» »

Kako je z vozili Hyundai

Kako je z vozili Hyundai

«
1
2

TehMaster ::

Zdravo!!!

Mene zanima kako se kaj obnesejo vozila Hyunday kajti kopujem avto in me zanima kako je z motorji, ki jih uporablja hyundai, kakšno imajo porabo in če je veliko problemov z njimi!!! Seveda imam ogledaneg Hyundai Coupe 1.6. 16v gls!!!

hvala za odgovore oz pomoč!!!


L.P

mrTwelveTrees ::

U... lahko ti povem samo ; zadetek v polno
doma imamo že peti hyundai ...
res da nisem že vozu coupe-ja, sem pa pozu Lantro L.97 1,8 16V = 130 KM... super zadevca
zdej mamo doma getza 1,6 16V = 105 KM - isti motor kot v Elantri 1,6 , Accentu 1,6 ...
preizkušenj motor

glede porabe je pa tako; lepa požnja cca 7 ... kaj več 8,9 ali več

zdej sem žel iz accenta na elantro 2.0 diesel, pa sem zelo zadovoljen

tudi 6 bo hyundai 8-)

PS: stroški vzdževanja so zelo niski v primerjavi z drugimi firmami avtomobilov
pa pazit moraš da hladne mašine te tišiš ... to je pa vse

flipflop ::

Zanesljiv je zelo, mene še ni pustil na cesti Accent 96'. Crkuje tudi nič ne, motorji so dobri in zanesljivi, ampak žejni, tam med 7 in 8 litri pri 1.3 motorju na accentu se mi zdi kar veliko, je pa res da ga ne šparam preveč. Tak da če hočeš pocen avto z nizkimi stroški vzdrževanja je Hyundai ena od boljših izbir.

M323SBA ::

Lantre ene generacije so bile opremljene z Mazdinimi motorji, če se ne motim. Tisto je zame več ali manj solidna stvar. Česa drugega pa od Korejcev najbrž ne bi vzel ...

M323SBA ::

pa pazit moraš da hladne mašine te tišiš ... to je pa vse


Ta pazljivost je pri vsakem avtu dobrodošla. Hladna mašina ni toliko pomembna. Najbolje ga je "tiščati" takrat, ko je olje ogreto na delovno temperaturo. To pa je dlje, kot pa se motor in voda segrejeta.

gpojm ::

Doma imam dva Hyundaja Accenta 1,3 l.98 (10500 km) in lantro 1.8 l.96 (75000km). Oba delata kot singerca, brez problemov , samo redno vzdrževanje. Če nimaš težke noge tudi poraba ni problem, npr , žena se vozi z accentom v ljubljano v službo pa porabi okorg 6,0 l na 100km. Lantra pa mal čez 8 l.
Don't Get Mad, Get Even!

chucki ::

So vredu avtočki vendar ne upaj da se boš 10 let vozu z njim in bo vse tako kot je treba! Od punce ate ma hyundai js pa vozim BMW tako,da :D. Hyundai je 0 proti BMW. Zvok,notranjost,udobje.........Vem,da me bote kurcal vendar rajse imam 5let starga BMW kot nov Hyundai.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

#000000 ::

Men se tud zdi da je to uredu wagen, gledam soseda ima še unga Pony al kako, in se voz brez problemov že ne vem kok časa, itak pa so od takrat izboljšal marsikaj. Verjetno ne boš falil z nakupom, je pa res da ni audi jebat ga, ampak za ta denar v tem razredu lahko samo od korejcev dobiš soliden avto. LP

pingec ::

chucki ja ne vem no, kokr jst opazam folk hyunday ima 10 let pa še vedno dela, če se pa kaj pokvari so pa deli zlo poceni, ti pa kar uno BMW starino vozi na servise, kjer te opeharijo za kako plačo samo pri rednih pregledih...

