» »

Prometna nesreča

Prometna nesreča

«
1
2

Spike Edin ::

Živjo!

To kar se mi je zgodilo še sam ne morem verjeti da je res ampak na žalost je in nekako sem se odločil da napišem da ste seznanjeni kaj vse se dogaja oz se je meni osebno zgodilo! Namreč cirka 2 leti nazaj sem imel prometno nesrečo oseba je trčila v zadnji del mojega avtomobila. Vsi boste rekli seveda varnostna razdalja in ona je kriva tako sem tudi jaz mislil pa vendarle ni tako vsaj v mojem primeru ne.
Zgodilo se je zjutraj ko sem se vračal domov, pred stransko cesto kamor sem imel namen zaviti domov sem dal kot običajno desni smerni kazalec in počasi zaviral medtem sem v notranjem ogledu zagledal avto kateri se približuje dokaj hitro in me je žačel prehitevati, ko sem pogledal naprej sem videl da iz nasprotne smeri vozi tovorno vozilo sem seveda malo bolj zavrl da osebi omogočim varno prehitevanje medtem se je oseba odločila drugače in zapeljala na svoj vozni pas in trčila vame. Ko sem izstopil iz avta se hotel pomenit oseba niti ni hotla izstopit vn da bi se pogovorila tako da sem poklical policijo. Ko so prišli so seveda uzeli izjave in nas poslali na zavarovalnico da uredimo glede nastale škode. Nekaj ur potem me kliče policaj na mobi in mi pove ... "Če ne bi bremzali do prometne nesreče sploh ne bi prišlo" Kar me je vsekakor šokiralo in sem se nekako počtil krivega. Videl sem da vse skupaj nekako ne štima in se obrnil do odvetnice da zahteva zapisnik od policije in da se pogleda kaj so sploh notri napisali. Ko sem dobil v pogled zapisnik me je šokiralo, moje izjave sploh ni bilo notri ampak samo njena (naj povem da je bila ženska za volanom) Kar pa je navedla da je začela prehitevati in ker je videla nasproti vozeče vozilo se je vrnila nazaj na svoj vozni pas in da sem jaz brez razloga na sredi glavne ceste prtisnil na bremzo. Seveda vse skupaj je šlo na sodniku ... A zamanj, govoril sem kako je bilo in da v zapisniku ni moje izjave itd ... A vse skupaj zamanj, na koncu sem dobil po pošti da sem odgovoren za prometno nesrečo in dobil 3 kazenske točke, 1 mesec prepovedi, in slabih 400 eur kazni. Pritožil sem se 2× tudi na višje sodišče v Ljubljani a zamanj, dobil sem razsodilo da sem kriv in kazen 3 kazenske točke, 1 mesec prepovedi in slabih 500 eur kazni. Tako da če bo kdo v prihodnje imel podoben primer se kar čuvajte!!! Vsaki osebi ko sem opisal svoj dogodek je rekla da nism kriv ... Varnostna razdalja itd ... Ampak zgleda da lahko, kajne? Žalostno ... Kokr pravjo ... Plačej pa tiho bodi!
Za pravopisne napake se opravičujem!

Lep pozdrav!
The PC Doctor

;-) ::

Neverjetno. Pomoje je povzročiteljica poznala policaja ki je prišel na kraj dogodga pa so tak obrnili.

Spike Edin ::

ja seveda, sej je že tko več kot očitno da je šlo prek veze ...
The PC Doctor

BALAST ::

Res si imel smolo.
Vendar pri tvojem primeru je šlo za toliko dejavnikov, ki lahko gredo narobe po Murphy-ju, da je moglo bit narobe.

Policaji so ljudje in se motijo, še posebaj če je policaj moškega spola in prometni udeleženec ženskega, kar je hitro v prid udeleženki, kar je znanstveno dokazano.
Priče so verjetno videle da si pritisnil na zavoro, kar po CPP ne smeš storiti če te kdo prehiteva.
Kdor pa prehiteva se mora prepričati da je varno in če ni mora zapeljati na tisti pas s katerega e hotelo prehitevat (brez da bi kdo oviral ta pas).

THX 1138 ::

ja seveda, sej je že tko več kot očitno da je šlo prek veze ...


Objavi v javnosti(časopis, televizija).Nekateri časopisi imajo rubriko pisma bralcev(se spomnim Delo). Ali pa če najameš odvetnika in tožiš državo, ter nato zahtevaš visoko odškodnino.

zupicaa ::

In spet izgubi tožbo in plača sodne stroške...

