti govoriš o 35mm na APS-C formatu (se pravi 50mm ekvivalent), ali 35mm ekvivalent?
no comment ::
Centimeter in pol manjsi aparat in 2mm krajsi objektiv te naredita manj opaznega na ulici?
Svasta.
Cist ok je, da si zelis drug aparat in ni si treba zmisljevat norih razlogov za to.
Svasta.
Cist ok je, da si zelis drug aparat in ni si treba zmisljevat norih razlogov za to.
Ni stvar v velikosti, temveč v vtisu.
Tole je nevarni digitalni fotoaparat, s katerim fotografi ljudem kradejo duše.
Tole pa nedolžen aparat, s katerim hipster troši film.
Tale je pa še bolj nedolžen.
Tole je nevarni digitalni fotoaparat, s katerim fotografi ljudem kradejo duše.
Tole pa nedolžen aparat, s katerim hipster troši film.
Tale je pa še bolj nedolžen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Zapomni si, najbolj pomemben je vtis. Za dober vtis bo slovencelj vzel 50k kredita za novi bemve, če bo potreba.
Mislil sem nikon dx 35mm 1.8 objektiv kaj je ekvivalent na m4/3 formatu po ostrini :). Kar se pa tiče aparata sem dobil v dar d40 in ga veliko rajši uporabljam čeprav je v vseh pogledih slabši od d90. Velikost in teža mi veliko bolj sedeta in ga posledično več uporabljam.
Če s tem dosežeš svoj cilj, v čem ne problem?
Ko greš na pogovor za službo, ki bi jo rad imel, ali na sestanek s stranko, ki bi ji rad prodal svojo storitev - se oblečeš kot klošar, ali malo pomisliš, kakšen vtis boš naredil?
Ko greš na pogovor za službo, ki bi jo rad imel, ali na sestanek s stranko, ki bi ji rad prodal svojo storitev - se oblečeš kot klošar, ali malo pomisliš, kakšen vtis boš naredil?
Mislil sem nikon dx 35mm 1.8 objektiv kaj je ekvivalent na m4/3 formatu po ostrini :). Kar se pa tiče aparata sem dobil v dar d40 in ga veliko rajši uporabljam čeprav je v vseh pogledih slabši od d90. Velikost in teža mi veliko bolj sedeta in ga posledično več uporabljam.
35mm na APS-C formatu je ekvivalenten 25mm na m4/3 formatu. Jih je cel kup, najboljši kompromis glede na ceno in velikost je Leica 25mm f/1,4. Verjetno bolj ostra od Nikkorja 35mm DX. Še boljši je Olympus 25mm f/1,2, ampak je hudo drag in velik. Jaz imam mehanskega Mitakon 25mm f/0,95, ki ni ravno najbolj oster, je pa zelo "svetel" in majhen in ni pretirano drag.
Map ::
Ce te zanima jaz imam lep komplet, ki ga ne uporabljam. Nikon D5200 v kombinaciji s sigmo 17-50 2.8 OS, ter stojalom in torbo :)
Sicer nakupa še ne načrtujem kaj kmalu, me pa vseeno malo zanima, koliko ceniš ta komplet? :)
Nekako tako sem nameraval začeti, s serijo 5000. Serija 7000 je za začetnika še kar draga, pa tudi večja in težja. In pa en malo boljši objektiv, kot je ta Sigma, za začetek bi si želel le še fiksnega 35 ali 50mm.
no comment ::
freesty ::
Ce te zanima jaz imam lep komplet, ki ga ne uporabljam. Nikon D5200 v kombinaciji s sigmo 17-50 2.8 OS, ter stojalom in torbo :)
Sicer nakupa še ne načrtujem kaj kmalu, me pa vseeno malo zanima, koliko ceniš ta komplet? :)
Nekako tako sem nameraval začeti, s serijo 5000. Serija 7000 je za začetnika še kar draga, pa tudi večja in težja. In pa en malo boljši objektiv, kot je ta Sigma, za začetek bi si želel le še fiksnega 35 ali 50mm.
Nisem se preverjal cen rabljenih. Ta komplet je kot nov. Moj proces je, da pogledam po kolko se prodaja na bolhi in dam malo nizjo ceno od te.. Za ta komplet sem razmisljal nekje 500eur.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Če s tem dosežeš svoj cilj, v čem ne problem?
