» »

Pomoč pri izbiri ustreznega telefona/gsm

Pomoč pri izbiri ustreznega telefona/gsm

Meizu ::

Živijo! Moj zdajšnji Sony Ericson je danes izpustil dušo s tem da mu je crknu mikrofon. Hvala bogu, ker mi je šel že na živce. Čas za zamenjavo ampak ne vem s čim.

Ker nimam dosti pojma o telefonih sem šele zdaj zvedel, da določeni telefoni omogočajo že brezskrbno sprehajanje po spletu, omogočajo odjemanje pošte kar prek telefona in to kjerkoli, potem podpirajo wlan itd. GLede na to da bi mi te funkcije prišle zelo prav, sem po dolgem brskanju prišel na teh par telefonov:

BlackBerry 9000 a.k.a. Bold
Nokia E63
Nokia N85
Samsung SGH-i900 Omnia
LG KF900
Sony Ericsson P1i
Nokia E71

Osebno bi najraje vzel Blackberryja, ampak vidim na simobil strani čudna stvari, ki me zavajajo. Namreč, v opisu telefona trdijo da podpira WLAN 802.11g medtem ko v specifikacijah pod navedeni wlan ni kljukice. Sedaj nevem kaj je res in kaj ni, zato vas prosim, da mi pomagate pri izbiri telefonov. Med temi telefoni mi prosim podajte najboljšega, oz. najbolj optimalnega, ali pa mi postajte link na še kakšen telefon v tem cenovnem rangu. Govorim pa od 100-150€ pod naročniškim paketom.

Najlepša hvala za odgovore.

Edit:

Joj pozabil sem moje osnovne pogoje. In sicer so:

- Multimedijski predvajalnik (predvajalnik mp3 posnetkov, videa, slik itd.)
- Dostop do interneta (sem spada možnost odjemanja pošte, dostopanja do gmaila recimo, možnost ogleda youtuba, ali pa recimo možnost slikanja, pa takojšnji upload na facebook npr. - če me razumete.
- GPS, če je ali ni, no fajn je da je ane...
- pa še kaj bi se našlo

Tomas 33 ::

Moj glas gre k E71.

Ne vem kako je z videom, ostalo pa ima vse, pa še simbian OS (dela garmin, baje ima GPS tag za fotke, wlan dela bp, e-poštni odjemalec podpira ssl povezavo (za tls ne vem),mikro SD slot, imaš Fring..., skratka super . E63 je okrnjrna verzija e71.
Bold je BB (pošta gre preko drugih strežnikov v clear text obliki). Ne vem kako je z nalaganjem programov, dela pa boljše slike kot E71. Problem je še bil, z povezavami 3g in WLAN (povezovanje na BB server).
za druge pa ne morem reči, ker jih ne poznam.

LuGi ::

Programovje gre vse prek blackberrijevega serverja kar smrdi na vlko (zelo omejen pri programih)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

djordjevic ::

+1 za E71. Edini omembe vredni minus (za katerega mi sicer dol visi, ker imam za fotke fotoaparat :)) je fotoaparat, za katerega lahko mirne duše trdim, da je enako slab kot na nokii 6120c. Oba prejšnja SE-ja (k750i in W810) jo v tej kategoriji posekata. Slike sicer niso toliko zrnate, kolikor je razmerje barv tako čudno, da nastavitev Sepia še najbolj spominja na normalni razpon barv. Sicer pa poleg funkcij, ki jih je naštel kolega pred mano, izstopa noro dobra baterija, ki ob zmerni uporabi drži tudi do 7 ! dni, pa tudi ob normalni bi morala držati vsaj slabe 4.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

Ok, izbor se mi je skrčil na omenjena dva modela - BlackBerryja Bold in E71. Gledam en review, dam natančneje link - http://www.infosyncworld.com/news/n/956...

Edino kar naj bi šlo blackberryju slabše od e71 je kao GPS. Meni se gre bolj za poštno odjemanje, "messenger" kot alternativa MSNju, Predvajanje multimedijskih vsebin, dober fotoaparat, ter možnost pregledovanja pdf, word ipd. datotek.

Pa še baterija naj bi pri BlackBerryju bolje držala kot pa pri E71.