Zheegec ::

Naj odvetnik pogleda v zakon, kako je z zapisnikom - je lahko zapisnik brez tvoje izjave, čeprav si jo podal.
Podpisal si se? Pa ni bilo tvoje izjave na zapisniku?

Malo se poglobi...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

LapD ::

Lahko bi izpolnil evropsko poročilo, zahteval ženski da nanj napiše SEM KRIVA in se pod to podpiše. Za zavarovalnico bi bila s tem stvar zaključena. Glede policije bi pa tudi lahko na prazen list napisal izjavo o dogodku, se pod njo podpisal, enako bi morala storiti še ženska, pri čemer bi imel možnost preveriti zadevo. Zdaj je sicer že vse mimo, a pri podobnih primerih je treba biti zelo strikten in previden.
web&motion designer

tony1 ::

Najprej: zakon pravi, da voznik, ki ga nekdo prehiteva, ne sme pospeševati. In nič drugega.

Če se nekdo vate zaleti od zadaj, je kriv on in konec. Klasika.

In seveda, če nekdo prehiteva v škarje, MORAŠ odločno pohoditi zavoro, drugače se bo prehitevajoči skantal v nasproti vozečega, in še ti v oba skupaj!!!

V tvojem primeru je očitno, da je bejba osebno poznala nekoga od policajev, ki je pač napisal lažniv zapisnik. Nisi ne prvi, pa najbrž ne zadnji. Btw. kaj za boga svetega ima tebe klicati policaj po mobitelu????????? Takrat bi se ti morala prižgati lampa v glavi, da je tole štala, človek!

Pri pritožbah sodniku za prekrške bi morda pomagal hud odvetnik, verjetno pa si sam nevešč prava in so vse pritožbe šle le še v tvojo škodo.

Ker je sedaj vse skupaj že mimo, moraš zadevo plačati, ni druge. Imaš pa dve možnosti, naprej pritožbo na Kosovo korupcijsko komisijo (glej, da boš napisal nekaj kar ima rep in glavo). Ti ljudje po nekem čudežu dobivajo vse sorte pritožb od A do Ž, in velikokrat tudi uspešno poskusijo obrniti kolesja v pravo smer. Tvoja pritožba mora sedaj temeljiti ne samo na tem, da nisi storil očitanega prekrška ampak na tem, da je policist namerno napisal goljufiv zapisnik!

Tvoji in podobni primeri se namreč razrešijo le, ko se najde en norec, ki vztraja. Seveda, če si res prepričan v svoj prav.

Druga možnost so mediji (Mladina, Slovenske novice in Svet na kanalu A), lahko tudi oboje hkrati.

Pa veliko sreče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

Icematxyz ::

Pa si imel odvetnika?

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Ne, niti nisem imel takšne izkušnje iz prve roke.

Boljše ideje, kot sem ti jo navedel žal ne poznam, odločitev, kako boš ukrepal pa je tvoja.

BlackHole ::

Že to, da te je policaj poklical po telefonu, je meni malo čudno. A tako se dela, da policaji kar po telefonu sami sporočajo krivdo udeležencem? Pa še kak butast razlog za nesrečo ti je navedel. Verjamem, da si bil šokiran in verjetno tako hitro sploh nisi uspel trezno razmislit.
LP Marko

d0rK ::

Tudi mene je ze kriminalist poklical s svojega mobitela na moj mobitel. Sicer je bilo zadnjic da sem mu tudi kaj povedal...


Ze prvic je bilo neumno. Nekdo poklice in rece jaz sem kriminalist. Jaz pa verjamem. Sicer je bil res ampak se vedno... :/

steev ::

Zapisnik je treba slikat, preden ga podpišete. Kolega imel podobne probleme. Zabil se je pred big bangom v Kranju, kjer ni ne znakov ne črt na parkirišču, se pravi velja desno pravilo, po katerem je bila kriva voznica. Kolega pa dobi čez 1 mesec domov čisto drugačen zapisnik, kjer naj bi bil on kriv. Svašta.
:|

Tear_DR0P ::

ti si zaviral, ker si želel zaviti v križišču?
od kdaj pa je prehitevanje v križišču dovoljeno?
edit: slovnica
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Pa še smernik si imel prižgan.
To so bila vsa dejstva, ki so govorila v krivdo ženske.

