Forum » Loža » DealExtreme - poceni gadgeti
DealExtreme - poceni gadgeti
T0RN4D0 ::
Ma kitajski XXXL je normalna L velikost haha.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
koyotee ::
2x opereš pa je M ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
PINki ::
WTF? Kako naj bi to delovalo?
Haha če bi to res delovalo bi bila cena 200EUR najmanj :D ne pa 10$ -,-
Haha če bi to res delovalo bi bila cena 200EUR najmanj :D ne pa 10$ -,-
Dr_M ::
Pri temu DX (pa HK posta ocitno tudi) so res faking nesposobni. Imam 2 narocila, cakam ze mesec in pol.
Potem mi se eno narocilo razdelijo na 2 posiljki in ne boste verjeli, ena gre v slovenijo ena pa na slovasko. Jebeni nesposobni kitajci. Majo tut oni take glupe postarje, kot mi?
Potem mi se eno narocilo razdelijo na 2 posiljki in ne boste verjeli, ena gre v slovenijo ena pa na slovasko. Jebeni nesposobni kitajci. Majo tut oni take glupe postarje, kot mi?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
nUUb ::
Ali so 200mW laserji v EU prepovedani?
Ravno so mi ga poslali in je na poti, vrednost prvega paketa je 31 eur drugega pa 4 eur(polnilec), fingers crossed da nebo treba ĹĄe kaj plaÄat al pa da zavrnejo.
DrugaÄe je bil pa prvi paket shippan iz HongKong Post-a vÄeraj, 2 tedna po naroÄilu na spletni strani. Mislim da kar dovolj hitro, priÄakujem da bo trajalo vse skupaj ~3 tedne.
Gledal sem ĹĄe ogromno drugih tem na DX in v EU pride cca 4-10dni po " The item (RT*********HK) left Hong Kong for its destination on (date) ". Res pa je da naj bi nekateri Äakalu po tudi veÄ tednov. Verjetno zato ker so naroÄili med prazniki.
Ravno so mi ga poslali in je na poti, vrednost prvega paketa je 31 eur drugega pa 4 eur(polnilec), fingers crossed da nebo treba ĹĄe kaj plaÄat al pa da zavrnejo.
DrugaÄe je bil pa prvi paket shippan iz HongKong Post-a vÄeraj, 2 tedna po naroÄilu na spletni strani. Mislim da kar dovolj hitro, priÄakujem da bo trajalo vse skupaj ~3 tedne.
Gledal sem ĹĄe ogromno drugih tem na DX in v EU pride cca 4-10dni po " The item (RT*********HK) left Hong Kong for its destination on (date) ". Res pa je da naj bi nekateri Äakalu po tudi veÄ tednov. Verjetno zato ker so naroÄili med prazniki.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
Bias ::
Pri prvem paketku boš (v kolikor pride čez carino) plačal še davek. Drugi paket oz polnilec naj bi imel oznako CE v kolikor je nima in ga zarajtajo bo tud bolj klavrno.
Iz HK oz DX jaz čakam tudi po mesec dni, saj se navadiš :)
Kaj je s tvojo tipkovnico/pisavo?!?!
Iz HK oz DX jaz čakam tudi po mesec dni, saj se navadiš :)
Kaj je s tvojo tipkovnico/pisavo?!?!
barakus ::
Čakam na priporočen paket že 55 dni. Sem pisal preko DX forme kje naj bi bil in niso odgovorili, una tracking stran je pa v kitajscini. Sedaj sem sprožil postopek preko paypala.
Steinkauz ::
Men isto
Naročil novembra, odšlo na pošto kao 12. decembra pa še zdej nism dubu paketa.
Poslano je blo s china post in ne hongkong post, ki je baje precej počasnejša.
Sm odprl pr njih item has not arrived, pa mi niso še nč odpisal. Sm probu sprožit dispute pa mi je paypal napisal, da ni možno.
Kak je teb ratal?
Naročil novembra, odšlo na pošto kao 12. decembra pa še zdej nism dubu paketa.
Poslano je blo s china post in ne hongkong post, ki je baje precej počasnejša.
