» »

DealExtreme - poceni gadgeti

DealExtreme - poceni gadgeti

««
12 / 42
»»

LeBron07 ::

Hehe, hvala za info :) Bom še malo pogledal in kaj naročil :)

KoMar- ::

Beri reviewe in forume na dnu.

Tody ::

Sorry res prebral ceno :) Tudi če ni zate se takih stvari ne kupuje na kitajskem. Če že res hočeš met tok bele zobe, se gre to v lekarno al pa drogerijo kupit.

Sj ok, sm prec razumel :) Drugače pa ja, jaz samo vprašam, kar nevem. Tako da nekaj stvari sem že naročil, nekaj pa še bom, pa bomo videli. Hvala za odgovore.

MeGreat ::

Če ne dobite na dealextreme paketa, sploh ne odpirat ticket v tisti njihovi gnili support strani. Raje takoj odprite na paypal.com claim (okoli 30 dni je časa), tam se pa stvar zelo hitro zrihta.

Na njihovem supportu pa, please wait one more week.. please wait two more weeks.. ipd

aja pa še ena stvar, če pošiljate paket nazaj obvezno tracking številko dokupiti (nekaj evrov je), ker drugače ti paypal ne upošteva, da si sploh kaj nazaj poslal

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

Bias ::

Fantje kako je z naročili ostrih predmetov like nožki itd.? Jih lahko naročamo in dobimo v Slo brez problema iz štacune DX?

Drugače od njih nabavil že ogromno stvari...čakam po mesec ali več :D sam pride pa slej ko prej vse.

Ma en nožek že skos gledam, pa ne vem, a lahk al ne smem...glede naše zakonodaje.

hotlips ::

Ne vem zakaj ga nebi smel naročit. Dokler gre za pripomoček in ne namensko hladno orodje nebi smel imet problemov (npr. enkrat sem na DX sledil debati o teleskopski palci, a jo lahko uvziš ali ne in kakor se spomnem, ker "DX teleskopska palca" ni imela svoje vzmeti, ampak si jo moral sam raztegnit, vsaj načeloma nebi smel imet problemov). Pa tud drugače, če ti carina zavrne zadevo ti DX da dobropis oz. ti vrne denar.

lp.hl

Bias ::

no pol grem pa spet mal zapravljat :)

ChaCho ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima kako je kaj z naročevanjem laserjev prek DX? recimo moči: 50 ali 100mw

darkolord ::

Če ne dobite na dealextreme paketa, sploh ne odpirat ticket v tisti njihovi gnili support strani. Raje takoj odprite na paypal.com claim (okoli 30 dni je časa), tam se pa stvar zelo hitro zrihta.
Zrihta? Zrihta se v par urah tako, da oni pošljejo potrdilo o poslani pošiljki in paypal zavrne tvoj claim.

recmajkemi ::

Zadnje čase je treba biti pozoren pri naročanju in se ne zanašati na to da bi cariniki spregledali še tako majhno pošiljko. V času stavke so se naučili odpreti vsako pošiljko in to prakso pridno nadaljujejo. Seveda z veseljem, ko pa protipravno zaračunajo 5EUR stroškov carinskega postopka vsakemu, ki mu uspejo naprtiti davek ali carino.

Protipravno?

recmajkemi ::

OK no, proti mojim prepričanjem, jezen sem ker se spomnijo vse "dodatno zaračunati". Pa vendarle, saj zato pa plačujemo DDV in pa carino, da lahko oni poleg ostalih javnih uslužbencev dobijo plačo za svoje opravljeno delo, kamor tudi spadajo carinski postopki*. Najbolje, da mi policaj izda račun za vožnjo mimo naše hiše. Ali pa kakšen vojak, zato ker je vadil za obrambo naše domovine, morda učitelj ker je moral ponavljati test... smer pasje tačke nam je znana, res gremo počasi v K.

#rantoff

*(Seveda gre denar tudi za ostale proračunske postavke)

Se pardoniram za offtopic

MeGreat ::

darkolord je izjavil:

Zrihta? Zrihta se v par urah tako, da oni pošljejo potrdilo o poslani pošiljki in paypal zavrne tvoj claim.

Ja to v primeru če imaš tracking številko. za male nakupe (15 ali 20usd je meja) ni tracking številke

kmetek ::

Da do 25EUR ali koliko je že, je protipravno plačati karkoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Tarzan ::

No, meni so zajavkali, da naj pošljem račun, ker sem nabavil par zadevic, ki tu stanejo po 30 EUR tam pa po kakih 7 dolarjev. V glavnem je bila skuna cena pod 20 EUR.
Ko so mi poslali obvestilo, da me čaka pošiljka na carini in naj jim izročim račun, sem lepo skopiral račun s paypala, zraven pa prečrtal artikel, ki ga notri ni bilo plačan pa je bil, vse skupaj odpštel in preračunal, tako da slučajno ne bi bilo dileme.