Mah, iz izkušenj se učimo.

steev

Kolega pa dobi čez 1 mesec domov čisto drugačen zapisnik, kjer naj bi bil on kriv. Svašta.

Tole slikanje zapisnika je pa zanimivo. Sam nikoli ne bi pomislil na to. Vprašanje kako lahko potem tisto sliko zapisnika uveljavljaš pri sodniku za prekrške, če se ne ujema s "uradnim", naknadno spremenjenim.

Je kolegu potem uspelo dokazati, da so spreminjali zapisnik in kakšne so bile sankcije za osebo, ki je to naredil ?

EDIT: dodan citat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: karafeka ()

steev ::

Ne, kolegu ni nič uspelo zrihtat. Škodo je moral potem sam poravnati.

Edit: Da ne bo pomote, kolega ni slikal zapisnika.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

Senitel ::

Se povsem strinjam s tony-em... BlackD3mon, če se ti še da ukvarjat s tem prijavi vpeletene policiste in njihovega komandirja Kosovi protikorupcijski komisiji...

mojsterleo ::

moj nasvet: pozabi na pravico. ce avto nujno potrebujes, pojdi na avtomat, dvigni denar, daj popravit avto in pozabi, da se je kaj zgodilo. mi smo imeli (in se imamo v bistvu) en relativno podoben problem (nesposbnost policajev), pa se po kakih 2 letih ni zgodilo nic. lahko preberes moj post tukaj:
http://slo-tech.com/forum/t348120/p2243...

Scorpia ::

Zanimivo, moja sestra je imela podobno nesrečo kot avtor te teme. Sestra je iz glavne ceste zavijala na levo stransko cesto, od zadaj pa se je en odločil prehitevat tovornjak ki je bil za njo in jo je direkt v bok udaril. Policija je razsodila da je deljena krivda, ker kao ni za sabo dovolj pogledal?? A tovorno vozilo je bilo za njo.
Nato so se zadeve umirile in je kar prišla pošta iz sodišča. Na njej piše da sestra ni mogla biti povzročitelj nesreče, ker vozilo ne sme prehitevati če vozilo/a pred njim upočasnujejo. In je tudi člen napisan itd... Tko da ko pridem do tega zapisnika, ti napišem za kateri člen se gre. Zanimivo da policija tega ni vedla ali pa so namerno neki mutili. Ker tisti voznik je bil od samega začetka sumljiv in je se takoj šel pregovarjat z voznikom tovornjaka.
////

karafeka ::

Obstaja tudi člen, da ne smeš prehitevati kolone. Tovornjak in še en avto spredaj je (po moje) kolona.

EDIT: Pa prehitevaš lahko le, če se prej prepričaš, da se boš lahko varno vrnil nazaj na svoj pas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: karafeka ()

koyotee ::

kolona se šteje 3 ali več vozil, ki vozijo "skupaj"
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pyr0Beast ::

Me sploh ne presneca. Zadnje cajte folk vozi popolnoma brez kakrsnekoli kulture, prehitevanje po levi strani, ko zavijas levo v kriziscu. WTF ?

Ustavljanje da zapeljes v dovoz ali pustis pescu prednost, nato pa ti po levi ali desni strani avto svigne s +90km/h ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Spike Edin ::

Naj odvetnik pogleda v zakon, kako je z zapisnikom - je lahko zapisnik brez tvoje izjave, čeprav si jo podal.
Podpisal si se? Pa ni bilo tvoje izjave na zapisniku?

Malo se poglobi...


Ja imel sem odvetnico in je sama rekla da so trdni dokazi proti mene ... ja zgleda da je lahko glede na to da v zapisniku ni bilo moje izjave! Seveda, na kraju nesreče sem dal izjavo in se tudi pod njo podpisal in ja moje izjave ni bilo na zapisniku!
The PC Doctor

Spike Edin ::

Pa še smernik si imel prižgan.
To so bila vsa dejstva, ki so govorila v krivdo ženske.

Mah, iz izkušenj se učimo.

EDIT: dodan citat


Ja smernik sem imel prižgan ampak kaj mi pomaga če je samo njena izjava moje pa ni nikjer ...
The PC Doctor

Spike Edin ::

Najprej: zakon pravi, da voznik, ki ga nekdo prehiteva, ne sme pospeševati. In nič drugega.

Če se nekdo vate zaleti od zadaj, je kriv on in konec. Klasika.

In seveda, če nekdo prehiteva v škarje, MORAŠ odločno pohoditi zavoro, drugače se bo prehitevajoči skantal v nasproti vozečega, in še ti v oba skupaj!!!

