» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
75 / 81
»»

martincek1 ::

Jap. Z sliderjem ga lahko "prižgeš", vendar te po prižigu čaka devet pik. :) In IMO je to narejeno kar dobro. :)

(sicer se da telefon odkleniti, če te kdo kliče... ampak je to minimalna "napaka".

EDIT: Upsala, sem te narobe razumel thejan2009... Jap, tole je za varnost.

Zgodovina sprememb…

tejko97 ::

Živjo!
Ja nokia 5800 xpress music....Ko je pršel ta telefon na tržišče mi je bil noro všeč. hotela sem ga imeti. želja se mi je uresničila za rojstni dan. nekaj mesecov je bilo vse lepo in prav nato pa je moral na servis. mislila sem da ni nič resnega in da ga bodo popravili. Sedaj pa sem že zbirateljica servisnih nalogov. :O imam jih že kar 5 :) lepo.

mojega teleona enostavno ne morajo popraviti. napisana je bila tudi zahteva za nov aparat in zdaj čaakam če mi jo bodo odobrili.
upam da. :)

Lep pozdrav vsem!

Bor H ::

Jst pa odštevam dneve do konca vezave..še 58 dni...

js osebno ::

Odštevam dneve do predstavitve spodobne nadgradnje, vredne svojega denarja. Trenutno bo to x-y.

Žal je tudi to res, vsaka alternativa ima vsaj eno veliko pomankljivost. Blah, grem nazaj na SE K610.

C_AGUILERA ::

ajoooo....moj mobi p dela k nov ahahahaaaaaa:P
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

gepard69 ::

....a res še noben ni opazil, da mu snemalik piska med snemanjem pogovora in ga to ne moti?!?....

ivanuscha ::

Mogoče samo noben ne snema pogovorov... ;)

tejko97

Nesi telefon nazaj in zahtevaj 150EUR, kar lahko narediš po 3x popravilu na servisu (če garancija še velja).

denabiker ::

iz OVI sem si instaliral nekaj tem,malo za foro in sem opazil, da jih je kar avtomatsko instaliral na kartico. WTF? Kakšna logika pa je to? To bi moral avtomatsko instalirat v telefon, njegov interni spomin, ne pa da zdaj bere animacije, sličice, ikone, text... iz kartice. A si prav razlagam?

martincheq

Tega pa nism vedla. Ja pa na servisu sem rekla,da naj mi dajo nov telefon pa mi je rekla uslužbenka,da ona lahko napiše samo zahtevo za nov aparat in da to je največ kar lahko naredi. Zahteva ja bila napisana sedaj pa čakam na odgovor. :)

l.p.

denabiker je izjavil:

iz OVI sem si instaliral nekaj tem,malo za foro in sem opazil, da jih je kar avtomatsko instaliral na kartico. WTF? Kakšna logika pa je to? To bi moral avtomatsko instalirat v telefon, njegov interni spomin, ne pa da zdaj bere animacije, sličice, ikone, text... iz kartice. A si prav razlagam?

ko boš enkrat hroščato temo inštaliral boš vesel da je na karici

martincheq

še eno vprašanje imam. Kje pa si prebral da ti morajo vrniti 150EUR?

Moj kolega je to storil in on je tudi tisti, ki mi je to rekel. Boš pa verjetno to težko dosegla če boš lepo po telefonu vprašala, če se to da narediti... je treba kar zamorit. Če ti že to ne uspe, da ti vrnejo denar, si izbori, da ti dajo nov telefon. Kliči in teži, da se malo premaknejo... isto je bilo z telefonom od očeta, .. v prvo ga ni bilo nazaj 1 mesec, v drugo pa jih je klical vsak dan po večkrat in v 5 dneh je bil telefon pri njem - popravljen.

Prosim ne spraševati v katerem členu to piše, to so stvari ki sem jih izvedel od drugih.

goby ::

Pozdravljeni.

Kako je s Shazam za S60 5th edition? Free - da, ne? Izkušnje?

Hvala.

Lp

amacar ::

Mislim, da že nekaj časa ni več free (vsaj junija letos, ko sem še imel ta telefon ni bil), sem pa takrat uporabljal midomi, ki je bil zastonj. Če je pa še, pa ne vem.

dadojc ::

Zdravo, jst sm tut lastnik tele Nokie že od aprila 2009 in prejšn tedn mij poču ekrančk praktično SAM OD SEBE. Pišem sms ga dam v žep, dobim sms nazaj in da pogledam pa je ekran 4/5 črn. Na servisu so dejali, da garancija ne velja in sem ga popravil pri drugem serviserju za 30EUR manj. Zdaj vidim da imaš npr. na Bolhi en kup teh zaslonov, ki jih lahko kupiš, pa me zanima je že kdo sam menjal to zadevo...mislim ali je zapleteno in koliko znanja rabiš?

