» »

Moteče ustavljanje/preskakovanje dvd filma

Moteče ustavljanje/preskakovanje dvd filma

charlotte ::

Živjo!

Tale moj problem mi že pošteno najeda živčne celice. Upam da ima kdo kak nasvet ali ve vzrok problema.

Problem pa je sledeč: kadar zapečem film na dvd (se pravi datoteke VOB, IFO, BUP) imam kasneje MOGOČE probleme z predvajanjem. Recimo zapečem tak dvd, ga vstavim v predvajalnik hišnega kina, vse lepo štarta, film se vrti nakar se kdaj zgodi, da kar zmrzne (tako slika kot zvok-se pravi komplet dvd), to mogoče traja sekundi ali dve in potem se kar na lepem zopet začne bp vrtet naprej (občasno po tej napaki, ko mine sekunda ali dve, se slika nahitro naprej zavrti (predvidevam da se zavrti to tisti del filma, ki bi se po defaultu mogu če ne bi pršlo do tega obešanja dvd-ja, ko se to prevrti, kar traja max. 1 sekundo, film spet normalno naprej predvaja). To se mi nardi včasih, 1x, 2x, mogoče 3x, včasih pa tudi nobenkrat during the movie.
Ampak v redu, to da mi zmrzne za par sekund bi še toleriral, nakar mi občasno kak dvd med predvajanjem tudi totalka zmrzne in je fertik, kokr sm poslušal predvajalnik, se mi zdi da se dvd notri kar ustavi! In recimo ravno danes sem imel sledeči problem, po 25 minutah je filem kar friznil, stal minuto mogoče malo več, se kar naenkrat sprožil za 2 sekundi (kot bi ga pospešeno vrtel naprej), po tem spet zmrznu in se po pol minute spet začel pospešeno predvajat kake 3-4 sekunde, nakar se je to še ene 2x ponovilo in potem kot da se ne bi nič zgodilo se spet lepo vrti naprej, no čez 5 minut je bla spet ista pesem in dvd je že v nebesih.
To se mi ne dogaja pri vseh dvd-jih, občasno pa, oziroma zadne čase kr pogosto! Probal sem ga zapečt v dveh različnih dvd pekačih, rezultat je bil isti, kupil sem več različnih dvd-jev, top kvaliteta-isto, poskusu sem predvajat na prenosniku isto, tako power dvd kot KM Player sta se oba obesla ko je prišlo do te napake.

Se komu sanja kaj bi blo narobe?

charlotte ::

Ga ni junaka?

dzinks63 ::

:)) Napiši prvo s kakšnim računalnikom (konfiguracija) posnameš rezervno kopijo DVD-eja.

StratOS ::

A te Video DVD-je sam delaš ali delaš kopije DVD-jev.
Če jih delaš sam ( Video DVD ) napiši z katerimi programi jih editiraš/zapisuješ in kako enkodiraš.
Sam sem imel priložnost testirati in zapeči več različnih DVD-jev na različne načine, problem se je dogajal predvsem na DVD predvajalnikih z omenjenimi težavami.
Če delaš "kopije" nam razloži kako in na kakšen način kopiraš, kajti tudi z tem imam precej slabih in predvsem negativnih posledic pri predvajanju v DVD predvajalnikih.
Večinoma predvajalniki podpirajo "standardne" DVD kriterije, vendar se določeni zelo razlikujeo in razlika je prav v tem.
Če stvar bolj specificiraš o čem/kako/na kakšen način je govora ti lahko pomagam.
V večini primerov gre za prevelik pretok podatkov kbps, delno nepodpiranje z strani predvajalnika, enkodiranju in načinu enkodiranja (video in audio) ter na koncu tudi sami peki.
V večini primerov firmware upgrade predvajalnika pomaga, delno lahko zaradi podprtosti z strani medijev, delno pa so tu druge posebnosti.
Torej malce več informacij, pa bomo stvar lahko bolj specificiral.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

charlotte ::

