» »

DealExtreme - poceni gadgeti

DealExtreme - poceni gadgeti

««
26 / 42
»»

šernk ::

2.11. naročeno, 17.11. shipped, 19.1. zadeve ni še. sej v dveh mesecih pomoje še najpočasnejša ladja pride do slovenije.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

Moj rekord je 71 dni.

Čimprej jim začni težit na CSE, ker ti bojo ene parkrat rekli "wait just another couple of weeks it will arrive 100%", potem pa poslali ponovno.

Drugič pa pač tracking number. :)

boss-tech ::

Jaz sem bolj nov tule, pa me zanima koliko je ponavadi poštnina za paket iz DX v Slovenijo? Naročil bi eno poceni stvar... okoli 10EUR Hvala

Zgodovina sprememb…

thor24 ::

Free

Opkow ::

Ce vidis pri izdelku zraven cene se napis free shipping, potem je zastonj postnina.. oz je postnina vracunana v ceno izdelka.

kixs ::

Narocil par zadev 18.12.2011 in prislo 16.1.2012 8-)

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

jest10 ::

3 zadeve naročil 1.1. dobil danes. Medtem jasno še vedno čakam pošiljko od 26.11.

Dr_M ::

Imam obcutek, da so na HK posti neki hudo zajebal.

šernk ::

jap, očitno vsi ki smo naročili v tistih 10ih dneh še čakamo zadeve.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Greek ::

Torej da na kratko opišem, sem pa nov v naročanju na DX, naročil sem do zdaj le nekaj majhnih stvari. V začetku decembra sem naročil skupaj več stvari v enem naročilu torej. Nekatere so bile hitro odposlane in sem jih že dobil. Pri nekaterih pa mi je pisalo še konec januarja Pending, za to sem se odločil, da prekinem naročilo in sem dal Cancel order. Na DX strani sem takrat dobil neko sporočilo, da bom dobil glede tega 1. februarja mail.

Do sedaj maila nisem dobil. Torej, kaj sedaj? Kako priti nazaj do denarja? Sicer gre za 5€ ampak vseeno.

Hvala

LuGi ::

Pišeš na CSE in bos dobil refund v dveh dneh =)

http://services.dealextreme.com/

Če je kdo v roku 3 mesecev naročal na DX TF flame baterije, ter dobil take, kot so leve na prvi sliki in take kot na drugi sliki(da imajo prečrtan smetjak), je dobil ponaredke.

kratos ::

Mene pa zanima kako deluje to sledenje paketom iz Hong kong post mail tracking, ko vpišem not tracking number mi piše samo: "The item left Hong Kong for its destination on 3-Feb-2012" a zdaj moram po svetu kjer gre paketek pošte iskat ter v njih vpisovat tracking numberje za vsako državo posebej da vidim če so ga prejeli in naprej odposlali?

Aja pa še to, ko sem bral tole temo sem zasledil da je nekdo napisal da se lahko preveri švicarsko pošto in zato sem jo preveril (vpisal tracking number) in videl da so že prejeli paket in ga tudi odposlali naprej???
05.02.2012 15:44 Arrival at border point of destination country CH-8010 Zürich 1
Sun 05.02.2012 15:44 Completion of postal customs clearance CH-8010 Zürich 1
Mon 06.02.2012 12:20 Arrival at border point of origin country CH-8010 Zürich 1
Mon 06.02.2012 12:23 Departure from border point of origin country CH-8010 Zürich 1

V 2 dneh je iz kitajske prišlo v švico? po tej logiki bi moglo pridt iz švice v slovenijo v 1 dnevu in ne v 2-3 tednih lol... Naj mi nekdo razloži kaj se tukaj dogaja ker me je čist zmedlo.

Do konca tedna bi moral stvar dobiti...

To potem nekaj ne štima saj če dobim do konca tedna v najslabšem primeru traja 7-8 dni kar se mi pa nekako ne zdi ravno mogoče glede na to da pošiljajo po navadni airmail pošti in ne express...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

Okapi ::

Kaj misliš da avion leti dva tedna iz Kitajske v Evropo? Pač en dan, da na Kitajskem odpremijo paket, en dan na avionu do Evrope, en dan, da v Švici odpremijo paket, en dan na poti do Slovenije, en dan, da v Sloveniji odpremijo paket. V enem tednu je pošta tu, če se nikjer po poti nič ne zatakne.

O.

A ni DealExtreme oz. konkretno pošiljanje iz kitajske znano da se zavleče po par tednov ? Do zdaj povsod kjer sem bral so kupci dobili robo v najbolšem primeru v 2 tednih nič prej kvečjem kasneje.

