» »

Hi-Fi ojačevalec

Hi-Fi ojačevalec

Enterprise ::

V sobi imam en star Hi-Fi (Sony MHC-BX7), v precej slabem stanju. Bel priključek za AUX ne deluje (posledično dela le en zvočnik), matična plošča je očitno poškodovana (ob pritisku določene tipke, se sproži čisto druga funkcija - šele ob enem tretjem, četrtem pritisku deluje), zvok je "zamolkel", itd. Sem ga že imel namen pripravit za kosovne, pa mi ga je škoda ...

Novega Hi-Fi-ja oz. računalniških zvočnikov ne bi kupoval, ker sem prvič malo doma, in tudi redko uporabljam zadevo, drugič - vsak dan sem po slabi dve uri primoran uporabljat javni prevoz, veliko se učim v knjižnjicah - kvalitetne naglavne slušalke so zame "must have". Ker imam trenutne že nekje 4 leta in bo počasi treba razmislit o novih, bi teh 70-100EUR raje investiral v slušalke, kot pa v nek zvočniški sistem, katerega doma uporabljam sem pa tja v nedeljo zvečer.

Malo sem gledal po internetu Hi-Fi ojačevalnike, pa bi cenovno še slabše prišel skozi, no, dokler nisem danes na e-bayu po naključju naletel na take napravice:

http://www.ebay.com/itm/12V-700W-Mini-H...

http://www.ebay.com/itm/HOT-Mini-2CH-Hi...

Pozna mogoče kdo kaj takega, kaj podobnega, pa bi priporočil? Nimam nekih hudih zahtev, da se lahko priklopi računalnik/telefon preko 3,5 mm ali RCA priključka, pa da se da vse skupaj poslušat na neki sobni jakosti. Po mojem zvočniki od tega obstoječega Hi-Fi-ja niso slabi, samo pač sam stolp je v precej slabem stanju ...

Ales ::

Pri teh avto ojačevalcih na linkih ne pozabit, da niso predvideni za priklop na 220V. Zanje rabiš zunanje 12V 5A napajanje (oz- preveri pri vsakem posameznem, lahko je več ali manj kot 5A).

Saj ne da je omenjeni Sony kaj posebnega in da se sploh splača ukvarjat z njim, ampak lahko za začetek pogledaš ali je pri AUX vhodu narobe kaj preprostega, kot npr. kontakt. Pri predvajanju z drugega vira (radio, recimo) delata oba zvočnika? In ko praviš, da je zvok zamolkel, ali je enako pri predvajanju iz kateregakoli vira..?

2f4u ::

... iz česa boš predvajal glasbo?
Sam sem se pred meseci odločil zamenjat DENON pa Monitor Audio ozvočenje pa moram rečt, da je bila prava odločitev; Sem tudi iskal samo ojačevalce; pa sem opustil idejo - bolje nekje 300eu za ModriZob, morda še ima FM postaje in to je to. Sem pa podobno kot ti; precej okoli, nekaj doma - pa izleti, avto, službene poti, tudi knjižnice.
Imam pa sedaj BOSE SoundLink in JBL pulse 2. Zadovoljen - sam otroc mi jih ves čas "kradejo".

Highlag ::

Če je zadeva stara pregledaš lahko stanje elektrolitov - se tudi sušijo kot pri PC-jih. Pri tipkah preveri ali so nastali mrzli loti enako tudi pri konektorjih. Če stvari niso mehansko dovolj dobro narejene se hitro kaj sfiži. Odklopi z elektrike in pospajkaj kontakte. Elektroliti ne smejo biti napihnjeni.
Never trust a computer you can't throw out a window

Enterprise ::

Ales je izjavil:

Saj ne da je omenjeni Sony kaj posebnega in da se sploh splača ukvarjat z njim, ampak lahko za začetek pogledaš ali je pri AUX vhodu narobe kaj preprostega, kot npr. kontakt. Pri predvajanju z drugega vira (radio, recimo) delata oba zvočnika? In ko praviš, da je zvok zamolkel, ali je enako pri predvajanju iz kateregakoli vira..?


Ne, sej se mi ne da ukvarjat z njim, pri hiši je že vsaj 13 let, je že nekaj časa nazaj odslužil svoje.

V kablu sigurno ni bil problem, ker sem ga zamenjal že enkrat, pa je bila ista zgodba. Pri predvajanju radia delata oba zvočnika, tudi zvok je neprimerljivo drugačen. Volume gre na digitalni številčnici do 32 - če bi radio uporabljal na nivoju 11, je to nekje sobna jakost - no na AUX vhodu je sobna jakost šele pri 17-18. Zvok preko AUX kabla se na trenutke obnaša, kot da bi s škropilnico zalival vrt, pa bi ti nekdo za sekundo/dve stopil na cev (se mi zdi še najboljša primerjava - zaprasketa, zvok se kar porazgubi). Tudi igranje z equalizerjem "zaprtega, zamolklega" zvoka ne odpravi. Radia ne poslušam, CD pa ne podpira MP3-jev, tako da ja, brezveze, z naslednjimi kosovnimi odpadki gre še tale stolp.

Gledal sem tudi že BOSE-ove bluetooth zvočnike nekaj časa, pa kot pravim, zdi se mi škoda dajat po 80EUR+ za neko stvar, ki jo potem uporabljam zgolj priložnostno. Pa tudi na splošno mi je boljši experience poslušat glasbo preko kvalitetnih slušalk (sploh pa še po tem, ko sem 2 leti nazaj odkril VIPER4ANDROID, to pa pristaneš na čisto drugem planetu).

Skratka, škoda pa se mi zdi vržt zvočnike stran ker, kot pravim, predvajanje radia in CD-jev daje povsem drugačne rezultate. Zato me zanima, če je kdo že imel kdaj stik s kakšnimi temi cheap ojačevalci, in če daje od sebe približno solidne rezultate?

Zgodovina sprememb…

AnotherMe ::

Trenutno imam tole in sem kar zadovoljen. Poganjam ene stare zvocnike od nekega jvc stolpa...

http://m.ebay.co.uk/itm/SMSL-SA-36A-PRO...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako priključiti stare zvočnike, na nov tv ?

Oddelek: Zvok in slika
201870 (551) joze67
»

Ojačevalec, za pasivne zvočnike - cca.70W

Oddelek: Zvok in slika
203024 (1802) 2f4u
»

AM/FM Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
91636 (1344) d0rK
»

Samogradnja zvočnega sistema za savno

Oddelek: Zvok in slika
7967 (842) profii
»

zvočniki in mini hi-fi

Oddelek: Loža
7894 (814) DragonHeart

Več podobnih tem