Forum » Kaj kupiti » Silent Pc i7 920
Silent Pc i7 920
jurica ::
Vem, da je že veliko napisanega o raznih sestavah Pc-jev pa vendar,
bi prosil za mnenje pri sestavi pc-ja, kateri naj bi imel
Matična plošča Gigabyte GA-EX58-UD5 (demise) 263
Procesor Intel Core i7 (solo.si) 273
Grafična kartica SAPPHIRE grafična kartica HD 4850, 1024 Mb pasivno hlajena ( elektronika) 179
RAM Corsair Dominator 6144MB 1600Mhz cl8 KIT (elektronika) 250
Trdi disk Wd 1001 fals 1tb (enaA) 120
Ohišje Antec P182 (agt.si) 141
Napajalnik NesteQ ASM 620W napajalnik (pc cool) 129
Skupaj 1355 eur
Vse se lahko še spremeni, razen mogoče Procesorja i7 920, katerega sem si zamislil, da bi ga moral imet.
Zanimajo me mnenja glede delno pasivnega napajalnika in pasivno hlajene grafične k. Na račun tega sem pripravljen ohišju dodat še 1-2 ventilatorja Noctua NF-S12-800 obratov.
Zraven uporabljam 19" lcd. Računalnik ne bo "samo" za igre. Prioriteta naj bi bila " tišina ".
bi prosil za mnenje pri sestavi pc-ja, kateri naj bi imel
Matična plošča Gigabyte GA-EX58-UD5 (demise) 263
Procesor Intel Core i7 (solo.si) 273
Grafična kartica SAPPHIRE grafična kartica HD 4850, 1024 Mb pasivno hlajena ( elektronika) 179
RAM Corsair Dominator 6144MB 1600Mhz cl8 KIT (elektronika) 250
Trdi disk Wd 1001 fals 1tb (enaA) 120
Ohišje Antec P182 (agt.si) 141
Napajalnik NesteQ ASM 620W napajalnik (pc cool) 129
Skupaj 1355 eur
Vse se lahko še spremeni, razen mogoče Procesorja i7 920, katerega sem si zamislil, da bi ga moral imet.
Zanimajo me mnenja glede delno pasivnega napajalnika in pasivno hlajene grafične k. Na račun tega sem pripravljen ohišju dodat še 1-2 ventilatorja Noctua NF-S12-800 obratov.
Zraven uporabljam 19" lcd. Računalnik ne bo "samo" za igre. Prioriteta naj bi bila " tišina ".
Fizikalko ::
Če bi rad tišino, boš moral nadomestiti BOX hladilnik na procu... In zaenkrat ima malo vendorjev podporo za 1366 procesorje, še najbolj pametno bi bilo vzet Noctuo U12 z ustreznim adapterjem (ploščico).
ender ::
Intelov box hladilnik za i7 920 je tako ali tako neuporaben - v dobro prezračeni škatli se procesor ob polni obremenitvi segreje na 70°C. Noctuo U12 nameravam kupiti tudi jaz, čakam samo še da mi dostavijo novo ohišje.
Mimogrede, jaz sem komponente naročil iz Avstrije in Nemčije, me je prišlo precej ceneje.
Mimogrede, jaz sem komponente naročil iz Avstrije in Nemčije, me je prišlo precej ceneje.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
jurica ::
Ja, z dobrim (mugen 2) hladilnikom in z znižanimi obrati ventilatorjev na ohišju na 7V je skoraj dovolj tih.
Dodal bom še 1 vent. Noctua 12cm 800 obr. za zgornjo zaščitno mrežico na sprednji strani ohišja?
Procesor mi se pod full test segreje okrog max 60°C
Dodal bom še 1 vent. Noctua 12cm 800 obr. za zgornjo zaščitno mrežico na sprednji strani ohišja?
Procesor mi se pod full test segreje okrog max 60°C
asne ::
zdravo
sicer mal pozn ampak vseen..
posebej za Enderja....
Moj i7 920 navit na 3,6Ghz se na idlu greje do44 st.C...polna obremenitev(pod tem mislim zahteven test) 53st.C,na defolt 17 hladilniku zracno hlajenje,nc druzga..ohisje je cooler master HAF.
ventilator je skoraj neslisen...v vsakem primeru ni glasnejsi od nobenega od novodobnih GPU defolt
ventilatorjev..ob tem moram poudart da vse to velja do nekje 3,8 Ghz...kar je vec je druga zgodba..glasneje in bolj vroce..
sicer mal pozn ampak vseen..
posebej za Enderja....
