» »

Skrajni desničarji napadajo po Sloveniji

Skrajni desničarji napadajo po Sloveniji

MadMicka ::

Jaz sm pa slišal, da so razno razni nacionalisti bolj šibke sorte, kar se izobrazbe in razgledanosti tiče. Ne vem pa, če je temu res tako. 14Thor88, nam lahko zaupaš, katero šolo si dokončal oz. začel?

Kar se pa genetskih razlik tiče, jasno da so, tako med posamezniki, kot med pripadniki posameznih etičnih skupin. Ampak to samo po sebi nič ne pove. Geni gor ali dol, kulturo okolje, v katerem je posamzenik vzgajan, je odločilnega pomena. Dejstvo pa je, da je mešanje genov koristna zadeva. Večji ko je genski bazen, bolje za se godi vrsti, ki črpa iz tega bazena (torej ravno obratno, kot so trdili zmešani nacisti).

Sicer pa, čistokrvnih pripadnikov tega ali onega naroda niti ni. Če bi naciji vzeli malo zgodovinske knjige v roke, kaj se je dogajalo v Evropi od vkjučno Starega Rima dalje, bi videli, da je po številnih in množičnih selitvah narodov "čistokrvnost" zgolj mit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

donfilipo ::

MadMicka>>Geni gor ali dol, kulturno okolje, v katerem je posamzenik vzgajan, je odločilnega pomena. Dejstvo pa je, da je mešanje genov koristna zadeva.

Torej... če je to res, potem je lahko nevarno zgolj mešanje visokih kultur s primitivnimi. In tu se pojavi dvom delodajalca z mehko curo. 'Je močen in priden ko pes, ampak me skrbi, ker ma daljšga in tršega:)' Če smo malce zlobni in poenostavimo:) Kaj bi rekli na mešanje kultur? Se tudi tu najdejo pozitivne, nasproti nam zavednim marsovcem očitnim negativnim stranem??? Ali tako ali tako moćnejše kulture uveljavijo svoj status? So močnejše po številu pripradnikov ali po napredku, ki ga dajejo? Ali po moči vojske, ki jih brani? Tough one???
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

MadMicka ::

Mešanje kultur je eden izmed temeljev vseobčega človeškega napredka. Z mešanjem kultur se strpnost med ljudmi in med kulturami, strpnost do drugačnosti, bistveno zviša. Brez strpnosti ni napredka.

Ne pozabimo npr. da belci na rdečekožče niso gledali kot na ljudi, da Američani v II. svetovni vojni rumenokožče niso imeli za ljudi, pa da ne omenjamo, da ponekod še vedno ženske veljajo za manjvredne itd.

donfilipo ::

Je zakonitost, da se potomci harmonikaša, ki pijan špila 'wir werden weiter maschieren' skupaj z 'šivala je deklica zvezdo' in mame, ki je včasih na skrivaj poje sevdalinke...potem takoj preskočijo na višji nivo...recimo Nirvana:....Come on death, come on death, come on death, come on death...., ki ni nič novega (prijazna smrt prav dolgo se ne mudi...) le, da je dodana še bojevita melodija:) Je zakonitost, da blažje deviacije od privgojene kulture najraje sprejemamo, da pa tudi tu veljajo memetsko neraziskani čudeži, ki mozarta in primitivnega afriškega bobnarja združijo v nekaj povsem novega????? In spet: kako kaže zahodnjaški kulturi s ježuščkom varno pribitem na križu, v primerjavi z ostalimi kulturami. Če izvzamemo nepotrebno petardiranje preplašenih, da je komunizem na vzhodu razvil kak omembe vreden memeplex, ki že prej ni obstajal, mogoče celo v bolj integralni in obetajoči obliki??? Je pa res v tej mutirani obliki. kot podivjale rakave celice sprožil smrt mnogih povsem zdravih. Mi kot vi vemo, da je bil komunizem in nacionalsocializem podivjala neuspešna mutacija...da pa to ne pomeni, da evolucija ni mogoča!!! Another tough one????

P.S. Če mešam jabolka in hruške naj poudarim da je mnogo bolje juice nego fijakarski konj:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

Mešanje kultur je definitivno koristno, saj ljudem širi miselna obzorja, kar prinaša napredek. Na probleme začnejo gledati iz drugih zornih kotov in jih učinkoviteje rešujejo.