Kaj ti slikaš na ulicah redke živalske vrste, da rabiš kamuflirat fotoaparat? Isto postrani te bo folk gledal če boš mel 5D Mark IV ali tvojo trotlkamero, ne skrbi...
Jaz bi si kupil Ferrarija, ampak se bojim da bi bil preveč vpadljiv. To mi ni všeč in zato raje vozim Dacia Sandero. Dober argument? Po tvoje verjetno je...
Cristus whats with the hate? Rad bi imel manjši in lažji sistem a sploh bereš kaj al sam udrihaš ker se gre za brezzrcalni vs dslr. Z veseljem bi vzel kaj od nikona če bi imeli kaj majhnega in mi ne bi bilo treba menjati celotnega sistema ker na lečah bom imel izgubo. Edino kar ima nikon je d5500, kar je še zmeraj preveliko. Če je izbira med majhnim aparatom ki ga bom nosil okoli al pa dslr ki bo doma sedel ni glih brainer.
x1d in imaš nevpadljivega ferrarija, obenem pa še "full frame" folk zapustiš v dimu ;)
x1d ne bi imel, ker ima za mene malo preveč megapikslov. Mimoidoči bi mi lahko očitali, da jih zajemam v preveliki ločljivosti in bi lahko nastal problem... Bom vzel raje kar Nikon Coolpix, taki ki je še podvodni. Nikoli ne veš, lahko te hitro zagrabi da bi postal podvodni fotograf.
dottor ::
Včeraj fotografiral en event + koncert z D200+35/50 1.8 ter D7100+70-200 2.8 pa imam slučajno screenshote iz lightrooma:
Kljub starosti da od sebe hudo zadovoljive rezultate (ne se spotikat na kompozicijo, jo imam namen popravit v obdelavi, fotografije so neobdelane, le naložene na PC in importane v LR)
Pa še ena z 70-200 2.8 VC:
Tale D200 je hudo dobra mašinca, sploh za 100€ sem pričakoval precej manj od njega.
Kljub starosti da od sebe hudo zadovoljive rezultate (ne se spotikat na kompozicijo, jo imam namen popravit v obdelavi, fotografije so neobdelane, le naložene na PC in importane v LR)
Pa še ena z 70-200 2.8 VC:
Tale D200 je hudo dobra mašinca, sploh za 100€ sem pričakoval precej manj od njega.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
fm13 ::
Rad bi imel manjši in lažji sistem.
Pred parimi leti sem imel enake želje... Uporabljal sem Nikonov D40X, nato D90 + 16-85 in z obema bil zelo zadovoljen. Potem sem začel razmišljati o D7100, pa me je velikost in teža odvrnila od nakupa. Želel sem manjši body in se skoraj odločil za D5200, ko sem naletel na Olympusove brezzrcalce. Enega sem dobil na test in čez teden naročil E-PL5. Z njim sem bil zelo zadovoljen, velikost in teža v rangu trotl aparatov, zmogljivosti in fotke pa neprimerno boljše. Čez pol leta sem ga prodal, je bil vseeno malo premajhen, pa brez kukala. Nabavil sem E-M10, ki ga imam še vedno in zame je to odličen kompromis. Majhen, lahek, dovolj vrtljivih in fiksnih gumbov, da ni treba preveč skakati v menije, ima zasilen fleš, itd. Nabavil sem še nekaj fiksnih objektivov in to je to. Preizkusil sem tudi E-M1, ki je nedvomno precej boljši, ampak je za moje potrebe že overkill...
V glavnem, jaz dslr-jev ne pogledam več. Z Olympusom in npr. 17mm palačinko okoli vratu je zadeva neopazna in minimalno obremenjujoča...
Če kupuješ rabljene zadeve (in nimaš problema z naročanjem na zaupanje), se splača preveriti na http://www.dslr-forum.de/forumdisplay.p...
E-M10 II ali E-M5 II sta trenutna izbira bom videl kaj se bo dobilo za boljšo ceno. Za zgoraj linkan forum mi napiše
Die von Dir zurzeit genutzte IP-Adresse ist für den Zugang zu DSLR-Forum.de gesperrt.
