» »

Vredestein QUATRAC 2

Vredestein QUATRAC 2

McBoby ::

Pozna kdo te celoletne pnevmatike oz. se vozi z njimi? Kakor sem gledal po testih, naj bi se pozimi obnašale zelo podobno Savinim Eskimo S3. Predvsem me zanima, kako se obnašajo na snegu, mokrem cestišču in na suhem asfaltu. Ter kako hitro jih "pobira"?

sloxl8 ::

Moraš vedeti, da celoletne pnevmatike nimajo lastnosti poletnih ne zimskih pnevmatik, ampak so nek kompromis med enimi in drugimi - so dovolj mehke, da imajo pozimi zadosti oprijema, a vseeno dovolj trde, da jih pri višjih temperaturah (poleti) ne pobere preveč.

Sam sem imel točno te pnevmatike in sem bil z njimi zelo zadovoljen, če me spomin ne vara, sem naredil pribl. 50k km, pa bi bile verjetno dobre še za kakih 10k km.

Največji plus je, da ti ni treba skrbeti za menjavo pnevmatik spomladi/jeseni, združujejo pa lastnosti zimskih in letnih pnevmatik. Slaba stran pa je njihova večja obraba glede na zimske/letne - pogosteje jih moraš menjati (vendar pa moraš pri tem upoštevati kombinirano življenjsko dobo zimskih in letnih pnevmatik).

McBoby ::

Kot sem gledal to pnevmatiko in teste oz. mnenja uporabnikov, se po obnašanju na snegu lahko primerja s Savino Eskimo S3. Obe imata 2.4 točke-manjša ko je točka, boljše je (od 1-6). Kar se pa tiče Eskimo glede na mokro cestišče oz. suho imajo pa veliko slabše rezultate, kot Verdestein, pa verjetno je še obraba večja poleti, ker so zimske pnevmatike.

http://www.reifentest.com/cgi-bin/autot...
http://www.reifentest.com/cgi-bin/autot...

sloxl8 ::

Moraš vedeti, da:
1. je Sava Eskimo zimska pnevmatika
2. so Savske pnevmatike precej mehke, zato jih lahko po kakšnih 20k km vržeš stran.

McBoby ::

Samo razmišljam; zakaj bi kupil Eskimo, ki zdrži 20kkm, če lahko Verdestein, ki ima podobne, če že ne iste karakteristike na snegu, veliko boljše na mokri in suhi cest, zdržijo pa 50kkm. Res da so malo dražje, jih pa ni treba demontirati in montirati 2x letno.
Aja pa da ne bo kdo mislil, da delam kakršnokoli reklamo. Najprej sem se nagibam k Pirelli P6 oz. Bridgestone Turanza, ampak mislim, da je najbolje menjati na vsake 3-4 leta nove gume, pa je mir.
Ko smo že pri gumah; a kdo pozna na Gorenjskem koncu, kje bi mi za normalno ceno naredili optiko, kot se zagre.

Barakuda1 ::

Samo razmišljam; zakaj bi kupil Eskimo,


Jaz pa samo razmišljam "kaj hudiča počne ta tema v PČ"

in bolj ko razmišljam, bolj mi je jasno da sem ne sodi :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 461 62 63 64 )

Oddelek: Na cesti
3158488277 (19574) Leko
»

Celoletne gume 165 65 15

Oddelek: Na cesti
416112 (4908) KAVINSKY
»

Globina profila na gumah?

Oddelek: Na cesti
4432586 (13372) krneki0001
»

Izbira pnevmatik help (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
939095 (7872) LordTado
»

Zimske pnevmatik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6511882 (9708) Phoebus

Več podobnih tem