» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
74 / 81
»»

mk007 ::

Kateri odjemalec pošte bi priporočali??? Nastavil sem si Nokia Messaging ampak sem videl da ga bo potrebno po novem letu plačevati, kar mi pa ni ravno v interesu...

Maxl ::

Je že kdo naložil najnovejši predelan FW od C6?

guest #44 ::

Meni se je moja nokia 5230 upočasnila...še posebej pri odpiranju smsjev. A se komu sanja zakaj? Naj omenim, da imam okol 360 sporočil shranjenih na kartici, sam a ma to kej veze?

amacar ::

Ja ima, ko sem jih sam imel več kot 1000, je telefon delal občutno počasneje. Po izbrisu je začel delovati hitreje.

destiny ::

Maxl je izjavil:

To misliš v11.0.029 a obstaja še kaj novejšega?

Bor H ::

Sem naložil pred kratkim (upgrade iz v10), se mi zdi da je samo malenkost manj bugast, nekih drugih razlik pa ni, moti me edino to, da mi pol stvari na OVI storu noče inštalirat ker me vidi kot C6.

destiny je izjavil:

Maxl je izjavil:

To misliš v11.0.029 a obstaja še kaj novejšega?

Je nova verzija, ker je prišel FW update (v20) za C6. Tole sem mislil: http://forum.pnht.org/showthread.php?12...!
Zaenkrat se slovenskega jezika še ne da importat v ta FW, tako da če je kdo željan preizkusa naj proba :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Maxl ()

Wad@ ::

Sicer nisem poizkusil te najnovejše verzije, ampak meni baterija drži občutno manj kot z original SWjem, in nimam ideje zakaj..bom poizkusil še brez SD kartice eno polnjenje (ker imam gor garmin in ostale aplikacije, ki 'mogoče' kaj na skrito pijejo baterijo (čeprav sem imel iste že pred flashanjem s c6 fw-jem)).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wad@ ()

Ah crap, pa lih lih sm nadgradil..

No..od zadnjega mojega posta do zdaj je zdržala baterija, s tem da sem jo zelo varčeval (v namen, da vidim koliko zdrži v primerjavi z original FW), to je le nekaj klicev, SMSjev, slik..nič več. Ob taki uporabi mi je prej zdržala tudi več do tedn dni. :( Bom poizkusil z tem novim FWjem v prihodnjih dneh, drugače pa nazaj na original..a je kdo že to počel?

Če ti zdrži tri dni si lahko kr srečen, men dva dni zdrži sam če ga uporabljam kot obtežilnik papirja.

denabiker ::

ja pa dajte še upoštevat starost in št. ciklov baterije, ne morete pričakovat zmogljivost kot pri novi hehe.

Am, nikoli, ampak res nikoli ni zdržal čez 3 dni. Ubistvu sem ga vedno vsak drug večer filal, zdj ko se približuje menjavi (aleluja) je pa vsako noč na polnilcu

Sem flashal svojo Nokio s tem FW: v20.0.038 in sem bil zelo presenečen nad popolno nestabilnostjo in odzivnostjo telefona. Zaenkrat je bolje počakati na še en Nokiin C6 FW update, ki pride v nekaj dnevih, ker tudi takrat pride "uraden" PNHT FW za N5800 ;).

WaterBoy ::

Za znalce. Kako najlažje izbrišem naloženi C6 software in naložiti originalnega

Hvala

pviran3 ::

Nisem še poskusil naložiti costum firmware na moj 5800, pa bi prosil, če kdo napopa kak zanesljiv step by step vodič. Kukr sem bral, da če se proba downlgrade narest na starejšo verzijo, da brikneš telefon?

Me pa še zanima, kako zvem, točno kater model firmware v51 uporabljam (regijsko), ker v spisku v navifirm jih je ko solate (od vodafone, do maleziije...) :)
Kerga navadno uporabite, da je čim bolj splošen in ma slo podporo?