Čez nekaj dni sem dobil paket domov in nisem plačal ne poštnine, ne DDV in ne carine. Predvsem za tisto prvo sem bil prijetno presenečen, saj mi v podobnih primerih poštar vsakič zaračunava še dostavo.

Pametno nabavljajte, pa bo. :D

fosil ::

Glede na to da je poštnina zastonj se bolj splača narest več manjših naročil, koker pa vse združit v enega in potem ni nobenih problemov.
Tako je!

T0RN4D0 ::

Tarzan, kako ti poštar računa dostavo? Nima kaj računat... Meni ni še nikoli, pa sem moral že velikokrat račune pošiljat.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

LuGi ::

T0RN4D0 je izjavil:

Tarzan, kako ti poštar računa dostavo? Nima kaj računat... Meni ni še nikoli, pa sem moral že velikokrat račune pošiljat.

Se strinjam.

Racuna ti samo ce placas stroske carinjnja + skladiscenja.. drugace ne.

Avenger ::

Ravnokar sem dobil paketek od DXa, ampak z NAPAČNO vsebino. Kaj naj zdaj počnem z 10 vžigalniki v obliki naboja za puško? Sicer sem za skoraj $20 v plusu, ampak bi vseeno raje imel to kar sem naročil... kaj se običajno naredi v takem primeru??
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Desty ::

Ali si tiho ali pa odpreš dispute na DX help centru. :)

Vprašanje ce bodo zeleli svojo robo nazaj.. bos ob par evrov :|

koyotee ::

prodaj vžigalnike
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Avenger je izjavil:

Ravnokar sem dobil paketek od DXa, ampak z NAPAČNO vsebino. Kaj naj zdaj počnem z 10 vžigalniki v obliki naboja za puško? Sicer sem za skoraj $20 v plusu, ampak bi vseeno raje imel to kar sem naročil... kaj se običajno naredi v takem primeru??

Isto kot v vseh ostalih primerih: http://services.dealextreme.com/

Jaz sem tudi danes dobil paket in je zadeva malo počena.
Ker ne gre za veliko vrednost (8$) in je zadeva še vedno uporabna sem malo v dvomih ali se stvar splača reklamirat.
Ima kdo izkušnje v teh primerih, moraš zadevo poslat nazaj ali ti enostavno drugo pošljejo?
Tako je!

Odpreš ticket in opišeš, potem ti pa odgovorijo kako in kaj. Včasih ti tudi ni treba nazaj poslat. Sicer pa ti vrnejo poštnino v obliki store credit.

Avenger ::

Oh, totalno se mi ne da ukvarjat s tem, zgleda je treba limat fotke pa iskat kaj vse sem naročil po SKU, kar se sploh ne spomnim točno. Zguba časa... mislim da jih bom kar pošenkal, glede na bližajoče praznike.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

hotlips ::

Jaz sem enkrat naroču en sudoko gadget in sem mislil da ne dala. Sem kontaktiral dx preko nihovga foruma oz help centra, ter jim poslal filmček in par fotografij kako sudoko ne gela ampak samo piska. Opozoril sem jih tudi, da se mi zadeve nesplača nazaj pošiljat zaradi poštnih stroškov. Niso dalal problemov, ponudili so mi dobropis, novo napravo ali pa vračilo denarja na paypal, vendar z opombo, da bo zadeva trajala nekaj dni (oz. nekaj podobnega), za obstoječi sudoko gadget pa so mi praktično rekel da naj z njim naredim kar hočem.

Fora je bla v tem, da ko sem ponovno prejel enak gadget isto ni delal, vsaj tako sem mislil, mi je pa bla zadeva mal sumliva. Zato sem potem preden bi spet pritožil na DX preveril batarije, katere sem uporabljal in za katere sem bil prepričan da so polne, vendar pa se je izkazalo da temu ni bilo tako.

Torej v mojem primeru niso delal težav, je pa bila tudi vrednost okoli 5$, kar tudi zna igrat določeno vlogo. Pri kakšnih 100$ vrednem artiklu pomoje nebi tolk hitro pošiljali nadomestnega izdelka.

lp.hl

Oh, totalno se mi ne da ukvarjat s tem, zgleda je treba limat fotke pa iskat kaj vse sem naročil po SKU, kar se sploh ne spomnim točno

Greš na My account, izbereš Order in potem klikneš na Invoice in ti pokaže kaj vse je blo v tistem naročilu.
Tako je!

Alec999 ::

Čez katero državo pridejo paketi iz Hongkonga v Slovenijo?
Ali tudi na tisti pošti vidiš ID kodo R*********HK ali nalimajo svojo gor (nekje sem zasledil, da v nekaterih državah nalimajo svojo kodo gor in imajo potem v sistemu tisto)?