Ja, ampak večino časa traja, da dobijo robo od kitajskega proizvajalca. Ko enkrat dobijo in pošljejo, gre hitro naprej.

O.

Zoro3 ::

Paket (avto nosilec za telefon) naročil 13.1.2012 dobil sem ga 6.2.2012 tako da 1-2 tedna nevem, če to drži do sedaj še nikoli nisem dobil tako hitro. Pa pisalo je da je na zalogi :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zoro3 ()

Precej časa traja tudi postopek na začetku pošiljanja - DX natisne tracking number in ti ga pošlje (takrat dobiš obvestilo, da je stvar poslana), potem pa lahko traja še par dni (odvisno od sreče in gužve) da pošta sploh dobi to pošiljko. Potem traja lahko spet še par dni, da jo naložijo na avion. Ko zadeva odleti iz Kitajske, je navadno precej hitro pri nas.

Še malo moje statistike v zadnjem letu za tracked pošiljke iz DX, od dne ko sem dobil obvestilo o odpremi:
- minimum 7 dni
- maksimum 21 dni
- povprečno okoli 14 dni

Jest se vedno nisem dobil dveh izdelkov (enaka) narocenih 25.11.2011.

Steinkauz ::

Jst počakam 40 dni, če ne dobim v tem cajtu zahtevam refund. Če se do 44ga dneva ne zmigajo, dam paypal dispute.

wired ::

Dr_M je izjavil:

Jest se vedno nisem dobil dveh izdelkov (enaka) narocenih 25.11.2011.

Zanimivo, jaz sem pa dobil paket, naročen 25.11., nisem pa dobil paketa (dva enaka kabla) iz 9.12.2011.

Dr_M in wired: imajo naročene zadeve tracking number?

wired ::

darkolord je izjavil:

Dr_M in wired: imajo naročene zadeve tracking number?

Moj paket ga nima, saj je vrednost naročila malo večja od cene samega tracking number-ja:)
Če prav pomislim, je to v zadnjih 2 letih, od kar naročam pri DX-u, prvi paket, ki ga nisem dobil (pa jih je bila večina brez tracking number-ja). Eh.. kaj hočemo - jih bom jutri prosil, da ponovno pošljejo, saj so bili še vedno do sedaj več kot ustrežljivi glede raznih reklamacij:)

Ma, jaz vedno doplačam tisti evro in imam mir - vedno pride, in to v zelo sprejemljivem roku.

S trackingom se mi je pošiljka zgubila edino enkrat, ko so se izgubile vse pošiljke v Evropo, poslane na tisti dan.

j3rn3jk ::

@kratos
Tudi moja pošiljka je bila odposlada iz švice na isti dan kot tvoja.
(Mon 06.02.2012 12:23 Departure from border point of origin country CH-8010 Zürich 1).
Me prav zanima kako dolgo rabi iz švice v slo. :D

Haha zanimivo :D Kdaj si jo pa naročil? (jaz sem naročil 27/1, poslali so mi 30/1, iz hong konga naprej je šla pa 3/2)
Sem pa vedno mislil ko sem bral kako ljudje čakajo na te artikle iz kitajske, da se pošta tako dolgo obira da prinese in ne čakanje na trgovino da izdelek dobavi/pošlje... Zaenkrat sem naročil 2 izdelka iz 2 različnih trgovin (focalprice, DealiCool) in pri obeh je trajalo 3 dni da so izdelek poslali.

jaz sem naročil iz focalprice 23.1 in so poslali 26.1 iz HK je pa šla enako kot tvoja :)
Gre paket iz švice direktno v slo, ali so še vmes kakšne postaje?

Enako, naročil iz focal price le da je pri meni bilo vse zamaknjeno za 4 dni, zgleda da se je pri tebi naročilo nekje na pošti prašilo :D

Mene tudi to zanima, če gre paket direkt iz švice v slo al se mu še kje zatakne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

http://sledenje.posta.si/ piše 09.02.2012 Pošiljka predana v dostavo vendar danes ni noben dostavil ničesar oz. to pomeni da je prispela na glavno poštno postajo in gre jutri na dostavo? :)

Odvisno od poslovalnice, ampak ponavadi to pomeni, da je poštar dobil tvojo pošiljko in da je na poti k tebi. Očitno mu ni zneslo in boš dobil jutri.

Ubistvu je prinesel pred 10 minutami kar mi je nadvse čudno saj pri nas se pošta vedno nosi okrog 12.00 ampak nič zato :) prva pošiljka iz focalprice je prispela brez problemov v 13 dneh od dneva nakupa, pošiljanje me je pa pozitivno presenetilo saj je potrebovalo iz hong konga do Slovenije le 6 dni.

