» »

Intel povečuje tržni delež

Intel povečuje tržni delež

X-Bit Labs - Raziskava podjetja J.P. Morgan Securities nakazuje, da bo Intel v zadnjem letošnjem četrtletju nižji od pričakovane prodaje navkljub povečal svoj tržni delež napram AMD-ju. Ocenjujejo, da se bo ta v OEM-segmentu povzpel z avgustovskih 80 odstotkov na 82 odstotkov, kar je predvsem posledica sodelovanja z Dellom in Hewlett-Packardom, dodajajo. Tako ima 97 % vseh Dellovih in 67 % vseh HP-jevih računalnikov vgrajene Intelove procesorje, kar se na trgu zelo pozna, saj gre za največja izdelovalca oz. sestavljalca računalnikov, ki obvladujeta kar tretjino trga. Omeniti velja, da raziskava ne pokriva celotnega trga, temveč le prenosnike, netbooke in strežnike, ne pa naprimer računalnikov Lenovo za podjetja ipd.

4 komentarji

x45 ::

" Omeniti velja, da raziskava ne pokriva celotnega trga, temveč le prenosnike, netbooke in strežnike, ne pa naprimer računalnikov Lenovo za podjetja ipd. "

kaj ti to pove?

Najprej željen rezultat, nato najti ustrezno raziskavo ki ga bo podlkrepila >:D

LordJimy ::

Saj tudi, če vključijo Lenovo za podjetja za to ne bo bistveno spremenilo (kvečjemu se lahko Intel-ov delež še malenkost dvigne). Pa tukaj ne gre za promoviranje Intel-a, ampak trenutno ima on vajeti v rokah....

KandazaR ::

Sej pomoje bodo hitro vklopili v intelu alarm zaradi prevelikega tržnega deleža (bodo spet doniral denar amd-ju), ker drugače jim grozi shermanov zakon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

rgv45vg4t335 ::

Sej pomoje bodo hitro vklopili v intelu alarm zaradi prevelikega tržnega deleža (bodo spet doniral denar amd-ju), ker drugače jim grozi shermanov zakon.


Ojej...;((

Proti-monopolna zakonodaja prepoveduje dejanja nelojane konkurence, npr. prodaja pod ceno. Monopolno stanje na tržišču samo po sebi ni prepovedano, če je monopolist ves čas igral po pravilih.

Kdaj je pa Intel doniral denar AMD-ju? Še nisem slišal, da bi kdajkoli kakšna firma donirala denar drugi firmi. Donira se UNICEF-u ipd.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leto dni kasneje: bitcoin -84 odstotkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8726108 (15926) Aquafriend
»

AMD povišal tržni delež na Intelov račun

Oddelek: Novice / Rezultati
124806 (3598) x45
»

Milijardnim vlaganjem v R&R ne sledijo nujno rezultati

Oddelek: Novice / Rezultati
304647 (3057) Mr.B
»

Tržni delež Windows najniže v 15 letih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9210364 (6877) pecorin

Več podobnih tem