Smo mel tud my hyunday, zdej audi, pa mam fotr k je bol prakticen clovk, pa mu je zal da ni se enga hyundaya vzel :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

#000000 ::

Ha čeprav je tlele mal hecno (link je iz Funny & cool links)

klik
ampak mislim da uni precej pretiravajo, ker če je tolk slab avto, pol naj pa pač vsi forde furajo. No sej smešno je vseen. LP

flipflop ::

Top gear pač, ne smeš vsega vzet za res. Sej že pr Riotu vidiš ko v un klanc ni speljal. Pa naj prestavi in bo šlo.

chucki ::

Tisti ki se niste se vozl v BMW,Honda..........ne morte govorit kaj je avto sploh :D. Ko se peles v Hyundai se vse neki trese pa prav vidis kako niso kakovostni materiali in se hitro unicijo.....da o varnosti ne govorimo. :\ Zato pa pravjo BMW ( Veselje do voznje).
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

flipflop ::

Tema je kako je z vozili Hyundai in ne kako je z vozili BMW. Pa povej še razliko v ceni med BMW in Hyundai ko že tako rad primerjaš. Ni nihče rekel da so Hyundai v istem rangu kot BMW, sem se pa že vozil z dosti dobrimi avti da vem da ni Hyundai nek višek vsega. Sicer pa si poglej nove modele Hyundai, recimo novi Santa Fe:


Sicer pa se pri meni v Accentu prav nič ne trese, glasen je pa tam nad 110, prej pa niti ne. Jaz raje dam za Hyundai 400k pa mi ga ni škoda kot da bi dal par miljonov za nek kup pleha. Dnar raje dam kam drugam kjer bo bolj obdržal vrednost kot v neumnem plehu.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

AndrejS ::

Hin-Daj oz Hyundai. Nikoli
Je imel sosed H-100... 2x mašina šla v K.... tretjič pa se je mašina užgala in avto je zgorel.

Calligula ::

Hyundai in Kia sta zelo pri vrhu pri zanesljivosti.
Chunski pomiri se, folk, ki kupuje BMWje zaradi "notranjosti",... prestiza, filinga,.. ni folk, ki bi naceloma kupoval Hyundaje.

Dijaki, studenti,.. se prvih par let radi preseravajo z avtomobilcki dokler jim starsi placujejo vzdrzevanje... potem pa folk malo zori in kaki rabijo cisto samo dober in zanesljiv prevoz...

Za take je Hyundai odlicna izbira, ker so izjemno zanesljivi (za tovorna vozila podatkov ne poznam).
V ZDA imajo celo 10 letno garancijo.

Evropska in US konkurenca po zanesljivosti ne pride blizu-razen izjeme kot je Porsche, ki izstopa.

Za omejen zep je Hyundai ena izmed najboljsih ce ne najboljsa izbira.
Topgear je zabavna oddaja ampak ni referencna za vozila. Samo takrat kadar izvajajo car surveys.
Takrat so pa Japonci, Korejci,.. na vrhu.

Nameless One ::

Sam imam Hyundai Coupeja 2.0 (kupil sem 4 leta starega ter s približno 100 tisoč km ) že več kot dve leti, moram pa reči, da sem z njim izjemno zadovoljen, saj mi dosedaj po prevoženih 60 tisoč kilometrih ni bilo razen ležajev ter zavor potrebno menjati še ničesar.

Poleg tega ima kar nekaj mojih prijateljev Hyundaje v nižjem cenovnem razredu in moram reči da še nisem slišal, da bi imel z njimi kdo probleme, pa imajo nekateri avtomobile že starejše od 10 let.

Super Sonic ::

Hyudai je fantastično vzdržljiv avto. Vsaj večina njih (izvzet je samo tisti kombi, za katerega sm res slišal nekaj lovskih).

Predvsem zanesljiv je. Poraba ni nič posebnega, sama vožnja tudi ne, mogoče je res vse plastično notri, a vseeno mašina dela tip-top (vsaj v naši širši familiji so 4 Hyundai -Getz, Acent in 2 x Elantra) in tudi ne crkavajo nič (za razliko od kolega, ki ima golfa 4 in je skoz na servisu :\ ).