Nevem, kaj pravite vi? Ju3 grem do štacune z upanjem da ju imajo na zalogi, da ju sprobam pa se potem odločim, kaj mi gre bolj na roko...

Edit: Eko izkušnje iz prve roke - http://jongandhi.wordpress.com/2009/01/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Tomas 33 ::

Kar se pošte tiče, si nastaviš pop3 ali imap dostop ter nastaviš urnik sinhronizacije (preverjeno za arnes ter gmail), imaš pa tudi klienta za exchange server. MSN messenger, skype pa imaš fring (glasovni klic pred skype-a je ok). Govorim za nokio.

djordjevic ::

Jaz imam na E71 nimbuzz, ki združuje od messengerja do skypa in še kup drugih storitev. Oboje sprobano, deluje v redu.
Preberi ta review: http://www.allaboutsymbian.com/reviews/...
Mene je po nekaj drugih prebranih testih navdušil do te mere (poleg res ugodne cene), da sem jo nabavil, čeprav načeloma novega telefona nisem super nujno potreboval.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

A blackberryja res noben ni imel? Nevem folk ful po svetu bolj hvali blackberryja kot pa tole nokio. Zdej sm pa v gnezdu - vsi reviewi mi kažejo "kao" v prid blackberryja, medtem ko mi vi iz izkušenj zagotavljate, da na E71 dela vse kar rabim, za blackberryja pa ne vem ničesar. Ampak ok, ju3 bom verjetno sprobal oba, pa bomo videli kaj in kako. Osebno se nagibam k blackberryju ker mi je tudi dizajnersko bolj dovršen. Pa sam interface mi je bolj pri srcu, ter mehkost ekrana.

Skrbi me tudi, da če uzamem Nokio E71, da bom pogrešal QWERTY tipkovnico... Baje da E71 nima popolne tipkovnice? Al kej je neki glede tega...

zee ::

BB je po mojem mnenju overall precej draga zadeva, saj uporabljas njihove streznike...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Meizu ::

A njihovi strežniki so plačljivi? Simobilov paket bi mi namreč ob 30€ naročnini na mesec nudil vse zastojn...

Meizu ::

Hmm nice - Google maps na E71 - Na blackberryju tudi dela google maps? Ker to zna prit hudičevo prav.

THX 1138 ::

djordjevic ::

Garmin takisto čisto normalno dela na E71. Tudi tisti s travnika. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

Nevem no :D Nekako me boli k***c za Francoski parlament, ker dvomim da bom šel kdaj tja. Mislim, da je vseeno če teče skozi britanske in ameriške serverje, vse dokler mi uporabniki serverjev ne plačamo. Al se jih plača? Zdej ne vem kako je s tem.

Meizu ::

Garmin takisto čisto normalno dela na E71. Tudi tisti s travnika. :)


U nice. Počasi mi postaja tale E71 tudi privlačna. Bom moral res temeljito sprobat ju3.

Tomas 33 ::

Tipkovnica je qwerty ( s slovenskimi znaki). Le da so tipke nekoliko manjše in se jih moras navaditi.

Meizu ::

A to govoriš za blackberry al nokio?

Zdej pa sam še eno vprašanje - torej če prek simobila uzamem naročniško razmerje, torej sem obvezujoč plačevat mesečno le tisto naročnino, al mam bri blackberiju/nokiji še kakšne dodatne stroške (mesečne, enkratne, bilokaj)?

djordjevic ::

Hehe, jaz mam bolj debele prste, pa vseeno kr gre. Se mi zdi, da sem imel približno isto missclickov na 6120c prej.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tomas 33 ::

Za nokio

Meizu ::

Aha. Ja sej je videt po slikah da so ožje kot pa pri blackberryju. No, torej, kaj je pa s to plačljivostjo, kot je zee omenil? Kr me res zanima, da se ne bom kej zajebal pol s tem blackberryjem...


