» »

poraba accent 1.4

poraba accent 1.4

karafeka ::

Odločam se za nakup novega avta.

V oči so mi padli accenti, ki jih ponujajo z 1.4 (bencin) in 1.5 crdi motorjem. Slednji ima višjo ceno in zavarovanje oz. registracijo in porabo okrog 5.5l/100km, za 1.4 pa nikjer ne najdem koliko je povprečna poraba, razen en test, kjer je bila 8.6l/100km. EDIT: no, tule je tudi nekaj takega http://www.spritmonitor.de/de/uebersich..., vendar je premali vzorec.

Ima kdo bencinsko verzijo accenta 1.4 (ne zanimajo me starejši letniki s 1.3 in 1.5 motorjem) in bi zaupal koliko ima povprečno kombinirano porabo ? Do 7l/100km bi bila še OK, če je več se pa ne bi splačalo.

LP
  • spremenil: karafeka ()

JohanP ::

Blinder ::

Koliko je razlike v ceni med bencinskim in dizlom? Tisti dizel drugace ima 110 konjev, potegne dobro, samo ma kar velko turbo luknjo, pri nizkih obratih je dosti len.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

JohanP
Sem poudaril, da me ne zanimajo 1.3 motorji, tam na porabi ni nikjer 1.4 motorja (sem vedel, da se bodo našli taki, ko sploh ne berejo).

Blinder
Razlika je okrog 600€ (dražji dizl) + še razlika v registraciji in ceni bencina oz. dizla. Imam narejeno kalkulacijo, edino neka realna poraba za 1.4 mi fali. Do kod so za tebe nizki obrati ?

moowy123 ::

Mislim da je realna poraba za takega accenta cca 7-7.2 litra/100km. To sklepam iz tega da kuri 1.3 cca 6-6.5l/100km in 1.5 cca 8l/100km. Tudi sam imam hyundai-ja (getz) z 1.4 motorjem in mi kuri cca 7l/100km.

Lahko pa več povprašaš na hyundai forumu

Ok, hvala, če ti že getz toliko kuri, pa je manjši avto od accenta (za koliko nimam pojma, ker uradna hyundai.si stran nima nobenih tehničnih podatkov o avtomobilih, ali pa jih skrivajo nekje), potem accent ziher najmanj za pol litra več.
Tale hyundai forum ima tudi bolj kot ne podatke oz. mnenja o starih (cenejših) modelih, ki so razumljivo bolj popularni za smrkavce.

Se ne spomnem, tam do nekje 2000 rpm je len. Pejdi na testno voznjo pa bos videl če te moti. Drugace motor je isti kot 1.4 v getzu, porabo imajo primerljivo. Mogoce ma getz kaksen kg manj, treba pogledat podatke. Ma pomoje se splaca dat še 600€ in mas poleg nizje porabe tudi 13 konjev več.

Azrael ::

Pa imaš realne podatke tudi za traktor ali spolirane uradne rižotarske? Traktor požlampa več kot bencinar, če ga moraš stalno terati v obrate, da je sploh kaj od njega.

Priporočam malo furancije z obema, da boš videl, če ti avto sploh ustreza.
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael, zdaj se pa vprašaj, kaj si ti prispeval v to temo uporabnega ?

Probal sem oba, pa še kak drug avto, ampak verjemi da ne dovolj, da bi lahko meril porabo. Je pa res, da ga bo nekdo, ki se bo vsedel iz bmwja v accenta, spljuval, nekdo, ki pa bo prišel iz traktorja, ga pa ne bo mogel prehvaliti.

Tomas 33 ::

Podaj malo več podatkov:

koliko kilometrov delaš letno
    ali večino vožnje opraviš mestno ali relacijsko
    koliko kilometrov ima posamezen avto

Dizel ti porabi cca. 15% - 20% manj, stroški vzdrževanja so nekoliko višji (predvsem ko ti črkne turbo kompresor), ti pa predvidoma motor zdrži nekoliko dlje. Glede na prihranek pri porabi in večje stroške pri vzdrževanju in zavarovanju pa boš dobil oceno za enega in drugega.

Valvoline ::

Nekaj cajta smo imel pr hiši accenta 1.3 l 96 kot drugi avto. Porabi 6-7l na 100,nič se ne kvari,zelo vzdržljiv avto.Na relacije včasih celo manj k 6l na 100 porabi.

Tomas 33 bom jaz tebe nekaj vprašal:

Ali imaš ti accenta 1.4 in koliko imaš porabo ?