V tvojem primeru je očitno, da je bejba osebno poznala nekoga od policajev, ki je pač napisal lažniv zapisnik. Nisi ne prvi, pa najbrž ne zadnji. Btw. kaj za boga svetega ima tebe klicati policaj po mobitelu????????? Takrat bi se ti morala prižgati lampa v glavi, da je tole štala, človek!

Pri pritožbah sodniku za prekrške bi morda pomagal hud odvetnik, verjetno pa si sam nevešč prava in so vse pritožbe šle le še v tvojo škodo.

Ker je sedaj vse skupaj že mimo, moraš zadevo plačati, ni druge. Imaš pa dve možnosti, naprej pritožbo na Kosovo korupcijsko komisijo (glej, da boš napisal nekaj kar ima rep in glavo). Ti ljudje po nekem čudežu dobivajo vse sorte pritožb od A do Ž, in velikokrat tudi uspešno poskusijo obrniti kolesja v pravo smer. Tvoja pritožba mora sedaj temeljiti ne samo na tem, da nisi storil očitanega prekrška ampak na tem, da je policist namerno napisal goljufiv zapisnik!

Tvoji in podobni primeri se namreč razrešijo le, ko se najde en norec, ki vztraja. Seveda, če si res prepričan v svoj prav.

Druga možnost so mediji (Mladina, Slovenske novice in Svet na kanalu A), lahko tudi oboje hkrati.

Pa veliko sreče.


Točno tako, vsaj tako so me učili v avto šoli, to so bili trenutki in vse kar sem storil je to da sem bl zavrl da ji omogočim varno prehitevanje ampak smola ... Ja tako sem tudi jaz mislil ampak v mojem primeru ni te klasike. Ja ne vem zgleda da imajo, sej sem se odpravil na PP do komandirja in ta je zagovarjal policaje češ da nimajo toliko časa in da raje opravijo po mobitelu itd ... Sej se mi je zato sm stopil do odvetnice da zahteva zapisnik in tam sem potem videl da vse skupaj ne štima! Ja sedaj ne vem če se lahko pritožim se 1× na višje sodišče v Lj, kje se pa nahajajo: Kosovo korupcijska komisija?
The PC Doctor

tony1 ::

Do uradnega naslova Kosove komisije se bo z internetom dokoplješ 1,2,3...

http://www.kpk-rs.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

tony1 ::

Aja, poglej si še PPT fajl na tejle strani, pa boš videl, da tvoj primer ustreza šolski definiciji korupcije:
http://www.kpk-rs.si/index.php?id=45

Spike Edin ::

Aja, poglej si še PPT fajl na tejle strani, pa boš videl, da tvoj primer ustreza šolski definiciji korupcije:
http://www.kpk-rs.si/index.php?id=45


Sem si ogledaj ja, podobno mojemu ...
The PC Doctor

Spike Edin ::

Do uradnega naslova Kosove komisije se bo z internetom dokoplješ 1,2,3...

http://www.kpk-rs.si/

Hvala, sem jim poslal mail tako da čakam na odgovor!
The PC Doctor

Icematxyz ::

Če prav razumem praviš da si imel odvetnico in ta ti je zatrdila da obstajajo močni dokazi proti tebi da si kriv za nesrečo.

Če ni skrivnost kakšni dokazi so to?

Spike Edin ::

Če prav razumem praviš da si imel odvetnico in ta ti je zatrdila da obstajajo močni dokazi proti tebi da si kriv za nesrečo.

Če ni skrivnost kakšni dokazi so to?


Ja ne vem, verjetno je ciljala na zapisnik ... Ker prič itak ni bilo.
The PC Doctor

Icematxyz ::

Se pravi zapisnik je bil obremenilen in trden dokaz proti tebi.

Glede na to da si ugotovil, da zapisniak z tvoje strani ni bilo priloženega kot da ne bi obstajal in da tega ni hotelo upoštevati sodišče me zanima, kaj točno pa je pisalo v zapisniku torej kaj veš o NJENI izjavi?

Zgodovina sprememb…

Spike Edin ::

Citiram iz zapisnika ...
Sklep policistov:
Zanjo:
- začela prehitevati, ko na cesti ni imela zadosti prostora in med prehitevanjem ovirala udeleženca, ki ga je prehitevala ter povzročila prometno nesrečo
Zame:
- med vožnjo naglo zmanjšal hitrost in se pred tem ni prepričal, da to lahko varno stori ter povzročil prometno nesrečo.