Pa še empirični dokaz. Velemesta (npr. New York) so kulturno in rasno zelo mešana in tudi zelo napredna, tako po idejah, kot tudi po bogastvu. Na drugi strani pa imamo rdečelične neonaciste, ki vsi izgledajo enako in so tudi vsi enako neumni. :D
sudo poweroff

donfilipo ::

Aja in da ne pozabim, da te podivjale mutacije, kot so komunizem in nacionalsocializem, ne povzroča decivinainribozasoma kislina (naj mi genetiki oprostijo:) ampak nezaposlenost lakota in obup. In da 'židje', katerih predniki so bili dejansko tudi v SS in gestapo in CK komunistične partije (židovstvo je kot je bilo pravilno ugotovljeno, bolj stvar opredeljenja kot genov.... v sodobnem post naci evropskem svetu pa tudi oznaka:), če seveda imajo miljone miljarde in podobne skrbi v minus, te probleme nekako ne znajo vedno rešiti. Problem je identifikacija te gospode. Em niso judje, em niso vsi bankirji,em niso vsi politiki, em niso enoznačni v nobenem pomenu. To se morata komunizem in nacionalsocializem zavedati. Zagonjene miljarde imajo na vesti tako arijci, kot maršal in sekretar CK ZKJ. In kako doseči da ti 'židovski komunisti' ne bodo vedno preplezali vse ovire in zasrali kar se da, je pa miljonsko vprašanje. Na eni strani nekateri neprestano ponavljajo rakaste vzorce, a ne dvomim, da se obetajo tudi pozitivne spremembe memeplexa. In če sem iskren, iščem dialektiko in dokaz, da strpnost med ljudmi in kulturami, razumna solidarnost in empatija pri tako neminovnem mešanju, kjerkoli v zgodovini prinese kaj slabega, razen seveda konstantne potencialne nevarnosti pred vojaško močnim idiotom:) Moteča pri kresanju mnenj je seveda 'pustna maškerada' gang subkultur, ko kozmopoliti zagovarjajo bel western memeplex in so identificirani kot fašisti in nasprotno, ko prislovnični multikulturalisti, niso v resnici nič boljši od recimo svinjsko škrtih zionistov, da ne rečem v nekaterih extremnih in bolj skritih situacijah, čisto preprosto naciji v pač poslovenjeni obliki ali kaki mutantni obliki.
Torej vrla gospoda (to so tisti, ki imajo denar in oblast) poteza je vaša. Če boste zbalansirali tole krizo ne preveč boleče mimo, je vaša čast in oblast (i koji dolar da se nađe na đep:), v nasprotnem primeru v memeplexu že čakajo tako adolphi, ki so čisto pridni levičarji in liberalci, kot tudi josipi ki so zdaj redno pri verouku. Pa dumajte:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

krneki0001 ::

Matthai, odvisno kaj zate je neonacist.
Predvidevam pa, da kmeta, ki ne mara šiptarjev, ker prodajajo sadje po nižji ceni kot on, tudi imenuješ neonacist, ker se dere recimo šiptarji rauss.

ABX ::

Vsekakor, edina razlika je da se ni (še) fizično lotil svojih problemov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

donfilipo ::

jupe>>Vsak, ki se je kdaj ukvarjal z organizacijo kakšnega javnega zborovanja ve, da mora reč prijaviti, zagotoviti ustrezno (fizično, požarno, medicinsko) varovanje in poskrbeti, da se reč ustavi, če postane tvegana.

Na maratonu to pač pomeni, da mora tam stati reševalno vozilo, na rock koncertu morajo biti tiste plehnate ograje in dovolj ljudi, da obvladajo par tisoč glavo množico, na takem predavanju mora biti pa pri vhodu dovolj varnostnikov, ki jih v tem primeru očitno ni bilo.

Samo vprašanje Jupe? Pa ne jemati kot udarec z leve? Res me zanima. Ali to pomeni, da se reveži ne morejo zbrati, ali vso spremljavo časti država??? In na drugi strani...ali to pomeni, da je vsako javno zbiranje mogoče samo, če se domneva profit? Tukaj se zadeve potem zakomplicirajo. Tako pri mašah kot predavanjih. A ne? Je pa res tu nekaj logike. Pri govoru Jezusa na gori varnostnikov ni bilo, je bila pa zato legija (elitna?) pri križanju:)Ata teufel bi bil ponosen na tole:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

14Thor88> In še razloži mi zakaj smo lahko belci veliko bolj razviti od črncov?



