» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
17 / 87
»»

Thomas ::

To je kontrapropaganda, BW. Tko ti zastopiš, to vem.

Ampak SAI te lahko prepriča v karkoli.

Valentin ::

@Timor
>Tvoji spomini morajo na upload s tabo. In moras biti write protected za spremembe od zunaj. To sta za mene predpogoja. Pol si pa sam izberes kere spomine/karkolže si boš spremenil in s čim si boš spremenil.

Se popolnoma strinjam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

To jest po eni strani vem, da je tako.

Po drugi strani pa tudi razumem marka in Odina, ki se jima zdi škoda komplicirat. Oziroma, ki kompliciranje jemljeta kot suboptimalno.

Po moje, bo ravno zaradi večinskega mnenja, ki ga tukaj zastopata Valentin in Timor, BO potrebno zakomplicirati. What the heck!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

:D

Thomas, tole po mojem spada v friendly upload, kar si se vedno strinjal...

Ja. Jest sem za (friendly) upload, ne za reload.

Ker če sem jest recimo še dovolj korajžen, da bi skočil tudi v reload, bi taka strategija preveč zmanjšala verjetnost uspeha projekta.

Bomo že zato rajš nekoliko pokomplicirali. To stay on the safe side.

Reload ?

Ne vem, če ga je že kdo omenjal tule. Zelo ustrezen izraz.
:)

Ja, jest sem ga bil že omenil. Ne vem, če ga je v tem smislu že kdo pred mano. Mislim, da ne. Ampak ni važno.

_marko ::

Thomas:
Koliko šteje večinsko mnenje leta 2020 pri SAI?!
Blizu 0.

Po eni strani želiš narediti optimalen Protokol, po drugi ga pa z takimi stvarmi slabšaš.
Imaš kak dober LOGIČEN razlog, da bi hotel imeti svoje spomine, ko pa ti SAI naredi dosti boljše.

Pol si pa sam izberes kere spomine/karkolže si boš spremenil in s čim si boš spremenil.

Kaj si boš sam izbiral! Spet ni optimalno! SAI ti jih naj izbere!
(če bi sam izbiral bi torej v Protokolu imel veliko različnih instanc-zakaj bi sploh hoteli to?)

Vi bi torej uploadali vse spomine prisotne trenutno v ljudeh, tudi tiste od ljudi, ki zelo trpijo.8-O
Dejansko se mi zdi, da je najin način(jaz in Odin) bolj friendly kot pa vaš.

Če sem kje kaj zgrešim prosim, da me popravite, jaz trenutno ne vidim napake v mojem razmišljanju.
Preden me začnete popravljat razumite temo 3 sobe.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

nevone ::

@BigW

Marsikomu je ideja že danes privlačna.

In kaj je alternativa:

Ker vemo da vas zanima samo zdaj in tukaj, vam predlagamo, da se ne obremenjujete z vprašanji o prihodnosti.
To da Zemlji grozi smrt in s tem tudi vam oz. človeštvu, je postranskega pomena za vaš moto. Za to bodo poskrbeli drugi, ki pa jih nikar preveč resno ne jemljite, saj utegnete naleteti na probleme, ki vas bodo samo obremenjevali, ker jih ne boste mogli ali pa hoteli razumeti.

Privlačno, a ne?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Thomas:
Zakaj bi dal človeku toliko svobode pri izbiri tega, kar je najboljše zanj?
Sam veš, da bo to izbral v takem stanju kot je danes suboptimalno. (zagotovo slabše kot SAI)
Vpliv genov.. itd... Evolucijska psihologija?!...
Ne kaže nam najboljše v tem primeru.

BW:
Če bi razumel, bi vedel, da sploh ne potrebujemo vernikov.
Sploh pa noben nebo silil nobenega za vstop v Protokol, niti SAI.
Bo dovolj prostovoljcev. Dovolj je načeloma eden.

ThePlayer ::

_marko:

Ampak zakaj si tako sveto prepričan, da je optimalna rešitev za vse instance (tista, ki jo izbere SAI) optimalna tudi ZATE (in se tem mislim zate v trenutni obliki). Sorry, ampak mene zanima samo optimalna rešitev zame kot takega, ki obstaja tukaj in sedaj. Če bom kdaj preoblikovan do nerazpoznavnosti v interesu "skupnega dobrega", to MENI ne (bo) pomeni(lo) veliko. In mislim da navdušenje nad čim takim ne more biti drugačno kot lažno, za kogarkoli.

