» »

Hdd-ja ne prepozna

Hdd-ja ne prepozna

robertli ::

Zdravo, imam seagate barracuda 7200.11 500 GB ST3500320AS, ki je včeraj odpovedal ne tako dolgo sodelovanje. Disk zažene ni slišat kakih čudnih zvokov vendar ga BIOS ne prepozna. Poizkusil sem ga tudi priklopit prek USB ohišja in v POPCORN-a povsod isto, zažene ja prepozna ga pa za boga ne. Kaj naj naredim gor imam namreč slike hčerkinega 1. leta življenja za drugo me pa b.k.!

Bi menjava elektronike pomagala? Kako se jo menja?

LP Robert

PacificBlue ::

Poskusi še z na cd zapečenim Live Linuxom. Za menjavo eletronike ne vem,sem pa bral na tem forumu da če ga daš za kake 2 uri v skrinjo primerno zapakiranega menda pomaga(toliko da rešiš podatke).
I’m out.
:3

RazzorX ::

Lahko poizkusiš z menjavo elektronike. Spodaj pod diskom imaš vezje, katerega zamenjaj s čimbolj enakim. Torej ista serija, podobni datumi izdelave...Čimbolj podobno naj bo. Tega s skrinjo pa ne bi vedel, pomojem bi se kondenz nabral ko bi ga dal ven?

hvala za odgovore... kar se skrinje tiče mislim, da je tisto bolj za mehanske napake, je pa prav kondenz edini razlog zakaj moj ni še v skrinjo romal. Kar se pa live cdja tiče mislim da, če ga bios ne zazna ga naj tudi live cd nebi, poizkusim pa lahko.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: robertli ()

solatko ::

Brez skrbi ga vtakni v vrečko (antistatik) in za 20 minut v skrinjo z njem. Do sedaj mi je ta sistem deloval na 8-ih od 10 diskov, da sem rešil podatke, potem pa v trgovino in zamenjat.
Diski v zunanjih ohišjih so zelo slabi shranjevalci podatkov. Zaradi prenašanja in slabega hlajenja, crkavajo precej pogosteje, od tistih v računalniku.
Osebno imam v vsakem računalniku en disk (sata) za shranjevanje podatkov. Vklopim ga samo za ta namen, drugače je samo gledalec v kišti. Po sedmih letih mi oba še veselo služita - slike in kar je drugačnih važnih dokumentov, pa tako na vsake toliko časa na DVD-RW.
Tudi če dobim ugodno kakšen zunanji disk, lepo škatlo odprem in disk postavim v računalnik.
Do sedaj mi je v cca 8-ih letih odletel samo en 80GB maxtor, 120GB IBM-Hithaci in sedaj mi znake kaže en WD 120GB. Podatki rešeni še pravočasno.
Večina problemov z diski pri strankah je na zunanjih napravah.

Ja saj je bil v računalniku, v ohišju sem ga le testiral, no pa saj to niti ni toliko važno... Kar se pa backupov tiče, to vse vem, vsem govorim naj si pravočasno shranjujejo podatke, in komu se na koncu to zgodi? Meni!:( Odlašam dokler ni prepozno.

Lp

tomos ::

zdravo. nujno bi rabil pomoč.
kupil sem komponente za pc, jih sestavil in sedaj matična ne prepozna diska. disk je sata 2, matična pa ima samo priklope sata3 in en priklop sata2 ki ga ne najdem!
disk: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...
matična: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Y...
procesor je amd 955 BE, 4 gb ram-a, 750w napajlnik xilence. drugače pa mi prepozna dvd-rom ki je pravtako povezan preko sata kabla.
KAJ BI TOREJ BIL PROBLEM? pri prijatelju pa je disk prepoznalo.
to je bilo zadnjič da nisem kupil sestavljenega pc-ja saj so s tem sami problemi:O
pa vprašal bi še kako naj bo napajalnik obrnjen zdaj je obrnjen tako da ventilator piha navzgor nad njim pa je grafična, ki piha dol točno v njega. naj zamenjam ali bo ok?
lp

sedaj v disku še nekaj škrta.:'( no že prej je to delalo na začetku malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomos ()

in pri DRAM_LED in gumbu MemOK utripa rdeča lučka.
pajamhin pomagajte :((

connel ::

Takole na oko naj bi bil disk v redu, če ti je pri frendu delal bp. Poskusi zamenjat kabel, sprobaj vse priklope, to al je sata 2 oz. 3 nima veze, ravno tako mora delati,... Potem če ne bo delal, preizkusi še kak disk, da izločiš matično, če bo drugi delal potem je kaj narobe s samim diskom.

napajalnik imaš prav obrnjen,...

Za zdanjo težavo imaš gumbek ;) tega pritisni, pa priporočam da si pozorno prebereš navodila,....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

sprobal vse priklope, zamenjal kabel. sem dal disk iz svojega prejšnjega kompa. wd 500gb sata2. disk je prepoznalo, zagnalo visto, potem pa se je resetiral(verjetno zato, ker so stari gonilniki še na disku).
drugače pa za to da bi delal pri frendu nisem čisto ziher. pač v biosu je napisalo ime diska potem sma pa odklopla ker je začelo še bolj škrtat kot na začetku.
ta gumb naj bi bil za to, če ni ram-ov na seznamu podprtih pa potem moraš stisnit, da jih matična naredi kot da so dovoljeni oz. nekaj takega piše v navodilih. ram-i so 2x2gb ocz gold amd edition 1600mhz cl8.
lp

connel ::

Hm, disk je potem za v garancijo, nima kaj škrtat,...
Mja, pusti pri miru če delujejo, drugače ga pa stisni ne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

disk se vrti in nič ne stori:(

Oddelek: Strojna oprema
221938 (1457) minimus
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
317622 (6820) MadMax
»