Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic
js osebno ::
a ni v nastavitvah možnosti, da naj lučka utripne vsake pol minute? IMO moraš samo deaktivirati tisto zadevo..
M@73Y ::
Meni-nastavitve-telefon-upozorilne lučke-utrp.luč v pripr-izključeno
to ti bo izklopilo utripanje lučke v pripravljenosti.
Lp,
to ti bo izklopilo utripanje lučke v pripravljenosti.
Lp,
..jump into psytrance tunnel..
nsorce ::
Deluje! Najlepša hvala Zanima me pa še, če kdo ve ali bo prišel firmware symbiana^3 za nokio 5800xm. Samo se mi pa zdi, da ga mogoče sploh ne bo, ker telefoni z symbianom^3 imajo veliko boljši hardware, tko, da bi znalu kr štekat. No bomo vidli....
topir ::
Končno sem se odločil za flash na moddified firmware. Deluje odlično, presenetljivo hitreje. Edino imam en problem. Ko je telefon zaklenjen mi utripa bela lučka, čeprav nisem prejel nobenega klica ali sms-a. Začasna rešitev je bila, da sem si izklopil, da me ne obvesti, če sem prejel klic ali sms. Mogoče kdo ve za rešitev?
izklopiti si jo moraš...
meni/nastavitve/telefon/opozorilne lučke/utrip. luč. v pripr./izključi ;)
lp
Bor H ::
Deluje! Najlepša hvala Zanima me pa še, če kdo ve ali bo prišel firmware symbiana^3 za nokio 5800xm. Samo se mi pa zdi, da ga mogoče sploh ne bo, ker telefoni z symbianom^3 imajo veliko boljši hardware, tko, da bi znalu kr štekat. No bomo vidli....
ne bo, zahteva GPU za pospeševanje GUIja
ne bo, zahteva GPU za pospeševanje GUIja
Škoda...
AFAIK ga ne rabi. Je pa potem rezultat isti kot pri S^1 - 15 fps v menijih. Z GPUjem pride do 60 fps..
No, sej tudi windows phone 7 bi delal na manj kot GHZ ;)
edit: je pa vprašanje kako je recimo galerija napisana, če so pametno pisal je iz nule napisana za HW pospeševanje in bi bil pain in teh ass prepisovat zadeve
edit: je pa vprašanje kako je recimo galerija napisana, če so pametno pisal je iz nule napisana za HW pospeševanje in bi bil pain in teh ass prepisovat zadeve
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bor H ()
Ni iz nule.. sicer je media aplikacija v S^3 posodobljena, povsem novo verzijo pa lahko pričakujemo šele s S^4..
Za port bi bili AFAIK dovolj na novo napisani drajverji..
Za port bi bili AFAIK dovolj na novo napisani drajverji..
Recimo da že zdj dovolj počas dela in dodatnega vlečenja ne potrebujemo, se pa zna zgodit, da bo mogoče kdo kej sportal, glede na to da je kao open source. Ne bi bil pa preveč prepričan..
biasko ::
Živjo!
Odločam se o nadgraditvi na C6.
Zanima me če vsi ki ste nadgradili FW na C6 potrjujete da je odzivnos in avtonomija boljša?
Kakšne so prednosti in slabosti?
Hvala!
Odločam se o nadgraditvi na C6.
Zanima me če vsi ki ste nadgradili FW na C6 potrjujete da je odzivnos in avtonomija boljša?
Kakšne so prednosti in slabosti?
Hvala!
Avtonomija je pri meni slabša. Je pa res da mam še prvo verzijo C6 in ne tisto z novim C6 FWjem, slabost je to, da ker rola tudi homescreen pol včasih lock screen se počasi pojavi, je pa res da tega lock screena v original FWju ni in je zame največji plus (če ne veš o čem govorim: ko je zaklenjen prtisneš belo tipko in pokaže uro na velko, se pa ne odklene), velik boljši je mail klient, widgeti so pa kul, če najdeš kej uporabnega, men je sam fajn da mam lahko 8 shortcutov skos
slabosti? jah, to me moti, da imam zdj skos tist music widget in ne samo ko se muzika predvaja
slabosti? jah, to me moti, da imam zdj skos tist music widget in ne samo ko se muzika predvaja
martincek1 ::
Definitivno je za probat biasko. Recimo da je tam okoli 5% ljudi, ki jim ta C6 FW ni všeč. Avtonomija ja pri meni enaka(prva verzija C6), odzivnost pa waaay better. Mail klient je super, edina stvar, ki me moti, je music player. Ko klikneš widget na namizju, te ne vrže direktno v music player, kjer bi lahko izbiral glasbo, ampak moraš iti v options in Pojdi v Music Player, da lahko izbereš naprimer drugo playlisto.
