Forum » Loža » African rope puzzle
African rope puzzle
izolan ::
Pozdravljeni!
Za rojstni dan sem dobil tole zadevco, eno od miljontih stvarc za si krajsat cas.
Slikca:
Vse kar moramo narediti je, da kroglico spravimo na drugo stran.
Zanima me, ce je to sploh resljivo...namrec nikakor mi je ne uspe resit.
Sklepam da to ni nateg, in da je sigurno nekomu ze uspelo.
Iskal sem tudi resitev na netu vendar brez uspeha.
Lp, Blaž
Za rojstni dan sem dobil tole zadevco, eno od miljontih stvarc za si krajsat cas.
Slikca:
Vse kar moramo narediti je, da kroglico spravimo na drugo stran.
Zanima me, ce je to sploh resljivo...namrec nikakor mi je ne uspe resit.
Sklepam da to ni nateg, in da je sigurno nekomu ze uspelo.
Iskal sem tudi resitev na netu vendar brez uspeha.
Lp, Blaž
DimmniBurek ::
Uuuf, pustil kako uro intenzivnega mozganja, pa nisem nič zmozgal
There Is No Stronger Drug Than Reality
heh..jah ce bi povecal luknjo bi slo seveda ja..sam ni tle point..
bol ko razmisljam, bol se mi zdi da je to nalasc neresljivo, da bi ljudje zgubili cim vec cajta =)
bol ko razmisljam, bol se mi zdi da je to nalasc neresljivo, da bi ljudje zgubili cim vec cajta =)
Je ja...to sem pozabil povedati, kajti iz slike ni mozno razbrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: izolan ()
rgv45vg4t335 ::
Vrvica na sliki se proti sredi deščice združi, gre dvojna skozi luknjo in v zanki gre od spodaj čez in nazaj proti luknji. No, to zanko, ki tu samo pokuka izpod deščice moraš maksimalno raztegniti, tako da bo širša od deščice. Po tem jo okoli deščice (po dolgem oz. na sliki od spodaj navzgor) potegneš na drugo stran in zadeva se razvozlja, vrv samo še potegneš iz luknje. Po tem potegneš kroglico enostavno do konca na desno in v obratnem vrstnem redu zadevo zavozljaš nazaj.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
sem ze prisel do tega..vendar ne deluje...prides na isto ko prej.
mislim, da bi to delovalo, ce vrvica vzadi nebi bila prekrizana..
ali sem jaz neroden? imas to doma pa si tako resu ali si na pamet povedau?
mislim, da bi to delovalo, ce vrvica vzadi nebi bila prekrizana..
ali sem jaz neroden? imas to doma pa si tako resu ali si na pamet povedau?
rgv45vg4t335 ::
Na pamet oz. malo sem risal na papir. Je bilo skoraj težje sformulirati in napisati kot pa stuhtati.
Hm, če prideš na isto... mogoče daš kroglico skozi oz. pod zanko čisto do luknje, raztegneš zanko in greš na drugo stran, premakneš kroglico nekam naprej, greš spet z zanko okrog nazaj ... nekako šetaš zanko go-dol in med tem postopoma premikaš kroglico?
Hm, če prideš na isto... mogoče daš kroglico skozi oz. pod zanko čisto do luknje, raztegneš zanko in greš na drugo stran, premakneš kroglico nekam naprej, greš spet z zanko okrog nazaj ... nekako šetaš zanko go-dol in med tem postopoma premikaš kroglico?
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
username ::
Obrneš plošcico, pa je kroglica na drugi strani.
Problem rešen.
P.S. važno je samo ne preveč komplicirat...
Problem rešen.
P.S. važno je samo ne preveč komplicirat...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: username ()
whatever ::
vzameš škarje...
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Okapi ::
Jaz pa vem samo, da je tisti, ki je to konkretno delal, malo šparal:-)) Originalno se namreč temu reče "ljubimca" in je na vsaki strani po ena kroglica, naloga pa je, da ju spraviš skupaj.
O.
O.
Saladin ::
A gre vrv iz leve strani spredaj skozi luknjo, se pod deščico ovije v zanko, potem gre nazaj skozi luknjo na sprednjo stran, skozi zanko in se konča desno spredaj?