Zavedni Slovenci bodo seveda prepoznali oba.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

zee ::

Hm. Nisem zaveden (poudarek na prvem e-ju) Slovenec, ker ne prepoznam nobenega :'(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

Leon Štukelj čestita Jesse Owensu, se razume.

zee ::

Hvala za informacijo...zdaj vem eno vec 8-)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

14Thor88 ::

Aja da niso nič prispevali? Od kje potem toliko razvita medicina??

Nacisti je gotovo niso razvili.
Razen če pod medicino šteješ evgeniko in evtanazijo.

Pa da ne pozabimo, za vas ko toliko blatite Nemce...Le kdo je pobijal v komunističnih državah svoje ljudi?

Lokalni sodelavci nacistov?


Da Nemci niso razvili medicino? Kdo pa potem? Stari Rimljani? Res da so Nemci delali poskuse na židih, sam iz tem so odkrili toliko stvari, da se lahko razvoj medicine prepisuje Nemcem. Toliko o tem.

Hm lokalni sodelavci nacistov? Zanimivo kar si rekel. Lep primer imaš v Sloveniji oz primer iz Partizani, so bili tudi "nacisti" zraven ko so Partizani svoje čete poklali?

poweroff ::

Medicina je bila razvita že davno pred nacisti. A ti sploh veš kdaj so odkrili antibiotike, mikroorganizme? Kdaj je bila prva operacija? Itd. Tisto,kar je Mengele počel na ujetnikih niso bile nobene raziskave, pač pa čisti bolni sadizem, brez kakršnegakoli pozitivnega učinka za razvoj medicine.
sudo poweroff

echo ::

No, no. Kljub za današnje razmere popolnoma zgrešenemu pristopu, so nacisti veliko prispevali k strupom in njihovim najbližjim sorodnikom zdravilom (= dajalnik od zdravila). Predvsem pa njihov vpliv na telo in na splošno delovanje samega telesa. V času WW2 so to znanje izrabljali za tuše v celicah, potem pa so stvari prenesli v lekarno.
Je že res, da niso izumili penicilina in podobnih malenkosti, ki so služile samo kot odskočna deska. Pravi bum je sledil šele po koncu svetovne vojne. Vzrokov je sicer več, ne samo bolani preiskusi nacističnih znanstvenikov. Ampak gotovo pa je njihova neposrednost pri zdravstvenih problemih pripomogla.

donfilipo ::

Matthai>>Tisto,kar je Mengele počel na ujetnikih niso bile nobene raziskave, pač pa čisti bolni sadizem, brez kakršnegakoli pozitivnega učinka za razvoj medicine.

Jap, (če je njegov sadizem bolezen in ne adaptacija na noro družbo:) ker je morda vedel, da so originalni arijci bolj podobni indijcem kot jodlpergerjem in da modno barvanje na svetle lase in modre oči /po Nibelungen sagi/ s takratnimi dognanji ne gre. Je pa hitra eliminacija pavšalnega nasprotnika zelo nerodno opravilo za hipokratovi zavezi podloženega delavca in če je na oblasti malar, ki ga ljudstvo doloći za mesijo in je še nevaren, potem velja ubogati hudiča...... Danes evgenika verjetno sicer gre, a se nekako ne izplača. Pokaže se, da v vseh zadevah dominantne rase in celo kulture ni. Je samo strah, da bi eno leto manjkal na delovnem trgu, in ko se vrneš, ne gre več brez znanja kitajščine in maotove knjižice (ajde može u cirilici:) Strah pred nezmožnostjo solidnega učenja vsega novega in zatohlo starega. Zato se v memeplexih s silo določa balast in eliminira pavšalno...popularna smetana vseh kultur pa pronica tudi v najbolj hermetsko zaprte niše. Dokler je kruha in iger to gre, če ni, se išče krivca. Government? aliens? jews? illuminatti? švabe? čefurji? Ironija ne? S tem, da government ob sprejetju dela, te odgovornosti zavestno sprejme, ostali pa večinoma, ali jih ni, ali pa ne vedo, da so:) No in ko naj bi vlada prevzela odgovornost, jih nekdo obtoži, da so si skrivaj vrtali luknje v koleno in občevali z ovcami in jasno je običajno obsodba: niso krivi. Madona! Ups ne bom preklinjal...koncert! zabava vas ansambel Kruzifiks:) Ampak morda je bolje popraviti tisto, kar res ne deluje...oziroma deluje kot EI Niš televizor samo kad su dobre vjesti:) Kako? Čak mal pipo zategnemo vstavimo dihtungo, pogledamo če....a sem jest oblast? Tud če bi vedel me ne bi poslušali! Krščen Matiček u partiji!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

poweroff ::