Potlej pa po njihovo ... Z ogledom kraja prometne nesreče in opravljenimi razgovori z udeleženimi je bilo ugotovljeno da voznica X vozila osebni avtomobil X iz smeri X proti X je zapeljala na levo smerno vozišče in pričela s prehitevanjem osebnega avtomobila X. Ker je X opazila, da iz nasprotne smeri prihaja neznano tovorno vozilo, je zmanjšala hitrost in zapeljala nazaj na desno smerno vozišče. V tem trenutku je voznik osebnega avtomobila X nenadoma zmanjšal hitrost zaradi česar je X s prednjim levim delom osebnega avtomobila trčila v zadnji del osebnega avtomobila X. To je to ... Kokr sem rekel moje izjave ni!
The PC Doctor

Icematxyz ::

Vsekakor tako kot je zadeva predstavljena ni najbolj pravična razsodb se strinjam.

Predvsem menim da si imel slabo odvetnico. V kolikor pač niso še kakšni drugi dokazi proti tebi.

tsh2 ::

Ker je X opazila, da iz nasprotne smeri prihaja neznano tovorno vozilo, je zmanjšala hitrost in zapeljala nazaj na desno smerno vozišče.


pa saj tole je po zdravi pameti nevarno prehitevanje. šla je prehitevati tam, kjer ni imela dovoj dobrega pregleda, da sigurno ne bo noben prišel nasproti.

ti imaš prav. vztrajaj in pojdi do konca. nepravične sodbe ne smejo obstati.

r0b3rt ::

nikjer pa ni omenjeno križišče

BlackHole ::

Pa je bila policija prisotna na kraju nesreče? Mar ni dolžnost policije, da zbere izjave vseh udeležencev v nesreči? Sprašujem, ker to se mi zdi nekak najbolj logično. In če je tako, potem nisi ti kriv, da tvoje izjave ni.
LP Marko

Spike Edin ::

nikjer pa ni omenjeno križišče

Ja seveda ni, ubistvu ni lih križišče ampak desna stranska cesta, tudi nikjer ne piše da sem dal smerni kazalec ...
The PC Doctor

Senitel ::

Pismo sam ti pa res nisi imel sreče... Najprej nabašeš na potencialno skorumpirane policaje, potem pa še izbereš odvetnico, ki očitno še nikoli ni prebrala ZVCP! Lahko lepo prosim napišeš začetnici imena in priimka te odvetnice, da ne bo še kdo nabasal nanjo?
37. člen ZVCP jasno piše:
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
Torej ni čisto tako kot je napisal tony1, da samo ne smeš pospešit, ampak si dolžan po potrebi hitrost zmanjšat in se umaknit!
Obenem isti člen tudi jasno piše:
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.

Žalostno...

tsh2 ::

ma saj je lahko vsakemu jasno brez branja teh cestno prometnih predpisov, da je una voznica vozila nevarno, če se je pa sredi prehitevanja morala umikati nazaj na desni pas, preden je prehitevanje dokončala. pač še en neumen nestrpen voznik, ki ni mogel malo počakati. lahko bi pa avtor narisal eno skico, da si bolje predstavljamo, kako točno se je zgodilo. ker mi je malo čudno, nekaj mora manjkati, sodišče in odvetnica pa tako neumni spet ne morejo biti... ?

bosmla ::

Ja pa so... sem tudi ze imel opravka s podobnimi zadevami.

e-marko ::

Naj bi bilo tako, da kar piše v zapisniku policije je "zakon" in nimaš kasneje praktično nobene možnosti karkoli doseči. Žal...

LP
...somebody, somewhere...

Icematxyz ::

Naj bi bilo tako, da kar piše v zapisniku policije je "zakon" in nimaš kasneje praktično nobene možnosti karkoli doseči. Žal...

LP


Ja pa jade.

Person ::

Pa dej zahtevaj svojo pravico !!!

Ti si verjetno dal izjavo, da si ime zavijati desno s prižganim desnim smernikom, pa tega potem ni v zapisniku?

Pa to je potem čista korupcija no ... to pa res ne smemo dopuščati!

Ker če si imel vklopljen desni smernik, pa te je ona šla prehitevati, pa povrh si zmanjševal hitrost, potem je neumnost, da bi zdaj tebi kazen napisali, ker se ti je gospodična (verjetno z vezami)zakantala v rit.
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

mojsterleo ::

Naj bi bilo tako, da kar piše v zapisniku policije je "zakon" in nimaš kasneje praktično nobene možnosti karkoli doseči. Žal...