Edino kar se mi je res zamerilo zadnje čase je Top Gear na BBC. Modeli so Acenta čist napluval (dizelski motor) in ga proglasil za najslabšega od vseh Korejcev in podobnih vozil.
To je čista krivica, saj je avto za razred ali dva boljši od Kie (vsaj zame) in kakšega Protona. Je pa res, da ne gre nikamor (a nismo na dirkališču).

Hyundai ponavadi pomeni še eno začito. In sicer zaščito pred čefurji - saj Ata Čefur ne mara Korejcev, potem takem to pomeni, da je avto lahko mirno kjer koli v Sloveniji, brez strahu, da ti ga bo kdo sunu (npr. svojega Audija moram ponavad zaklent na 21564 načinov, da sm miren).

Majo pa tudi minus in sicer, da jim cena zelo pada. To je največji problem teh avtomobilov. Avto kupljen danes, je jutri vreden pol manj. Žal.

p.s.
Kar se pa tiče Kie, pa lahko povem, da imata dve sodelavki Kio in obe sta non-stop na servisu (ena zarad štroma in luči, druga zaradi tega, ker ji avto na random dan sploh ne vžge). Tako da posebej Kie ne bi mogu pohvalt.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Poldy ::

Tudi sam sem lastnik Hyundai coupe in lahko rečem da je v redu avto. Avto je že precej star - l 96., 150k prevoženih. Nad 100k do sedaj sem menjal zadnja amortizerja, ki sta nekako hiba hyundai, vse 4 ležaje (ki so malo dražji zaradi abs), ostalo pa še dela. Pri 200k bom verjetno naredil generalno. Če je barva perla (kar verjetno je) se bodo zelo hitro poznale praske. Nekdo je omenjal slabo notranjost, lahko rečem da je res plastik fantastik, sicer ne vem kako je pri drugih, vendar je pri meni vse kot novo.
Kuri mi nekako 8-10l, je pa 2.0 mašina 140KM.
Nekaj olja boš tudi dolival, kar pa ni problem.

Puncam je ta avto zelo všeč, zato boš stalno deležen pogledov (preverjeno).

chucki ::

Sem sedel v hyundai coupe in se vzadi pocutim kot neka skatla ki te pele do neke tocke, ker glede prostora ;((. Avto velik....noter pa ko kinder jajcka.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Calligula ::

Kio je zdaj kupil Hyundai in majo poenoteno vse in nove Kie so naceloma ze Hyundai varianta.

Topgear prevec resno jemljete. Sej se niti ne pretvarjajo ,da gre za kej res objektivnega. Zajebancija pac.
Gleda se jo ravno zarad pismevritovskega odnosa.. :D

Kar se tice padanja cene,.. to je res. Zna pa se to v naslednjih letih spremenit, ker se glas o kvaliteti Korejcev ze precej siri in cez par let zna bit, da bo folk, ki precenjuje golfe ze cenil raje Korejce... Par "fotrov" v familijah kolegov, ki so prej "verovali" v golfe je ze saltalo na Korejce in se majo fajn. Ampak itak vsi na dizle... :D

Chucki-coupe je misljen tako. Vsedi se v kak BMW coupe, cabrio...

BTW, pri nas so konstantno 2-3 BMWji v familiji pa to se ne pomeni, da so vsemogocni. To je pac avto in tip avta, ki ga vozis zaradi nekih preferenc. Ce posebnih nimas, so Hyundai zakon.

Pa se to, Hyundai zna v par letih prilezti med prve 3 najvecje proizvajalce na svetu. Skratka ne gledat zviska na firmo kot firmo.
Nasploh pa zaradi cedalje vec samskih ljudi po svetu narasca prodaja majhnih vozil kar jim gre tudi na roko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

chucki ::

Aja Poldy pr 200k ze rabis generalno? Js mam BMW ki ima 190k prevozenih in ne spije 0 olja tako da bom mogoce generalno delu pr 400k......toliko o mojih starih jajcih ko pravte. Pr 200k se BMW sele ogreje tako da.......................raje 5 lete starga BMW kot novga Renaulta,hyundai al ne vem no..........V top gearu je tip zlomu z macolo korejski avto ker je reku da kej tako grdega avta se clovek ni vidu in res je. Korejci nimajo okusa za obliko.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Calligula ::

Aja, da dodam pol to...