Nacisti so prispevali k strupom? So morda kakšnega odkrili?

Navadni usrani copycati so bili - edino kar so razvili je bila aplikacija "industrijske" uporabe strupov v morilske namene.

Nacisti so bili nesposobneži, ki še ene poštene kriptografske naprave niso bili sposobni razviti. Enigmo so jim razbili "manjvredni" Poljaki, dokončno pa sesuli Britanci in Američani.

Tako butasti so bili, da so kljub začetni vojaški premoči na koncu izgubili vojno. Moraš biti pa res "talent", da ti to uspe. Izgube totalne. Njihovi zagovorniki pa tudi.
sudo poweroff

jype ::

No, no, prispevka nemških znanstvenikov (ki so seveda v velikem delu pobegnili nacističnemu režimu, če so lahko) ni treba omalovaževati.

Ni naključje, da sta se vzhodni in zahodni blok stepla za tisto, kar je ostalo po vojni.

poweroff ::

Saj tega ne omalovažujem.

Pravim samo, da so bili nacisti navadni nesposobni kreteni, ki sami niso bili sposobni praktično nič pametnega izumiti, poleg tega jim je večina sposobnih ljudi ušla v tujino, ker s takimi bedaki niso mogli delati.

In neonacisti so seveda zvesti dediči nacistične "ubogosti na umu".

(Provociram, ja.)
sudo poweroff

MadMicka ::

Zaradi vsake vojne, kjer je bilo veliko žrtev, je medicina hitreje napredovala, kot bi sicer. Ampak tu je govora o zdravljenju poškodb in reševanju ljudi. Nima to nikakršne zveze z zverinskimi poskusi prekletih nacistov na nedolžnih ljudeh. Recimo, po spominu, nemški zdravniki so se pri zdravljenju zlomov kosti spomnili, da bi v kost vstavili žico kot opornico in tako hitreje zacelili zlom. Takih primerov so imeli ogromno in eden izmed zdravnikov je pač prišel na to idejo. Seveda so se tudi na drugi strani marsičesa spomnili. Točno o tem je bila pred časam dobra oddaja na Discovery channel.

Thomas ::

jim je večina sposobnih ljudi ušla v tujino, ker s takimi bedaki niso mogli delati.


Ne. Ušli so zaradi bojazni za svoje življenje, ne le, ker z njimi (nacisti), ni bilo mogoče delat.

Tisti, ki se neposredno za življenje niso bali, ker niso bili Židje, so mnogi ostali.

Tisti ki so ostali, so mnogi delali ZA zmago nacističnega režima. Bili pravzaprav nacisti. Heisenberg, recimo.

Vendar so bili pobegli skupno vendarle precej pametnejši in brain drain, ki ga je nacizem povzročil, je sam drago plačal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Vseeno trdim, da jim niso ustvarili pogojev za normalno delo.

En znanstvenik hoče aparature, pa mir, da dela, ne pa da se mora vsako jutro dreti "heil hitler" ali pa "druže tito mi ti se kunemo" pa šele potem lahko začne z delom.

Človek, ki je svoboden, je veliko bolj kreativen.
sudo poweroff

Thomas ::

Se strinjam. Na splošno je človek bolj ustvarjalen, če je prost raznih hudih groženj.

To je tudi razlog, da so znanstveniki pod komunizmom in nacizmom pogruntali precej malo novega. Prisiljeni so bili kopirati od drugod (kot sovjeti), ali pa iz bližnje preteklosti (kot naciji).

Sam freedom pa še ne pomeni nujno, da je nekdo inovativen. Ti so redki povsod, tudi v demokracijah.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Thomas> Se strinjam. Na splošno je človek bolj ustvarjalen, če je prost raznih hudih groženj.