Zato mislim, da bi morali nujno ohraniti temeljno zavedanje sebe, občutek identičen temu ta trenutek. Samo tako bomo imeli korist MI in ne le ena alien koda. Koliko je to optimalno? Ja, jaz mislim da kolikor je lahko - za NAS. Ker v trenutku ko v protokolu izgubimo sebe je kakršnakoli večja optimalnost nepomembna.

++ ::

V osnovi bi bilo tudi povsem dovolj, da se naredi copy/paste ene same instance self.exe (ali pač tistih nekaj arhetipskih, ki sestavljajo bazen človeških Jazov) v toliko izvodih, kolikor jih ima SAI za potrebno. Pa imam nekako občutek, da je človekov zevoluiran gon po preživetju (ki kakopak ne upošteva nobenih inštanc) še vedno dovolj močan, da bo v AI vstavljen kak safeguard pred tem.

Pa tudi sicer se mi, _marko, tvoj pogled ne zdi kaj preveč optimalen. Precej preprosteje bi bilo vsak memory direktno nalotat na max pleasure, pa naj bo ta spomin seks z Andželino Džoli, zloraba s strani duhovnika v otroštvu ali pa dvajsetletno neprestano mučenje medieval style. Dokler ti vse prinaša max pleasure je itak vseeno, za kaj se gre. S tem bi se izognil porabi procesorskega časa (pa čeprav minimalni), namenjenega za računanje optimalnega spomina, dosegel bi praktično isti učinek, pa še precej bolj heterogeno populacijo uploadanih self.exejev bi imel. Kar bi bil, če ne drugega, bil rahel edge v primeru, da bi karkoli šlo narobe.

Iz istih razlogov tudi ne vidim razloga za kakršnokoli modifikacijo memplexa v primeru deviantnosti od mainstream normativov, kar zagovarja Thomas. Dokler ne moreš komurkoli zadejati paina in če od vsake akcije dobiš optimalen pleasure je prav vseeno, če si dobri samaritan, pedofil ta hujše vrste ali množični samomorilec. Samo toliko, da se vsi miselni pretoki prevežejo na največji možen užitek.

Čeprav bi vse tole verjetno bolj spadalo v Protokol. Oh, well. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ++ ()

Nimam kej dost pripomnt na izvajanja gospoda ++. Sicer se ne strinja z mano glede ornge, ampak ...

Jest boljšega motiva za nasprotovanje sprevženim, a pleasurable scenarijem kot sta:

- public relations (=propaganda in marketing)

- rahel prvoosebni gnus do nekaterih skrajnosti

nimam.

Se pa zavedam, da en bridge bo treba narest. Odpret eno dovolj veliko marelo, pod katero bodo "vsi" transhumanisti hoteli it.

Izločen iz diskusije je pa ves sub SL3 folk. Zakaj? Ker tudi čarovnice, ki se zbirajo v neki dolenjski gostilni in špikajo lutke in slike, so zame nenevarne. Po moje POVSEM nenevarne in 100% bluzijo. Kakor ves SL4+ folk totalno bluzi za vse SL2-. Jest mislim, da wichcraft ne deluje, pa mi je vseeno kaj tiste punce delajo. Majo pač party ene take čudne sorte, bohjimpožegnaj! Tako tudi večina(?) bralstva foruma gleda name, kot jest na čarovnice.

No, to morm še premisliti, če res čisto velja.

---------------

Bottom line:
Človeštvo se deli v dva dela. V tiste ki "VEDO", da so tele teme vse bluz, pa tiste, ki vsaj mislijo da bi nekaj utegnilo biti na tem. Slednje bo treba nekako dobiti pod eno skupno marelo ...

Thomas, jaz imam pa eno tako preprosto vprašanje - zakaj ne bi vsak upload obstajal enostavno v svojem svetu izoliranem od drugih in imel pač nasimulirano kakršnokoli dogajanje za max. pleasure (če že ne tisto o čemer sem enkrat zadnjič govoru, namreč enostavno umetno ustvarjen pleasure na principu droge)? .

(no upam da nisem čist mim usekal)

Zgodovina sprememb…

The Player, ++, Thomas:

Ja, vas popolnoma razumem.
Ne, da se meni trenutno ne gabijo razni gnusni scenraiji, ki prenašajo nek pleausure(noben ne pravi da so ravno ti najboljši).
Ampak načeloma je tako, da tisti scenarij, ki prinese največ pleasurja je najboljši, pa četudi je to biti zadet nonstopa al pa dejansko početi nekaj kaj se ti trenutno zdi vredu.
Pa vendar jaz ne govorim tega zaradi razne propagande, ampak se mi zdi trenutno to najbolj optimalno.