Sam če tko pogledam, sta mi zdej E71 pa Blackberry izenačena. Verjetno bo glavno vlogo igralo počutje ob "štrkanju" po dlančniku, ter sam oprijem telefona.

djordjevic ::

Kaj si potem nabavil? :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

Ja, torej nabavil sem si Samsunga i900 Omnio, kljub temu da so jo vsi grajali. Morem ovrečt te trditve (vsaj zankrat, bom pa 3x potrkal po lesu). Telefon deluje odzivno, Windows Mobile 6.1 je všečen, google maps ma že gor in ko ga vklopim preprosto deluje :) Predvajalniki so super, organizator prav tako. TOuch screen se enkratno odziva. Ni se potrebno dosti mučit pri tipkanju, saj maš priložen tisti "svinčnik" za touche. Zdej sm ga dal polnit, morm ga filat 16ur, nared bo ju3 ob 11 uri točno.

Telefon ima 8gb placa serijsko, dokupu sm še micro sd 4gb, tko da je placa zaenkrat zadosti. Sam ekran je ogromen. Tko da res nevem zakaj se nekateri uporabniki tko pritožujejo nad omnio. Pa še fotkiča ima odličnega (5mpix). Ima autofokus, način makro, štimaš lahko en kup stvari, slika pa v ločljivosti 2560x1920 mislim da? Nisem siguren za tazadnjo resolucijo, za 2560x sem pa siguren.

Odličen telefon po mojem mnenju. Sam še UMTS si morm aktivirat (a ve kdo kako to gre prek simobila?).

Sam še eno vprašanje. Poštni odjemalnik za gmail mi ravno ne deluje (res pa da sem se z njim ubadal le 5min), ker mi pravi telefon da morm neke nastavitve naštimat.

Od interneta mi prime trenutno le wap, podpira pa telefon wifi in wlan tanajnovejši. Zdej me pa zanima naslednje - ali lahko jst uporabljam taprav internet (ne wap, oz. gprs), kjerkoli, ali sem odvisen od wireless routerja? Ker google maps mi zaradi povezave z gprsom deluje vražje počasi, ker gprs vleče počasi, slike za google maps so pa cca. 150kb. Rabi kakšnih 10-15sekund da zlowda...

Moje splošno mnenje - Sicer sem se z njim igračkal le kakšno urco pa pol, odkril nisem še 90% stvari ki so mi na voljo, ampak mislim, da nisem nič zgrešil z nakupom. Lep dizajn, enostavno tipkanje, ogromno uporabnih funkcij, plus lepa paleta aplikacij za instalacijo. Tudi prodajalec mi je svetoval Omnio, hotel sem pa vzet Nokio N96. Blackberryja pa niso meli na zalogi, ker ga majo samo na naročilo. Čakal bi pa en teden dnim za kar pa nimam ravno časa, saj sem brez telefona potem, ki ga pa nujno rabim. E71 tudi niso imeli, barabe... Nekako sem poslušal prodajalca, saj ga poznam in ima res ogromno izkušenj glede telefonov. Mogoče me je zajebal, mogoče me pa ni.

Kaj pravite vi? :)

djordjevic ::

Boš kar sam videl. >:D Meni se zadeva sicer kar dopade, ampak me je minilo, ko sem prebiral temo o omnii in videl, da je treba najprej namestit drug firmware, če želiš neko solidno avtonomijo. Na papirju in na slikah je telefon videti izjemno, kako pa se obnese, poročaj čez čas. Naj ti lepo služi.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mitja358 ::

Mislim da te ni. Ko bo prišel windows mobile 6.5 boš še bolj pridobil. sam eno stran ima Omnia slabo: prvih nekaj mesecev baterija drži dan al pa 2. Pozneje po nekaj mesecih pa baje 4-5 dni.

rapvirus ::

sicer mal pozno sam jst bi ti glih omnio predlagal.. maš ogromno ponudbo programja iz travnika (no tudi drugače). :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rapvirus ()

Meizu ::

Uu nice. To bom že potrpel. Firmware mislim da ni tako težko namestit, djordjevic? AL pa je nevem, bom še videl.

Mitja358 kdaj pa pride tale 6.5 mobile? A to pride zastojn al kako? Al je plačljiv stuff?

No, a kdo ve kako je s tem internetom? A lahko dostopam do pravega interneta (ne prek wapa, ampak URL ala http://www.slo-tech.com) kjerkoli, al morma bit nujna na wireless priklopljen?