Skratka, ostro boš obsodil skrajne desničarje, ki ustvarjalnim ljudem predstavljajo hudo grožnjo?

whatever ::

To je tak, kot da bi reku, na splošno je človek bolj zadovoljen, če ima kaj za jest.:|
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

poweroff ::

Revčki, upajo si napadati zamaskirani. Naj pridejo na kakšen aufbiks na slovensko podeželje! >:D
sudo poweroff

Kr_Edn ::

"Vajenc :: danes, 06:40:01

Sedaj so šli predaleč!"

Kdo? Glede na to, da je to tema o "Skrajni desničarji napadajo po Sloveniji", si prepričan, da TO SO
DESNIČARJI? Bili so maskirani, neprepoznani.
Lahko da so bili "levi" provokatorji. Take prakse smo pri nas vajeni.

jype ::

Kr_Edn> Lahko da so bili "levi" provokatorji. Take prakse smo pri nas vajeni.

Ne, nismo je. Nisem še srečal levih provokatorjev, ki bi se spravili nad geje.

Smo pa že bili priča plačanim desničarjem, ki so na mirne proteste prišli prelivat kri.

Kr_Edn ::

"jype :: danes, 18:47:45
Kr_Edn> Lahko da so bili "levi" provokatorji. Take prakse smo pri nas vajeni.
Ne, nismo je. Nisem še srečal levih provokatorjev, ki bi se spravili nad geje.
Smo pa že bili priča plačanim desničarjem, ki so na mirne proteste prišli prelivat kri."

Ja. In kje to? (V Sloveniji). Yipe, ti se imaš za zelo levega. Ampak jaz v vaše LEVIČARSTVO ne verjamam.
Ker LEVIČARJE so vaši predhodniki "pospravili" (Dachauski procesi, Goli otok......), tako da je ( sem že nekje napisal) pri vas "leva" zgolj nalepka. ( Če se ti zdi, malo pobrskaj po kakšni zgodovinski knjigi, zakaj je Franco v Španiji vladal do smrti).

Je pa po aferi "usrani golob" hitro treba sproducirati kakšno drugo afero, da se bodo ljudje "zabavali" in pozabili, seveda.

V neki drugi temi sem povparašal o razliki med izvajanjem Darka Štrajna in ( recimo) kakšnega naci-fašista. In si mi odgovoril: "... da so nei pobijali Cigane, drugi pa raredne sovražnike..."
Nekdo ti je odgovoril, da ni razlike, ker so pobijali LJUDI. In če ne prisojaš drugim ( zaradi politike določenim sovražnikom) človečnosti, NISI LEVIČAR.

Dejanje je vsekakor vredno obsojanja in kazni ( po zakonu).

Me pa tisti, ki po vsej sili takoj etiketirate kakšen dogodek, bolj spominjate nalovce na čarovnike in čarovnice, kot na levičarje. Kakšni so bili rezultati, vemo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kr_Edn ()

jype ::

Jaz se imam za zelo levega? Od kdaj pa to? To nalepko mi da marsikdo, ki se na reči slabo razume, to je res, težko bi se pa za levega označil sam. Če kaj, potem sem liberalen.

Kr_Edn> Je pa po aferi "usrani golob" hitro treba sproducirati kakšno drugo afero, da se bodo ljudje "zabavali" in pozabili, seveda.

Da nisi ti eden tistih, ki jim je termit podrl WTC?

Ker če ja, potem ti lahko kar povem, da sem v zadnji številki medicinske revije prebral, da je Janez Janša prejel podkupnino od Patrije!

Kr_Edn ::

Si pa hiter.

"Da nisi ti eden tistih, ki jim je termit podrl WTC?"

Ne, mi pa hudič najeda tla v spalnici.

Preberi si popravek zgornjega prispevka. (Mojega, da ne bo pomote).

(Sedaj razumem tiste, ki pišejo brez ločil in ne "znajo" postaviti predloga "z" ali "s", ker tudi meni crkuja tipkovnica.

In ni Patrija ampak Patria.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kr_Edn ()

Kr_Edn ::

"jype
Če kaj, potem sem liberalen."

Ja, hudič na levi rami mi ne da miru. A naj te potem imam za kapitalističnega izprijenega Amera, saj oni so zelo liberalni.

jype ::

Ja, obstaja majhna (po moje premajhna) možnost, da je to storila skupina, ki želi naprtiti skinheadom zločin.