A ni potem res vseeno na kakšen način dobiš max užitek?
Po mojem da je vseeno, vi boste vrjeno rekli ne, ker vam bi ta način lahko TRENUTNO bil odvraten.

The player:
Pa tudi, če se ne gremo popolne optimalnosti, bi moral AI boljše vedeti kaj je boljše za nas, kot pa mi sami. Je/bo bolj inteligenten na tem področju.

Itak, da se bo zaradi človeške narave prej zgodil vaš način, ki je meni trenutno popolnoma zadovoljiv.
Jaz samo razmišljam kako bi to bilo boljše, če mi pa je to všeč ali ne pa tukaj ne igra nobene vloge.
Je pa tu največji problem še ne dovoljšne poznavanje zavesti. IMO.

> Itak, da se bo zaradi človeške narave prej zgodil vaš način, ki je meni trenutno popolnoma zadovoljiv.

Ja. Ampak prej kot v milijardi let bo pa potem po tvoje.

Jest vem, da se ti ne greš nobene propagande, da se ti gre za resnico. Propagando se grem jest.

Po domače rečeno - jest vem, da midva sva SL4 - ampak jest sem tud machiavelist, ki ne bi razburjal SL3-.

Med nama rečeno.

Moje osebne preference? Mr. Darcy.

_marko:

Pa tudi, če se ne gremo popolne optimalnosti, bi moral AI boljše vedeti kaj je boljše za nas, kot pa mi sami. Je/bo bolj inteligenten na tem področju.

Ja, sej to jest sprejmem. Ampak bistveno je, da mi ostanemo MI, ne da se zavoljo ene "optimalnosti sistema" izbrišejo naše zavesti (in jaz pojmujem mojo zavest kot obstoječo toliko časa, dokler se zavedam sebe tako kot ta trenutek). To je zgornja meja optimalnosti IMO.

OwcA ::

Zakaj bi dal človeku toliko svobode pri izbiri tega, kar je najboljše zanj?
Sam veš, da bo to izbral v takem stanju kot je danes suboptimalno. (zagotovo slabše kot SAI)

S tem smo potem že globoko v (nesmiselnem?) vprašanju smisla našega obstoja. Če ta je, po vsej verjetnosti kopiranje zavesti in še marsikaj drugega ne bo delovalo, drugače, čemu bi se potem trudil z varovali, češ Oskrbnik nas ne sme izklopiti in porabiti dobljeno računsko moč za boljše zvočne učinke pri partiji 17-dimenzionalnega šaha s še 4 instancami samega sebe? ;)
Saj je vendar bolj pameten od nas. Skratka takšno mišlenje je protislovno, izvira iz prevelike želje po popolnosti (ki je zapeljala že mnoge). Sistem bomo postavli mi in kot takšen bo odseval vsaj nekatere naše predispozicije. Precej bolj koherenten sistem dobiš, če aksiome izeplejš iz opazovanj našega obnašanja, kot da si mi spišemo le peščico božjih zapovedi, s katerimi skušamo preseči sebe.

SAI je dvorezen meč, še več, ročaja precej manj kot rezila.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Owca:
Ok, ti poveš svoje želje, ki jih SAI mora upoštevati in potem SAI to naredi.
Jaz ne zaupam popolnoma človeku pri tej zadevi.

Precej bolj koherenten sistem dobiš, če aksiome izeplejš iz opazovanj našega obnašanja, kot da si mi spišemo le peščico božjih zapovedi, s katerimi skušamo preseči sebe.

Naj SAI izpelje axiome iz opazoanj našega obnašanja... itd..

> Jaz ne zaupam popolnoma človeku pri tej zadevi.

Tudi jest ne. SAI je bolj zanesljiv svat od človeka. Po vsej verjetnosti. Magari bil jest sam ta človek.

nicnevem ::

Nekatere spomine bomo vsekakor morali pustiti zadaj, sicer znajo stvair postati nevarne. Če je nekoga v otroštvu kak pedofil... ali pa mučil kak psihopaznik v zaporu, zelo verjetno sledi maščevanje. Kakšne posledice bi to prineslo si težko predstavljam.
Če bi bila oba uploada potem bi stvar najverjetneje uredila SAI še preden bi prvi pomsilil na kako maščevanje (najverjetneje bi bila tako ali tako zdebugana še pred "vstopom", ampak zanekrat pustimo to). V primeru da bi upload hotel posvetit nekomu, ki je še out pa...ne bi bil rad v njegovi koži >:D

Res pa je vprašanje kdo bi sploh hotel ohraniti take spomine - recimo da bi imel pri tem popolnoma proste roke...zelo redki, čeprav nekateri imajo še vedno globoko v memih krvno maščevanje, tako da IMO ni čisto izkjučeno da ne bi na vsak način hoteli izkoristiti Protokol in nasplošno napredne tehnologije za "oko za oko"...