Moj i7 920 navit na 3,6Ghz se na idlu greje do44 st.C...polna obremenitev(pod tem mislim zahteven test) 53st.C,na defolt 17 hladilniku zracno hlajenje,nc druzga..ohisje je cooler master HAF.
ventilator je skoraj neslisen...v vsakem primeru ni glasnejsi od nobenega od novodobnih GPU defolt
ventilatorjev..ob tem moram poudart da vse to velja do nekje 3,8 Ghz...kar je vec je druga zgodba..glasneje in bolj vroce..
jest10 ::
X45 ti ne bo verjel. Kajti po njegovo bi ti moral na box hladilniku procesor najmanj zagoreti
Sej kakor sem zasledil, je I7 edini od novejših procesorjev, ki direktno odčituje temperaturo iz jedra procesorja.
Recimo Phenomi odčitujejo neko xy vrednost, ki ji odštejejo neko tovarniško nastavljeno vrednost, ki jo ve le AMD in dobiš neko cifro, ki nima veze s temperaturo. Služi le za delovanje zaščite pred pregretjem. In potem so eni veseli, ker jim kaže 35 "stopinj" pod obremenitvijo
Recimo Phenomi odčitujejo neko xy vrednost, ki ji odštejejo neko tovarniško nastavljeno vrednost, ki jo ve le AMD in dobiš neko cifro, ki nima veze s temperaturo. Služi le za delovanje zaščite pred pregretjem. In potem so eni veseli, ker jim kaže 35 "stopinj" pod obremenitvijo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Fizikalko ::
Tako je. Direkt na jedrih imam prejle omenjene temperature, medtem ko mi za "procesor" kaže precej manj.
TOP ::
Mislim da Q6600 se je še bolj grel,ker misli X45 da se I7 greje pa sem mel 1 leto in pol pa sem mel navitega na 3,780mhz pa se mi je grel v idil na 43v load pri igranju na 50,pri ortosu pa na 68 pa ni nič crknilo.
Mislim da Q6600 se je še bolj grel,ker misli X45 da se I7 greje pa sem mel 1 leto in pol pa sem mel navitega na 3,780mhz pa se mi je grel v idil na 43v load pri igranju na 50,pri ortosu pa na 68 pa ni nič crknilo.
X45 misli, da se I7 grejejo, ker nima pojma, koliko se v resnici grejejo Phenomi. Pri Phenomu lahko veš temperaturo le preko termalne diode, ki pa ne kaže temperaturo v jedru. I7 pa meri direktno v jedru.
Tisto kar pri Phenomih kaže core temp in ostali programi kot temperaturo jedra, je pa le neka xy vrednost, ki služi za delovanje zaščite in ne dejanska temperatura.
x45 ::
Sej kakor sem zasledil, je I7 edini od novejših procesorjev, ki direktno odčituje temperaturo iz jedra procesorja.
od kot ti taka kvazi nakladanja ki temeljijo na kr nekaj kvazi postavkah, glede na to da je moj cooler malčen - niti topel ni bi jas rekel da na mojem brisbanu kaže temperatiro ok, in to je 35 st v tem trenutku, jedra pa manj.
To pa da se core i7 grejejo ogromno pa je znano. to ne boš ti demantiral.
Kot prvo, Brisbane procesorjem noben program ne kaže pravilno temperature jedra. Kot drugo, temperatura hladilnika ni enako temperaturi jedra. Kot tretje, sem govoril za Phenome. In kot četrto, nisem nikjer nič rekel, da so I7 hladni-vendar tudi Phenomi niso
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
M-XXXX ::
x45 tvoji možgančki še zdaj niso uspeli dojeti da 125W pri Intlu greje ravno toliko kot 125W pri AMD-ju in ni hladilnika, ki bi držal le 10C razlike? Tvoj tako opevani AMD stock cooler prekaša vsa vodna hlajenja, ter vse ultra super zračna, tudi pod temperaturo okolice ni problem iti. Taka trditev je smešna za osnovnošolca, kaj šele za nekega normalnega odraslega človeka...
ender ::
70°C mi je namerila dioda, temperature jeder so bile nad 80. Z Noctuo teh problemov ni, dioda kaže do 55°C pod obremenitvijo.
