Forum » Pomoč in nasveti » zmrzovanje in sesuvanje računalnika
zmrzovanje in sesuvanje računalnika
krastača ::
Imam velik problem, ki ga ne znam rešiti. Na internetu igram spletno igro WOW. Ob igranju se mi večkrat zgodi, da mi slika zmrzne (še pred tem se v minuti razdeli na miljonske delčke) nato mi tudi računalnik zmrzne in glasba tudi. Ob tem moram samo še resetirati računalnik.
Na računalniku imam windows vista. Računalnik je bil kupljen pred 3 meseci in je v garancijski dobi. Ne želim ga odnesti samo tako na pregled, ker nevem kaj je narobe in ker napaka nastane samo pri igranju.
A mi lahko vsaj nekdo priporoča, kaj bi lahko bil vzrok da mi kreša računalnik ob igranju. Grafična nebi smela bit ker je nova. A je možno da so prešvoh rami?
Na računu je računalnik opisan tako:
RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CHAKRA II QUAD Q9400 2,66 GHz/4GB/DVD-RW/HD 4870 512 MB DDR5.
Kakšna ideja kako naj odpravim napako?
Na računalniku imam windows vista. Računalnik je bil kupljen pred 3 meseci in je v garancijski dobi. Ne želim ga odnesti samo tako na pregled, ker nevem kaj je narobe in ker napaka nastane samo pri igranju.
A mi lahko vsaj nekdo priporoča, kaj bi lahko bil vzrok da mi kreša računalnik ob igranju. Grafična nebi smela bit ker je nova. A je možno da so prešvoh rami?
Na računu je računalnik opisan tako:
RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CHAKRA II QUAD Q9400 2,66 GHz/4GB/DVD-RW/HD 4870 512 MB DDR5.
Kakšna ideja kako naj odpravim napako?
- spremenil: gkovac ()
Ciklamen ::
Če bi se ti pregrevalo vse skupaj, kar močno dvomim ker je računalnik dokaj nov, bi se ti sistem avtomatsko resetiral (vsaj tako bi naj bilo pri večini računalnikov).
Probaj peljat na servis, plačal ne boš nič, ker imaš še garancijo.
Probaj peljat na servis, plačal ne boš nič, ker imaš še garancijo.
- End of the Post ->
Čuj glede napajalnika, nevem, pa brez zamere. Kaj pa naj omenim na servisu. Vsak človek je taki, da rad vidi kaj se dogaja za to pa bi mogli v igrno kar pa ne pride v poštev. Drugače mi pa nebodo verjelji, da je sploh kaj narobe.
Groza
Groza
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krastača ()
delfinus ::
krastaca:
Najverjetneje imas Sapphire HD4870 ane? In ce pogledas v ATI CCC panelu vidis, da imas bios iz 24.07.2008? No Potem je tole tvoja resitev. Navodila kako to resis na varen nacin so na 3 strani. Kako na nekoliko manj zapleten, a malo bolj riskanten pa na 5 strani. Moj odgovor iz 12.01.2009.
lp, D.
Najverjetneje imas Sapphire HD4870 ane? In ce pogledas v ATI CCC panelu vidis, da imas bios iz 24.07.2008? No Potem je tole tvoja resitev. Navodila kako to resis na varen nacin so na 3 strani. Kako na nekoliko manj zapleten, a malo bolj riskanten pa na 5 strani. Moj odgovor iz 12.01.2009.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
energetik ::
Meni tuki neki zlo smrdi: kako hudiča se upajo sploh prodajat tako robo? Daš več kot 200€ za kartico, ki je namenjena igranju zahtevneših iger in da potem veliko ljudem takole nagaja. To je tako, kot bi nabavil bolj športen avto za recimo več kot 20.000€, šel na AC in ga pritisnil, pa bi ti se ti ves čas preklapljal v zasilni program in vsake tolk še malo crknil.
Men se zdi to svinjarija na kvadrat.
Men se zdi to svinjarija na kvadrat.
RuskiSnajper ::
ja sapphirova kartica je
ker jo mam jas enako , .
nekaj so zasrali pri PowerPlayu ki preklapla med lasnostmi , ker se to dogaja cudno najnizja stopnja preklopa ne daje dovol elektrike graficni, zato freezne , tak kot je povedo delfincek , updejtat si mores bios na graficni.
pa nikam ne nosi kr ti bojo racunali , po najslabsi poti pa ti še kaj vzeli vun.
Ce bi bila trgovina zanesljiva bi oni testali preden bi sploh prodajali racunalnik, lamers.
ker jo mam jas enako , .
nekaj so zasrali pri PowerPlayu ki preklapla med lasnostmi , ker se to dogaja cudno najnizja stopnja preklopa ne daje dovol elektrike graficni, zato freezne , tak kot je povedo delfincek , updejtat si mores bios na graficni.
pa nikam ne nosi kr ti bojo racunali , po najslabsi poti pa ti še kaj vzeli vun.
Ce bi bila trgovina zanesljiva bi oni testali preden bi sploh prodajali racunalnik, lamers.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()
Fora je, da je to tak error, ki ga tezko identificiras, ce nimas tocno dolocenga spila. Doloceni spili (tudi zahtevni) delujejo bp, doloceni pa zmrzujejo. Serviserji seveda ne testirajo kej prevec v spilih. Morda poskusjo enga, ki deluje, poskusjo 3dmark, ki deluje, ne poskusjo pa drugega, ki povzroca zmrzal. Ce jih egzaktno ne opozoris na ta problem in to resitev bi verjetno tudi ne reklamirali in posledicno se naprtili uporabniku stroske (ne)servisiranja.
