Forum » Pomoč in nasveti » Priključitev radia in računalniških zvočnikov na računalnik
Priključitev radia in računalniških zvočnikov na računalnik
zenb ::
Pozdravljeni!
Rad bi na enkrat imel na računalnik priključene zvočnike Logitech X-230 in radio (da, bi lahko tudi preko radia predvajal glasbo). Imam integrirano 8-channel zvočno kartico in mi nikakor ni uspelo izbrati pravilnih vhodov in nastavitev, da bi lahko na enkrat predvajal tako preko računalniških zvočnikov in radia. V mislih nimam enkrat predvajanja preko zvočnikov, drugič preko radia. Rad bi dosegel nekakšen redneck 4.1 sound system.
Je to sploh možno doseči ali potrebujem za to kakšen pretvornik?
Matična plošča je: Foxconn 945G7MA-8KS2H
Matična plošča
Vsakeršen predlog dobrodošel in hvala za pomoč.
Rad bi na enkrat imel na računalnik priključene zvočnike Logitech X-230 in radio (da, bi lahko tudi preko radia predvajal glasbo). Imam integrirano 8-channel zvočno kartico in mi nikakor ni uspelo izbrati pravilnih vhodov in nastavitev, da bi lahko na enkrat predvajal tako preko računalniških zvočnikov in radia. V mislih nimam enkrat predvajanja preko zvočnikov, drugič preko radia. Rad bi dosegel nekakšen redneck 4.1 sound system.
Je to sploh možno doseči ali potrebujem za to kakšen pretvornik?
Matična plošča je: Foxconn 945G7MA-8KS2H
Matična plošča
Vsakeršen predlog dobrodošel in hvala za pomoč.
Stvar sem že rešil.
Če koga zanima:
V Realtek nastavitvah pod Audio I/O -> ANALOG -> odkljukaš Mute rear panel output when fron headphone plugged in -> in kljukico dodaš pod Disable front panel jack detection.
Problem je samo v tem, da to deluje če vlkjučim v vhod na sprednji strani ohišja.
Če koga zanima:
V Realtek nastavitvah pod Audio I/O -> ANALOG -> odkljukaš Mute rear panel output when fron headphone plugged in -> in kljukico dodaš pod Disable front panel jack detection.
Problem je samo v tem, da to deluje če vlkjučim v vhod na sprednji strani ohišja.
dzinks63 ::
Zakaj bi priklapljal radio na računalnik? Skoraj vse radijske postaje lahko poslušaš preko neta. SLOradio.com
Hvala za link, ampak se ne gre za poslušanje radia preko računalnika. Gre se za to, da dobim nekakšen fake surround system. Nekako mi nista zadostovala 2 računalniška zvočnika in ker ni denarja za nakup novih zvočnikov sem to nekako dosegel z priključitvijo radia in lepo razporedil zvočnike po sobi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto zvočniki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12082 (7329) | dottor |
» | Hi-Fi ojačevalecOddelek: Zvok in slika | 1444 (1166) | AnotherMe |
» | 2 audio vira na ene zvočnikeOddelek: Zvok in slika | 1795 (1197) | DuleKrtola |
» | Bass kitara na komp (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4208 (3569) | dottor |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7577 (5353) | bullet321 |