There are only two hard things in Computer Science:
x45 tvoji možgančki še zdaj niso uspeli dojeti da 125W pri Intlu greje ravno toliko kot 125W pri AMD-ju in ni hladilnika, ki bi držal le 10C razlike? Tvoj tako opevani AMD stock cooler prekaša vsa vodna hlajenja, ter vse ultra super zračna, tudi pod temperaturo okolice ni problem iti. Taka trditev je smešna za osnovnošolca, kaj šele za nekega normalnega odraslega človeka...
narobe 125 w je samo tDP, dejanska poraba je drugačna, in zgleda pri intelu zgleda večja. PS: intel core i7 ma 130 w tdp.
ostalo o stock coolerjih pa tveziš ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
narobe 125 w je samo tDP, dejanska poraba je drugačna, in zgleda pri intelu zgleda večja. PS: intel core i7 ma 130 w tdp
Je čisto vseeno- ali vzameš 100W ali 125W ali pa 152423W. Tolko pač je, da bi imel pa 5C nad sobno tem. bi rabil pa po 3-4W kar nima.
narobe 125 w je samo tDP, dejanska poraba je drugačna, in zgleda pri intelu zgleda večja. PS: intel core i7 ma 130 w tdp
Je čisto vseeno- ali vzameš 100W ali 125W ali pa 152423W. Tolko pač je, da bi imel pa 5C nad sobno tem. bi rabil pa po 3-4W kar nima.
No na diodi ima moj Phenom pri polni obremenitvi 60stopinj. In to na stock napetosti z Arctic-Cooling Freezer 64Pro. V jedru(če bi bilo to možno meriti na Phenomih-pa ni) ima brez skrbi 70+ stopinj. Jasno core temp in ostali programčki, ki kao kažejo temperaturo jedra kažejo max 41 stopinj, kar pa je čisti smeh.
ja pa primerjaš 65 nm in 45 nm od core 7, pa še vedno intel bolj "kuri"...
Deneb je krepko hladnješi.
Intel na stock hlajenju in merjenjem temperature na jedru, Phenom pa na boljšem hlajenju merjeno na diodi, v samem jedru pa je nekje 70-80 stopinj. V bistvu je kar primerljivo. Pa ima 65mn še prednost zaradi večjega jedra, ker bolje odvaja toploto.
P1P1 ::
Jst ne vem kaj je zadnje cajte v zraku ampak niti ene teme ne znate spelat brez da se ne začne flame. Če bi bil jaz admin bi zmetal vse dol s foruma, začenši z X45.
Pa brez zamere.
Pa brez zamere.
Q6600 3.2Ghz, Rampage Formula, X-FI Titanium Fatal1ty,
9800GTX+, Velociraptor 300Gb, Teamgroup Extreme dark
9800GTX+, Velociraptor 300Gb, Teamgroup Extreme dark
axee ::
Si sistem že nabavil? Prvo, glede napajalnika, uzami vsaj corsair (hx ali tx serijo), še najbolje pa enermax modu81 625W, preverjeno bosta tiha, Enermax še malo bolj.
Za hladilnik bi jaz uzel hr-01+, če je zmožen moj pentium d 830 (130W tdp) držati na 30idle 52prime bo tudi tvoj i7. Aja btw na njemu mam slip stream 800rpm, in kot izhoden vent slip stream 500rpm.
Pa še nekaj predlogov glede ohišja in grafične: Grafična pasivna bo preživela če boš ventilator namesto spredaj postavil na zgornjo kletko za diske, bo malo prostorska stiska samo se da, preverjeno. Plus da boš ventilator manj slišal, ker bo bolj v notranjosti ohišja. Drugo, kot izhoden ventilator postavi na zadnjo stran in ne na vrh ohišja, preverjeno ventilator oddaja manj zvoka. Zgornjo luknjo pokrij z kakšno peno, jaz sem z zaščitno peno embalaže he-01+ in deluje super :)
Mogoče se zdi marsikomu neumno vzeti hr-01+, sicer nevem kako se drži mugen2 z tako počasnimi ventilatorji ampak hr-01+ je preverjena kvaliteta pri malo omejenemu zračnemu pretoku. Pri hitrejših obratih pa še vedno dobro dohaja TR U120E.
Če boš upošteval vse te predloge se boš kmalu spravil rezat mrežico pred ventilatorji in disk obešati :) Pa malo si poglej članke na spcr.com, fantje vejo za kaj se gre ;)
Za hladilnik bi jaz uzel hr-01+, če je zmožen moj pentium d 830 (130W tdp) držati na 30idle 52prime bo tudi tvoj i7. Aja btw na njemu mam slip stream 800rpm, in kot izhoden vent slip stream 500rpm.