Ker jaz vem, koliko bom delal kilometrov in kje se bom vozil. Novi avti imajo ponavadi 0 km (se ti ne zdi ?). Ne vem pa, koliko imate tisti, ki si lastite accent 1.4, povprečno porabo.
Sem že prej napisal, da že imam kalkulacijo, manjka mi še neka realna poraba v praksi motorja 1.4 v accentu. Se zahvaljujem moowy123, ki je edini vsaj približno odgovoril tisto, kar želim.

Vam moram res vse narisat ?

EDIT: Valvoline, prav zaradi zanesljivosti sem se zapiknil v hyundai oz. accent, ki je cenovno še najbolj ugoden, za to kar ponuja. Je veliko komentarjev (tudi na internetu) o zanesljivosti in trpežnosti te znamke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Pa še kopijo tega avta poglej, kia rio. Bla je od 8k€ dalje, nova. Za ta denar bestbuy:D

kixs ::

Pojdi na forum avtomobilizem.com in tam vprasaj za porabo o tem avtu. Verjetno bos tam prej nasel kaksnega lastnika.

Sicer pa nad 7L ob normalni voznji ne bi smel pit. Je pa dosti odvisno od tvojih relacij in predvsem nacina voznje. Kar pa lahko ugotovis ze sedaj s trenutnim avtom in primerjavo z ostalimi lastniki na poraba.com ali spritmonitor.de

Kaksni so pa uradni podatki o porabi za bencin/diesel?

lp

dzinks63 ::

Za accenta bi rekel, da bo porabil 7-9 litrov, odvisno od voznika. Mogoče bo komu upelo priti pod 6,5 , komu drugemu pa celo na 10.

Drugače pa res poglej kar na poraba.si za getza 1.4 in dodaj še 0,5 litra zraven za tvojega accenta in boš imel približno porabo.

Mojemu kolegu pije avtomobil 2l več od mojega, imava pa enak avtomobil (enak tip, letnik, tudi število prevoženih km je približno enako), je pač bolj športne sorte voznik z težko nogo.

Prav tako je pozimi poraba višja 0.5-1L/100km glede na poletje. Nekaj zaradi zimskih gum, drugo zaradi delovanja motorja pod zaugom, sploh na krajših razdaljah se precej pozna.

Tiste porabe, katero pa napišejo proizvajalci v prospekte za tehnične podatke, pa itak z normalno vožnjo nihče ne more dosečt. Za kaj takega bi se moral voziti kot po jajcih z izrazito varčevalnim načinom vožnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

kixs ::

Uradni podatki so samo za primerjavo med bencin/diesel cisto na mestu. Sicer pa tako kot si rekel, en bo porabil 5L vec, drugi pa 1L manj kot so uradni podatki. ;)

Zato sem pa rekel povprečni ;).
Ne moreš se cel dan furat 40 po regionalni.

imagodei ::

Bah, accent kuri ko pivnik. Kar slišim, kako se ustvarja vortex, mater mu...!

Prej sem imel cliota 1.4 in sem kamot naredil 550 km z enim tankom, zdajle sem pa nabavil accenta 1.5 (1495) in mi lučka sveti na 450 km!

Se pravi, za cliota od oka (40 litrov računam) 7,3 l/100 km

Za accenta pa 8,9 l/100 km.
- Hoc est qui sumus -

flipflop ::

Sem imel 2 accenta 1.3, letnik 97 in nikakor nista imela porabe 9 litrov, sploh pa ne na relacijah -tam se je spustila tudi pod 6, res da vožnja po AC okoli 100. Bolj mestna vožnja pa 7 ali malo čez. Možno pa da je napram 1.5 taka razlika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

Djuro ::

Žena ma accenta letnik 99, 1.3.
Povprečna poraba okol 6.5 - 6.9, vožnja večinoma precej kratke razdalje(ca. 2 km v smer), nekaj malega avtoceste (med 130-145 kmh).
Pa večinoma se vozimo 2 odrasla in 2 otroka.
Meni se ne zdi to tako veliko.
No, poleti ko je vklopljena klima je potrebno zgornji porabi dodat 0,5-1 l.
Avto je bil kupljen rabljen z malo killometri in kar je najbolj važno, zelo poceni. Pa nobenih težav z njim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi avto

Oddelek: Loža
464792 (3573) bambam20
»

Starejši avto, z nizko porabo - nasveti (strani: 1 2 )

8219147 (13022) Mesar
»

Kak avto imate (strani: 1 2 3 4 )

17884797 (79624) |KoRn|
»

Kateri rabljen avto? (strani: 1 2 3 4 5 )

21420298 (16080) Goldee
»

Kako je z vozili Hyundai (strani: 1 2 )

8517665 (15514) Azrael

Več podobnih tem