V primeru da bi upload hotel posvetit nekomu, ki je še out pa...ne bi bil rad v njegovi koži

NE, ni mogoče.
Napaka na uploadu, takojšne popravilo s strani SAI.

Mišljenje, da bi se moral maščevat vrjetno ni preveč zanimivo ter ne prinaša dovolj užitka.
Torej spet ne gre...

Opažam, da vidim precej drugačno sliko Protokola kot večina...

>Sistem bomo postavli mi in kot takšen bo odseval vsaj nekatere naše predispozicije.

Na samem začetku gotovo. Kar bomo odkrili potem, si verjetno danes še ne znamo predstavljati.

>Precej bolj koherenten sistem dobiš, če aksiome izeplejš iz opazovanj našega obnašanja, kot da si mi spišemo le peščico božjih zapovedi, s katerimi skušamo preseči sebe.

Opazovanje da veliko. Samo verjetno je tudi to, da z opazovanjem prideš do peščice zapovedi, ki ti tudi lahko sestavljajo koherenten sistem. Saj v bistvu človek ni tako zapleteno bitje kot se zdi. V bistvu se drži nekih pravil, ki jih ni nujno zelo veliko. S temi pravili in njihovimi kombinacijmi pa lahko naredi precej kompleksen sistem.

Dober primer za to je program LIFE. Ta z nekaj preprostimi pravili sestavi strukture, ki naj na prvi pogled ne bi bile možne.

o+ nevone

Opažam, da vidim precej drugačno sliko Protokola kot večina...

Ja, ti si preveč pogolten, zato imaš zelo nepredvidljiv sistem. Kar se mene tiče, ne bi polagal svojega nadaljnega obstanka v protislovno situacijo, niti ne bi bil rad "porabljen" za višje cilje. To sta najbolj verjetna poteka dogodkov, če nekaj aksiomov postaviš sam, z vso svojo nepopolnostjo in subjektivnostjo, ostalo pa je povsem racionalno.
Vsakemu svoj peskovnik brez pretiranih posegov je povsem zadosti.

Tudi jest ne. SAI je bolj zanesljiv svat od človeka. Po vsej verjetnosti.

SAI lahko išče luknje v našem aksiomatskem sistemu in simulira mogoče razplete. Poseben SAI, ki ima za nalogo, da nas uniči, ampak mora upoštevati pravila igre.

>>Sistem bomo postavli mi in kot takšen bo odseval vsaj nekatere naše predispozicije.

Na samem začetku gotovo. Kar bomo odkrili potem, si verjetno danes še ne znamo predstavljati.

Kar ti implicitno predlagaš je še najslabše. Da bi se sistem lahko spreminjal z našim blagoslovom in to potem, ko smo že uploadani in popravljani. To je takšna luknja, da niti ne rabiš biti SAI, da jo vidiš.

Opazovanje da veliko. Samo verjetno je tudi to, da z opazovanjem prideš do peščice zapovedi, ki ti tudi lahko sestavljajo koherenten sistem. Saj v bistvu človek ni tako zapleteno bitje kot se zdi. V bistvu se drži nekih pravil, ki jih ni nujno zelo veliko. S temi pravili in njihovimi kombinacijmi pa lahko naredi precej kompleksen sistem.

Se strinjam.
Se je pa treba zavedati (in s tem računati ob postavitvi Protokola, kar mnogi tu ne počno), da tak sistem ni nujno optimalen, je pa naš in zato edini "pravilni" (spet subjektivno seveda).

Ja, ti si preveč pogolten, zato imaš zelo nepredvidljiv sistem.

V tem primeru daš SAI testirat sistem, za določen subjektiven čas.

Owca:
Praviš, da je moj sistem nepredvidljiv, jaz pravim, da je tisti sistem, ki dovoljuje preveliko vmešavanje človeka v izdelavo Protokola nepredvidljiv.

Razloži kaj se tebi zdi najbolj pametno.

>Kar ti implicitno predlagaš je še najslabše. Da bi se sistem lahko spreminjal z našim blagoslovom in to potem, ko smo že uploadani in popravljani. To je takšna luknja, da niti ne rabiš biti SAI, da jo vidiš.

