» »

Problem trdega diska in inštalacij

Problem trdega diska in inštalacij

M@73Y ::

12 letni mulo je dubu nov komp. in mene ka se kao spoznam me je poklicu da mu inštaliram programe pa to. in ko sem začel z inštalacijo win XP se je prviš kuj na začetku disk ustavil in samo rdeča lučka je skoz gorela. Potem rač. resetiram pa ponovno inštal pa dela potem pa ko je inštalacija že skoraj končana spet disk rdeča lučka stop. potem v tretje mi je uspelo. nato sem intaliral driverje za matično pa to. spet kar disk se ustavi. Potem sem mislil da komp ne "sprejema XP 32bit", pa sem začel nalagati Visto 32bit. pa spet pri začetku inštalacije, pa potem pri koncu inštalacije spet rdeča lučka, disk. No potem pa jaz malo gledam kontakte, pa napajalne kontakte, vse OK. pogledam nastavitve v biosu, spet vse ok. tako da sploh ne vem kaj bi bil vzrok.
Konfiguracijo ima pa tako:
nforce matična plošča, geforce grafična, procesor pa je AMD 64bit. (je mogoče zato problem ker jest gor tlačim 32bitne verzje). Nimam pa nobene originalne 64bitne viste ali XP., potem trdi disk je pa SATA 500GB. komp je pa kupil pri mimovrste. bom poskusu najdt še ponudbo da se bo bolj vedel kakšno konfiguracijo ima.
Prosim če se komu sanja za pomoč.
Lp.
//edit: konfiguracija

AMD Athlon 64 4600+ X2 Dual-Core
nVIDIA GeForce 8500GT, 512 MB pomnilnika
500 GB SATA2, 7200 obr/min
3 GB DDR2, 800 MHz
DVDRW Optiarc SATA2
..jump into psytrance tunnel..
  • spremenil: M@73Y ()

solatko ::

Izgleda, da bo moral kakšnega drugega dobit, ki se dejansko spozna na PC.

M@73Y ::

@solatko
Potem mi pa povej kaj bi bil vzrok. Mašina je stara 2 tedna.
..jump into psytrance tunnel..

bluefish ::

zaženi chkdsk /r.

solatko ::

Ne obvladaš nastavitev v bios-u, morda imaš zanič cd-je s programi. Če bi zadeve obvladal, ne bi osnov spraševal na forumu. Poglej mal na ST je cel kup enakih tem, tako da se nam ne da 3ooX razlagat eno in isto.

Revenant ::

pomoje je problem v aerodinamičnosti dosa.:|
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

itak37 ::

Hehe, to bo za***ncija...
32 oz. 64 bitni windowsi nimajo veze. Nekako moras pogruntat, kje je problem, disk, maticna, SATA kabli... Poskusi zamenjavat z drugimi komponentami in ugotovit kje je napaka. Srecno8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestava računalnika in še vprašanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
22317935 (11284) Han
»

Problem pri novem sistemu (LGA2011)

Oddelek: Pomoč in nasveti
231619 (1271) madness777
»

Hdd-ja ne prepozna

Oddelek: Strojna oprema
101111 (920) connel
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267306 (66898) Seljak
»

Računalnik melje

Oddelek: Pomoč in nasveti
51249 (1166) roba87

Več podobnih tem