Bestimmte IP-Bereiche sind gesperrt, weil aus diesen heraus das Forum massiv mit Spam überschüttet wird.
fm13 ::
Meni forum deluje. Zgleda, da imaš ip iz range-a, s katerega dobivajo spam, zato je blokiran...
Trenutno je gor par E-M10II za okol 400 eur in en M5II z gripom za 775 eur.
Trenutno je gor par E-M10II za okol 400 eur in en M5II z gripom za 775 eur.
Brane22 ::
Pa brez drugega SD slota! Vsega pa res ni za pričakovat, da bo imel za 4K pa danes žal več ni izgovora.
Who gives a fuck. Kaj tako neverjetno pomembnega snemaš, da moraš met 4K ?
Cel point 6D je da je kralj za low-level pogoje. Je najcenejši FF Canon, ki ima res nizek šum v RAW frameu in za to je zakon. Kdor hoče 4K itd, ima šitload novih Sonyjev itd.
Če je stvar res za stop in pol boljša od stare 6D, bi znala biti vredna svojega denarja.
On a journey of life I chose a psycho path...
Zakaj pa so vse AF točke samo po sredini kukala? Kako se to rešuje v praksi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()
Tako kot v dobrih starih časih - izostriš na sredi, na pol pritisneš sprožilec in popraviš kompozicijo.
Kaj če maš izostreno samo kakšni 2-3 centi površine in premakneš kot? Če spemeniš kot se spemeni tudi razdalja verjetno?
2 do 3 centimetre globine mislim.
2 do 3 centimetre globine mislim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()
Samo zaradi različnega kota se razdalja spremeni za par milimetrov mogoče. Bolj problematično je, če se medtem še malo naprej ali nazaj premikaš z glavo (in aparatom), in si poleg tega še občudovalec skrajno majhne globinske ostrine.
Saj je pri večini FF (DSLRjev!) podobno, da pokriva le osrednji del senzorja z AF.
Če je že FF bi vsaj lahko optično kukalo bilo z 100% pokritostjo. Ampak no saj tudi predhodnik ni imel 100%
Če je že FF bi vsaj lahko optično kukalo bilo z 100% pokritostjo. Ampak no saj tudi predhodnik ni imel 100%
Bomo videli kaj prinesejo testi čez kakšen mesec. 5D mark IV bo pa tudi šel pomoje v kratkem lepo pod 3 tisočake.
Saj je pri večini FF (DSLRjev!) podobno, da pokriva le osrednji del senzorja z AF.
Če je že FF bi vsaj lahko optično kukalo bilo z 100% pokritostjo.
Ampak "samo" 98%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
koyotee ::
Če bi rad večjo pokritost bo treba brezzrcalca.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Brane22, ja samo! Moj 10 let star za v koš DSLR (vstopni model tisti čas) ima 100% (res, da je crop 1.5)
No, da takole povem še nobeden DSLR, ki sem si ga lastil ali si še ga lastim ni imel manj od 100% pokritosti optičnega kukala!
Da ne morejo dati teh 2% :) A šparajo?
No, da takole povem še nobeden DSLR, ki sem si ga lastil ali si še ga lastim ni imel manj od 100% pokritosti optičnega kukala!
Da ne morejo dati teh 2% :) A šparajo?
V bistvu ja. Morajo držati razliko glede na 5D.
Prosumerji se ne bodo resno sekirali za 2%. Profiji pa bi se lahko, ampak ti so jih pripravljeni plačati, torej...
Prosumerji se ne bodo resno sekirali za 2%. Profiji pa bi se lahko, ampak ti so jih pripravljeni plačati, torej...
Saj razlike do večjega bratca morajo bit drugače ga nihče ne bi niti povohal kaj šele vzel v ožji izbor :)
Je pa tak že bil čas, da so star 6D posodobili!
Je pa tak že bil čas, da so star 6D posodobili!
Bistvo 6D je senzor 5D v poceni ohišju.
Se pravi, namenjen je tistim, ki bi radi senzor, si ga pa v 5-tki niso mogli privoščiti. So se pa jasno pripravljeni odreči nekaterim bombončkom.