Sm odprl pr njih item has not arrived, pa mi niso še nč odpisal. Sm probu sprožit dispute pa mi je paypal napisal, da ni možno.
Kak je teb ratal?
Mogoče si samo napačno kategorija goodsov izbral, meni je reklo da ne morem odpret dispute za to kategorijo (se ne spomnim katero) pa sem dal back in spremenil na entertainment al neki in je slo skozi.
Steinkauz ::
No za enga mi je napisal, da sem že odprl dispute, čeprov mi ga je takoj zavrnilo takrat.
Takrat sem dal computer/hardware
Open case pa tut prazen
Zdej sem probal pa za drugo naročilo k je blo isti dan izvedeno pa tut še nism dal. Sm dal entertaiment in :
We Have Registered Your Dispute
Thank you for registering your complaint about this transaction. Unfortunately, this type of transaction is not eligible for PayPal dispute resolution. We encourage you to continue to work directly with your seller, as we have found that many misunderstandings reach amicable solutions through communication.
Takrat sem dal computer/hardware
Open case pa tut prazen
Zdej sem probal pa za drugo naročilo k je blo isti dan izvedeno pa tut še nism dal. Sm dal entertaiment in :
We Have Registered Your Dispute
Thank you for registering your complaint about this transaction. Unfortunately, this type of transaction is not eligible for PayPal dispute resolution. We encourage you to continue to work directly with your seller, as we have found that many misunderstandings reach amicable solutions through communication.
Maxl ::
Ja na DX ne naročam več odkar sem na paket čakal več kot 2 meseca, pa še ta ni imel vseh naročenih artiklov noter. Se na eBayu najde dosti ugodnejše prodajalce, ki ti iz HK pošlje paket v slabih 14 dneh.
darkolord ::
Na eBayu se po mojih izkušnjah precej večkrat "izgubijo" zadeve (če je manjše vrednosti sicer pošljejo še enkrat, a zna vse skupaj trajat kar nekaj mesecev).
Jaz se vedno iz DX cakam na dva paketa, narocena ze novembra...
SleepLess ::
Jaz sem dobil en paket v sredo in enega v četrtek. Naročeno 3.1 in 6.1. Odposlali so tudi že 3 paket iz HKja tako da bo tukaj okoli naslednje srede. Vse je bilo poslano prek HK pošte, tako da je očitno res problem v China post.
A sta bla poslana prek China Post?
Zgleda ja. Za enga celo pise Slovakia... Drugi naj bi bil pa odposlan 21.12.2010 iz poste, pa se vedno ni pri meni. En paket, ki sem ga narocil pa sredi decembra, je pa prisel takoj po novem letu. Pravtako je sel preko China Post.
Na eBayu se po mojih izkušnjah precej večkrat "izgubijo" zadeve (če je manjše vrednosti sicer pošljejo še enkrat, a zna vse skupaj trajat kar nekaj mesecev).
Zadnje čase precej naročam na eBayu, ampak predvsem iz VB. Cene artiklov so več ali manj enake tistim od Kitajčkov, le da tukaj pride paketek v enem tednu :).
na paypal:
This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.
Kaksni prasci. Ocitno je 45 dni limit, jaz pa sem na 55. dan odprl dispute. Kaj mi se preostane? Dealextreme se ne odziva...
This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.
Kaksni prasci. Ocitno je 45 dni limit, jaz pa sem na 55. dan odprl dispute. Kaj mi se preostane? Dealextreme se ne odziva...
Tilen ::
Order: xxxxxxxx placed on 1/8/2011 8:04:12 PM
Status:
(of current
shipment) On 1/14/2011:
Shipped
Latest Shipment:
by Air Mail
------
Glede na to, kar nekateri pišete tukaj, bo očitno še trajalo...