Potem je treba zgolj zanko razširit (višek vrvi se ti konča v maksimalno veliki zanki, ki glih omogoča, da lahko porineš kroglico skozi njo), ampak to je preveč enostavno.
Potem je treba zgolj zanko razširit (višek vrvi se ti konča v maksimalno veliki zanki, ki glih omogoča, da lahko porineš kroglico skozi njo), ampak to je preveč enostavno.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
blaz_ ::
Živjo, zabavna nalogca, fora je v tem, da krogljica ne gre skozi luknjo (torej skozi luknjo na ploščici), ampak moraš "zanko skozi luknjo spravt" (tisti del k spredaj skup drži - na sliki označen s črno). Samo najprej morš kroglco čez ta del spravt.
slika: http://shrani.si/?O/lL/30xLcRpG/5406-o....
prvi korak:
kroglico spravi čimbližje luknji kot lahko (se pravi tisti črni del moraš dati čez kroglico (tako da je krogljica čimbolj na sredini te deske))
drugi korak:
tisti črni del moraš sedaj spraviti čez luknjo z vsem šopom vrvi ki jo dobiš zraven :D
tretji korak:
sedaj kroglico pelji po vrvici do kamor lahko
čertri korak:
celotno zanko ponovno daj v prvotno stanje (se pravi, črni del ponovno skozi luknjo v obratni smeri)
šesti korak:
samo še kroglico je treba dat čez zadnjo zanko (inverzen prvem koraku)
lp
slika: http://shrani.si/?O/lL/30xLcRpG/5406-o....
prvi korak:
kroglico spravi čimbližje luknji kot lahko (se pravi tisti črni del moraš dati čez kroglico (tako da je krogljica čimbolj na sredini te deske))
drugi korak:
tisti črni del moraš sedaj spraviti čez luknjo z vsem šopom vrvi ki jo dobiš zraven :D
tretji korak:
sedaj kroglico pelji po vrvici do kamor lahko
čertri korak:
celotno zanko ponovno daj v prvotno stanje (se pravi, črni del ponovno skozi luknjo v obratni smeri)
šesti korak:
samo še kroglico je treba dat čez zadnjo zanko (inverzen prvem koraku)
lp
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blaz_ ()
ja sej to je fora..kr vsi mislijo da je tko kot pravite, ker se zdi se kr logicno..pa vendar ni to resitev..zmeraj prides na isto =)
Blaz_: Se enkrat bom vprasal =) a ima kdo to doma ali vsi na pamet govorite?
Ta pot je se najbolj logicna pa vendar ce si sestavis doma ugotovis da ne prides skozi..
Probal sem ga tudi sestavit na novo, tako da bi iz nezavozlane vrvi prisel do tega vozla, pa nikakor ne morem zavozlat...
Ocitno je res neresljivo...pa vendar naj bi bila tezavnost 4/5.
Lp, Blaž
Blaz_: Se enkrat bom vprasal =) a ima kdo to doma ali vsi na pamet govorite?
Ta pot je se najbolj logicna pa vendar ce si sestavis doma ugotovis da ne prides skozi..
Probal sem ga tudi sestavit na novo, tako da bi iz nezavozlane vrvi prisel do tega vozla, pa nikakor ne morem zavozlat...
Ocitno je res neresljivo...pa vendar naj bi bila tezavnost 4/5.
Lp, Blaž
blaz_ ::
jest sm doma iz matice, kabla, pa ene ploščice sestavu :D
pa zadaj sm tut probov prekrižat in brez, pa je isto (če je prekrižana je mjčkn bolj kompleksn, sam ni sile)
lp
pa zadaj sm tut probov prekrižat in brez, pa je isto (če je prekrižana je mjčkn bolj kompleksn, sam ni sile)
lp
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpadlo navitje na napajalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2681 (2448) | Baja |
» | Geforce 8800GTS - Memory Bank?Oddelek: Strojna oprema | 1309 (977) | Riff |
» | Polomljena piščalkaOddelek: Loža | 2097 (1753) | Mare3 |
» | Izdelava loka (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32114 (27494) | Pyr0Beast |