Hja zdej kako kopiram, tle nimam nobenih konkretnih informacij, dvd-je mi priskrbi bratranec na zunanjem trdem disku (on ima obilo original dvdjev in pač kdaj nardi neki kopij še zame), tko da jst doma samo zapečem. Mam pa računalnik z AMD Athlon 3500+, 1 GB ddr ram, int. grafika 64MB, drugo ne vem če je pomembno, je pa notr nek no name dvd pekač, s katerim sem že vsaj kakih 200 cd/dvd-jev posnel. Probal sem že pečt z nerotom in ashampoo burning studiem, pa je rezultat isti, tko da ne vem, pomoje je nekje problem pri men pr peki, ker recimo če on nardi kopijo s tega diska mu v glavnem dela vse. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: charlotte ()

dzinks63 ::

:)) Ko pečeš dvd, je najbolje, da med samo peko na računalniku ne delaš nič, imaš pač enojedrnika. DVD naj bodo boljše kvalitete (npr verbatim), peci na zmanjšani hitrosti (npr 4x). Mogoče celo menjaš program za pečenje, preverjeno dobro dela npr: CloneDVD

StratOS ::

Upam, da pri takšni vrsti kopiranja uporabljaš DVD Video način zapisovanja, lahko da je problem izhaja tudi v starejšem FW pekača ( predvsem problemi z mediji ).
Ker je govora o kopiranju pač nelastnih DVD-jev in ne kreiranju lastnih backup DVD kopijah, ti žal ne morem kaj več pomagati.
Verjetna rešitev je probati upgradat FW pekača ali uporabiti in sprobati kakšen drug pekač v svojem sistemu in poglej kako se obnese.
Omembe vredno je tudi, da je pri prijatelju pri peki bilo narobe oz je bil kriv tudi faulty ram.
Kako pa je z peko pri ostalih medijih ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

charlotte ::

Seveda uporabljam opcijo video DVD:D Ker nisem ravno nek hud poznavalec, me boš moral podučit kaj pomeni FW in kako se to posodobi, drugače je to namizni računalnik podjetja HP.
Kar se tiče ostalih medijev mi vse zapiše brez problema in posebnosti, tudi večino teh dvd filmov mi zapiše brez problema in ni nobenih napak, samo občasno mi začne ga pa tkole srat. Drugače pa ma te dvd filme na zunanjem disku bratranc zase (če mu gre ker slučajn v maloro), če mi je kak všeč ga pač zapišem pa še zase, a je to že nelegalno slučajno:D (ja ja sej vem da je)?

dzinks63 ::

:)) Mogoče imaš kakšne antivirusne ali pa še nekatere druge programe vklopljene, ali si celo priklopljen na internet med tem in se ti v času zapisovanja kaj šrota po računalniku. Vse to izklopi in še poiskušaj.

charlotte ::

Se pravi bom naredil tkole, naložil si bom program cloneDVD, ko bom želel zapečt dvd, bom izštekal se iz interneta, ugasnil AV, messenger, musko, antispy in podobne ter zapekel, poleg tega grem danes po mal kvalitetnejše dvdje. :)

StratOS ::

Seveda poglej za firmware (FW) na spletni strani proizvajalca za svoj pekač. Če ne najdeš pojdi na http://www.cdr.cz/?rekordery Izberi proizvajalca in točno verzijo.
Za pekača lahko pogledaš tudi na Device Management. Start-->Run devmgmt.msc
Pregledaš pod DVD/CD-ROM Drives.

Za FW verzijo poglej pod izbran pekač, Desni miškin klik na Properties, Izberi Tab Details ter poglej Device Instance ID ali pa Hardware IDs
Drugače pa lahko še hitreje zaženeš Nero Info Tool, če maš nerota ter tam na hitrejši način pridobiš vse potrebne informacije o izbranem pogonu.

Pogledaš za posodobitve in se ravnaš po navodilih update-a.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

charlotte ::

Hvala obema


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je pekač fuč?

Oddelek: Strojna oprema
51059 (947) Fr33man
»

Ne znam zapečt DVD-ja...

Oddelek: Strojna oprema
122180 (2180) vratar
»

Več divx filmov na DVD-ju - PROBLEM!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51215 (1074) AlesC
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1009167 (6791) AtaStrumf
»

DVD-RW Plextor PX-708A

Oddelek: Kaj kupiti
301805 (1247) Brainstorm

Več podobnih tem