» »

Red Hat odlično v tretjem kvartalu

Red Hat odlično v tretjem kvartalu

Reuters - Red Hat je objavil poslovne rezultate za tretje fiskalno četrtletje, ki se je končalo 30. novembra. Rezultati so glede na trenutno gospodarsko stanje zelo dobri, saj so napovedi celo presegli. Prihodki so se povečali za 22 odstotkov na 165,3 milijona dolarjev, dobiček pa za slabih dvajset odstotkov na 24,3 milijona dolarjev. Izvršni direktor podjetja je dejal, da je svetovna kriza prednost zanje, saj si podjetja vedno težje privoščijo drago lastniško programsko opremo in tako vedno pogosteje posegajo po cenejših alternativah, ki jih trži Red Hat. Delnice podjetja so po objavi na newyorški borzi pridobile desetino svoje vrednosti.

22 komentarjev

antonija ::

Neki offtopic me zanima: ce je nekdo CEO ene firme ki kotira na borzi, verjetno dobi porocilo na mizo preden se ga objavi v medijih. Ce ta CEO prebere v porocilu da gre firmi super in sklepa da bojo sle delnice gor, a obstaja kaksna zakonska prepreka da si ta CEO nebi smel naredit zaloge delnic pred objavo porocila in jih potem prodat?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jaka83 ::

antonija: Temu bi se reklo zloraba položaja. In to se dogaja in take ljudi tudi zaslišujejo oziroma ovadijo. :P

McHusch ::

Ja. Temu se reče trgovanje na podlagi notranjih informacij (insider trading) in za to se gre v resnih državah sedet.

antonija ::

To se pravi da ce si sluzbeno zadolzen da izves take informacije obstaja zakon, ki ti preprecuje svobodno trgovanje?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gensi ::

Saj lahko svobodno trguješ z vsemi delnicami za katere nimaš notranjih informacij.
Če bi "svobodno" trgoval tudi z delnicami za katera podjetja veš več kot vedo drugi, bi to pomenilo, da je tvoj položaj boljši od drugih delničarjev - to bi bilo krivično do drugih.

"Svobodno" so nekateri obogateli (namesto, da bi prišli "na hladno") npr. v "tranzicijskih" deželah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gensi ()

Stipex ::

Pa se je začelo. A mislite da imajo podjetja v današnjih časih denar za vse MS licence? Svet se spreminja in prav tako svet računalništva. Prihodnost je v t.i. "0.0$" poslovanju.
Prvi korak je bil (oz. je še) prehod iz MS office na OpenOffice, naslednji bo vse več strežnikov na Linuxu. In nato mogoče prodor Googla s "cloud computingom", ko bo seveda to možno (sposobnost strežnikov, hitrost povezav itd.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stipex ()

3p ::

Pa se je začelo. A mislite da imajo podjetja v današnjih časih denar za vse MS licence? Svet se spreminja in prav tako svet računalništva. Prihodnost je v t.i. "0.0$" poslovanju.
Prvi korak je bil (oz. je še) prehod iz MS office na OpenOffice, naslednji bo vse več strežnikov na Linuxu. In nato mogoče prodor Googla s "cloud computingom", ko bo seveda to možno (sposobnost strežnikov, hitrost povezav itd.)


Očitno ne gre za 0.0$ poslovanje, če je firma povečala dobiček. ;) In google komaj čaka, da bo tvoji firmi dal kaj zastonj.
---
Insider trading pa je seveda dobro znan, a pogosto težko dokazljiv. Seveda pa ne v takšnem očitnem primeru. Sicer pa po navadi šefom ni potrebno takole kupovati, ker dobijo delnice lastne firme letno kot posebne nagrade. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

BigWhale ::

Cudn. Sem mislil, da se z odprto kodo ne da sluzit...

Azrael ::

Tako kot z drugimi stvarmi, kupiš poceni ali dobiš zastonj (pri FOSS) in naprej lepo prodajaš zavito v celofan aka neko podporo.

In kot vidim spet razni FOSS [censored], ki bledejo o cenah MS licenc in tako, kot je na tem portalu običaj, primerjajo ceno ene licence za posameznikain ceno licenc za podjetja.
Nekoč je bil Slo-tech.

