Forum » Pomoč in nasveti » Telemachov DOCSIS???
Telemachov DOCSIS???
LunKi ::
Kva je to in kva so njegove prednosti, trenutno imam že telemachov nemo (izraelski)
modem in me zanima če bi kaj pridobil s tem docsisom. Aja živim na rudniku. Zanima me tudi če, in kdaj, misli siol dati v ponudbo 128kb/s adsl?
modem in me zanima če bi kaj pridobil s tem docsisom. Aja živim na rudniku. Zanima me tudi če, in kdaj, misli siol dati v ponudbo 128kb/s adsl?
JLP ::
Da bi kej hitrej delov od DOCSISa na morš prčakvat. Mogoče bi mogoč pa bi clo počasnej delov. Tko je saj za verzijo 1.1 u verziji 2.0 so kr precej pohitril tko uplod kot download. Sam kle je pa problem da bo pr Telemachu verjetn trajal 1000 let ali več da bojo prešli na 2.0. Pa še k bojo prešli bo pr nih delal počas tko k zmeri pr nih vse neki počas dela. Zanekat je DOCSIS dobr sam za to k lahk kupš kerkol DOCSIS modem in bo delov povsod kjer podpirajo DOCSIS standard. Včash si mogu recimo met pr enmu ISPju en kabl modem pr drugmu si pa mogu enga druzga nabavt.
Live long and prosper!
SasoS ::
Hmmm...zakaj bi delal počasnej? Nemo je največji jajc od modema kar jih je svet vidu. Uplinka je maximalno 5 Mbit (ali pa 2.5 Mbit - odvisno od postavitve...glede na to da men ne potegne več kot 3-4K/s bi bolj reku da je druga možnost), downlinka pa 10 Mbit...Docsis ma že verzija 1.1 28/10 Mbit, pri nas če se da izkoristit vseh 8 Mhz celo še več...Eurodocsis (ta standard ma Ljubljanski kabel) ima še malenkost več prenosa ker je optimiziran na 8 Mhz. Edina težava je ker pojma nimam kakšno politiko imajo z menjanjem postavitve...sem klical na Telemach če bojo kej zamenjal pa so me samo čudno vprašali da zakaj bi sploh...sem klical na LJK (jaz sem namreč vezan na LJ kabel...) da bi mi zamenjal modem da bi se lah pol na Voljo priklopu in po dveh tednih klicarjenja mi niso znal povedat kolk bi me stala zamenjava modema. Neki so bledl od 12K (pozor...to je samo cena inštalacije, za modem bi mogu dat še 25K), kar je neumnost glede na to da bi bilo treba samo modem prišraufat na F konektor in pa vtaknt v UTP in štrom. No za tem sem obupal in še zmeraj čakam če se bo kaj premaknilo (kar se po vsej verjetnosti ne bo ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4 … 359 360 361 362 )Oddelek: Omrežja in internet | 2727121 (10347) | MrStein |
» | Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 24029 (12893) | smash |
» | Telemach in modem standardi?!?Oddelek: Omrežja in internet | 2518 (2108) | ginekolog |
» | ADSL ali kabel (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4807 (3986) | marjanX |
» | Kaj menite o kablu rpi Telemachu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1497 (1077) | Rogue Jedi X |