Meizu ::

sicer mal pozno sam jst bi ti glih omnio predlagal.. maš ogromno ponudbo programja iz travnika (no tudi drugače). :)


Nice nice, vidim da sm se res mogoče celo prav odloču, upam da mi bo služla zvesto en lep čas.

Sam mal sm se zajebal, ker sm vzel naročniški paket ki mi za klice v tuja omrežja računa 0.1€/minuto. 3/4 mojih kolegov pa ima Mobitel omrežje :S:S:S Sploh nisem šel za tem. A kdo ve kaj je za nardit v tem primeru? Najbolje da jih jebem pa pošiljam tisti brezplačen SMS češ naj me pokličejo nazaj... Mate kakšen predlog? Namreč skupaj s paketom za 100mb free prenosa, mi pride naročnina 24€/mesec. Definitivno ne rabim še dodatnih 100€ zaradi klicev v tuja omrežja...

djordjevic ::

Seveda ne bi smelo bit, ampak kolikor sem bral, je imelo kar nekaj uporabnikov z nadgradnjo težavo. Vsekakor ti priporočam, da temo prebereš. Gotovo boš našel kakšno uporabno informacijo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

Hmm... A mi daš prosim link do tega foruma? No, dokler bo meni delalo vse tako kot mora, najverjetneje ne bom potreboval potrebe pri nadgradnji. Mislim pa, da če pravilno slediš postopkom, nebi smelo it nič narobe?

djordjevic ::

No grave is deep enough to keep us in chains.

Mitja358 ::

Uu nice. To bom že potrpel. Firmware mislim da ni tako težko namestit, djordjevic? AL pa je nevem, bom še videl.

Mitja358 kdaj pa pride tale 6.5 mobile? A to pride zastojn al kako? Al je plačljiv stuff?

No, a kdo ve kako je s tem internetom? A lahko dostopam do pravega interneta (ne prek wapa, ampak URL ala http://www.slo-tech.com) kjerkoli, al morma bit nujna na wireless priklopljen?

Windows Mobile 6.5 prihaja To pa nevem če je plačljiv. Če pa je plačljiv pa obstaja tudi verzija s torenta :D

Mitja358 ::

sicer mal pozno sam jst bi ti glih omnio predlagal.. maš ogromno ponudbo programja iz travnika (no tudi drugače). :)


Nice nice, vidim da sm se res mogoče celo prav odloču, upam da mi bo služla zvesto en lep čas.

Sam mal sm se zajebal, ker sm vzel naročniški paket ki mi za klice v tuja omrežja računa 0.1€/minuto. 3/4 mojih kolegov pa ima Mobitel omrežje :S:S:S Sploh nisem šel za tem. A kdo ve kaj je za nardit v tem primeru? Najbolje da jih jebem pa pošiljam tisti brezplačen SMS češ naj me pokličejo nazaj... Mate kakšen predlog? Namreč skupaj s paketom za 100mb free prenosa, mi pride naročnina 24€/mesec. Definitivno ne rabim še dodatnih 100€ zaradi klicev v tuja omrežja...

Glih danes sem na simobilu sklenil naročnino in so mi ponudili storitev Kako klicati ceneje? (sicer jaz imam orto v nulo, vandar za tri zame je nekaj podobnega sigurno).

Z vklopom Opcije 201 si zagotovite 201 minuto klicev na mesec v katerokoli drugo mobilno in stacionarno omrežje v Sloveniji. Opcijo si lahko aktivirate na kateremkoli Si.mobilovem prodajnem mestu, na brezplačni telefonski številki 080 40 40 40 z geslom ali s pomočjo storitve Si.asistent.

Dodatne storitve ORTO U NULO
Opcija 201 Mesečna naročnina Opcija 201 5,00 EUR
Vključeno število minut za klice v druga omrežja 201 MIN
Naročnina na Opcijo 201 se prišteje k mesečni naročnini. Količina neporabljenih minut se ne prenaša v naslednje obračunsko obdobje. Po prekoračitvi 201 minute se prekoračitev zaračuna v skladu z veljavnim cenikom. V kolikor je Opcija 201 aktivirana kadarkoli znotraj obračunskega obdobje je količina 201 minut na voljo od dneva aktivacije do izteka obračunskega obdobja. Izklop opcije je mogoč en mesec po vklopu kot tudi ponoven vklop en mesec po izklopu.

