» »

Zimske pnevmatik

Zimske pnevmatik

«
1
2

STASI ::

Sezona se bliza in pred mano je odlocitev katere zimske pnevmatike naj kupim.

Nekako sem se omejil na naslednje pnevmatike:

Michelin Alpin
Bridgestone Blizz.lm-20
Goodyear Ultra Grip-7

Ali predlagate kake druge. In kje je najceneje.

Hvala za vase odgovore.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž
  • spremenilo: STASI ()

perci ::

Ja, menda je tut vazno kere dimenzije kupujes. Ni en tip gume najboljsi v vseh razredih.

SkIDiver ::

Povej dimenzijo, da vidmo za kak denar se da katero dobavit.

Drugače pa so načeloma vse dobre! S tem da je Michelin Alpin starejša od ostalih dveh(2 leti). Blizz LM-20 je produkt Bridgestona v lanskem letu Ultra Grip-7 pa proizvod za letošnjo zimo, če ni moj spomin o gumah splaval po vodi.

Skratka lahko ti povem nekaj o Michelin Alpin. Uporabljam dimenzijo 185/70/14 (praviloma bi moral met 65 ampak pred menjavo mortizerjev je bil avto prenizek za zimo na 65 zato sem vzel 70). Skratka guma se na snegu obnese zelo dobro. Brozga tud ni noben problem in ravno tako ne poledica in led. Na mokrem je fenomenalna za svojo mehkobo, na suhem ravno tako in nima pretirane obrabe in ni glasna razen ob priganjanju po ovinkih! Sam sem z njo delal brutal in po 15k km v zimskih razmerah in deloma že letnih bo guma še najmanj za sezono in pol zdržala kar se tiče ustreznosti globine profila predpisan s strani zakona.
Skratka guma je odlična kar se mene tiče. Imam hitrostni razred Q(160km/h) in zanjo sem odštel nekaj čez 12 tisočakov.

Je pa Goodyear in Bridgestone vsekakor dobra izbira(po moje neprimerno boljša kod Michelin pa je tud ta dobra!)! Ne bi blo slabo malo pregledati teste omenjenih pnevmatik! Skratka poleg lastnosti na snegu, suhem in mokrem na gre zanemarjati tudi notranjo glasnost in obrabo! Namreč zima zna bit včasih tudi suha in če ima guma veliko obrabo jo hitro pobere pri suhi zimi, če ima nasplošno večjo obrabo.

STASI ::

155/70R13
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

kuglvinkl ::

Odlično, te dimenzije rabim tut sam. Se prišlepavam STASI-ju :8).
Your focus determines your reallity

LoneWolf ::

Zadnjih 6 sezon sem vozil avto s taksno dimenzijo gum. IMHO se pri tako majhnih gumah ne splaca pretiravat s top znamkami, razen ce so res posebne potrebe in zivis v krajih, kjer pridejo spluzit dvakrat na zimo. Nekaj v rangu Save Eskimo S3 bo cisto v redu kompromis med ceno in kvaliteto, v akciji jih dobis okoli 8 jurjev po kosu.
Letos kupujem gume 205/55R16 za naslednjih 4-5 zim in bom vzel Goodyear UltraGrip 7 za 31k/kos, pri teh so razlike ze bolj ocitne. Moja prva izbira bi sicer bila Michelin Pilot PA2, predvsem zaradi majhnega kotalnega upora pri nasih suhih zimah in se vedno solidnih performans - nisem pa nasel tako ugodnega ponudnika kot za UG7.

Gume se da narocit tudi po netu, ce se komu ne ljubi hodit okoli, se pripeljejo jih na dom in cene so skoraj tako ugodne, kot pri najbolj akcijskih vulkanizerjih.
http://www.pocenigume.si

jurre ::

letos zelo pohvalijo savo eskimo s3, da so se precej boljse od s2, ki so bile tudi ok. Vceraj sem videl pri amzs so dobrih 6k v akciji.

