» »

Ali je pekač fuč?

Ali je pekač fuč?

Fr33man ::

Imam sledeči pekač: http://www.mimovrste.com/artikel/200002...

Star je par mesecev (3-4), in imam 3 programe za peko CD/DVD-jev (Nero 8, BurnFree in InfraRecorder). Danes sem poskušal zapečt video DVD (BTW z programi znam rokovat, tako da ni vzrok za nepravilno peko na moji strani) vse skupaj neuspešno, poskušam nek čist drug video DVD zapečt spet neuspešno. Poškušal sem v vseh treh programih! Zapečem sliko Viste 32-bit(legalna prek msdnaa), napiše da je uspešno zapečena zadeva, nakar DVD vstavim ponovno v pogon, in le ta mi ga prepozna kot da je prazen (čeprav se jasno vidi lisa na DVD-ju da je nekaj gor zapečenega).
Pri video DVD-jih se pojavljajo vmes čudni problemi, hitrost peke pada z 16x na 1x, 2x, 0,5x,.... včasih se praktično čisto ustavi. Pojavljajo se celo neki piski iz pekača, precej spominjajo na zvok grafike ki nima dodatnega napajanja priklopljenga, samo seveda tišje. V Infrarecorderju se mi je obakrat peka ustavila na 75% in 87%-ih (seveda je vmes hitrost konstantno se spreminjala kot sem že napisal), nakar se mi računalnik ni več odzival, nisem mogel do task managerja, pekač ni hotel nehat pečt, samo reset je pomagal pa še po tem je pekač par sekund še kar mlel. Mislim čudno vse skup.

Ima kdo idejo kaj je narobe? Je pekač? To mislim tudi jaz.

Valvoline ::

Updataj si firmware pekača. Zarad slabega firmwarea se lahka zgodi da določenih dvd medijev ne zapeče tako k bi mogu.

http://www.plextor.com/English/support/...
To bi naj bil najnovejši firmware.
Al pa prebrskaj sam. Mora biti za pravega modela in številko drugač ga uničiš.

Zgodovina sprememb…

Fr33man ::

Že imam najnovejši FW.

Fr33man ::

P**** mi ne zazna niti že narejenih CD/DVD-jev :O Vedno mi napiše da gre za prazen CD/DVD. Je mogoče problem v sesutih windowsih? Namreč ravno sem hotel formatirat ker že lep čas nisem in mam vse zabasano, zdaj pa niti naložit ne morem na novo zadeve! Na USB ključ nalagat OS je pa baje relativno težko.

Karen ::

Jaz bi sprobal dve zadevi:
1. zamenjal tip DVD-ja (lahko je medij, če je iz iste škatle).
2. spekel iz kakega online USB ključek programa (npr. Portable infrarecorder) ali še bolje iz kake live linux distribucije. Če to ne dela je ziher HW.

Fr33man ::

Je vzrok za probleme lahko Intel matrix storage manager??? Namreč te dni se mi je brez vzroka resetiral PC. Po resetu je vista nakazala ravno na to aplikacijo in vzrok - češ star driver. Prenesel in namestil sem najnovejšega. Sedaj ni več problemov z reseti in celo pekač mi dela OK. =O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za peko CD-R-jev (audio CD-ji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
313366 (2237) Daliborg
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102462 (26971) nuclear
»

Zanimivi problemi z DVD pekačem

Oddelek: Strojna oprema
111066 (974) Fr33man
»

Moteče ustavljanje/preskakovanje dvd filma

Oddelek: Zvok in slika
111728 (1585) charlotte
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1009489 (7113) AtaStrumf

Več podobnih tem