» »

Upload hitrejši od downloada?! Kaj za...?!

Upload hitrejši od downloada?! Kaj za...?!

McSpike ::

Priklopljen sem preko Telemach( G-kabel)/Siol... downloadam en movie s 17kb/s... Pa grem uploadat na moj server (tujina) in leti upload s 27kb/s. (???) Minuto zatem ga spet downloadam (iz istega serverja) in leti s 17kb/s... spet uploadam 27kb/s... downloadam, 17kb/s... mislim HALO!!...

Okej, to je za nekatere izmed vas sicer retorično vprašanje ampak, kaj zaboga naj to pomeni???

Prvič a ni upload omejen na max 16kb/s in drugič sem mislu da nekej s kabli do ISPja ni uredu (ker downloada večjega od 30kb/s še nisem doživel) pa vidim da upload leti v redu medtem ko je download kakor se mu sprdne, od 5kb/s do 30kb/s... Če bi bli kabli zanič pol tud upload ne bi letel s 27kb/s zato to podre vsako teorijo o slabih kablih).

Itak vsi ISPji trdijo da majo pod 50% obremenjenosti, rezerve tolk da ne vejo kam bi z njo pol mi pa leti upload hitreje. Zakaj, mater jim, zakaj?

R0K ::

Sej Download in Upload sta totalka ločeni zadevi.

Ti pač vlečeš flim iz enga zlo obremenjenga serverja (morda je na slabem linku) od tebe pa en vleče neki in zravan ne vleče nobenga fajla zato je pa tut upload tolk velik.

Lohk pa probaš svoj download in upload na nekaterih 'www testerjih'.

Like this.

McSpike ::

Rok,

Nah server ni bil zabasan... mi že cel lubi dan vleče za en drek tujina. Samo upload in download je bil iz istega serverja. Govorim samo o tem da linija (fizično) res zmore več uploadat kot je meni download kadarkoli vleku. Nekej minut kasnej sem uploadov 31kb/s kar je brzina ki ja pri downloadu nisem še nikol dosegu, ne tujina ne slovenija.

Kaj je pol to?

Men se to zdi dovolj zgovoren znak da je nekej na strani ISP-ja narobe in ne povezava, beri: kabli, slaba. Kaj se vam zdi?

Mi gre pa najbolj na kurac ko bodo spet pičli s tistim da njim vse dela 100%... fak of...

McSpike ::

Mimogrede tist KKS test link je pokazal 17kb/s. Tolk o slabem linku/serverju...

McSpike ::

Evo danes testiram G-kabel (preko katerega sem priklopljen)... upload na eno izmed domen ki jo hostajo: 32kb/s, download takoj za tem 18kb/s... se pravi to je najbljižji source na katerega lahko kaj loadam. Povsem iste rezultate dobim če up(down)loadam v tujino.

A ni potem iz tega razvidno da je G-kabel zabasan? Sprašujem ker kaj pa jaz vem, je mogoče še kaka druga možnost? Dejstvo je da to ni blo začasno ampak je tako že od kar sem dobil priklop.

Matty ::

Nekaj je hudo narobe z g-kablom... Ce sem v ponedeljek ponoci s perzeja dajal dol tudi do 200KB/s sedaj laufa le s 45KB/s (v povprecju od 15 do 30)...

Lahko pa da so omejili DL izven omrezja... sicer nimam pojma zakaj potem tudi perzej dela tako pocasi... kar pa iskreno upam, da ni res...

>>>> Itak vsi ISPji trdijo da majo pod 50% obremenjenosti, rezerve tolk da ne vejo kam bi z njo pol mi pa leti upload hitreje. Zakaj, mater jim, zakaj?

Siol hoce prklopt cez Slovenski link najprej Crno goro pol pa se YU :)))

McSpike ::

Matty,

A si slučajno iz Radovljice?

Matty ::

Nope... gornjesavska dolina

spinex ::

no tud jest sm z gornjesavske pa tud lohk poved da je dwl iz g-kabla u ku***! Leti tm okol 40kb/sek;

spinex




*/let your spirit fly/*

Matty ::

By the way... zdej sem v Lj na volja.net... hotmail mi dela mnogo hitreje kot pa doma na g-kablu ;(( ;(( Slo-tech pa priblizno isto...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42725373 (15084) Jakka
»

Zlo zlo čudn download

Oddelek: Omrežja in internet
91631 (1437) Soprano
»

Kabelski internet - vprašanje?

Oddelek: Omrežja in internet
141890 (1342) Soprano
»

Zmogljivost bakrenega vodnika

Oddelek: Omrežja in internet
111205 (1038) Jeebs
»

Telemach ?

Oddelek: Omrežja in internet
182079 (1641) bzagozen

Več podobnih tem