LP

quoted for truth.

dejstvo je, da se vsi (zavarovalnice, sodisca) opirajo na ta zapisnik. ce je ta pomanjkljiv, si lahko pravico zataknes za uho. smejim se tudi tistim, ki bi raje prijavljaji policaje na kosovo komisijo. kot da boste karkoli dosegli. policaji so pri nas zasciteni bolje kot kocevski medvedi.

imagodei ::

BlackD3mon,

si kaj podpisoval na kraju prometne nesreče? Kje je ta dokument in kaj je na njem pisalo?

Drugače je pa moje mnenje tako... Včasih se stvari zalomijo in je najbolj pametno, kar lahko storiš to, da veš kdaj odnehat. Če lahko mirno razmisliš o tem in bo prišel do takega sklepa, pogoltni dol in se premakni naprej. Čez 3 leta se ti nikjer ne bo nič poznalo.

Če ti pa zadeva res ne da miru in ne boš mogel mirno spati, pa je v tem trenutku najboljše obvestit medije. Mogoče bo pa tvoj primer končal na Preverjeno na PopTV, pa bodo vpleteni malce drugače pogledali na vso stvar. Pazi edino, da ne boš javno nikogar nič obtoževal, govoril o kaki korupciji... To mogoče lahko poveš novinarju off the record, za objavo pa kvečjemu uporabljaj milejše izraze, ala "Tukaj nekaj smrdi".

Po sodni poti pomojem ne boš dosegel nič več, razen če greš do kakega dobrega in dragega odvetnika. Pa še ta te verjetno v tej fazi ne bo sprejel.
- Hoc est qui sumus -

e-marko ::

Naj bi bilo tako, da kar piše v zapisniku policije je "zakon" in nimaš kasneje praktično nobene možnosti karkoli doseči. Žal...

LP


Ja pa jade.


Tvoj problem, če ne verjameš. Nimam želje in namena si karkoli izmišljevati, takšna so pač dejstva.
Pa tudi na sodišču se ne deli pravice kot nekateri mislijo, ampak se dela red. Kdor se bolj laže, praviloma potegne ta daljši konec.

LP
...somebody, somewhere...

Icematxyz ::

Ne da ne vrjamem. Trdim da ni res in da to ni dejstvo. Tudi policijski zapisniki se lahko "spremenijo" oziroma se dokaže da so netočni.

Seveda gre ponavadi za stresne in dolgotrajen postopke in plačila izvedencev iz lastnega žepa. Ampak da pa se vse. Če ni pritožb in ukrepanja proti pa seveda zapisnik obvelja kot dejstvo sam po sebi.

Treba pa se je vprašati glede na to kako je stvar predstavljena in če so to vse okoliščine če sploh zapisnik predstavlja "obremenilen dokaz" v tem primeru. Ker na podlagi njega si bil obsojen da si povzročil prometo nesrečo.

Sam nisem prepričan da izključno zapisnik to dokazuje. Pa četudi je notri tvoja izjava da si imel vklopljen smerokaz ali ne. Notri ni izjave da ga nisi imel vklopljenega. Zato menim da zapisnik glede tega ne igra neke vloge.

tony1 ::

imagodei: ja pa jade, ravno to je treba glasno povedati, da je to korupcija - ne pa samo prometni prekršek ene babe, ki ne zna voziti!!!

Naj bi bilo tako, da kar piše v zapisniku policije je "zakon" in nimaš kasneje praktično nobene možnosti karkoli doseči. Žal...

LP

quoted for truth.

dejstvo je, da se vsi (zavarovalnice, sodisca) opirajo na ta zapisnik. ce je ta pomanjkljiv, si lahko pravico zataknes za uho. smejim se tudi tistim, ki bi raje prijavljaji policaje na kosovo komisijo. kot da boste karkoli dosegli. policaji so pri nas zasciteni bolje kot kocevski medvedi.


Treba je vedeti, da je Kos (in še nekaj ljudi iz komisije) nekdanji policaj in umazanih policajev ne prenaša najbolje. Če bi komu šel tak primer v nos, je po moje ravno ta komisija to.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prometna nesreča na enosmerni cesti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9113956 (11171) Mavrik
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
52191620 (82388) St235
»

Prometna nesreca-vase mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
717163 (5570) Matev

Več podobnih tem