Tanovi BMWji so grdi za popizdit.
7
5 (ce ma res res hude feltne gor pa ga gledas samo v feltne je sprejemljiv)
Z4

6 pa 3 sta OK.
7 je pa res za bruhat. Nasedli kit.. Bljah.

Poldy, zakaj generalno?

chucki ::

Ne da bi hvalu samo jst mu ne priporocam Hyundai,ker to ni avto namenjen da ti bo sluzu 10 let.....Tudi ljudje okoli mene ko imajo Hyundai ga ne hvaljo ker na tem avto nimas nic za hvalit druga kot da je pocen in te pelje iz ene tocke v drugo. Kolega sel iz 13 let starga BMW na 4 lete star Hyundai in je reku da mu je zal. Pa s tem ima se vec stroskom ko z starim BMW.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Poldy ::

Generalno bi naredil takrat, ker bi potem še kakih 100k prevozil, potem pa kupil drug avto (verjetno hyundai). Delal jo bom, ne glede na stanje. Lahko pa seveda narediš tudi 400k brez vzdrževanja, samo potem je avto že kar bogi (tako bo verjetno naredil chucki).

Calligula ::

Poldy, ti malo pretiravas. Tudi ta motor zdrzi 500k kilometrov amoak je potrebno pac zobati jermen menjat, ko je treba, olje menjat,..

Chucki za realne podatke se ne gleda kaj je nek kolega rekel.
So statistike, podatki ... in Hyundaji so po teh podatkih zelo visoko.

Pa tvoj kolega je tudi verjetno mlad.. pa ne nujno najbolj prakticen. Mu ze bolj pase zadnji pogon in zajebancije,.. samo to ni nujno tisto kar vsi rabijo.

Aja, Hyundaji SO namenjeni za 10 let. Saj pravim-v Ameriki imajo 10 let samo garancije...
Nihce drug nima jajca toliko garancije dat.

Ko ti bo kak diler kake znamke kurcal Korejce ga samo vprasaj zakaj majo potem Korejci jajca dat vec garancije pa bo utihnil ali pa mutil da bolj nebi mogel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Urajmal ::

"Korejci nimajo okusa za obliko." chucki pol pa podaj tvoje "objektivno" mnenje o modelu: Hyundai Accent Koncept SR

doma imam hyundai accent letnik 96, menjana samo sprednja desna roka. prevoženih ima 230k km.

chucki ::

Cudim se sam zakaj Hyundai ni nikjer na lestvici med najbolsimi avtomobili,motorji.......itd. Morm dat povezavo da vidmo kdo je v ospredju?
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

M323SBA ::

Korejci izdelujejo avte iz cenejših materialov. Hyundai je kupil veliko Mazdinih patentov, bivši Daewoo je sodeloval z Oplom, kasneje z GM.