Poldi112 ::

No, ti, Azrael, mi v eni drugi temi nisi našel konkretno ugodne ponudbe, samo nekaj si sanjal. In tu si spet pameten, brez konkretnih podatkov.

Seveda imajo velike firme velike popuste, se vedno pa brutalno plačajo. Male firme, kamor v naši državi sodi večina, pa lahko o popustih samo sanjajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Azrael ::

>Male firme, kamor v naši državi sodi večina, pa lahko o popustih samo sanjajo.

Kot sem ti v tisti temi zapisal večkrat, samo si gladko ignoriral, pozanimaj se, dobi se marsikaj za mala podjetja.

Če pa rabiš eno samo piksno za celo firmo, seveda s kakšnimi corporate pogodbo pri MS ne bo šlo. So pa druge možnosti.

Za začetek nakup brand name piksne z OEM Vindows, ki zna biti bistveno cenejša od enakovredne konfiguracije brez sistema.

Lep primer, dobil ponudbo za notesnik:
Iz Lj za 1300€.
Iz De (za popolnoma isti model) 1000€
Obe ceni franko kupec.

Iz Lj, bi dobil notesnika, 2 leto garancije, OS FreeDOS.
Iz De, notesnik, Windows Vista Ang, Works, torba, miška..., 2 leti EU garancije.

Torej za 1/3 več denarja, bi dobil mnogo manj.

Tako, da govorjenje o dragih MS licencah je iz trte zvito. Je drago za tiste, ki ne pogledajo malo naokoli, verjamejo raznim zgodbicam, ali se gredo lokalpatriotizem, namesto glasovanja z denarnico.
Nekoč je bil Slo-tech.

MrStein ::

Rabim Visto za na domači PC. Kje najdem ugodno ponudbo ?
Pa ne Limited Edition.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mr.B ::

Free ?, kj je to. –nič na svetu ni free. To je samo nateg, da stranka da več denarja za storitev, kot pa za HW+licenčni software.
Dokler podjetje uporablja zadevo za file/Print server, če že ni nuja še mail server, potem dejansko ne rabiš kaj dosti. To pa je žal tipični primer SI podjetja. Če pa se ukvarjaš s kaj več, potem ti support stane bistveno več, in tu je trik. Seveda pa se free storitveni produkti dejansko ne morejo primerjati s storitvenimi produkti Microsofta, in tu se ne fokusiram na osnovni Office paket z Wordom ter Excelom.

Bodimo pa realni resni backup HW pride dražje kot strežnik z ali brez plačlivega OS-a ter storitvijo.

Osnovna računica : HP ML110 + dodatni disk, ti pride 450€ z vračunanim davkom, le kateri debil še sestavlja računalnike, in jih prodaja podjetju za strežnik. 900 € za Windows Server 2008 Standard s 5 cali + 38€ na dodatnega uporabnika. Namestiš še free sharepoint services, lahko upravljaš veliko in malo podjetje (taski, helpdesk, trackin, meating, rezervacije, karkoli). Torej za podjetje, ki lahko da 1500€ v stroške, pa so do sedaj uporabljali MS, je zelo odvisno, koliko se komu da igrati…s FREE, če nima ljudi....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ozbolt ::

Mr.B, zakaj potem sploh nekateri vzamejo Linux če je čist brezveze. nekaj na tem mora bit. In to sigurno ni dober/zavajajoč marketing.

Poldi112 ::

>Kot sem ti v tisti temi zapisal večkrat, samo si gladko ignoriral, pozanimaj se, dobi se marsikaj za mala podjetja.

Jaz sem se zanimal in moji zaključki so bili drugačni. Ti pa tudi nisi dal nobenega linka - vse kar praviš je pozanimaj se, konkretne ponudbe pa od nikoder. Isto kot tu. Nekaj na pamet, brez kakršnihkoli argumentov. In potem neke cene dell prenosnikov, ki imajo kakšno zvezo točno s to temo?

Jaz recimo imam 10 pc-jev. A naj zdaj nove kupim, ker je licenca ki pride zraven nove mašine cenejša?