Na voljo je nov original firmware za 5800 - V52.0.007:
+ Upgrade CPU performance Enhanced touch screen - Very fast
+ Improve wifi, connection error OVI
+ Rotate Enhanced
+ Software Map New!
+ V52 pictures and movies better!
+ No NokiaEmail
+ Interface does not change

js osebno ::

In to 2 leti po začetku prodaje... :D

sulaco ::

pviran3: si že probal?? Se kaj pohitri naša nokia...

Se splača šaltat nazaj na originaln FW iz C6?

nisem probal, ker sem ga na C6 firmware (v20.0.041) flashnu in če bi zdej nadgradu na v52, so pol lahko problemi z flashannjem na C6 (downgrade firmware brikne telefon, vsaj tako sem zastopu)
Do zdej sem na v20.0.041 opazu 2 "buga":
-Zelena lučka se kr mal pržiga pa ugaša (ko prižgeš telefon, ali pa ko javi "prazna baterija"), mogoče je to kak c6 feature
-Če na hit zakleneš in odkleneš telefon(v roku ene sekunde), ekran ostane temen, v ozadju pa lahko pritiskaš (moraš pol šenkrat zaklent, počakat 2s in odklent) :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pviran3 ()

52 je skoraj isti kot 51. Definitivno ni tak napredek da bi zapustil C6 firmware IMO.

ivanuscha ::

Ha svaka jim čast, da še vedno imajo team ki se ukvarja s telefonom starim 2 leti. Je pa res, da je pomoje najbolj prodajan telefon po N95 in ima še vedno ogromno bazo uporabnikov.
No kakorkoli že, mi updejta, da vidim če se kej približa C6 :)

Tomay ::

Kaki predlogi za nov telefon? Htc-ji z androidom niso ravno to, kar bi opisal kot napredek v primerjavi s to nokio. Glede stabilnosti so boljši samo na uporabo pa se nekako ne morem navadit. Že to, da ne morem z nohti delat po touch screenu me moti + občasno prekinem pogovor, ko dam telefon k ušesu, nima rdeče tipke za prekinit pogovor ...
Voodoo 4Ever

delfinus ::

Z novim official firmwarom V52.0.007 so koncno odpravli problem (pocasnost, neodzivnost) pri rotaciji screena. lp, d.

ivanuscha ::

Ma kaj pa vem, mogoče deluje malo hitreje, kakšne res opazne razlike glede na v51 pa jst ne vidim.

jnce ::

Deluje malce hitreje, vibracija ob dotiku je boljša, rotation je hitrejši, galerija je malce bolj hitra, in tipkovniva malo spremenjena. Je kar vredu update glede na to da je telefon star že 2 leti.

Je mogoče ratal komu usposobit google sync na C6 firmware? Mail se sinhronizira, kontakov pa ni od nikoder, pa tudi nastavitev ni za ostale stvari, samo za mail so.
Help :S

nsorce ::

Zanima me, ali se splača počakati na PNHT verzijo ali je ta vredu.

Počakaj na ornk testiran release

nsorce ::

Okej hvala. A se kaj ve kdaj pride?

Srakopir ::

3. decembra so na PNHT objavili:

Greetings 5800 owners
Expect a new port for your devices in the next coming days
Keep connected for more news

PNHT

kokpa ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima, če kdo ve ali uporablja kakšen drug firmware za nokio 5230 recimo od 5530 ali pa 5800 ali kakšen modificiran.

Srakopir ::

Jaz sem imel od Upakula C6, pa mi ni bil všeč...PNHT ima boljšega.

kokpa ::

sam jst sm na njihovi strani prebrav da ma PNHT še v beta fazi in da je kar nekaj bugov za nokio 5230