Širajzl ::

Jest mam tud to dimenzijo na petki in zadja štiri leta uporabljam EUROTEC - WINTERWOLF in sem zlo zadovoln. Gume niso drage in so kr kvalitetne. Na teden delam cca. 500km, kar je prbližn 8000 - 10000km na sezono. En par mam za tri sezone - dve sezoni spredaj in eno zadaj. Pa po ovinkih ga neč ne šparam, tko da mislim da sprobaš to varianto sam, pa boš vidu.
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

Vikking ::

poglej si adac-ov test.

Sam dam glas za Michelin Alpine.

3p ::

A slučajno kdo ve, kaj sploh pomenijo te točke? Recimo razlika med Goodyear UG7 in Sava S3 je v obrabi precejšnja (1,5 in 2,7), v ceni pa približno 25%. A to pomeni (glede na tisti koeficient), da bom z UG7 lahko prevozil vsaj pol več km preden bodo zaradi obrabe za na odpad, ali kar nekaj filizofirajo in si zmišljujejo številke?

LoneWolf ::

Vsak resen test, kar ADAC-ov gotovo je, dokumentira pogoje in kriterije testiranja.

3p ::

Kajpavem. Resen gor ali dol. Se mi zdi, da enostavno nikjer ni napisano, kaj pomeni ta pa ta razlika med vrednostmi... ;(( Če sem slep, naj mi kdo pomaga.

Stepni Volk ::

Ocene gum so osnovnošolske. Nemci ocenjujejo ravno obratno: 1 je odlično, 5 nezadostno.

AMZS test pnevmatik (prevod ADAC-ovih)
Vse o avtomobilskih pnevamtikah
Življenjska doba pnevmatik

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

jst vozim Dunlop WINTERSPORT M3 ...

guma ... NI DA NI ... obnese se u iber ... edin na ledu zna mal zezat ... ( ampak to je zato ker nima zebljickov gor ) ...

Vem da majo pri sitarju ful akcijo t.j. 25% popusta pri nakupugunm pred sezono ... mal se pozanimejte ... jst sm gume vredne 32k/na gumo dobu vse 4 za 90 jurjev ... Se splaca mal povprasat ...

iso2000 ::

Ma če nimaš ravno nekih posebnih zahtev je Sava Eskimo čist ok guma. Vsaj za povprečno vožnjo po pameti se je meni obnesla popolnoma ok.

Nejc Pintar ::

offtopic: nemci imajo ocene od 1-6, 5 in 6 sta nezadostni, s tem da s šestico ne moreš na popravnega:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

3p ::

Skratka: noben ne ve, kaj sploh te ocene pri pnevmatikah pomenijo... :\ (Skratka, so razlike kot pri grafičnih z 150FPS in 10 FPS na repu, ali pa imajo najboljše gume 150 najslabše pa 120 FPS (kar je irelevantno za običnega šoferja)).

BigFoot ::

Sam sem bil tudi pred podobno dilemo. Rabim gume 185/60 R14 in sem se kar odločil za Sava Eskimo S3.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Scorpia ::

jurre: Jaz ne morem verjet kako lahko hvališ savine gume. Zimske so še tolk nekak vredu, ampak mene so vsen razočarale. Naprimer: prej sem mel continental gume(letne), ki pa so med zimo ko je bil dež pa mal snega, sploh niso drsele in pri bremzanju tudi ne. Pol sem zamenjal z savinim gumama, ki pa so takoj pokazali spodrsavanje pri štartu, da ne govorim pri bremzanju(blokiranje sprednjih koles). Edini plus, ki so imele razliko od continental gum, je to da sem po snegu lahko vozil. Zdej imam še letne savine gume(na dežju so obupne), ki nimajo tolk prevoženih kilometrov, pa so že nastale majhne razpoke. Pač so bili poceni in nikoli več kupit ''sava''.

boych ::

Jaz sem pred tednom dni kupil GY UG7 dimenzije 195/65/15 pri Forstingerju v Avstriji, cena je 76.90€ kar je približno 18500 sit/kom!
Meni se splača ker sem doma 500m vstran od meje!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boych ()

zile ::

Mogoče kdo ve, kje majo kakšno akcijo za gume m+s

Širajzl ::

Zdele je skoraj povsod akcija gum, ampak tista prava AKCIJA je bila že pred trmi meseci, tko da če bo kdo kupoval nove letne gume se prava akcija obeta kmalu po novem letu.