Daj mi link. Do takrat ti ga dam jaz:

10x winxp €1360

exchange €912

10x office small business €1950

10x licenca za uporabo exchange serverja €876

Skupaj torej za eno malo pisarno z 10 ljudmi samo za MS licence €5000.

Drobiž.

Lahko pa recimo namesto te poceni licence VSAKEMU kupim prenosnik in zavitek žvečilnih.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Smeagol ::

Ta tvoj izracun (5000e) je strosek na koliko let?

Koliko % je to v proracunu podjetja?



Za osebno rabo lahko recem, da se da priti precej ugodno skozi tudi legalni in z licencno opremo. Saj je res, da sem dal za windowse mislim da 120e, samo to je bilo ze leta 2003. Enkrat spomladi bo 6 let od tega. Torej je trenutno moj strosek za licencni OS malenkost cez 20e na leto, oz. nekaj vec kot 1.5e na mesec.

Je pa res, da so me nekateri drugi programi kostali vec, vseeno pa mislim, da me na mesec ne pride vec kot 10e in pada, ker imam pri vecini programov se nekaj brezplacnih upgradeov in bojo tako se nekaj let v uporabi ;)


Kar se pa tice novice. Super. Upam, da bo cim vec firm kmalu porocalo o podobnih rezultatih.


Btw. Hude prenosnike kupujete pri vas ;) 5000e za 10 prenosnikov? To uporabljate kaksne hoferjeve? Se splaca? Pri prenosnikih se znamka kar precej pozna.

Popravek: vidim, da si dal link do lenovo. No tudi pri njemu za 500e ne dobis kvalitete. Tu je varcevanje pri vsem. Npr. prva stvar, ki me je zmotila pri prenosniku sicer dobre znamke (ampak prav tako 500e) je bilo to, da se je zaslon ves cas privzdigoval. Da privarcujejo, so odstranili se "zatic" ki drzi zaslon zaprt.
Opazil sem tudi, da si dal linke do licenc kar na enaa. Podjetja lahko dobijo bolso ponudbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smeagol ()

Poldi112 ::

Glej, vzel sem pač en prenosnik ki stane točno toliko kot licence oz. manj, zgolj za primerjavo. Sicer nima veze, ampak večinoma sem nabavil Thinkpad-e.

Kar me nervira je, da mi nekdo govori, kako za par 100 evrov dobiš vse kar rabiš, samo iskati moraš. Kot da gre za neko drogo ali mafijske posle, vse preko nekih vez in obskurnih kontaktov, oz. kakšne turške tržnice, kjer se lahko še pogajaš za ceno nogavic.

Saj, na dolgi rok ni tako zelo drago, ampak vseeno, če ne potrebuješ, je to metanje denarja proč.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Smeagol ::

Ja, ce ne potrebujes je sigurno metanje denarja proc :)

Samo vecina podjetij ne more brez. Pri nas npr. ne moremo. Koliko placujemo za licence ne vem. Vsekakor bistveno manj kot so cene na ena. V bistvu niti ne placujemo tocno na racunalnik. Ce pogledas absolutno stevilko sicer damo veliko. Ce pa pogledas relativno glede na vse ostale stroske, ki jih imamo (najemnina, strojna oprema, elektrika,..) pa to ni nek denar.

Je pa tezko, ker imajo nekateri managerji zelo ozek pogled na zadevo. Mnogi so taki, ki menijo, saj ne rabimo licencnega softwarea. In potem pisemo svoje skripte. Namesto, da bi placali tistih 300e in bi imeli aplikacijo, ki bi nam delala reporte v xml, html, txt, jih direkt posiljala v sql, risala grafe, bi bila preizkusena s strani veliko uporabnikov, imela support... je en inzenir zaposlen samo za to, da pise python skripte, ki bolj ali manj uspesno dajejo output v xml. Tistih 300e skuri ze po dveh dneh.

techfreak :) ::

Cena OSa je glede na ostali software zelo majhna.
Zato se vsekakor splaca kupiti OS, ki ti olajsa delo, namesto, da se ukvarjas z alternativami in potem se dolgo isces software, ki ti ustreza.