Ker se mi ne zdi vredno odpirati nove teme bom kar tukaj to vprašal.
Polnilec mi ne napolni več telefona. Lahko pustim tudi čez noč, pa bodo tiste črtice, ki nakazujejo polnenje še kar nakazovale da se telefon polni. Ob uporabi drugega polnilca dela use OK. Zdaj me pa zanima, ali je polnilec vključen v 2 letno garancijo. Na garancijskem listu sicer piše, da baterija in ostalo ni vključeno (tako da mislim, da je pod to mišljen tudi polnilec), vendar vprašati ni greh:) Sicer če z voltmetrom izmerim napetost kaže nekje 5.8 V (delujoči nekaj čez 7 V - pozabil). Na adapterju piše 5 V output, ampak najbrž se to kaj spremeni po priklopu telefona gor. Dejstvo je pa, da da drugačno napetost kot delujoči.

gepard69 ::

Mene pa zanima, če je možno pri snemalniku nekako ugasnit tisto piskanje na vsakih 60 sec ali kakorkoli je že. To piskanje sliši tudi tista oseba s katero se pogovajaš/ jo snemaš.....in potem vsazga zanima kaj to piska.....

Thanks LP

dev ::

Ok kk pa sploh lahko snemaš pogovor btw?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

biokill ::

Živjo, imam nokio 5800navi. edition posodobljeno na V52.0.007

Zanima me, kako bi jo lahko odklenil, da bi se dalo gor naložiti kkšne aplikacije in igre, ki se sicer ne dajo....

L.P.

Saj ne potrebuješ odklepa, igre lahko vse naložiš. Če pa misliš naložit igre, pri katerih ti napiše, da je certifikat potekel, ali pač nekaj v zvezi z njim pa pojdi na to stran http://cer.opda.cn ter zaprosi za certifikat, nato pa le še podpišeš aplikacijo, ter naložiš na mobitel.

WaterBoy ::

Za Wad@

Kolega je meu isti problem z SE, je nesu na tuš mobil ( tam vzel telefon) povedu kaj se mu je naredilo, da se baterije na napolni, ga dal na servis, čer nekaj časa dobil celo popravljen telefon(prej nekaj presk) in nov polnilec.

Zanimivo, najbolš da se naredim bedaka in rečem, baterija se mi ne napolni, basta:)

C_AGUILERA ::

ok zdaj pa mene neki zanima..malo off topic....kdo je že slišal za faking VOLBEAT??
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

Tomay ::

In kaj ima to z 5800XM?

Če so ti všeč postaj v trenutno poslušam
Voodoo 4Ever

denabiker ::

dev je izjavil:

Ok kk pa sploh lahko snemaš pogovor btw?

imaš polno programov:)

nisem vseh testiral, mi je pa total recall zelo fletn, zelo malo rama požere, dela v ozadju, nastaviš lahko, da ti vse pogovore snema, ali pa te vedno na koncu pogovora vpraša, ali želiš shranit pogovor.

C_AGUILERA ::

Tomay je izjavil:

In kaj ima to z 5800XM?

Če so ti všeč postaj v trenutno poslušam

veze ima to, da so najbolj poslušan band na moji hekani nokiji :p
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

martincek1 ::

Ena uporabna aplikacija: MazeLock - najdete jo na Ovi Store

Je kar kakovostna kopija androidovega lock patterna, verjetno poznate kakšna stvar je to...

Če patterna ne veste, je edina možnost, da to zaobidete, da iz telefona vzamete baterijo in ga ponovno prižgete. Če vam telefon ukradejo, se vam torej ni treba bati, da boste ob 50EUR, kolikor je limit dviga denarja preko monete. :) Poizkušate lahko sicer cel dan, ker je brez limita, vendar je to imo še precej kul stvar glede na to, da je lahko možnost ugotovitve patterna 1:362880, če ni ravno ravna linija iz leve proti desni :D

lp

Aplikacijo bi z veseljem uporabljal, če se le nebi prikazovala ob odklenitvi telefona z lock sliderjem..

martincek1 ::

Meni ga ne. :)

Ja ka je potem point te aplikacije, če lahko telefon itak odkleneš s stranskim sliderjem? To je kao za varnost mišljeno, ali ne?
««
74 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485056 (43071) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402653 (2075) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236033 (17188) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011215 (5398) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112621 (11862) bond007

Več podobnih tem