SAI naj bi "vedela vse" kar mora vedeti, da preživi v katerikoli situaciji, da postane neuničljiva. Kakšen computing bo pa izvajala v dobro zavesti bomo morali definirati prej, ali pa pustiti odprto za modifikacije. Kdo dejansko te modifikacije potem potrjuje je sedaj težko rečt. Ali mi ali SAI, ali pa med nami sploh ni več razlike.

o+ nevone

Praviš, da je moj sistem nepredvidljiv, jaz pravim, da je tisti sistem, ki dovoljuje preveliko vmešavanje človeka v izdelavo Protokola nepredvidljiv.

Razloži kaj se tebi zdi najbolj pametno.

Meni se zdi najbolj pametno imeti sistem, ki je za varovance nespremenljiv, naj se optimizira le ogrodje. Pri takem pristopu ni nobenih presenečenj onkraj kvantnih fluktuacij, enostavno poženemo simulacijo in v dnevu ali letu iztrebimo vse ščurke.

SAI naj bi "vedela vse" kar mora vedeti, da preživi v katerikoli situaciji, da postane neuničljiva.

Uničljiva, vsej naj bo uničljivo, samo da mi ne trpimo.

akšen computing bo pa izvajala v dobro zavesti bomo morali definirati prej, ali pa pustiti odprto za modifikacije.

Prej.

Kdo dejansko te modifikacije potem potrjuje je sedaj težko rečt. Ali mi ali SAI, ali pa med nami sploh ni več razlike.

Če dopustiš modifikacije efektivno ni več razlike, saj nam lahko SAI vsadi svoje motive. To je zelo resna nevarnost. Še posebaj, če bi si pustili popolno kontrolo nad aksiomi.

Če dopustiš modifikacije efektivno ni več razlike, saj nam lahko SAI vsadi svoje motive.

Sicer nisem pristaš modifikacij - jaz bi dal zračunat SAI, kaj je najboljše za nas, ter opravil par testov.
SAI bi dobila navodila, da nas ščiti pred KF in da skrbi za nespremenjeno(torej visok pleasurje uploada)situacijo. Kje ti tu vidiš nestabilnost jaz nevem.(mogoče v tem delu, kjer mi določimo osnovne axiome?)

SAI dobi samo tiste osnovne motive, ki jih določimo mi.(daj nam max užitka, brez bolečnine, ščiti pred zunanji vplivi.. itd). Ti axiomi morajo biti neprotislovni, zato vse lepo testiramo...

SAI nam ne more vsiljevat svojih motivov! Nevem kako si to predstavljaš, sej sam veš, da če nima motiva, ki ji pravi, da nam mora vsilit svoje motive tega nebo storila...
In tega nebo imela!

>Če dopustiš modifikacije efektivno ni več razlike, saj nam lahko SAI vsadi svoje motive. To je zelo resna nevarnost. Še posebaj, če bi si pustili popolno kontrolo nad aksiomi.

Nevarnost ni, da nam vsadi svoje motive, saj so lahko boljši od naših. To se dogaja že danes med ljudmi, da si vsajamo motive. In če nam je kakšen všeč, ga z veseljem sprejmemo. Bolj neugodno je, da se zgodi napaka in nas enostavno poradira. Še bolj nevarno pa je da nas opremi z pain qualijo. Zato je treba pain komponento iz količnika p/p umaknit. Potrebujemo samo pleasure in variacije na to temo. To da je danes nekaterim pleasure tisto, kar je drugim pain, je problem tega sistema. SAI bi morala imeti vgrajeno zagotavljanje samo pleasurja. Da ne bi prihajalo do navzkrižnih interesov, bi moral vsak pred vstopom v upload na dekontaminacijo. Kar sistem zavrne, je treba popraviti in nadomestiti z nečem drugim. Seveda bi moral imeti vsak možnost, da te vrste dekontaminacijo zavrne, samo potem ga sistem ne spusti naprej. Je pa vprašanje, če bi sploh kdo zavrnil dekontaminacijo, če bi bila dobro narejena.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Barakuda1 ::

SAI nam ne more vsiljevat svojih motivov! Nevem kako si to predstavljaš, sej sam veš, da če nima motiva, ki ji pravi, da nam mora vsilit svoje motive tega nebo storila...

In tega nebo imela!

:\

No, tle pa imam jaz nekaj pomislekov.