Starša imata daewoo lanosa. Če ga pogledaš s praktičnega pogleda, ni napačen avto. Komforta sicer ne zagotavlja, za vožnjo po mestu pa je dovolj. Sicer pa, kaj je sploh komfort? Za mojega očeta je komfort lanos, ker se še na dolgo pot z mojim avtom ni nikoli peljal. In z gotovostjo lahko trdim, da je moj avto not bolj komforten, čeprav ga skup drži več ali manj poceni plastika (kot tudi vsak avto srednjega razreda).
Vendar do zdaj z daewoojem ni bilo večjih težav. Po sedmih letih crknila bencinska pumpa, enkrat predrta izolacija na vžigalnih kablih, enkrat klima spustila dušo. Vse razen bencinske pumpe je bilo še v garanciji. Za 1,5-litrski motor je kar poskočen, pospeški so bolj upokojenski. 0-100 v 14 sekundah, moj avto z enako prostornino, vendar dvojno odmično gredjo, pa okrog 8-9 sekund. Pa pri takih avtih pospeški niso ne vem kakšen faktor. Zmeraj se najde hitrejši avto. Treba se je osredotočiti na uporabnost, nič drugega. V takem avtu se da komot preživeti tudi 500 kilometrov na dan. Če je tvoj, se ga že po "defaultu" navadiš ... ker je pač tvoj in je odraz tvojega namena in finančnih sposobnosti. Res pa ni pravično, da glede na to, če nekdo vozi hyundaija, BMW-ja, hondo, mazdo, aston martina, delamo osebnostni profil lastnika. Ni nujno, da DB9 vozi človek s karakterjem. Lahko se zgodi, da ga vozi razvajen 18-letnik bogatega očeta.

Pa to v tej fazi sploh ni pomembno.

Jaz priporočam, da se za enake denarce splača pogledati tudi kako mazdo, hondo, toyoto. Pa potem glede na razvejanost ponudbe se odločiš, kaj ti najbolj ustreza. Pokvari se pa lahko vsak avto. Ni še bilo takega avta, ki bi imel minimalen rejting okvar, če odštejemo lexuse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M323SBA ()

Urajmal ::

je prvi na lestvici najbolje izdelanih avtov, medtem ko pri audiju crkne 12 od 100 vozil ki jih naredijo ;)

Utk ::

Ja ja, časi se spreminjajo, zdaj zna že vsak naredit dober avto, vprašanje samo po kakšni ceni ga kdo lahko proda. VW prodaja zaenkrat še dokaj drago, ker ima (še) ime, no, seveda doda not malo bolj fine materiale ampak to ni drago, kakšne "nove" firme pa ne morejo tako, čeprav niso nujno kaj dost slabše. In tudi oni bojo začeli dajat not kaj boljšega od plastike, ko jim bo potegnilo, da se bi splačalo. Ampak novi korejci niti niso več tako zelo poceni...
Najprej so se američani smejali hondi, pa jih je kmalu posekala na celi črti, potem smo se še mi smejali korejcem, pa se jim vse manj, zdaj se bomo začeli smejat kitajcem, pa niti njim se ne bomo več kot 10 let, brez skrbi... kakšnega BMW lahko gor drži samo res perfektna izdelava, za dosti višjo ceno, ki je pa marsikdo ni pripravljen plačat...ampak bmw-ju se vseeno tako bolj izplača.

Duke Nukem ::

ko se poleti peljem na morje, stojimo v koloni, ko še črni kal viadukt ni bil narejen in kaj vidm 1.5 ure v vrsti na vročem soncu, 2 bmw pa en merđo zakuhata :D aja sm bil z astro gsi 2.0
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

Utk ::

Ja ja...za japonce in korejce je glavni trg ameriški, tam se take stvari ne odpušča. Bolj se pa odpušča malo plastike not, ni niti pol tako moteča kot če ti kar crkne vse skup sred poti. No, kolk sem videl zadnjih nekaj let crknjenih avtov ob cesti, mislim da ni blo nobenega drugega kot novejši VW-ji ali pa kakšna res stara škatla, pa še teh je blo manj. Če bi se kaj takega zgodilo dawooju, bi blo celo sranje, če ti crkne nov golf si pa raje tiho:)

JXS ::

M323SBA:

Dej si ti Mazdo zbij iz glave ko pomisliš na Hyundaia. Hyundai je v preteklosti kupoval od Mitsubishija. Tako je bilo z 16v motorji in Galloperjem (Pajero).

Pa še za tiste, ki jamrate kako korejcem pada cena. Za primer si vzamite Golfa Tdi (ja dizel!!!) 97 in Coupeja 97. Cena zedaj je zelo podobna, koliko pa je bila nabavna pa mislim da veste. Pa ne pozabit, da je korejc takrat za tist denar dal bogato opremo, VW pa vrtečo se ročko za odpiranje stekel.