Sicer pa je to res cista slamparija, ki jo je naredil Sapphire s serijo kartic, ki so datirane z biosom 24.07.2008.
lp, D.
Sicer pa je to res cista slamparija, ki jo je naredil Sapphire s serijo kartic, ki so datirane z biosom 24.07.2008.
lp, D.
Hey Delfincek!
Kot si napisal "Najprej zmrznitev igre in sahovnica po zaslonu potem pa ali crni, sivi, rjavi ali rumeni screen z vertikalnimi crtam" - točno to se zgodi. Hvala bogu, da si omenil, da je možnost da je vrok v biosu. Vrjami me je že prav jezilo, da dam kar 930 na grobo eurov ven in potem pri igri zašteka. Da bi šel nekoga natepst.
No sicer pa da grem k stvari. Ker računalnika ne poznam moram z vsem skupaj počakati za vikend da brat pride domov in stvar pregleda. Si me pa razveselil z novico, da je možnost da se vse zrihta doma in da ne rabim nositi računalnika k serviserju ker se strinjam z "RuskiSnajperjem" Serviserji bi imeli računalnik tam verjeno kar 2 tedna vse prevohali in na koncu kaj ven vzeli in zamenjali. Groza je to, ko še serviserjem človek več dan danes ne more zaupati.
Se pa oglasim, jutri ali v soboto, ko se bo stvar pogledala in upam zrihtala. Tvoje napotke na strani 3 pa sem si shranil.
Zaenkrat pa havla.
Kot si napisal "Najprej zmrznitev igre in sahovnica po zaslonu potem pa ali crni, sivi, rjavi ali rumeni screen z vertikalnimi crtam" - točno to se zgodi. Hvala bogu, da si omenil, da je možnost da je vrok v biosu. Vrjami me je že prav jezilo, da dam kar 930 na grobo eurov ven in potem pri igri zašteka. Da bi šel nekoga natepst.
No sicer pa da grem k stvari. Ker računalnika ne poznam moram z vsem skupaj počakati za vikend da brat pride domov in stvar pregleda. Si me pa razveselil z novico, da je možnost da se vse zrihta doma in da ne rabim nositi računalnika k serviserju ker se strinjam z "RuskiSnajperjem" Serviserji bi imeli računalnik tam verjeno kar 2 tedna vse prevohali in na koncu kaj ven vzeli in zamenjali. Groza je to, ko še serviserjem človek več dan danes ne more zaupati.
Se pa oglasim, jutri ali v soboto, ko se bo stvar pogledala in upam zrihtala. Tvoje napotke na strani 3 pa sem si shranil.
Zaenkrat pa havla.
Ziher bo. Stran 3 za experienced flashers najmanj rizika, stran 5 za less experienced flashers ampak z malim rizikom. ;)
lp, D.
lp, D.
Hello!
Operacija update biosa na grafični kartici je uspešna. Edino kar pa opažam, je to da igra potrebuje nekam dalj čase, da se zažene in tudi med igranjem se mi na momente zazdi, da se za sekundo zaustav. Nevem, če je le stabi občutek.
Vseeno, računalnik se od sobote še ni sesul in resetat tudi ni bilo potrebno.
Yey
Operacija update biosa na grafični kartici je uspešna. Edino kar pa opažam, je to da igra potrebuje nekam dalj čase, da se zažene in tudi med igranjem se mi na momente zazdi, da se za sekundo zaustav. Nevem, če je le stabi občutek.
Vseeno, računalnik se od sobote še ni sesul in resetat tudi ni bilo potrebno.
Yey
Oj, to pa je verjetno kaj druga, da se ti zdi da kej trza. Meni po updejtu Sapphire HD4870 dela brezhibno. Stestiraj mal v 3Dmarku pa primerjaj z rezultati podobnih konfiguracij pa bos takoj vedel pri cem si. Odvisno je tudi kaj ti laufa zadaj. Mogoce tudi preveris ce nimas kak crv, virus ipd nadlego, ki bi ti lahko upocasnjevala delovanje.
čuj delfincek kako pa lahko testiram v 3D marku. - pogovarjaš se z lajikom glede računalnikov :/ sorry
Tezko je ce si res laik. :) 3DMark vpises v google in si potegnes dol (3Dmark06) in potem pozenes aplikacijo. Aplikacija ti stestira graficno in ostali hardware in na koncu ti da en score, ki ga lahko primerjas s podobnimi scori, podobnih konfiguracij kot jo imas ti (to moras mal zbrskat). Vendar je laicno pocetje na zacetku kar tezko, hehe. Poskus, mogoc bos dobil veselje, da ne bos vec laik ;). D.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 28998 (12878) | erzy |
» | Ati Sapphire HD 4870 bios/ pomočOddelek: Strojna oprema | 1441 (1135) | delfinus |
» | Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2176 (1331) | Mordecai |
» | Sapphire HD4870 512 GDDR 512MBOddelek: Strojna oprema | 1458 (1156) | delfinus |
» | Radeon 4850 bo zdaj, zdaj tu (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 45792 (21286) | Music Man |