Status:
(of current
shipment) On 1/14/2011:
Shipped
Latest Shipment:
by Air Mail
------
Glede na to, kar nekateri pišete tukaj, bo očitno še trajalo...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
na paypal:
Tudi sam se v podobnem položaju kot ti. Ticket sem odprl in "spregovoril" par besed s Kitajko Evelyn, sedaj pa tišina. Za dispute na PP sem pa prepozen.
fosil ::
Tudi sam se v podobnem položaju kot ti. Ticket sem odprl in "spregovoril" par besed s Kitajko Evelyn, sedaj pa tišina. Za dispute na PP sem pa prepozen.
Ali so vse Evelyn, al pa ima ona čez Slovence
Men je sicer v redu uredila stvari, sem dobil eno stvar polomljeno in so mi drugo poslal.
Tako je!
Evo, sem malo pregledal narocila...
placed on Monday, November 29, 2010
Shipped - via Hong Kong Post
Ta paket se ni prisel.
placed on Tuesday, November 16, 2010
En del paketa prisel, drugi sel na Slovasko.
Cudno, sem mislil, da je slo preko China post.
placed on Monday, November 29, 2010
Ta paket se ni prisel.
placed on Tuesday, November 16, 2010
En del paketa prisel, drugi sel na Slovasko.
Cudno, sem mislil, da je slo preko China post.
hunter01 ::
Pri vseh naročanjih in plačilu s paypalom si zapomnite da je 45 dni max. Raje po 45 dneh odpret dispute, pa čakat, kot pa čakat pa potem ne več odpret disputa. Jaz sem do sedaj vsakič ko kaj ni prišlo po 40ih dneh odprl dispute. In potem se te kitajci tolk bojijo paypala, da če gre za neke manjše vrednosti, kr takoj denar vrnejo.
Sej tudi če ne odpreš dispute ti za manjše vrednosti vedno ponudijo denar nazaj ali pa da zadevo ponovno pošljejo (so mi tudi že 3x poslali eno stvar).
Lol, tudi jaz sem danes dobil paket, ki je domnevno sel na slovasko.
Torej cakam se enega.
Torej cakam se enega.
BladE_ ::
Jst sm dobu na mail do so poslali paket 29.12. 2010 dobu sm ga pa okol 15.1. 2011... Je pa res da sem zadevo naroču v začetku novemba ampak kao ni blo na zalogi...
Mi je pa DX res zakon... kr use bi pokupu, če bi le lahko :D
Mi je pa DX res zakon... kr use bi pokupu, če bi le lahko :D
darkolord, ko ti kitajci ponovno pošljejo nekaj, kakšno garancijo pa imaš potem, da boš to stvar dobil? Ker takrat je že poteklo tistih 45dni in če stvar nikoli ne pride, pa četudi kitajci "pošljejo" petkrat, se na paypalu ne moreš več pritožit...
Po tem seveda nimaš nikakršne garancije.
Na ebayu ti veliko o poštenosti prodajalca pove njegov feedback - če ima že več deset tisoč zadovoljnih kupcev, je bolj malo verjetno, da bi za par dolarjev ravno tebe hotel nategniti, še posebej ker feedback zanje res igra zelo veliko vlogo (pri velikem številu prodajalcev za isti izdelek kupci pač pogledajo tudi feedback).
Se mi je že kar nekajkrat zgodilo, da stvar ni prišla in pri manjših naročilih (<10 dolarjev) res ni nihče nikoli kompliciral - vedno so mi ponudili, da mi vrnejo denar ali pa zadevo pošljejo ponovno.
Če pa hočeš biti siguren, je najbolje, da doplačaš tista dva dolarja za tracking, kjer je še precej manj možnosti, da se izdelek izgubi.
Na DX pa ponavadi tudi ni problemov (paypal claimov se mislim da bolj ne splača dajati, ker odločijo njim v prid (imajo potrdilo o pošiljanju)); sicer so ljudje na supportu včasih malo "trdi", a na koncu se je še vedno skoraj vse rešilo.
Je treba vedno imeti v mislih, da se tam kupuje zadeve, ki jih ne potrebuješ ravno nujno...
Na ebayu ti veliko o poštenosti prodajalca pove njegov feedback - če ima že več deset tisoč zadovoljnih kupcev, je bolj malo verjetno, da bi za par dolarjev ravno tebe hotel nategniti, še posebej ker feedback zanje res igra zelo veliko vlogo (pri velikem številu prodajalcev za isti izdelek kupci pač pogledajo tudi feedback).
