» »

Zmogljivost bakrenega vodnika

Zmogljivost bakrenega vodnika

Jeebs ::

Še enkrat lep pozdrav vsem skupaj, tokrat pa imam vprašanje, za tiste, ki se na Internet in povezljivost z njim prek telefonskega omrežja bolj spoznate in upam, da ne bom ispadel kot totalen bedak s tem vprašanjem... Na žalost še vedno dostopam do mojega ISP-ja (SiOL) prek navadnega dostopa (PSTN) in glede na to, da imam modem 56k/sec me zanima, v čem je fora, da se takšni modemi vedno povežejo z manjšo hitrostjo od najvišje, ki naj bi jo zmogli. Verjetno se zdej sprašujete kaj bluzim, ampak fora je v tem, da kolikor jaz vem, je prek žice za telefon mogoče spraviti 8Mb podatkov v sekundi in v bistvu me zanima, kako to, da se po tej logiki modem, ki zmore le 56kb/sec ne more priključiti z najvišjo hitrostjo. Upam, da nisem preveč zakompliciral in da razumete moje vprašanje. 8-)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

MadMax ::

Zgornja meja 56.6 je definirana za analogni prenos. Modem tega ne doseze, ker linija (cela povezava od tvojga PCja do ISP serverja) ni 100%. Tle je bolj zanimiva stvar to, da marsikomu ISDN dela mnogo pocasneje kot npr. meni analogna (pa nisem med najhitrejsimi...).
Tista tahuda meja, ki si jo omenil, pa je maksimum digitalnega prenosa (drugacna vrsta modulacije-ne pa nizkofrekvencni toni (zvok), kot je to pri analognem prenosu), pa se to le pri omejeni dolzini vodnika, ko motnje iz okolice ne motijo prevec samega koristnega signala.

Aja: ne boj se vprasat. Ce vprasas, si "bedak" samo dokler ne dobis odgovora.
Ce ne vprasas, si bedak do konca zivljenja...8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Jeebs ::

MadMax, hvala za tole pojasnilo, sploh ne vem, kaj mi je blo, da nism pomislu na pojma analogni pa digitalni prenos. Prejle, k sm tist pisu sm bil kr mal razkurjen, ker mi je res počas delal (32100b/sec al pa 33600b/sec, pa še stalno je štekal). Kok pa teb drgač kej dela analogni oz. ti je delal? Men poveže zdej k sm mal linijo poštimal 44000b/sec al pa 46666b/sec, pa mi je kr Ok, ker vsaj ne šteka tok kokr je včasih (negotiating connection). A ja, tist glede tega, da je človek bedak, če ne vpraša se pa 100% strinjam! LP, Anže
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

SasoS ::

fora je v tem, da modem uporablja samo majhen košček zmogljivosti bakrenega voda. Ker centrale potem režejo vse ostale frekvence (pač...povezave med centralami so omejene) modem potegne maximalno 56.000 bits/s. Manjša težava je tudi ta, da pri tej hitrosti majčkeno preseže dovoljeno moč oddajanja (al ena taka fora), zato je FCC omejil hitrost na 53K. Ostalo je pa odvisno od kvalitete Telekomove linije, hišne napeljave...meni se je recimo v modemskih časi brez problemov se povezou 52000 al pa 50666.

MadMax ::

Jeba1: sem se zmeraj na dial-up.
Konekt 45333, redko 44000.
Prenosi pa redko pod 5k/s.
ISP: volja, za rezervo arnes.
Modem: ELSA MicroLink Office externi (samostojni fax/tajnica-brez prizganega PCja).
LP!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

krucymucy ::

jeba1: kok si mal linijo poštimal???

Jeebs ::

Eh, prej je bla linija totalno v kurcu, ker je blo nanjo priključenih kr neki kablov (en za telefon v sobo od mojga starca...), tko da sm najprej te ''divje'' priključke odklopil, k se jih itaq več ne rabi, pol sm pa napeljavo mal porihtal, na novo povezal... Nč kej tazga, zdej k bom imel denar pa grem kupit ta prav kabel telefonski (tak kokr je v zidni napeljavi, ne ta tanek), pa bom vse na novo napeljal do moje sobe, pol bi pa mogl vse delat Ok. Pol pa sam še za ISDN pa ADSL našparam...:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

boogoo ::

Meni se connecta z 44 kbit/s vecinoma (preko Volje), normalno vlece okoli 5 KB/s, ce se pa preko ftp-ja connectam na voljo pa downloada in uploada tudi do 17 KB/s !!!!!!!! :D In to konstantno. Cifra je realna ker mi je 1 MB file uploadalo v cca. 1 min. Kak to spila mi res ni jasno, je pa super, ostale vse povezave pa so okoli 5 KB/s

[t502] ::

17kb/sec ti lahko samo vlece ce si downloado text datoteko, ker uporablja kompresijo za binarne podatke pa bo maksimum na 56k liniji 7kb/sec.

[t502]

boogoo ::

Bla je accesova baza, vlka nekaj cez 1 MB, meni tud ni jasno kak da tak hitro dela, pa konstantno, ampak tak hitro dela samo do ftp od mojega ISP.

[t502] ::

Accessova baza je iz texta (ASCII based) se mi zdi.

[t502]

Jeebs ::

Ok, hvala za vse informacije in mnenja, sm mislu, da je teh 4666b/sec k men potegne bedno, ampak če je pa pr vseh Dial-Upovcih tko, pol pa... Sicer bom pa prej al slej nabavu ISDN, pol pa ADSL. :D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri adsl al raje kabl??

Oddelek: Omrežja in internet
231725 (1213) Tear_DR0P
»

2 letna tragedija!

Oddelek: Strojna oprema
111432 (1010) Dami
»

Against TELEMACH !!!

Oddelek: Omrežja in internet
321685 (909) yimi
»

ADSLvsCABLE

Oddelek: Omrežja in internet
311572 (1119) krucymucy
»

Stanje pri Internet ponudnikih v SLO!

Oddelek: Omrežja in internet
281777 (1056) baghera

Več podobnih tem