Steinkauz ::

R*********HK
Vsaj k mi je carina zatežila je bla ista

Ja, ista je. Na posta.si je tudi neko sledenje, ampak ti paket pokaže šele tik preden ga dajo poštarju v dostavo...

bdoxx ::

Jaz sem par stvari naročo 22.11.2010, z hongkonga so šle 3.12,
upam na dobavo v letošnjem letu XD XD

il ::

@maticko
Upaš lahko, vendar gre ob koncu leta bolj počasi (moj primer):
naročilo 22.10., iz HK 28.10. dostava 24.11. ter
naročilo 22.10., iz HK 29.10. dostava 3.12.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: il ()

Na DX sem videl, da prodajajo tudi tablične računalnike. In to so ravno takšni kot pri se pri nas prodajajo na bolha.com. Če bi naročil enega, bi prišel do mene ali ne? Prosim za odgovor.

Če ima CE nalepko gor, potem bi najverjetneje prišel.

Prej preberi reviewe, ker je večina prav nesramno počasnih!

bdoxx ::

bdoxx je izjavil:

Jaz sem par stvari naročo 22.11.2010, z hongkonga so šle 3.12,
upam na dobavo v letošnjem letu XD XD

evo paket dans prispeu, dobro zaščiten, v paketu vse kaj mora bit.
TO je TO :)

Tudi jaz sem dones dobil paket samo nisem uspel pravočasno pridt na pošto :(

Tako nekako pa zgleda celoten proces:
DX
Order: 1xxxxxQK placed on 11/13/2010 11:34:41 AM
Status:(of current shipment) On 11/18/2010:Packaging
Shipment Date 11/18/2010 11:45:31 PM Tracking Number RT0xxxxxxx5HK

Hong Kong Post
The item (RT0xxxxxxx5HK) was posted on 25-Nov-2010 and is being processed for delivery to the addressee.
The item (RT0xxxxxxx5HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 1-Dec-2010.
The item (RT0xxxxxxx5HK) left Hong Kong for its destination on 3-Dec-2010

SWISS Post
Mon 13.12.2010 13:17 Arrival at border point of destination country CH-8010 Zürich 1
Mon 13.12.2010 13:17 Arrived in transit country CH-8010 Zürich 1
Mon 13.12.2010 13:17 Completion of postal customs clearance CH-8010 Zürich 1
Tue 14.12.2010 11:25 Arrival at border point of country of mailing CH-8010 Zürich 1
Tue 14.12.2010 11:25 Departure from border point of country of mailing CH-8010 Zürich 1
Tue 14.12.2010 11:25 Departed transit country CH-8010 Zürich 1

SIovenia Post
Pošiljka 16.12.2010 6:33:02 predana v dostavo : 11xx

Vse skupaj 1 mesec in 3 dni, če pa gledamo od takrat, ko so iz HK pošte poslali pa je trajalo samo 13 dni, da je prišlo.

Kako pa si zvedu da gre na swiss post?

Ker če odpreš na uni strani od dealextreme pa daš tracking dobiš:
Destination - Slovenia (Republic of)
The item (RT*xxxxxxxHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 10-Dec-2010.

Steinkauz je izjavil:

Kako pa si zvedu da gre na swiss post?

Ker če odpreš na uni strani od dealextreme pa daš tracking dobiš:
Destination - Slovenia (Republic of)
The item (RT*xxxxxxxHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 10-Dec-2010.

Na teli super duper strani -> Track & Trace

Pod -> "Post/EMS(with USPS)" vstaviš svojo tracking številko, razen če imaš kaj drugega kot EMS in potem se ti prvo odpre izvorna država, potem pa lahko izbereš državo destinacije (oz. več njih). Jaz sem ugibal med Nemčijo, Švico, Avstrijo in Italijo. Sem pa predvideval, da bo šlo preko Švice, mogoče sem celo ta podatek zasledil v tej temi. :)

Ste dobili masovne posiljke v tem tednu oz dneh.. jaz sem dobil kar tri.. zanimivo da so bili vsi paketo odposlani v razmaku 1-2 tedna :))

Veliko pošiljk je bilo iz HK-ja poslanih ravno 3 decembra. Je pa enkrat po tem datumu DX začel pošiljati preko Kitajske pošte. Pa kokr gledam naokoli so full nezadovolni z China post, ker je pod destinacijo velikokrat napačna država ali pa pošiljka dolgo sploh ne zapusti države.

Ja jst sm od 3eh paketov mam 2 china post, enga k je pa bil dns poslan pa spet prek hong kong

c3p0 ::

V torek eno po 40 dneh, že mislil da je ne bo. Druga je še MIA.

Jaz sem tud dons dobil paketek, ki je bil poslan 13.11.
Tistega, ki je bil poslan 18.11 pa že prejšnji teden.
Logike torej očitno ni.
Sistem pride ko pride.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Bo kdo vzel uradno DX majico, lol?

http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

mtosev ::

lepa majca, ce mene vprasas:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

XXXL - očitno so ciljna publika bolj američani >:D
Tako je!

Pa res :))
««
12 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Loža
98061778530 (1809) KTr1sk
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55571014155 (1684) mtosev
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

6516079 (9819) Luka99
»

Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )

8531929 (25956) darkolord
»

Deal Extreme - zamuja

274116 (3118) borisk

Več podobnih tem