Če naj bi SAI res bil vse to kar njegovi zagovorniki trdijo, bo to nujno prej ko slej (če ne že kar v začetko samem) privedlo do samozavedanja.
S samozavedanjem se bo tako nujno pojavil njegov JAZ

Ob do sedaj večinsko sprejetem stališču evulicijskih principov, bo torej SAI (posebaj ker bo vendarle produkt naših idej - te so menda v prvi fazi nasproti SAI nepopolne - pa tudi če ne.) bo njegovo nadljne delovonje šlo v smeri kot vsi ostali organizmi.
Šel bo torej v smeri prevlade ali če hočete - samoohranitve in "izboljšave" samega sebe.
Če mu bodo torej naši motivi moteči, ali bi celo predstavljali oviro za njegov nadaljni razvoj in eksistenco, je najbolj logično pričakvati eno samo optimalno rešitev in to rešitev, ki se ponuja sama po sebi.
Govoriti da nima motiva ob sočasnem zatrjevanju, da bo SAI "vedel vse" je logičen nesmisel.
"Če" bo vedel vse, bo vedel tudi to, da potrebuje dodaten motiv, ki mu bi/bo omogočil njegovo napredovanje in prevlado v okolju.
Če bo to vedel in če bo ocenil, da tak motiv potrebuje
- kaj mu bo torej preprečevalo, da bi se takšnemu motivu "odpovedal"
- zakaj "varovancem" potem ne bi tudi vsili tak "svoj" motiv
in se razvijal le v smeri, ki je le v njegovem lastnem (ne pa tudi njegovih varovancev) interesu.

Nevarnost ni, da nam vsadi svoje motive, saj so lahko boljši od naših.

SAI mora biti brez takšnih motivov, torej nam jih ne more vsajat.
Zakaj gledaš na SAI kot na nekega človeka z svojimi motivi. To ne sme obstajat.

Da ne bi prihajalo do navzkrižnih interesov, bi moral vsak pred vstopom v upload na dekontaminacijo. Kar sistem zavrne, je treba popraviti in nadomestiti z nečem drugim

Sej pravim, nepotrebno kompliciranje.
Enemu bi to odstranili, drugemu spet drugo...
Bistvo=zavest se naj pusti, drugo pa naj SAI nam določi.
Vi se stem ne strinjate, ampak sčasoma pridemo do tega, logična posledica.
Bistveni varneje, bistveno boljše. IMO.

Če naj bi SAI res bil vse to kar njegovi zagovorniki trdijo, bo to nujno prej ko slej (če ne že kar v začetko samem) privedlo do samozavedanja.

NE, ne bo!
SAI določiš axiome, do katerih ne sme, ne more in niti noče dostopat in jih spreminjat. Le držat se jih more.
NE more si zmišljevat nekih novih motivov, ki bi nam škodili, ker gredo navzkriž z določenimi axiomi, ki se jih vedno drži.
Tile axiomi bodo neprotislovni.
Vse bo pa testirano.

Ni kar tako samozavedanja...

Kje ti tu vidiš nestabilnost jaz nevem.(mogoče v tem delu, kjer mi določimo osnovne axiome?)

Če nas ne spreminja, nikoli, niti ob uploadu ne, potem nestabilnosti bolj ali manj ni. Čim, pa pustiš SAI preveč (recimo korak onkraj razlikovanja med instancami je iz našega vidika že tak) proste roke, imaš probleme (seveda le iz našega gledišča, ampak kar se mene tiče, je to zadosti). Lahko se igramo z abstrakcijo in redukcionalizmom zavesti, ampak tu se skriva velika nevarnost. Že omenjeno vprašanje smisila obstoja, ki je nesmiselno in nikoli ne sme prideti pred SAI.
Kaj potrebujemo za zavest? Nek samozavedajoči se proces. Koliko bitov in računanja je za to potrebnega? Ne pretirano. Smo turingov stroj. Torej lahko problem poljbno prenašamo med turingovimi stroji. Recimo, da si zberem H-atom (predpostavimo, da je površina v planckovih piksilh zadostna). Ugodje definiram kot čim nižje energetsko stanje. Nato večino vesolja predelamo v H-atome. Še vedno blesteče sledimo vsem zapovedim. Je to še vedno dobra rešitev za nas? Logična verjetno je.

Verjetno bo imela motiv, da naj zoptimizira svoje delovanje. Če pride kakšna takššna modifikacija v navzkriž z našim dobrobitom, ki je pogojen z našimi motivacijami, lahko to težavo, potencialno protislovnost, odpravi tako, da nam spremeni motive, če ji pustimo, da nas spreminja. Vse to izvira izklučno iz zasnove sistema.

To da je danes nekaterim pleasure tisto, kar je drugim pain, je problem tega sistema.

Toliko kot je sobopleskarju problem, da imajo nekatere stranke rade modro spalnicu, druge marelično oranžno.