Od mojaga paketa pa na pošti slovenije ni duha ne sluha :)

Torej je sedaj se kakšna kakšna novejša stran podobna dx?(da ima čimbolj raznoliko šaro) Poleg Dinodirect in Buyincoins.

Lion29 ::

focalprice.com
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Kot listja in trave. Manafont, Goodluckbuy, Focalprice, lightinthebox, Kaidomain, priceangels, chinavasion ....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

darkolord je izjavil:

Kot listja in trave. Manafont, Goodluckbuy, Focalprice, lightinthebox, Kaidomain, priceangels, chinavasion ....

To da jih je kot listja in trave vem. Samo koliko od teh je dejansko zanesljivih? Ter da prodajajo vsaj "original ponaredke">:D, ne pa ponaredke od ponaredka:P

jest10 osebno ti priporočam focalprice, njihova hitrost je neverjetno hitra in če je izdelek na zalogi traja max 24 ur da pošljejo... Na reklamacijah so zelo vljudni in vedno pomagajo tebi v prid. Focalprice je zame vsekakor no.1 od vseh kitajskih trgovin...

roli ::

Koliko časa pa traja da paket iz Focalprice pride v Slovenijo? Tele Kitajske pošte so malenkost čudne. Ponavadi dobiš tracking number, pol en teden gledaš kako je paket na pošti in potem ga končno enkrat odpošljejo. Po tistem pa pride relativno hitro. DealExtreme je super samo hitrost dostave mi pa ni njabolj všeč.
http://www.r00li.com

S trackingom? Povprečno cca 2 tedna

_PeRo_ ::

Iz DealExtreme si bi rad naročil polnilec iMAX B6, ki ga vidite na spodnjem linku.

http://www.dealextreme.com/p/imax-b6-2-...

Vrednost polnilca + poštnine je 30,36€. Sedaj pa me zanima koliko še bom moral plačat carino?

20$ davka + cca 5€ za postopek.

Steinkauz ::

30*1,2=36eur+5eur=okol 41 eur

MeGreat ::

imax b6 polnilec na ebayu je 20usd + napajalnik je nekje 8usd.

se pravi skupno pod 22€, jaz sem ga naročil iz ebaya

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

@rolihandrej pri meni je prva pošiljka iz hong konga (od dneva ko so poslali) potovala le 6 dni... skupno od dneva ko sem kliknil nakup pa do prejetja pa je trajalo 13 dni.

Imam pa tudi sam eno vprašanje, naročil sem artikel na www.dealicool.com ter dobil tracking number, artikel so mi poslali že pred 8 dnevi (sem dobil tudi mail ko so poslali ter tracking number zraven) vendar ta tracking number še vedno hong kong tracking ne najde, sem jim že pisal vendar kitajci kot kitajci so mi napisali "We are sory for that." ter kopirali tisto iz faq da tracking number začne delovati od 3-5 dneh, bla bla bla... verjetno sploh niso prebral naslova vprašanja kjer je bilo jasno napisano da je minilo že 8 dni od dneva pošiljanja... Zanima pa me ali je to zrelo za dispute na paypalu ? ker je bol kot ne nepreverjena stran...

BlueBerry ::

Zdravo,

mene pa zanima, če naročim nekaj iz ebay.de pa piše da je izdelek v HongKongu pa mi to pošljejo se to smatra kot, da je EU al ni?

Sej velja vse kar je EU ni carine ?

Ker ni mi več nič jasno to je pomoje vse bolj na oko gledano niso neka pravilo (no lahko, verjetno so vendar se jih niti približno ne upošteva).

Kolega je volan naroču iz amazon.com 90€ pa ni plaču ne carine ne DDV-ja nič samo tok kot je bla cena na .com

Kaj kdo ve kaj lahko jaz pričakujem potem, če je ebay.de ?

Nima veze ali je ebay.de ali ne. Važno je, iz kje je pošiljka bila poslana. V tvojem primeru se to šteje pač kot kitajska in lahko pričakuješ, da boš plačal uvozne dajatve.

BlueBerry ::

Aha hvala za hiter odgovor :D

Kaj pa, če pride iz Nemčije a ni DDV-ja al je meu kolega srečo ?

Če pride iz EU, ni nobenih dajatev.

O.
««
26 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Loža
98291809644 (809) MIHAc27
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55581023303 (7587) kixs
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

6516238 (9978) Luka99
»

Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )

8532138 (26165) darkolord
»

Deal Extreme - zamuja

274146 (3148) borisk

Več podobnih tem