Pa še nekaj predlogov glede ohišja in grafične: Grafična pasivna bo preživela če boš ventilator namesto spredaj postavil na zgornjo kletko za diske, bo malo prostorska stiska samo se da, preverjeno. Plus da boš ventilator manj slišal, ker bo bolj v notranjosti ohišja. Drugo, kot izhoden ventilator postavi na zadnjo stran in ne na vrh ohišja, preverjeno ventilator oddaja manj zvoka. Zgornjo luknjo pokrij z kakšno peno, jaz sem z zaščitno peno embalaže he-01+ in deluje super :)
Mogoče se zdi marsikomu neumno vzeti hr-01+, sicer nevem kako se drži mugen2 z tako počasnimi ventilatorji ampak hr-01+ je preverjena kvaliteta pri malo omejenemu zračnemu pretoku. Pri hitrejših obratih pa še vedno dobro dohaja TR U120E.
Če boš upošteval vse te predloge se boš kmalu spravil rezat mrežico pred ventilatorji in disk obešati :) Pa malo si poglej članke na spcr.com, fantje vejo za kaj se gre ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Ob enaki porabi (recimo da je to 125W) in full load se oba segrevata enako in če bi imel na njiju isti cooler bi imela tudi temperaturo ENAKO (+-stopinja, dve), ker pa nimata, poraba je podobna to pomeni da nekje senzorji lažejo. Ali je i7 hladnejši (kar pomoje ni) ali pa pri P2 senzorji lažejo (kar očitno lažejo)
axee ti si lepo tole spisal sam nekaj pozabljaš da ti maš enojedrniga I7 je pa štirijedrni,zato ne primirjaj tempe,kar se tiče hr01 je dober za tvoj proc ne pa za I7 če hočeš iskati max..frekvenco je pa TR U120 še vedno najbolši in precej bolši od hr01.Bi pa tako svetoval,če nimaš veliko denarja kupi Mugen2 ali pa tanovi hladilnik BARAM ki je kar mal ceneji od TR U120 je pa samo za 2 stopinji slabši,stane 52e in zraven je vent že,drugač pa Mugen2 je pa za svoj denar najbolši nakup,edino pri BARAM dobiš zraven nastavek že za I7 medtem ko pri drugih hladilnikih ga moreš dokupit.Se opravičujem sedaj sem pogledal tud Mugen2 ma že nosilec za I7,je pa 10e cenejši.Potle vzem Mugen2 če nimaš veliko denarja za hladilnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
D830 je dvojederni. In sploh ni fora koliko je jeder. važno je to, da imata primerljivo porabo.
D830 je dvojederni. In sploh ni fora koliko je jeder. važno je to, da imata primerljivo porabo.
D830 je 90nm 130tdp dvojedrni procesor. Znan kot en najbolj vročih procesorjev kadarkoli narjenih za PC. Primerja se samo TDP, in ker sta oba procesorja enakega proizvajalca se tdp lahko brez pomislekov primerja. Vsaj kakor jaz vem, bi mogl enga intelovca prašat če so enake metode uporabljene pri merjenju) ;).
hr-01+ bo best buy za tiho hlajenje, je veliko boljši kot ostali pri 800rpm in manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Aja pardon res je dvojedrnik sem lih zdej šel pogledat,dober sam razlika je med dvojedrnikom in štiri to sem jaz na lastnik izhušnjah opazu,kar se tiče hlajenja pisal sem o najbolših hladilnikih ne o tihihi,ker to me ne zanima,ker imeti neslišni hladilnik potle ne moreš iskaz meje proca.
Motiš se. Ni razlike med enojedernikom ali 200-jedernikom. Če imata oba xy W porabe, se bosta oba enako segrela ob enakem hlajenju
Jst ne vem kaj je zadnje cajte v zraku ampak niti ene teme ne znate spelat brez da se ne začne flame. Če bi bil jaz admin bi zmetal vse dol s foruma, začenši z X45.
Pa brez zamere.
jas pa tebe
In oba se bosta izkazala zrela za moderatorja če bosta nehala si metat polena pod noge, vsak pove svoje mnenje in to je to. Kr sram nas je lahko pred novimi v forumu, ki pridejo po nasvet. Če gre komu x45 tok na k** nej ga ignorira. Če je toliko ljudi proti njemu, bo počasi že taka ignoranca, da se bo človek naveličal. Ali obratno. Back to topic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 4 … 99 100 101 102 )Oddelek: Strojna oprema | 262525 (95187) | x45 |
» | AMD-ju zmanjkuje šestjedrnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 15268 (12540) | Steinkauz |
» | AMD ponovno v težavah s porabo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 7905 (5259) | PrimozR |
» | Pregrevanje racunalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1148 (1038) | axee |
» | Nehalem procesorji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9565 (6155) | ModriN96 |