» »

Letne pnevmatike

Letne pnevmatike

1
2
»

;-) ::

Jaz sem lani celo poletje vozo z manj kot 2mm profila...na koncu je že gladko bilo. Na koncu pa se je mama peljala v mesto z mojim avtom in enemu v rit (ženske) :) Še zdaj jih imam v garaži pa jih bom dal malo gor (za znoret). Drugače pa letos nebom premontiral. Sava s3 bom pustil do poletja (razen če si umislim lita platišča in širše gume).

dzinks63 ::

Imel sem na kombiju ene bandagove obnovljene gume z prevoženemi 120KKm (te zdržijo ogromno) kar krepko stare, profila pa še cca 4-5mm. Po suhi cesti vožnja brez problema. Enkrat pa v mokrih razmerah pred mano v nepreglednem ovinku prometna nesreča. Zasedena cela cesta z kupom pločevine in z stoječo kolono. Varnostnega trikotnika ni bilo še nikjer postavljenega. Sledilo je maksimalno zaviranje. Kombi je začel plesat, adrenalin do maksimuma, za minimalni trenutek spustim zavoro umirim situacijo in nekako mi uspe še pred stoječo kolono ustaviti. Naslednji dan so letele gume dol in nove gor. Dokler ne prideš v "pravo" situacijo, se ne zavedaš po kako tankem ledu voziš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

BluPhenix ::

az sem lani celo poletje vozo z manj kot 2mm profila...na koncu je že gladko bilo. Na koncu pa se je mama peljala v mesto z mojim avtom in enemu v rit (ženske) :) Še zdaj jih imam v garaži pa jih bom dal malo gor (za znoret).


A zdej je pa ona kriva, če si ji dal za vozit neizpravni avtomobil?

Naslednji dan so letele gume dol in nove gor. Dokler ne prideš v "pravo" situacijo, se ne zavedaš po kako tankem ledu voziš.


Ja, žal se ljudje tega premalo zavedajo. Potem pa bereš zgubil nadzor in zapeljal na levi pas. Čakam čas, ko bodo posamezniki ugotovili, da morajo v prometu pomisliti tudi na druge, da niso sami na cesti in da so odgovorni za varnost v celotnem prometu. Potem bo takšnih, ah sej za 5k km na leto je dobra vsaka guma ki se vrti in je črna, upam manj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

blackbfm ::

Ob normalnih pogojih in umirjeni vožnji guma nima veze. Ko je dež si pač malo bolj pazljiv. Za 5k km se ne splača komplicirat..razen če se stalno vozi v res težkih pogojih kar pa dvomim.

kixs ::

3mm profila bi moral biti minimum.

Vsak bi si zelel, da kriticna situacija nikoli ne pride, ampak ko pride, upaj, da imas dobre gume, saj so le-te edini stik s povrsino in ne vem kaksno znanje ali kup elektronike mislis, da imas, ti nic ne nuca, ce guma ne prime.

Za suho cesto so res po vecini minimalne razlike, vendar po mokrem so pa razlike ZELO velike! In tudi, ce si _ti_ zelo pazljiv, na cesti nisi sam!

Osebno prisegam na Pirelli gume. Me pa cudi, da jih letos ni v testih. Lani je bila P7 zelo dobro ocenjena, predvsem v mokrem in po enem letu voznje sem res zadovoljen.

Ce menjate samo par, naj bo par z vec profila na zadnji osi.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

;-) ::

zakaj zadaj več profila?

djordjevic ::

Da ne letiš iz ovinka.
No grave is deep enough to keep us in chains.

;-) ::

Jaz sem vedno daval spredaj več profila :)omg

Fizikalko ::

Jaz dam vedno spredaj več profila...

;-) ::

Hja lih berem tud po drugih forumih da je to napačno. Samo je logično da daš zadaj tiste z manj profila ker se ti bojo čez leto prednje obrabile in potem spet menjaš...če jih imaš več sezon.

kixs ::

If you’re replacing only two tires, be sure to have the new tires installed on your vehicle’s rear axle. Here’s why:

* New tires will provide better wet grip than your half-worn tires.
* When new tires are installed on the rear, it helps reduce the potential for your vehicle to fishtail or hydroplane in wet conditions.


Ker video pove vec:
Where do I install new tires if I only buy two?