Pa LP

M323SBA ::

Škoda potem. Bi vsaj bili vredni nakupa ... ;) Sicer pa, tudi micka ni slaba. EVO 8 so mokre sanje vsakega človeka. :D

__luka__ ::

A bi lahko uporabniki Accenta l.96 povedal kaj več o porabi 1.3 in 1.5 motorja, ker mam namen v prihodnosti nabavit tak avto.
LP
the truth is out there

Jakka ::

Hyundai-i so meni res fajn avti. Imamo Lantro wagon, letnik dec 1996, dela super, samo malo veliko žre, tam do 10, 1,6 16v pa 75kw. Zame res super avto, dela, prostoren, enostaven, kakšnih večjih težav tudi ni bilo.

Škoda, ker so pri Hyundai-u nehali izdelovati klasične karavane, kot je Lantra wagon, ker tak avto je res zakon. Matrix je pa krneki.

flipflop ::

dumbo911, med 6 in 9 litri, odvisno od načina vožnje, pozimi kuri malo več kot poleti. Sicer pa tak avto dobiš tam od 250k naprej, mogoče še kaj manj.

Jackal ::

Si lastim Hyundai Ponyja (hatchback verzija), letnik 1992, motor 1.5 s 75KM. Sem že vozil marsikaj drugega, pa ne morem in niti nočem primerjat z mojim Ponyjem, ker sem z njim zelo zadovoljen.

Do sedaj sem menjal amortizerje (zdaj imam Monroe sport, original so bili res bolj "plavajoči"), menjana ene 2 izpušna lonca, sklopka, 1x akumulator, 1x zobati jermen. Edina stvar, ki je do zdaj res crknila je bil nosilec za alternator - enostavno se je prelomil - na srečo sem bil blizu enega sorodnika, za katerega vem, da je sam svoj mojster - posodil mi je varilni aparat in čez par minut sem se veselo peljal naprej.

Zelo mi je všeč čista preprostost, kako so stvari narejene - marsikaj lahko zrihtam kar sam.

Poraba v zimskih mesecih je malo večja - še posebej na kratke razdalje, ko se motor ne zagreje dovolj. Tam pride tudi do 10l, drugače na dolge razdalje pa je povprečje nekje okoli 7l. Motor ima ogromno navora (za razliko od tistega v videu od top geara) - če sem v avtu sam ali z enim sopotnikom ni problema prit čez trojanski klanec v 5. prestavi.
Glede udobnosti vožnje na dolge proge se lahko meri z marsikaterim boljšim avtomobilom in ga tudi prekaša (stara seat Cordoba - kriza). Tudi pri mojih 2m višine imam spredaj veliko prostora, samo tisti za mano more bit potem res mini velikosti.

Prodajat ga nimam namena, niti ni smiselno, ker ne bi zanj dobil skoraj nič. Je pa samo moj in mi zato tudi pomeni določena vrata v samostojnost.

Kaufmann ::

Imam Accent 1.3 letnik 2001, poraba po mestu pozimi 11.5L, poleti 10L:D , na relaciji 6.5L., pa ga ne tišim. Drugih problemov ni.
ni podatka

PRiMoZ- ::

Tudi jaz sem zelo zadovoljen lastnik že drugega accenta. Sedaj imam 1.5 GLS TOP-K letnik 2000, poraba je tam 9l/100km v mestu, 7l/100km relacija. Prej sem imel pa 1.5 letnik 1996, pa je imel malo manjšo porabo.