LP

aljo558 ::

jaz imam tudi tole nokio že leto in dva meseca in mi ni hotl sms-ov prejemat pa internet ni delu. Pa sm ga nesu na servis pa so mi zaston poslihtal pa dela k urca ze eno leto :)
Glede ekrana: js sm parkrat razstavu ze telefon pa ni niti tok zaj menjat ekran...

Danes sem po 14 dneh dobila telefon iz servisa in kaj se je zgodilo doma sem ga prižgala in znova se je pojavila ista napaka!!!
Res nwm kaj delajo na servisu ampak tam je bil že 6x in od tega je bil 4x poslan v tujino ampak ne ugotovijo napake in nikoli mi ne povejo kaj so na telefonu sploh popravljali!

Res nevem kaj naj naredim zahtevo za nov aparat pa so zavrnili ?!?!?!
l.p.

Skadi ::

Pozdravljeni,
zanima me,če je kdo že mogoče si sam zamenjal touch screen? Ker na servisu ti zato računajo ca. 80€ ... na bolhi pa so displayi po 16€ ... kar malo kriminal,zato da odvijež par vijakov.
Zanima me,če ma kdo kaj izkušenj z tega področja. Če je dejansko tako preprosto kot zgleda.
Hvala,Lp

aljo558 je izjavil:

jaz imam tudi tole nokio že leto in dva meseca in mi ni hotl sms-ov prejemat pa internet ni delu. Pa sm ga nesu na servis pa so mi zaston poslihtal pa dela k urca ze eno leto :)
Glede ekrana: js sm parkrat razstavu ze telefon pa ni niti tok zaj menjat ekran...

Katere izvijače si uporabo? oz. kje si jih nabavil,ker ti vijaki so neke zvezdaste oblike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skadi ()

Izšel je popravek za Nokia 5800(uraden), vendar ne vem, če je že na voljo za slovenske uporabnike. Popravek je samo za Music Player. Od sedaj naprej vam ko greste enkrat iz Playerja in nazaj noter, ni treba klikati: Pojdi v Music Player, ampak samo kliknete BACK (prej vas je poslalo na desktop).

Vključeni so tudi Lyricsi, ki jih lahko naložite z uporabo MiniLyrics.

Jaz sem ta popravek dobil v obliki aplikacije - po instalaciji je treba telefon restartirati.
http://www.ipmart-forum.com/showthread.... - source
http://rapidshare.com/files/438352659/M... - download

PS: Firmware mojega telefona je C6 - tako da je iz moje strani stestirano samo na tem FW-ju, bi pa moralo delovati povsod.

roli ::

Zaslon pri tej nokiji je čisto enostavno menjati. Jaz sem ga menjal pri prijateljevi 5800 in ni nobenih težav. Pogledaš kak video, da veš kje je kak vijak (ali pa service manual) in to je to. Rabil boš malo potrpežljivosti pa gre.

Rabil boš navadne torx izvijače (T5 ali T6 nisem čisto siguren), ki jih dobiš praktično kjerkoli kjer imajo orodje - merkur, bauhaus, ...
http://www.r00li.com

goby ::

amacar je izjavil:

Mislim, da že nekaj časa ni več free (vsaj junija letos, ko sem še imel ta telefon ni bil), sem pa takrat uporabljal midomi, ki je bil zastonj. Če je pa še, pa ne vem.

Hvala za info o Shazam-u. Midomi pa je "limited time trial". :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: goby ()

topir ::

martincek1 je izjavil:

Izšel je popravek za Nokia 5800(uraden), vendar ne vem, če je že na voljo za slovenske uporabnike. Popravek je samo za Music Player. Od sedaj naprej vam ko greste enkrat iz Playerja in nazaj noter, ni treba klikati: Pojdi v Music Player, ampak samo kliknete BACK (prej vas je poslalo na desktop).

Vključeni so tudi Lyricsi, ki jih lahko naložite z uporabo MiniLyrics.

Jaz sem ta popravek dobil v obliki aplikacije - po instalaciji je treba telefon restartirati.
http://www.ipmart-forum.com/showthread.... - source
http://rapidshare.com/files/438352659/M... - download

PS: Firmware mojega telefona je C6 - tako da je iz moje strani stestirano samo na tem FW-ju, bi pa moralo delovati povsod.

ok, music player sem si updajto...
tale mylyrics oz. http://www.ipmart-forum.com/showthread.... - source mi pa ni jasno kako se naloži.
Bi lahko prosil malo pomoči če je to kdo že naredil?

hvala

lp

Tudi meni ni čisto jasno, glede na to, da naj bi bilo potrebno vsakemu komadu lyricse dodajati posebej???