Pa dober vulkanizer ti bo to tudi povedal. Po tem enostavno locis dobre vulkanizerje od slabih. Sem ze dozivel, da so mi pametovali po svoje. Tam me seveda ne vidijo vec :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Dr_M ::

Zanimivo tole. Sicer bi vsak logicno predvideval, da bi dal nove gume spredaj, ampak ocitno je tukaj logika skregana s prakso :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

c00L3r ::

Ta video prikaže samo to, da je boljše met nove gume zadaj, če se voziš po zelo, zelo, mokri cesti v ovinek. Prav tako, so imeli za avte neke "krave" od ameriških limuzin (ki imajo pogon zadaj). Naj dajo vse teste skozi, ki se delajo pri testiranju pnevmatik. Kaj mislite kateri avto se bo prej vstavil na mokri podlagi? Tisti z novimi pnevmatikami zadaj? NE, ker je večina zavorne sile na sprednjih kolesih. V primeru zaviranja, se bo avto z novimi pnevmatikami spredaj varno ustavil. Tisti z novimi pnevmatikami zadaj, pa bo drsel še kar dalje...

Prav tako niso upoštevali zimskih razmer. Če imaš pogon na sprednja kolesa, rabiš tukaj čim več profila, da se lahko pelješ po snegu. Sicer boš obstal.

dzinks63 ::

Tole debatiranje nove pneumatike spredaj ali zadaj je brezpredmetno. Oboje je slabo, če je drugi par že krepko znucan (pod 50%). Na avtomobilu je treba imet čim bolj enakovredne (najboljše enake firme in dimenzije, tudi približno enako obrabljene) gume na obeh oseh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

kixs ::

Teza vozila je na prvi osi, ze zaradi tega je sprednji del bolj stabilen in tudi pri zaviranju bolj spodriva vodo. Ce imas na zadnji osi manj profila, ti pri zaviranju zadek postane nestabilen in te odnese.

Vendar vedi, ko imas na katerikoli osi manj kot 3mm profila, bo pri mocnem dezju v vsakem primeru samo se drsalisce.

Po snegu velja podobno. Morda bos lahko peljal z vec profila spredaj, vendar ti bo zadek nagajal in imas vec moznosti za "nesreco".

c00L3r ::

Ta test je najverjetneje vzel 2 zelo dobri pnevmatiki in 2 čisto v k***u. Zato je avto tako odnašalo. Najboljše je, da so vse pnevmatike enako dobre. Ko pa vidiš, da v dežju več ne "grabijo", pa je čas za zamenjavo. Jaz še bom naprej tako delal, da bom vsako leto zamenjal sprednje in zadnje pnevmatike. Tako bodo vse dokaj enakomerno obrabljene. Po 3 letih pa bom spet kupil nove. To govorim za primerni avto, ki je pri hiši in je dokaj nov. S tem vozim bolj dinamično :)

Imamo pa še doma enega pežojeka 106 letink 94. Na tem pa sem kupil 2 novi letni in sem jih dal spredaj in kupil sem 2 novi zimski in sem jih dal spredaj (vsak letni čas posebej). Zadnje gume so v vsakem letnem času stare 5 let. Sprednje pa 1 leto. Preden sem to naredil sem imel zavorne poti, dosti dosti daljše. Sploh v dežju. Prav tako je 106-ka tako lahek avto, da ga zadaj ne odnaša. Dejansko je vsa teža spredaj, kjer je motor. Se pa strinjam, da ne bi bilo slabo dat vseh 4 pnevmatik novih. Ampak ta avto, se pač vzdržuje na minimalnih stroških in se uporablja samo za mesto vožnjo.

Fizikalko ::

Fantje, en problem imam. Žena ima Hondo Civic in v homologaciji piše, da mora imet gor gume 185/70/R14 88H.

Ampak večina proizvajalcev, sploh boljših, ima 88T. Sploh pa tist Civic ne gre niti 180km/h, kaj šele 210. Zato je T (do 190) čisto dovolj.

Če torej kupiva 88T , ali bodo težili na tehničnem?

profii ::

ne glede hitrostnega indeksa ne skrbi. nihče tega ne gleda. pri nas na avtu so bile že na novem z drugačnim indeksom.
za ostale zakaj na nove gume na zadni par koles. zato, ker spredaj imaš krmiljenje in lahko rešiš situacijo, medtem ko zadaj če te odnese si pečen.

blackbfm ::

Mislim da na tehničnem sam profil gleda. Sicer pa če se ne motim je guma narejena za 1 razred višje kot je njena specifikacija.

WarpedGone ::

Če torej kupiva 88T , ali bodo težili na tehničnem?

Če bi mi zaradi tega zatežil, bi od njega zahteval uradno potrdilo, da meni ni treba upoštevat omejitve 130 na AC, ker mam dost močne gume.
Zbogom in hvala za vse ribe

Bob Rock ::

prodam pnevmatike pireli

lp,
Gordana
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

;-) ::

Ka ma to veze z nogometom?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letne gume 2016 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
28777467 (48249) slemarko
»

Zamenjati ali ne zamenjati stare pnevmatike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10534519 (32112) GrimReaper
»

Kje dobiti solidne letne gume in seveda katere vzeti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11020810 (12726) Brane2
»

Ketere letne gume? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013258 (11629) tengo

Več podobnih tem