Da ne bi prihajalo do navzkrižnih interesov, bi moral vsak pred vstopom v upload na dekontaminacijo.

Če me ne spremeniš, odkrito priznam, da nimam takšne domišlije, da bi s svojo zahtevnostjo ogrozil sistem, niti je vsi skupaj nimamo. Podati se na zelo tanek led, samo zato, da bomo morda namesto miljardokrat bolje stomiljardokrat bolje živeli je pohlep.

Seveda bi moral imeti vsak možnost, da te vrste dekontaminacijo zavrne, samo potem ga sistem ne spusti naprej.

To prinese kopico novih težav, ampak to je bolj tema za Protokol.

>Bistvo=zavest se naj pusti, drugo pa naj SAI nam določi.

SAI se lahko samo naključno razvije sama od sebe v smeri, da bi služila človeštvu. Če hočemo, da bo naša služabnica, ji je treba dati jasne smernice in težko od nje pričakuješ, da bo kar sama od sebe nastala in delovala v prid človeštva.

o+ nevone

Verjetno bo imela motiv, da naj zoptimizira svoje delovanje. Če pride kakšna takššna modifikacija v navzkriž z našim dobrobitom, ki je pogojen z našimi motivacijami, lahko to težavo, potencialno protislovnost, odpravi tako, da nam spremeni motive, če ji pustimo, da nas spreminja. Vse to izvira izklučno iz zasnove sistema.

Hja, spet ne drži.
SAI naj ima motiv, da zoptimira svoje delovanje, vendar ne preko vrhovnega axioma, da naše zavesti ne spreminja! In ne preko vrhovnega axioma, da nam povzroča pain ali manjša pleasure. -> sledi, da nam ne more vsiljevati svojih ali novih motivov ali pa da nam te spreminja, saj teh axiomov ne more spreminjat, le držat se jih je vedno dolžna.
Torej je ta tvoj strah odveč.

Podati se na zelo tanek led, samo zato, da bomo morda namesto miljardokrat bolje stomiljardokrat bolje živeli je pohlep.

Jaz vseeno mislim, da je tvoj led tanjši od mojega! Sploh se tu ne gre za pohlep, ampak je dejansko varneje naredit na ta način.

SAI se lahko samo naključno razvije sama od sebe v smeri, da bi služila človeštvu. Če hočemo, da bo naša služabnica, ji je treba dati jasne smernice in težko od nje pričakuješ, da bo kar sama od sebe nastala in delovala v prid človeštva.

Sej ima jasne smernice - axiome in motive, ki jih mi postavimo na začetku!
In te so: ne povzroči paina, maximiraj pleasure, ne dostopaj do teh axiomov, vedno se jih drži... itd...
Ponavljam, rabimo neprotisloven sistem axiomov, ki se jih bo SAI VEDNO držala in upoštevala, ter jih nebo spreminjala.

SAI naj ima motiv, da zoptimira svoje delovanje, vendar ne preko vrhovnega axioma, da naše zavesti ne spreminja! In ne preko vrhovnega axioma, da nam povzroča pain ali manjša pleasure. -> sledi, da nam ne more vsiljevati svojih ali novih motivov ali pa da nam te spreminja, saj teh axiomov ne more spreminjat, le držat se jih je vedno dolžna.

Zgrešil si poanto. Ne gre za to, da bi en aksiom prevladal, ampak da bi prišlo, do nam preveč tuje interpretacije, kot je prej omenjena redukcija na H-atom, ki je še vedno povsem konformna.

Jaz vseeno mislim, da je tvoj led tanjši od mojega! Sploh se tu ne gre za pohlep, ampak je dejansko varneje naredit na ta način.

Zakaj?
Če vsakdo dobi svoj peskovnik, ne more priti, do navzkrižja interesov.
Medtem, ko ti ne moreš dokazati, da je tvoj pristop varen, ker ne boš nikoli imel dovolj računske moči, da bi lahko samooptimiziranje Protokola simuliral hitreje, kot se bo dogajalo za njega celotni obstoj. In pomembna je vsaka sekunda, saj lahko subjektivno traja zelo dolgo.

Človek ima varovala, ki jih mislimo implementirati v Protokol, do neke mere že vgrajena, če smo v nevarnosti, vsaj do neke mere tudi trpimo (ni nujno, da le-to prevladuje, vsekakor pa je prisotno v večji meri, kot sicer). Da bi odstranitev dodatne varnosti vodila na trši led? Dvomim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

>Sej ima jasne smernice - axiome in motive, ki jih mi postavimo na začetku!