Žal imamo pri nas izkušnje tudi z nezamaskiranimi obritoglavci, ki počnejo podobne reči in so pri tem celo prepričani, da to morajo početi. Glede na porast nacionalizma v Sloveniji (ki je glavna tema obritoglavskih gibanj) v zadnjem času je zaznati tudi porast t.i. hate-crime incidentov. Nekaj, proti čemur se je treba brezkompromisno boriti. Kot pravi Thomas, "Na splošno je človek bolj ustvarjalen, če je prost raznih hudih groženj."

Kr_Edn> Ja, hudič na levi rami mi ne da miru. A naj te potem imam za kapitalističnega izprijenega Amera, saj oni so zelo liberalni.

Tega ti ne morem povedat. Američani niso liberalni, btw. Povprečje je precej konzervativno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Kr_Edn ::

"jype
Tega ti ne morem povedat. Američani niso liberalni, btw. Povprečje je precej konzervativno"

"Žal imamo pri nas izkušnje tudi z nezamaskiranimi obritoglavci, ki počnejo podobne reči in so pri tem celo prepričani, da to morajo početi. Glede na porast nacionalizma v Sloveniji (ki je glavna tema obritoglavskih gibanj) v zadnjem času je zaznati tudi porast t.i. hate-crime incidentov. Nekaj, proti čemur se je treba brezkompromisno boriti. Kot pravi Thomas, "Na splošno je človek bolj ustvarjalen, če je prost raznih hudih groženj."

Se strinjam. Mi je pa v tem trenutku padlo v glavo vprašanje: kaj pa nacionalizem priseljencev? Obstaja? Se o njem ne sme govoriti? Ali kaj drugega? ( No, to je že več vprašanj)!


( Evo, zamenjal tipkovnico, je že bolje).

Ah, popravki.
"Ker če ja, potem ti lahko kar povem, da sem v zadnji številki medicinske revije prebral, da je Janez Janša prejel podkupnino od Patrije!"

Nič čudnega, da je pri nas vse v riti. V medicinski reviji bi raje videl medicinske in ne političnih prispevkov.

Še en popravek.
Prečital sem knjige Franka Herberta "Dune" ( ali nekaj podobnega- 6 knjig). In v nej je nekje stavek: ".... prevara znotraj prevare znotraj prevare znotraj prevare..." ( ne ni jecljanje, samo poudarek na večplastnosti prevar) in me kakšne hitre obsodbe brez dokazov malo motijo ( in zmotijo). ( Toliko o provokaciji in provokatorjih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kr_Edn ()

jype ::

Kr_Edn> kaj pa nacionalizem priseljencev? Obstaja? Se o njem ne sme govoriti?

Zakaj ne? Saj nacionalizem Srbov pri nas recimo ni nobena skrivnost, ali pa Albancev. Pri Albancih npr. kultura narekuje reči, ki pri nas niso sprejemljive in jaz mislim, da tu ne sme biti nobenih popuščanj s strani države, razen tega, da je po moje koristno, da država na te ljudi vpliva skozi osveščanje - da lahko ženske zapustijo može, če so ti nasilni, in dobijo zatočišče v varnih hišah, da lahko otroci prijavijo nasilje v družini in da lahko pripadniki kriminalnih skupin dobijo nižjo kazen, če se predajo policiji in z njo sodelujejo. Neumno se mi zdi, da o tem ne bi govorili, nesramno pa, da si priseljenci dejansko želijo vsega, kar se jim (po pravici ali zaradi predsodkov) pripisuje.

Kr_Edn> Nič čudnega, da je pri nas vse v riti. V medicinski reviji bi raje videl medicinske in ne političnih prispevkov.

Hm, potrebna bo kulturološka referenca - V stripu Charlesa Schultza "Peanuts", pri nas bolj znanega kot "Snoopy", se "zadnja številka medicinske revije" uporablja kot prispodoba za t.i. "baba rekla, baba kazala" vire.

Kr_Edn ::

"jype
Hm, potrebna bo kulturološka referenca - V stripu Charlesa Schultza "Peanuts", pri nas bolj znanega kot "Snoopy", se "zadnja številka medicinske revije" uporablja kot prispodoba za t.i. "baba rekla, baba kazala" vire."