Sej na serverjih in firewallih lako uporabljas linux/BSD/unix, vendar za desktop bodo zaenkrat windowsi in OS X primarni ... and I like it.

Mr.B ::

Recimo za 10 uporabnikov : OS + Exchange + Front Security
V1 = 3481 €
ML115T01 1210 + 160 GB disk = 675 €
Microsoft Windows Small Business Server Standard 2008 + 5 cal = 1116 €
Microsoft Office Basic Edition 2007 DSP SLO : 10x 169 € = 1690 €

Če rabiš več samo prištej cal licence. Verjetno če boš težil, lahko dobiš bolj ugoden predračun. Nisem pa gledal, kje je ceneje...
Lahko pa greš na W2k8 Enterprise, ki sicer pride 2500€, toda znotraj teh € lahko licenčno pogajaš za free, brez doplačila še 4xW2k8 strežnika.

Cene za zgornji komplete::)
Ceniki www.diss.si
ML110G5 X3065 SATA NHP P/N: 470064-655 = 480 € +ddv = 576 €
ML115T01 1210 SATA NHP P/N: 470064-384 = 450 € +ddv = 540 €
BACKUP HW OPREMA :
HP Ultrium 232 Internal promo = 1.346,40 €

Office :
Microsoft Office Basic Edition 2007 DSP SLO : 169 €
http://www.mimovrste.com/artikel/262002...


Če rabite sledeče zadeve :
- Microsoft Exchange Server 2007 Standardna različica
- Microsoft Share Point 3.0
- Windows Server Update servis 3.0
- Microsoft Fore Front Security za Exchange server
- Windows Live OneCare za server
- Integracija z Office Live small business
Microsoft Windows Small Business Server Standard 2008 ENG 1pk DVD 1-4CPU 5 Clt DSP = 672 € + ddv=806

http://www.enaa.com/oddelki/microsoft/i...

+ 5 CAL Microsoft Windows Small Business CAL Server 2008 ENG OEI 5 Device CAL DSP = 258 € + ddv= 310€
http://www.enaa.com/oddelki/microsoft/i...

Microsoft Windows Server Standard 2008 32bit/x64 ENG 5 Clt DSP = 608 € +ddv =730 €
+ 5cal
Microsoft Windows Server CAL 2008 ENG 5 Clt User/Dev CAL DSP = 114 € + ddv = 137 €
http://www.enaa.com/oddelki/microsoft/i...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

G-man ::

Očitno je, da Red Hat ne služi pri nas, saj imamo tu samo primerjave Microsoftovih izdelkov? Se meni samo zdi, al je pri nas MS popolnoma posedel trg? Bo recesija to kaj obrnila (po mojem ne)? Če še vedno 1/3 trgovcev z računalniško opremo ponuja piratizirane različice programov, potem lahko težko pričakujemo kakršnokoli konkurenčnost odprtokodnih programov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

techfreak :) ::

Z MS se primerja zaradi tega, ker je poceni OS in za njega obstaja zelo zelo zelo veliko softwarea.

Sploh pa je .NET vedno bolj popularen. (in vse njihove tehnologije, ki omogočajo hitro programiranje)

Vsakdo kdor hoče programirati lahko zelo lahko začne s pomočjo veliko tutorialov na www.asp.net in MSDN.
In zaradi tega, ker večina zna programirati samo z C#/VB/itd. se veliko uporabljajo prav ta orodja za izdelavo programov.
Če nekdo naroči program, bo veliko prej dobil ponudbo za Windows program, kot pa za Linux/etc. program.

In poleg tega večino profesionalnih programov deluje samo na Windowsih in Macu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple povečal dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
126975 (5606) HupChup
»

World of Warcraft v zadnjem četrtletju izgubil sedmino igralcev

Oddelek: Novice / Igre
3311190 (7940) Nummy
»

Microsoft pobere 79 % vseh prodanih operacijskih sistemov

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3910762 (9395) PrimozR
»

AMD s knjigovodsko operacijo podvojil dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
387284 (5702) nekikr
»

Red Hat imun na gospodarsko krizo

Oddelek: Novice / Rezultati
167048 (6016) r0ker

Več podobnih tem