topir sicer pa potegneš si ta program in ga nastaviš tako, da je v kompatibilnosti z tvojimi music payerji, nato pa ko odprej npr Winamp se ti avtomatsko odpre tudi MiniLyrics. Ko klikneš v Winampu na določeno glasbo, ti jih za to skladbo, v kolikor obstajajo lyricsi downloada. Od tu naprej mi ni jasno. :D

lp

Pinzl ::

Živjo, eno vprašanje. Se je komu zgodilo da je na homescreenu ko imaš bližnjice do kontaktov, da bi kateri od teh kontaktov prikazoval rdečo zvezdico v zgornjem desnek kotu, in če je kako je ta problem rešil. Odstranjevanje kontakta ne pomaga, tudi izklop/vklop telefona ne...

mAXTER ::

Nekaj mi ni čisto jasno...pred hard resetom in novo posodobitvijo (uradno) sem lahko na telefon shranil več kot je sedaj omejitev poslanih sms-ov (999), sedaj pa se to ne da več in mi stare kar sproti briše lepo po vrsti. Medtem ko pa prejete sms-e shranjuje lepo neglede na št. - jih imam preko 1500 recimo. Obstaja kje kakšna nastavitev mogoče al je to to?

ppeterlin ::

je kdo že probal ta nov c6 port za nokio 5800?

http://forum.pnht.pl/showthread.php?174...

Razlike?

To naj bi bilo novo:

- Widgets HomeScreen with access to latest widgets from Nokia/Ovi
- New browser/PhotoViewer
- New email app
- Full like C6 original with QuickOffice and Adobe Reader removed
- TTS fully working
- Ovi Store and Ovi Sync Fully working
- Maps 3.04 Original
- New Fully Working Language Packs (Arabic, Farsi, Thai ...)
- Prehacked using patched installserver
- ...

Probal pa še nisem, tako da ne vem iz prve roke.

LP

Zdravo

Včeraj sem naložil in dela vse bp, nekih hudih razlik pa ne opazim razen nalaganja widgetov na vstopni strani prek ovi store.

Sem se pa včeraj igral z Navigon mn7 navigacijo pa mi nekako ni uspelo zalaufat ;) ima kdo iskušnje s to navigacijo na napi nokiji?

dajoker ::

Mojstri!

Kako bi usposobil Toshl na svoji 5800XM?
Program sem stresel dol, pognal inštalacijo, javljalo je napake QT-nekaj, seveda program ne štarta. Pomoč mogoče?

Hvala vnaprej!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

Meni dela perfektno. File, če rabiš ;)

Skadi ::

Pozdravljeni,

ali je možno na kakšen način zbrisati podatke z telefona ( imenik,sporočila,opomniki,..). Zadeva je ta, da mi screen ne dela, torej ne morem nič delat, niti ne morem vnesti pina ali karkoli. Ali je možno zbrisati vse te zadeve tako, da ga preko usbja priklopim na računalnik? Mi ta sinhronizator/program od nokie lahko vse to stori?
Hvala!
Lp

pviran3 ::

Poskusi tole:
Press and hold GREEN + RED + CAMERA, ko ga prižgeš.

Zna bit umetnost vse te gumbe držat :)

Smiley123 ::

A bi mi kdo opisal kako izvesti naslednja dva postopka (žal nikakor ne vem)

1. Kako prenesti ves imenik, ki ga imam na nokia 5800x na računalnik (lahko v word, ali kako drugo obliko)

2. Kako shraniti vse podatke, ki jih imam v imeniku na sim kartico (v primeru, da kdaj zamenjam telefon in bom moral prenest sim v nov telefon).

TNX

1. Uporabiš Nokia PC suite ali pa Ovie Suite, lahko tudi narediš backup iz file managerja in potem iz kartice un backup kopiraš na PC in odpreš, kar ti je ljubše

2. Imenik, options, mark all, copy, sim (prosto po spominu)

dev ::

Vse podatke iz imenika ne moreš kopirat na SIM kartico, ker SIM omogoča samo ime priimek, številka, koker js vem. Vse ostale podrobnosti ala email, itd. pa zgubiš. Lp
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

e-marko ::

Lahko uporabiš M rokovnik ali kaj je že, če si pri Mobitelu in je rešeno.
...somebody, somewhere...

M@73Y ::

najenostavneje v primeru backupa imenika je narediti sledeče: telefon priklopiš preko Nokia PC suite, greš na imenik, daš crtl-a - označi vse, greš v neko mapo na disku, notri prilepiš in dobiš vse vizitke. Za nazaj pa spet priklopiš mbotel preko PC suite, greš v tisto mapo na disku kjer imaš vizitke, in jih skopiraš in prilepiš direktno v imenik. Tako ti ostanejo vsi emaili, rojstni dnevi in ostali podatki v imeniku. To funkcijo bolj preferiram ker sem imel probleme s prikazom priljubljenih kontaktov in s tem načinom sem vse rešil.
LP,
..jump into psytrance tunnel..