Mitja358 ::

Mene pa nekaj zanima glede Simobilovega naročniškega paketa orto v nulo. http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid... Tukaj so informacije in kot vidite piše zastonj prenos podatkov do 100MB. kaj to pomeni. da lahko brskam po internetu s telefonom? prek GPRS-ja al kako?

Meizu ::

Ja, tudi mene to zanima. Nimam še priklopljenega na wireless, ker se nisem s tem ubadal, na vse kar me poveže je pa na wap. Rad bi pa brskal po normalnem slo techu, enkrat napisal za poskus en post tukaj notri prek omnie, sam na vse kar me poveže je sam fakin wap. A morš imet po možnosti umts pa hsdpa omogočen? Mislim da tega še nisem aktiviral. Bi pa verjetno moral... Al ne?

Povejte kej tisti ki kaj veste o tem, prosim!

Mitja358 ::

Ja jaz tudi prosim!
Pa še eno vprašanje. Včeraj sem prvič polnil telefon LG Secret pa sem ga pustil ugasnjenega 4 ure (polnil se je) potem pa sem ga pržgal (še vedno se je polnil) in sem nastavljal nastavitve. Medtem je že pisalo baterija polna. Ker sem penašal preko bluetootha slike in poskusil par iger in sem mogoče malce spraznil baterijo se mi je avtomatsko telefon spet začel polniti. Ker se je baterija polnila k skoraj polni bateriji, je možnost da se je zmanjšala kapaciteta al ne?

Meizu ::

Najverjetneje se ti je kej zmanjšala kapaciteta ja. Še posebej če si to storil ob prvem polnjenju.

Sam sm pa pogruntal v čem je catch pri internetu pri meni. V opcijah je bilo tovarniško nastavljeno, da se drži le wap omrežja, internet omrežje pa je blo onemogočeno. Sm ga omogoču in dela stvar normalno.

Mitja358 ::

Najverjetneje se ti je kej zmanjšala kapaciteta ja. Še posebej če si to storil ob prvem polnjenju.

Sam sm pa pogruntal v čem je catch pri internetu pri meni. V opcijah je bilo tovarniško nastavljeno, da se drži le wap omrežja, internet omrežje pa je blo onemogočeno. Sm ga omogoču in dela stvar normalno.

Jap to je bilo ob prvem polnjenju. Sam tu jaz kaj nisem mogel storiti. To je bilo kot npr. da če bi telefon polnil in bi napisalo, da je telefon poln in čez 10 minut bi se sam od sebe spet začel polniti.
A mu lahko zvečam kapaciteto s popolnim izpraznjenjem, ponjenjem .......?

Meizu ::

Kej malega že, nisem pa expert nek za baterije da bi znal to povedat. Moderne baterije naj bi potrebovale 16 ur polnjenja ob prvem polnjenju.

Music Man ::

Mislim da to ne velja več za LiIon baterije, to je veljalo še za stare NiMH baterije, katere pa se danes (vsaj v telefonih) ne uporabljajo več. Enkrat sem bral en članek o tem, vendar sedaj nimam več povezave do njega, pa tudi nobenega drugega konkretnega vira nimam sedaj pri roki, da bi potrdil to. Edino na besedo mi lahko verjamete, da novih baterij ni treba več polnit 16 ur :) Pač ko je polna, jo lahko nehaš polniti. Teh 16 ur pa se je obdržalo le še bolj iz navade, v navodilih telefona danes sploh ne piše več to.

Meizu ::

Sej to me je malce zmedlo. Prodajalec na simobilu mi je rekel da naj polnem 16ur, medtem ko nikjer v škatli telefona ni pisalo sploh koliko časa naj se polne. Sam sm vseeno nafilal polnih 16ur, tko, zaradi varnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8010796 (4979) MrAs
»

Nokia N97Mini ali HTC HD2 ali Blackberry 9700?

Oddelek: Mobilne tehnologije
202116 (1827) Tomson
»

Blackberry Storm 9500 - izkušnje ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
346686 (4167) uninc
»

Apple le še za Nokio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6410414 (6713) Icematxyz
»

Orto u nulo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11011829 (8084) neres

Več podobnih tem