Za kaj takega pa tega accenta tudi takoj zamenjam:
:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PRiMoZ- ()

Tear_DR0P ::

men je hecn, kako vsi govorijo da korejci nimajo smisla za obliko, zadnjič sem celo bral intervju z nekim industrijskim oblikovalcem iz slovenije, ki je rekel da ma rajš nemške avte, korejski se mu pa gabijo, ker nimajo oblike - bi blo zelo lepo, če pomislite da korejci k nam izvažajo samo cenene modele, tisto kar pa je lepo oblikovano in bolje izdelano pa ostane doma
je kolega ki jebil pol leta na tajvanu reku da takšne kie ki jih je tam vidu bi si lahko samo želel - takšne ki jih vozimo pri nas pa tam nihče nima
BMW - heh zadnjič se je en ponosni lastnik trojke pred mojim blokom kr v krožišču "parkiral", odpadlo mu je pol metra avta spredaj, ker ga je nabil v drevo - kurc pa tak avto
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Poldy ::

Glede generalne - nekaj časa nazaj sem peljal isti model avta kot je moj, isti letnik, prevoženih je imel 20k več od mojega. Temu avtu so pred nadaljno prodajo naredili generalno, in lahko rečem da je bil avto precej bolj odziven, 'močnejši'. Zato sem se odločil, da bom tudi jaz delal generalno...

Ni mi pa jasno glede voznikov nemških vozil. Samo da zaslišijo, da nekdo vozi, ali pa pohvali nenemški avto, vskočijo s svojimi standardnimi komentarji - ta avto je zanič, jaz vozim pasata in je boljši. Nikoli pa ne povejo zakaj je boljši. Malo me spominjajo na vegeterijance... samo da zaslišijo besedo meso, se že razburjajo.

postar_si ::

Moj fotr ima Hyunday pony 1.5 82KM, letnik 94. Avto imamo že 4 leta in za ta denar deluje odlično. Edino, kar je pri teh mašinah, da žrejo olje, sam kvari se pa ne. Na relaciji Dunaj-Lj nam ga je uspelo spravit na 6.2l/100. Vzmetenje se po 100K km razrahlja, sam se hitro navadiš tistega občutka, pa še zakasnitev ima, ko stopiš po gasu, se mašima odzove z zakasnitvijo. Pospeški so pa po rednem treningu fenomenalni, glede na konje.

Utk ::

Zakasnitev ja, its a feature, not a bug:) Ja ja, sej so čist vredu tej korejci, samo kakšen reno bi s tolk konji vseeno manj bencina pokuril...80-100 konjev pa do 10 -11 litrov, niti s 75 konji pa ne pride pod 6, to je preveč...no, drugega pa nimam nč proti. Pri novejših je tudi to najbrž kaj boljše.

chucki ::

Zakasnitev ima zato ker tak avto niti do blokade ne more,ce pa ze pride mu pa raznese motor. :D :D :D
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

flipflop ::

Samo da si ti srečen s tvojo bendžolo.|O

tac ::

Lastnik Accenta 1.5 l2000. Najprej je bilo vse fino, potem pa začelo crkovat.
Senzor pretoka zraka - nikjer za dobit na odpadu, torej na servisu 60 ksit 8-O
črpalka za bencin zmernih 20 ksit
kodirna ključavnica - tuljava 18 ksit (baje lahko crkne še računalnik, tisto je nočna mora glede cene)
mašina rjavi ko nora, pleh na srečo še nič
in seveda po vožnji po AC je treba kak liter al dva olja dolit na 10 kkm
Po preudarku sem sklenil, da naslednji ne bo več hyundai, ker težko dobiš dele za normalno ceno.

St@jler ::

mi smo mel 2 accenta pa sta bla oba dost uredu. Oba sta imela za sabo cca. 120.000 km. je blo pa pr obeh treba menat izpušn lonc (enkat sprednga pa enkat zadnga) pa skolpke sta tud šle ene 2. Sicer to verjetno na račun dost vožnje s prikolco. Drgač je pa vzdržljiv avto. Pr taprvem se spomnim k so ble električne šipe, k jih večina eu avtov še vidla ni (razni tadragi modeli)

M323SBA ::

chucki, se sploh ne čudim, zakaj pravijo, da je BMW vozilo preseratorjev.
Načeloma pa nimam nič proti BMW-jem. Če je micka pustila zadaj murcielaga, sploh pomisliti nočem, kaj bi naredila kakemu bimerju.