Ne vem če je to dovolj. To pomeni, da mora že nam biti jasno vse, kar bo potem jasno njej. Kaj pa če pride v situacijo, ko ugotovi, da mora za nadaljne delovanje spremeniti kakšen aksiom. Na podlagi česa se bo odločila, ali naj ga popravi, ali ne, če ji aksiomatskega dela ne pustiš popravljat?

o+ nevone

Kaj pa če pride v situacijo, ko ugotovi, da mora za nadaljne delovanje spremeniti kakšen aksiom.

Zato mora biti vedno opcija samoizklop.
Spreminjajoči se aksiomi so nesmiselen koncept.

>Spreminjajoči se aksiomi so nesmiselen koncept

Upam, da imaš prav.

o+ nevone

Zgrešil si poanto. Ne gre za to, da bi en aksiom prevladal, ampak da bi prišlo, do nam preveč tuje interpretacije, kot je prej omenjena redukcija na H-atom, ki je še vedno povsem konformna.

Ja, sej tukaj se razlikujema, še tako tuja interpretacija(to se nam zdi trenutno) ni zgrešena, dokler držijo axiomi. Če smo čist zadovoljni na h-atomih, zakaj tega nebi storili?
Zavest ostane nespremenjena, pleasure je blizu maximuma...
Vse štima!

Spreminjajoči se aksiomi so nesmiselen koncept.

Točno tako!

Ja, sej tukaj se razlikujema, še tako tuja interpretacija(to se nam zdi trenutno) ni zgrešena, dokler držijo axiomi.

Logično gotovo ne.
Ampak sistem bo že tako zastavljen antropocentristično

Če smo čist zadovoljni na h-atomih, zakaj tega nebi storili?

Res tako zaupaš tem sklepom tu? Ker redukcionalizem v tekšni meri, kot se ga mi gremo, v končnem pripelje do vprašanja definicij. Kar se mene tiče, "jaz" tako zelo arbitraren pa spet ni(sem).

Če se bodo ti sklepi dali preverit, potem jim bom popolnoma zaupal in bom želel Protokol po tem vzorcu!
Sej vsi ostali načini bodo po določenem času optimizacije postali enaki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _marko ()

>Če se bodo ti sklepi dali preverit, potem jim bom popolnoma zaupal in bom želel Protokol po tem vzorcu

Se pravi le želiš imeti zadnjo besedo, in ne bi hotel to kar prepustiti in slepo zaupati SAI?

Ali to pomeni da SAI rabimo samo toliko časa, da nam izračuna končno rešitev, potem pa to zapečemo in se nam samo še dogaja?

o+ nevone

Sej že skozi pravim, da je treba prej dat testirat za nekaj časa.
Slepo ne verjamem nobenemu popolnoma - niti sebi. Smo preveč zmotljivi. SAI pa bo morala bit logično neprotislovna, mi žal nismo.
Če so axiomi pravilno postavljeni pa komot zaupam SAI.
SAI rabimo vedno, saj skrbi za nas v primerih kvantnih fluktacij.

Ali to pomeni da SAI rabimo samo toliko časa, da nam izračuna končno rešitev, potem pa to zapečemo in se nam samo še dogaja?

Ja, recimo, da imamo izračunano optimalno rešitev jo pač koristimo ves subjektiven čas, ki ga imamo.
Možnosti, da se nam zgodi kaj slabega oz nepričakovanega so tu minimalizirane.
IMHO.

Barakuda1 ::

Možnosti, da se nam zgodi kaj slabega oz nepričakovanega so tu minimalizirane.

Ne gre to tako.

Vprašanje na katerega je potrebno odgovoriti je.

Ali možnosti, da se nam zgodi kaj slabega, obstoje ali ne?
Če obstoje, je najmanj kar je potrebno najti odgovor. Zakaj.
Pa še to je premalo.
Terja se namreč naj slepo zaupam/o nekei SAI, za katero niti ne vemo kako se bo v resnici odzivala na zunanje ali notranje probleme-izzive, Posebaj še takrat, ko bo ali bi lahko bil ogrožen njen obstoj.

Dokler nimamo odgovra na ta in takšna vprašanja, je to več kot tvegan "projekt".

Možnosti, da se v tem primeru, ki smo ga opisali zgodi kaj slabega so veliko manjše oz zanemarljive proti možnosti, da se ti kaj zgodi vsak dan.
Po zdravi pameti bi rekli, da jih praktično ni!
Najhuje kaj se ti zgodi je lahko kvantna fluktacija.
««
17 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631759 (28372) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030764 (28034) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252598 (2055) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714057 (11429) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677957 (6624) Thomas

Več podobnih tem