Forum » Loža » garancija brez računa ?
garancija brez računa ?
#000000 ::
Nekdo mi prodaja dokaj ugoden telefon, v poplavi cenenih kopij from čajna sem povprašal po računu in dobil odgovor da računa ni, je pa garancija. Zanima me če lahko uveljavim garancijo brez original računa ? Gre se za aparat kupljen v Mobitelovi akciji.
c00L3r ::
Poglej kdo je serviser za ta aparat in jim piši mail, če se da uveljavljat garancija brez računa. Predvidevam da je štemplan garancijski list? V tem primeru bi lahko prosil podjetje, ki je prodalo aparat, da ti izda kopijo računa. Je pa to njihova dobra volja...
SodVina ::
Garancijo se praviloma da uveljavljat s potrjenim garancijskim listom, ki mora vsebovat tudi serijsko stevilko izdelka(tako so mi enkrat dejali na enaa). Ce tudi tega ni, potem ne bo slo. Vsaj uradno ne.
AngelOfDeath ::
Če je garancijski list pravilno izpolnjen jaz ne vidim problema z uveljavitvijo. So pa ljudje navajeni na račune, ker se ponavadi nobenemu trgovcu ne da izpolnjevati garancijskega lista.
edit: Slovnica
darkolord ::
Imajo pa pri Mobitelu, če se prav spomnim, na računu zapisano serijsko številko aparata...
strictom ::
Pri svemi se da komot, dokler je garancijski list poštemplan in se serijski ujemata.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Zheegec ::
Po zakonu je za uveljavljanje garancije potreben originalni garancijski list, ki vsebuje proizvajalca, model, tip, serijsko številko, datum nakupa, podpis in štempiljko.
Če pa garancijski list ni bil izpolnjen pa zadostuje tudi račun.
Če pa garancijski list ni bil izpolnjen pa zadostuje tudi račun.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
fosil ::
Po zakonu je za uveljavljanje garancije potreben originalni garancijski list, ki vsebuje proizvajalca, model, tip, serijsko številko, datum nakupa, podpis in štempiljko.
Zdej je treba pa to samo še naučit prodajalce. Včasih se moraš že skoraj skregat da ti potrdijo garancijski list.
To se je zaradi meni neznanega razloga razpaslo v zadnjih letih. Včasih so čist lepo potrjeval garancijske liste.
Tako je!
cortez ::
fosil : ne vem kje ti kupuješ mobitele, vendar na mobitelu ti obvezno poštemplajo garancijo. Sama garancija je več vredna kot pa račun. pri bivši Svemi ti niso hoteli popravit telefona, če ni bil priložen garancijski list.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cortez ()
#000000 ::
Sem poslal mail na mobitel, odgovorili so takole.
Če je na garancijskem listu naveden datum nakupa in žig trgovine, garancija velja brez računa.
Če je na garancijskem listu naveden datum nakupa in žig trgovine, garancija velja brez računa.
mesoreznica ::
Absolutno, pravilno izpolnjen garancijski list velja za uveljavljanje garancije. Ne rabiš nobenega računa. Uveljavljanje garancije z računom pomeni samo manj dela za prodajalce saj ne potrebujejo izpolnjevat garancijskih listov.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
nokia6310 ::
pozdravljeni, tudi sam opažam, da je v zadnjem času vse več tega. Ko karkoli vrednejšega kupujem, mi vedno rečejo, da garancija velja z računom, čeprav si vemo, da bi po zakonu moral bit izpolnjen garancijski list. Ne vem zakaj tako komplicirajo glede tega in kaj je tak problem škatlo odpret ali pa se dogovorit, da ga prineseš pozneje, pa ti ga naknadno poštempljajo. In tako je, kot je že nekdo omenil, da se moraš res skoraj skregat, za dve minuti dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nokia6310 ()
cortez ::
Mogoče kdo ne ve...Za čas, ko je aparat na servisu, se vam avtomatično podaljša garancija za obdobje, koje bil aparat na servisu. Če dobiste nov aparat, velja garancija od prevzema novega aparata (1. oz. 2 leti).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačala sem eno pečico dobila drugo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13534 (10867) | starfotr |
» | vračanje kolesa v leclercu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 21949 (12941) | cebelar123 |
» | Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14694 (12366) | kratos |
» | BigBang - Reklamacija brez računa (Logitech K800)Oddelek: Pomoč in nasveti | 6883 (5716) | Compufreek |
» | Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14972 (12908) | solatko |