Dodgeviper ::

chucki: Stari ti nemaš pojma o avtih:D
Ko smo že pri BMW-ju malo počekiraj kolikokrat so bili vpoklicani zaradi serijskih napak? Da ne govorimo o X58-O
Bmw sicer meni všečen, super sound, noro se pelje, dobro udobje, zvočna izolacija.
Samo kaj če mi to k se mi šipe same odpirajo, pa luči ugašajo:D pa mašine crkujejo. V najslabših primerih se vžge tko k pri X5 seriji

Kar se tiče zanesljivosti hyundaia, praviš da ga ni visoko na lestvici glede zanesljivosti?
Očitno spremljaš zlo malo avtomobilizem! Malo si poglej kako je bil ocenjen cupe? Tudi terenci!
Ostali spadajo v zanesljiv razred, razen teh dveh katera držita superzanesljivo območje! Testi so delani na 100 avtov koliko težav?

No vsi vemo da so mašine pri hyundai-u car nad carji ( glede na ceno)
Menjalnik jah se malo zatika ne, samo to je nizki razred cenovno! Po zaneslijvosti spadajo še zmer v visoki
Naj samo omenim da accentov menjalnik zdrži tudi do cca 210Hp
Kar pa za za nekatera evropejska avta nemoremo rečt a ne, sploh pa pri WW-ju
Pa malo poglejte kje stojijo Peugot in citroen statistično? pa vam bo jasno

Glede samih kosov pri hyundai-u, ja vse ni zastojn. Samo primerjaj isti kos pri drugih pa potem komentiraj!
No naj mi najde kdo lahko kupi original sklopko za 13k? Pri takih preformansah.
No naj povem še nekaj iz iskušenj o vaših cenah:D Renault clio ploščice za bremze stanejo 12k za renault megan pa 19k
Razlika med tema dvema ploščicama je 0,01mm in paše na oba! Preverjeno
No na mojem accentu moram menjat notranje kljuke stane 1800sit z montažo
Kolega je nedavno na mercedezu eno zlomil, k je muziko dajal. Cena 9k:'( mislim hallo Mora da je avtomatska:D

Glede naših avtekov hyundai lantra 96l prevoženih 260k trenutno menjano: Kolektor, gibljiva izpušna cev, brisalec, roka za levo šipo+ potrošni materijal, ploščice, ležaj 2x, stabilizatorčki, avtoradio:D , je pa zadnji lonec še zmer stock! no pa me zanima koliko jih je takih da jim tolko zdrži? Poraba 8l odprto 10l mestna
Jaz vozim accenta 96l 1.3 prevoženih 120k Menjava potrošni material
Sama poraba pri meni 5,5l odprta vožnja poleti do 130kmh po zim ga ne foram daleč. Mestna 10k kratke relacije, ga niti ne segrejem
Olje kmh takole: Jaz nebi točil valvoline v accenta! ker je poraba le tega večja in je res da ga pol doliješ liter na cca 6-7000km
Rezervoar za olje ima 3.7l tak da to ni kaka kriza vsen.
Z oljem Castrol v accetnu zmanjša zadevo drastično, to vse po nasvetu z eno osebo ki servisira hyundaie in jih je vse tudi v koreji preučil!
Situacija takale na 10000km mi ni še nit mal spil, naslednji servis mi je napisal na 135-140k prevoženih in olje menim da bo zdržalo.
V lantre predvsem starejše se pa toči valvoline, zaradi drugačne tehnike samega motorja in tudi kapaciteta tega je večja!
V kolikor ima avto dosti prevoženih, pa ni priporočlivo da se meja olja spušča pod polovico itd... Se mi neda več
Lp
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kia ali Hyundai (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10435427 (17236) Utk
»

Manjši avto, bencin, cca. 5000 EUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12016002 (12359) hojnikb
»

Hyundai Accent, Kia Cerato, Chervolet Lacetti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
649880 (8736) Super Sonic
»

nakup avtomobila (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
18026456 (23284) ;-)

Več podobnih tem