Se mi je že kar nekajkrat zgodilo, da stvar ni prišla in pri manjših naročilih (<10 dolarjev) res ni nihče nikoli kompliciral - vedno so mi ponudili, da mi vrnejo denar ali pa zadevo pošljejo ponovno.
Če pa hočeš biti siguren, je najbolje, da doplačaš tista dva dolarja za tracking, kjer je še precej manj možnosti, da se izdelek izgubi.
Na DX pa ponavadi tudi ni problemov (paypal claimov se mislim da bolj ne splača dajati, ker odločijo njim v prid (imajo potrdilo o pošiljanju)); sicer so ljudje na supportu včasih malo "trdi", a na koncu se je še vedno skoraj vse rešilo.
Je treba vedno imeti v mislih, da se tam kupuje zadeve, ki jih ne potrebuješ ravno nujno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Ja, ampak saj ne moreš pustit negative feedbacka, če na pošiljko čakaš dlje kot 60 dni...
Aha, no potem si preprosto šel na zaupanje.
Po 45 dneh paypal očitno nima več nič s tem, po 60 dneh pa niti feedbacka ne mores več dati, tako da si odvisen od dobre volje kitajcev.
Po 45 dneh paypal očitno nima več nič s tem, po 60 dneh pa niti feedbacka ne mores več dati, tako da si odvisen od dobre volje kitajcev.
Lion29 ::
meni so na carini zavrnili neko napravo za psa, ker ni imela CE oznake, kaj mi je storiti?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Aja, ja to je pa med tabo in prodajalcem. Poglej kakšne pogoje ima, večina jih ne odgovarja za zavrnjene pošiljke, se mi zdi.
zaplancek ::
Oj.
Najprej bi opomnil vse, ki brezglavo postavljate vprašanja si prelistajte temo od 1-13 strani in odgovor se bo našel!!! (Bi pregledal temo v parih minutah, če bi lenuhi bili nepismeni)
Sam imam pa vprašanja na katera še nisem zasledil konkretnega odgovora.
1.Jasno mi je, da na izdelek večje vrednosti plačaš ddv ampak kako je pa v primeru, če celotna vrednost paketa znatno presega magično mejo, vsebuje pa različne izdelke, ki nobenemu od njih ne presega vrednosti za obračun ddv-ja?
2.Nekdo je napisal, da je carinski pošti poslal račun od paypala ter izbrisal naziv artikla in paket prejel brez stroškov.
Še kdo s takšno izkušnjo?
Ali sem jaz za##bal ker sem jim poslal link izdelka in ker gre za green laser 200mW lahko verjetno pričakujem, da bo paketek odposlan nazaj? Kaj pravite?
Najprej bi opomnil vse, ki brezglavo postavljate vprašanja si prelistajte temo od 1-13 strani in odgovor se bo našel!!! (Bi pregledal temo v parih minutah, če bi lenuhi bili nepismeni)
Sam imam pa vprašanja na katera še nisem zasledil konkretnega odgovora.
1.Jasno mi je, da na izdelek večje vrednosti plačaš ddv ampak kako je pa v primeru, če celotna vrednost paketa znatno presega magično mejo, vsebuje pa različne izdelke, ki nobenemu od njih ne presega vrednosti za obračun ddv-ja?
2.Nekdo je napisal, da je carinski pošti poslal račun od paypala ter izbrisal naziv artikla in paket prejel brez stroškov.
Še kdo s takšno izkušnjo?
Ali sem jaz za##bal ker sem jim poslal link izdelka in ker gre za green laser 200mW lahko verjetno pričakujem, da bo paketek odposlan nazaj? Kaj pravite?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zaplancek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Loža | 1787738 (1631) | milifina |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1017339 (1623) | kixs |
» | Aliexpress dostava (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16129 (9869) | Luka99 |
» | Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32009 (26036) | darkolord |
» | Deal Extreme - zamujaOddelek: Loža | 4131 (3133) | borisk |