STASI ::

Odvisno kake gume iščeš. Osebno sem se odločil za Sava eskimo S3 in jih bom kupil na stran na www.e-gume.si po ceni 7300. Zdaj moram samo se najti enega poceni vulkanizera za montažo.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

zile ::

Jest grem pa jutr v mercator tehnika. Cena za 4 Sava Eskimo S3 MS gume je 29k sit. :D
Pol morm pa tud jest enga vulkanizerja najdt.
Kolk pa ponavad računajo za montažo 4 pnevmatik ?

BigFoot ::

Fajn bi bilo ce bi folk poleg cen gum navajal se dimenzije. :)

Sam sem drugace za menjavo placal okrog 5 jurjev (ne vem tocne cene).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

zile ::

Jap, gre za 155/70 R13 T ;)

LoneWolf ::

Tisti, ki kupujete Savo Eskimo S3, verjetno najceneje pridete skozi v Leclercu, sploh ce imate tudi njihovo kartico. Cena za 4 x 155/70R13 je 36k, vendar je vkljucena montaza, dobite bon za 10%, + 15% dobropisa na E.Leclerc kartico. Efektivno okoli 27k z montazo vred.
Samo FYI.

Mati ::

Je res, da je letos dovolj, da imate letne pnevmatike z več, kot 3mm profilom in pa verige v prtljažniku?

Nekako najbolj ne verjamem temu, vendar je včeraj bilo potrjeno od policista!

AngelOfDeath ::

mislim da je minimalno 4mm +ketne
na svojih letnih še mam več kot 1cm profila tko da ne mislim menjavat - mam tudi zimske komplet na felnah (170/55/13) semperit wintergrip če bo sneg ;)
A ni mel trgoavto neke akcije za Savine gume ? 25% ?

zile ::

Jap dobr si slišu za 3mm + ketne. Drugač pa če si na obali pa celo 1.6mm brez ketn :)
Link

dolenska ::

eee moje bojo pa godyera ultragrip 7
me prov zanima kako se obnesejo

||_^_|| ::

midi:fenomenalne so, ne bo ti žal.

jest10 ::

Potem pravite da bi bila Sava Eskimo S3 dobra za svoj denar? (165/70/R14)

Boeing ::

Goodyear Ultragrip 7, dimenzije 215/65 R16. Z boljšimi zimskimi gumami se še nisem vozil...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

ombre ::

Ultragrip 7 so ene boljših gum, Sava Eskimo S3 tud ni slaba- je pa hudičevo glasna. Mam filing kot da bi vozil tank, ne pa kangooja. 155/70/13 dimenzija SAVA S3 stane okol 8000*4=32000 sit. (Tm odvisno kok se znaš pogajat, pa če maš veze v kaki trgovini al pri vulkanizerju)
Dobre so tud Nokian gume. Kolega jih ma na svojmu avtu pa je zadovoljen, tko da... Skor vsaka nova guma je dobra. Razen kakih nalitih pa obnovljenih. Uno pa so jajca.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

M323SBA ::

Ne vem, če je bilo tole omenjeno - vsi, ki kupujete nove gume, bodite pozorni na pomemben podatek datuma izdelave. Nevožene so tako ali drugače, pomembna pa je DOT-oznaka, ki pove datum izdelave (npr. 1405 - 14. teden 2005). Nekdo vam lahko proda "nove" gume letnika 2003, s tem pa imate krajšo življenjsko dobo.

krisspace ::

A mogoče kdo ve kako je pa z novim modelom DUNLOP D3(zimske). Testi so odlični. Realnost pa?

dr.J ::

> A mogoče kdo ve kako je pa z novim modelom DUNLOP D3(zimske).
> Testi so odlični. Realnost pa?

Misliš M3??
Imam WinterSport M3 in so super. Pelješ kot po tračniach.

Jackass ::

A zdej ne bo nobene akcije po 15.11.? Glede na to, da je večina gume že kupla prej?