In tu je nova 6-tka spet na svojem. Dobila je nekaj fps, precej na AF, ima dodatke tu in tam ( vrtljivi zaslon etc).
Ampak bistvo je šum senzorja. Tu stvar leti ali pa pade. Me zanima dpreview-ov test.
Se pravi, namenjen je tistim, ki bi radi senzor, si ga pa v 5-tki niso mogli privoščiti. So se pa jasno pripravljeni odreči nekaterim bombončkom.
In tu je nova 6-tka spet na svojem. Dobila je nekaj fps, precej na AF, ima dodatke tu in tam ( vrtljivi zaslon etc).
Ampak bistvo je šum senzorja. Tu stvar leti ali pa pade. Me zanima dpreview-ov test.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Saj ni. V petki je 30 megapik, v šestki pa 26 megapik. Ampak ker je v šestki tipalo novejše, je morda celo boljše, vsaj v nekaterih pogledih.
koprive ::
Imam APSC Canona s kompletom objektivov s katerim sem zadovoljen kadar se odpravim kam z namenom fotografiranja. Potihem pa oprezam za kompaktnim fotoaparatom ki bi me lahko spremljal bolj pogosto ampak ni navadna trotlkamera. Všeč so mi Fujifilmi ampak se mi zdijo predragi, precej zanimiv zgleda Olympus em10 II s katerim od palačinkastih objektivov. Bi imel kdo še kakšen predlog?
Nimam nobenih praktičnih izkušenj z brezzrcalniki. Pri DSLR mi je všeč robusten občutek pri rokovanju in njihova odzivnost. Se mi zdi da je razlika med DSLR in kompaktom digitalcem kot med mehansko tipkovnico in radirkasto tipkovnico na kalkulatorju iz pralnega praška kjer ne veš točno kaj si pritisnil, kolikokrat si pritisnil in če je zadeva sploh zaznala pritisk. Kakšen je občutek pri brezzrcalcih? So odzivni? Pritiskanje gumbov sprošča zadovoljstvo? :)
Nimam nobenih praktičnih izkušenj z brezzrcalniki. Pri DSLR mi je všeč robusten občutek pri rokovanju in njihova odzivnost. Se mi zdi da je razlika med DSLR in kompaktom digitalcem kot med mehansko tipkovnico in radirkasto tipkovnico na kalkulatorju iz pralnega praška kjer ne veš točno kaj si pritisnil, kolikokrat si pritisnil in če je zadeva sploh zaznala pritisk. Kakšen je občutek pri brezzrcalcih? So odzivni? Pritiskanje gumbov sprošča zadovoljstvo? :)
dottor ::
Sam sem se navadu da ko nimam DSLRja sabo je S7 v žepu ki zadovolji moje potrebe.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
Odvisno od modela, ampak recimo Olympus Pen F je poezija. Lep za pogledati, čudovit za v roke vzeti in vrteti koleščke in pritiskati na sprožilec. IMHO najboljši približek mehanski Leici med digitalci.
Z majhnim objektivom priročno majhen (v žep od jakne gre mirno). Ni pa ravno poceni.
Z majhnim objektivom priročno majhen (v žep od jakne gre mirno). Ni pa ravno poceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
koprive ::
Fotografije iz mojega mobitela (Samsung s3 mini letnik 2012) so malo preveč umetniške za moj okus. Tudi če mi crkne in bi kupil novega, raje dam 800eur za fotoaparat kot za telefon.
PEN F res zgleda zanimiv ampak cena dela družbo Fujifilmu. Za enkrat še nisem pripravljen, mogoče kdaj drugič. Upam da kmalu
PEN F res zgleda zanimiv ampak cena dela družbo Fujifilmu. Za enkrat še nisem pripravljen, mogoče kdaj drugič. Upam da kmalu
E-M10 II je tudi zelo v redu aparat. S tem da se verjetno splača malo počakati, ker bo v kratkem prišel ven mk III (ki bo še boljši, II pa se bo ob tem skoraj sigurno pocenil).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov D-SLR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 27316 (15581) | BigWhale |
» | Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 25772 (19824) | schurda |
» | zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 25823 (20674) | schurda |
⊘ | kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 28921 (25763) | bluefish |