Ne bo. Ne čitam te vrste čtiva. Kaj čitam, si videl zgoraj.

""baba rekla, baba kazala" vire."

A ni to srbizem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kr_Edn ()

jype ::

Ja, saj zato rabiš referenco. Da veš kaj "zadnja številka medicinske revije" pomeni. Da nekdo nima vira in/ali dokazov za svoje trditve.

Kr_Edn ::

"jype

Ja, saj zato rabiš referenco. Da veš kaj "zadnja številka medicinske revije" pomeni. Da nekdo nima vira in/ali dokazov za svoje trditve."


Misliš tole:
"Vajenc :: danes, 06:40:01
Sedaj so šli predaleč!"

jype ::

Ne, mislim na "sem v zadnji številki medicinske revije prebral, da je Janez Janša prejel podkupnino od Patrije!"

Vajenčev vir je, čeprav bebav, žal novico povzel iz kredibilnejšega vira - policijskega poročila o incidentu (oziroma morda povzetka tega poročila STA ali kaj podobnega).

Kr_Edn ::

"jype :: danes, 21:12:29

Ne, mislim na "sem v zadnji številki medicinske revije prebral, da je Janez Janša prejel podkupnino od Patrije!"

Vajenčev vir je, čeprav bebav, žal novico povzel iz kredibilnejšega vira - policijskega poročila o incidentu (oziroma morda povzetka tega poročila STA ali kaj podobnega)."

Prečital. Govori se o skupini zamaskiranih neznancev. In da imaj dobre sledove. In nič drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kr_Edn ()

Tear_DR0P ::

zakaj tle nek nepristranski moderator ne pobriše teh osebnih obtoževanj med dvema uporabnikoma?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Kr_Edn ::

"Tear_DR0P :: danes, 21:39:50
zakaj tle nek nepristranski moderator ne pobriše teh osebnih obtoževanj med dvema uporabnikoma?"

Ker je to razpravljanje in ne obtoževanje. In Yipe je moderator.

jype ::

In se ne spodobi, da bi uporabljal pozicijo moči, če sodeluje v debati.

Kr_Edn> Prečital. Govori se o skupini zamaskiranih neznancev. In da imaj dobre sledove. In nič drugega.

Če je nekdo napadel gejevski literarni večer, potem drugega kot skrajni desničar ne more biti - tudi če se ima za levičarja.

Kr_Edn ::

"jype

Če je nekdo napadel gejevski literarni večer, potem drugega kot skrajni desničar ne more biti - tudi če se ima za levičarja."


Hm. Potem je lahko samo skrajni "levičar"?

Kr_Edn ::

Pa še to. ( Spet hudič na levi rami).

Policija jih je varovala. Potem pa je morela na drugi konec mesta. Ali imajo v Ljubljani samo dva policaja in en policijski avto?

jype ::

Kr_Edn> Hm. Potem je lahko samo skrajni "levičar"?

No, saj zadeva je okrogla. Med skrajnimi levičarji in desničarji je razlika zelo majhna.

Kr_Edn> Policija jih je varovala. Potem pa je morela na drugi konec mesta. Ali imajo v Ljubljani samo dva policaja in en policijski avto?

Premalo jih je, ja.

poweroff ::

Don't feed the troll.
sudo poweroff

Vajenc ::

jype>Vajenčev vir je, čeprav bebav, žal novico povzel iz kredibilnejšega vira - policijskega poročila o incidentu (oziroma morda povzetka tega poročila STA ali kaj podobnega)."
Kreden>Prečital. Govori se o skupini zamaskiranih neznancev. In da imaj dobre sledove. In nič drugega.
Oba sta polna napuha! "Bebav" članek pravi :"Udeleženci literarnega večera, ki so doživeli brutalni napad, so pretreseni. Prepričani so, da gre za organizirano skupino "skinheadov". "Terorizirajo državljane in to na dan državnosti," je zgrožen eden od udeležencev literarnega večera" !
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Antifa uradno razglašena za teroristično organizacijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12326942 (25998) RedDrake
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33874428 (65547) Mr.B
»

Sovražni govor v Slovenski zakonodaji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14920897 (18463) ABX
»

Skrajni ameriški desničar širil sovražni govor... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
845372 (3800) donfilipo

Več podobnih tem