Forum » Zvok in slika » Zvok preko PC na LCD TV
Zvok preko PC na LCD TV
JBrooks ::
Komponente ki se navezujejo na samo temo :
Sony Bravia full HD kdl32w4000
Marantz SR-3001
Geforce 8800 GT
Ker bi želel tv koristiti tudi za gledanje HD vsebin preko PC, sem povezal TV z DVI-HDMI iz grafe na TV.Kar se tiče slike, OK ! Težava nastopi seveda kar se tiče zvoka, imam kabl direktno iz line-out na matični ki se deli na L-R ki ga priključim v TV. Tako sploh ne dobim zvoka, ker bi naj preko HDMI šla zvok in slika hkrati, vendar zvoka itak ni ( pri ATI karticah baje gre ).Če povežem na marantz-a sicer zvok je, vendar se pri določenih medijih sliši šumenje oz. brum. Skratka zanima me katere možnosti mi ostanejo da spravim zvok, najraje na reciver, da bi lahko iz zvočnega sourca dobil čimboljšo kvaliteto, ter bi zadeva tako rekoč delovala brez kakih šumov ipd. Na forumih sem bral glede direktne povezave SPDIF na reciever, toda sploh nevem če imam sam to možnost, saj je zvočna kartica integrirana, in se mi niti sanja ne kako vse skupaj sploh povezati četudi sploh gre...
Premišljeval sem da bi bilo mogoče najbolje kupiti kar novo zvočno in potem nekako spraviti zvok do reciverja? Če je tako, mi lahko priporočate katero kupiti, ter kako povezati, da bo zadeva delovala .
Lp
Sony Bravia full HD kdl32w4000
Marantz SR-3001
Geforce 8800 GT
Ker bi želel tv koristiti tudi za gledanje HD vsebin preko PC, sem povezal TV z DVI-HDMI iz grafe na TV.Kar se tiče slike, OK ! Težava nastopi seveda kar se tiče zvoka, imam kabl direktno iz line-out na matični ki se deli na L-R ki ga priključim v TV. Tako sploh ne dobim zvoka, ker bi naj preko HDMI šla zvok in slika hkrati, vendar zvoka itak ni ( pri ATI karticah baje gre ).Če povežem na marantz-a sicer zvok je, vendar se pri določenih medijih sliši šumenje oz. brum. Skratka zanima me katere možnosti mi ostanejo da spravim zvok, najraje na reciver, da bi lahko iz zvočnega sourca dobil čimboljšo kvaliteto, ter bi zadeva tako rekoč delovala brez kakih šumov ipd. Na forumih sem bral glede direktne povezave SPDIF na reciever, toda sploh nevem če imam sam to možnost, saj je zvočna kartica integrirana, in se mi niti sanja ne kako vse skupaj sploh povezati četudi sploh gre...
Premišljeval sem da bi bilo mogoče najbolje kupiti kar novo zvočno in potem nekako spraviti zvok do reciverja? Če je tako, mi lahko priporočate katero kupiti, ter kako povezati, da bo zadeva delovala .
Lp
atomc ::
Tvoja plošča nima zunanjega dig. izhoda, samo notranjega. Potrebuješ "bracket"
http://www.in-put.com/shopping/product_...
http://www.in-put.com/shopping/product_...
JBrooks ::
Načeloma bi to znal ja...predvsem me zanima kako priklopit samo zadevo na matično. Torej samo priklopim in avtomatsko dela ? Ali je potrebno še namestiti kakšnen software...
Kaj zdaj pubeci, bo se kod izprso in pomagal kako to priključit ?
Kaj zdaj pubeci, bo se kod izprso in pomagal kako to priključit ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JBrooks ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5793 (3633) | ninjaxx |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 48479 (29944) | Anney |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34730 (17501) | josko674 |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7899 (6654) | gumby |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4892 (4435) | filtr |