Galaxy ::

Lepo prosim, naj mi nekdo da link do slovenskega v52 firmwara-> ne najdem ga nikjer in sem obtičal na UK firmware.

Somebody help me!

dolenc ::

Če misliš 5800 firmware, potem posodobiš z nokijino aplikacijo pa te vse lepo vodi.

Če misliš pa C6 firmware, ki je občutno bolši (zakaj ni tak že serijsko novi na 5800 mi ni jasno) potem moraš pa dodat slovenski jezik(language pack) k firmwareu, pa potem flešat telefon. Pnht ima več info, sicer so skope, ampak se da prebit.

Evo, garancija in aneks se bosta naslednji teden iztekla, in ker ta telefon uporabljam samo še za igračkanje (trenutno sem na N900); mi lahko kdo svetuje za kakšen spodoben custom firmware? Gledam po forumih pa je povsod preveč izbire.. -.-

Ne vem če je to že bilo kje omenjeno, SPB shell. (na strani je trial za sprobat)

Jst sem čist navdušen, vse kar je mankal temu telefonu je mal bling blinga, in zdej ga ima, še preveč, pa vse je celo uporabno narejeno :)

hotlips ::

Jaz tud navijam za SPB shell. Tops zadeva, jaz sem ga "odkril" kakšen let nazaj, ker mi je šla osnovna nokia kr precej na jetra s tem kaj mi je ponujala in sem iskal nov telefon. Tpru sem si trial naložil in me je zadeva tolk navdušla, da sem nehal gledat za novim telefonom, ampak sem si zrihtal raje neomejeno verzijo SPB-ja. Če bi mela nokia to že v osnovi gor sem prepričan, da bi bla daleč najboljši in prodajan model v svojem cenovnem razredu (cca 150EUR).
S tem shellom telefon deluje hitrej in odzivneje, ponuja do 10 zaslonov en kup aplikacij itd...
Mislim da SPB prodajajo za tm 20-30$, vendar če se ti da mal igrajčkat lahko zadevo zrihtaš tud brez tega (jaz sem).

lp.hl

bond007 ::

Je pa žalostno, kako ne more Nokia nekaj takega skup spacat, ker to kar ponujajo na stock telefonu je izpod kritike - zelo omejeno št. bližnic na hs (tam nekje 6), potem da se seznam naloženih aplikacij odpira 15 sekund, da rabijo kako leto, da začne kinetic scrooling delat, pa ubistvu vse deluje bolj počasi(včasih čakaš celo večnost, da se kak meni odpre). Ni čudno, da ljudje jamrajo, kako je symmbian zanič, ko pa je prvi vtis tako bogi zaradi zgoraj naštetih zadev.

Še par programov, ki se jih pomoje splača met inštalirane:
opera mobile 10.1 beta 2 (kasnejše final verzije zmrznejo telefon :S)
garmin xt/nokia maps/sygic (navigacije)
smartmovie 4.15 (da se dokaj ok gledat recimo 700MB divx ripe brez pretvorbe)
symtorrent (pač torrent client)
joikuspot (wlan access point)
SPB TV (zdej je brezplačen, veliko programov...)
Mobiola webcamera 3 (uporaba 5800 kot brezžičen webcam - prek wlan,BT ali USB)
Poslušaj radio! (dobra zadeva za poslušanje radia)
Sport Tracker

Od iger pa recimo:
Marble maze 2
SPB Quads
Drop it!
Dance fabulous
Bounce it!
Angry Birds for symbian 9.4 (kopija angry birds, dela zadovoljivo)

Za dirkače je dober še RaceChrono, pa fino je imeti eno aplikacijo, ki ti prižge ledice za flash, v primeru da rabiš lučko(ko ne želiš zbudit cele hiše, moraš pa po stopnicah :D).
Brskalnik je meni pa bolj všeč serijski, lepše prikazuje strani kot opera(ali jo pa ne znam naštimat)

Nokija ima res nesposoben programsko-razvojni kader, ampak ima pa fenomenalno podporo uporabnikov in dobiš res ama-vse za telefon, tako da si ga lahko zrihtaš kot želiš, samo malo bolj se je potrebno angažirat. Jst sem s telefonom bolj zadovoljen kot sem bil z androidom, res pa da sem ga večkrat preklel :), da sem prišel do sem.

nomad_soul ::

Še en glas za SPB Shell.

Imaš občutek kot da si kupil nov telefon :))

Nokia wannabe HTC

Nokia wannabe HTC

koro13 ::

Izgleda dobro, bo to še za druge symbian mobilnike, je že?

Za tiste s touchscreeni je.
««
75 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485054 (43069) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402653 (2075) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236032 (17187) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011215 (5398) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112621 (11862) bond007

Več podobnih tem