Js sm najprej razmišlu o nakupu obnovljenih pnevmatik, ampak ne vem kolk se splača glede na to, da bi Savine Eskimo S3 pršu 2k več na gumo. Tko da bom verjetn kr tele Savine vzel, sam ne bi dal več kt 30k z montažo vred.
jAcKaSS

SkIDiver ::

Jackass če ti je kj mar do tvojega življenja ti obnovljene pnevmatike odsvetujem. Sam sem imel srečo, da me niso stale življenja!

Jackass ::

Jah tko je, revež vedno najebe!:| Študent, k špara pr gumah...;)

Ne, sej se zezam, sej sm se odloču, da bom verjetn kr Savine S3 vzel, res da niso ne vem kaj, sam so pa nek sredn razred. Sam mislm, da ne bom dubu nč boljšga za to ceno.

Aja kr se tiče Savinih gum v Leclercu:
Če so gume 36k SIT, dobite bo v vrednosti 10% od tega zneska. Torej 3600 SIT. Če pa si lastite še Leclercovo kartico, potem boste dubl na kartico poleg 3600SIT še dodatnih 15% od tistih 10% (3600SIT), torej 540SIT. Torej bodo gume 36K SIT, dobili boste 4140 SIT bona in brezplačno montažo.
jAcKaSS

SkIDiver ::

Sava je čist OK, če si nek normalen voznik. Jz jih pa pobrišem preden bo konc zime sploh, če bo bolj suha zima.
Tako, da do napovedi snega ostajam na bridgestone potenza re720 potem pa neki zimskega.

dolenska ::

jst sm nabavu godyear ultragrip7. zal so imeli samo se dve in sm kupil samo dve, ki jih imam na sprednji osi. zadaj imam pa sava eskimo s3 tut nove. no problem je zdej v tem da se s spredjim koncem vozm k po trečnicah, zadji konc pa ni tako stabilen. tako da mi je prov škoda ker nism dobil vseh 4 ulratgrip 7.

Super Sonic ::

"no problem je zdej v tem da se s spredjim koncem vozm k po trečnicah, zadji konc pa ni tako stabilen. tako da mi je prov škoda ker nism dobil vseh 4 ulratgrip 7."

mal pretiravaš tule, sigurno.

Eskimo S3 so "slabe" gume predvsem zaradi obrabe in kotalnega upora. Guma sama je odlična na mokri podlagi in ravno tako se relativno dobro vozi v suhem.

Ne prikazuj tega tako, kot da imaš zadaj drsalke.>:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

dolenska ::

hja ne vem no pol nimas ti izkusenj z s3. jst sm jih imel 4sezone in vem kako se vozjo. dokler so nove so dobre potlej so pa za en drek. dobr vem jst to. in tut povem ti da se ultragrip peljejo zellooo dobr. zadaj imam pa s3 in niso niti približno na ravni ultragrip 7

dolenska ::

je pa res da ne vem kako se bojo držle ceste ultragrip cez kaksne 3mesce.

Fizikalko ::

Sam imam S3 in dejstvo je, da ful pretiravaš.

perci ::

Mah, jst bom letos verjetno kar nove letne nabavu in se tut to zimo z njimi vozu. Tko sem ze prejsnji dve zimi naredu in morm rect da se obnese. Ce mas zimske gor, se ti v parih dneh, ko pride odjuga, tok hitr znucajo, da res ni.

dolenska ::

no sej so s3 dobre samo v primerjavi z ultragrip so pa nekje zadaj. pa tut obrabijo se hitr

dolenska ::

k sm mel pa s3 na golfu 1, pa sm se v kr velik klanec domov peljal po celem snegu k sm praktično rinil pred seboj sneg, brat je pa veje odmikal je blo pa zlo dobr da sm jih imel, ker drgač ne vem kako bi domov prišel. no sej za v sneg so kul ampak za po mokrem pa niso tako dobre
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ima kdo gume Sportiva SnowWin?

Oddelek: Loža
122864 (2668) Blazz
»

Obnovljene gume

Oddelek: Loža
458921 (8039) hunter01
»

Katere zimske in katere letne gume?

Oddelek: Loža
3110994 (8801) Fizikalko
»

katere gume? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509067 (8047) Pyr0Beast
»

Zimske pnevmatike Sava ali Fulda

Oddelek: Loža
2814646 (14646) kekz

Več podobnih tem