Včasih sem obupaval nad telefonom in iskal nadomestitev (desire, hd2 itd), ampak sedaj s tem firmware-om sem se nekako sprijaznil in bo verjetno telefon z mano še do konca vezave. Interneta imam tako ali tako samo 100Mb. :D
Včasih sem obupaval nad telefonom in iskal nadomestitev (desire, hd2 itd), ampak sedaj s tem firmware-om sem se nekako sprijaznil in bo verjetno telefon z mano še do konca vezave. Interneta imam tako ali tako samo 100Mb. :D
Jaz sem si namestil firmware iz te strani. Pa moram reči, da je res odzivnost neverjetno boljša, vendar antonomija je pa slabša. Baterija mi zdrži nekje do 2 dni, nič več.
biasko ::
hvala!
Mogoče še kdo kakšno izkušnjo?
Meni avtonomija veliko pomeni, tako, da vajine objave me nista prepričale v nadgradnjo :)
Mogoče še kdo kakšno izkušnjo?
Meni avtonomija veliko pomeni, tako, da vajine objave me nista prepričale v nadgradnjo :)
C_AGUILERA ::
ahaa..max 2dni...če ga pa redko uporabljam pa tudi 4. Odvisno.
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb
C_AGUILERA ::
aja...dodala bi še, da imam že več kot leto in pol tale mobi, torej sm baterijo nafilala že vsaj 300x ali pa še več. Se vam ne zdi, da je lahko moja in tudi vaša baterija že znucana? Mogoče tole težavo lahko reši nakup nove baterije.... Telefon se pa res splača flašat, razlika je očitna.
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb
jrtjtejtt ::
živjo,
telefon mi neki šteka. Ko me nekdo kliče in se javim, ga ne slišim, mikrofon pa dela, tako da me na drugi strani sliši. če prekinem in potem počakam na drug klic iste osebe, pa je stvar ok. To se mi stalno dogaja.
kakorkoli, sm hotel update dati, pa mi javi, da je prišlo do napake in naj ponovim kasneje. sem še parkrat probal in je isto javljal. danes sem spet probal in mi javi, da sploh ni posodobitev, da mam vse up-to-date. seveda mi ni nič več jasno.
Različica programske opreme je V 31.0.101 in datum piše 16.9.2009. To ziher ne more bit najnovejše???
telefon mi neki šteka. Ko me nekdo kliče in se javim, ga ne slišim, mikrofon pa dela, tako da me na drugi strani sliši. če prekinem in potem počakam na drug klic iste osebe, pa je stvar ok. To se mi stalno dogaja.
kakorkoli, sm hotel update dati, pa mi javi, da je prišlo do napake in naj ponovim kasneje. sem še parkrat probal in je isto javljal. danes sem spet probal in mi javi, da sploh ni posodobitev, da mam vse up-to-date. seveda mi ni nič več jasno.
Različica programske opreme je V 31.0.101 in datum piše 16.9.2009. To ziher ne more bit najnovejše???
Roky, da programska oprema ni najnovejša. Najnovejša je (vsaj pri meni) 50.0.005. Drugače je tudi 51.0.006 zunaj. Jaz bi ti predlagal, da nastaviš na tovarniške nastavitve. Če pa ne bo pomagalo, potem ti pa predlagam kar hard disk reset. Poskusi potem posodobiti. Lahko pa tudi flashaš telefon z JAF toolom.
jrtjtejtt ::
no ravnokar mi je po nešteto poskusih uspelo nekaj premaknit. upam da ne štekne med posodobitvijo xD
Wad@ ::
Ima še kdo ta problem. Flashal sem na c6 FW, in če na favorites contacts widgetu dodam kontakt, le ta izgine iz imenika. Edina možnost da ga dobim je ta, da kliknem na ta widget (kjerkoli, ga ne postavi na določeno mesto) in je tam v imeniku na prvem mestu označen z zvezdico. Drugje ga ni (imenik, ko pošiljam sporočila ga ne morem izbrati...oz. pokaže se tudi če izbiram kontakte za speed dial).
5er--> ::
Izberi vse vizitke in jih shrani na sim kartico. Naredi reset telefona. Preko nokia backup managerja si tokrat ne skopiraj kontaktov, ampak jih naloži iz kartice.
destiny ::
Wad@ ::
Uh..sicer vam hvala, ampak nism bral več te teme po prebranem komentarju tomzi-ja in flashal na novo, kar je tudi rešilo problem. Recimo da se tolažim s tem, da ni bilo novo flashanje zastonj, ker sem tokrat v slo jeziku, in imam z in y spet na 'navajenih' mestih
Pozdrav, nekaj kontaktov sem označil kot priljubljene. Sedaj jih nikjer ne najdem, razen ko izberem prejemnika sms-a se mi izpišejo na vrhu z zvezdico ob robu, v imeniku so pa kar izginili. Kje se nahajajo?
5er--> ::
@martincheq am, funkcijo iskanja poznam in mi vse kontakte najde; mogoče sem se zgoraj malo narobe izrazil: torej kje se ureja seznam priljubljenih kontaktov?
martincek1 ::
M@7EY najbolje bo, če pogledaš deset postov nazaj, imaš isti problem razložen. Pa dve strani nazaj, pa pet strani nazaj...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()
na drug pomnilnik mi je skopiralo le kontakte, priljubljenih (favourites) pa ne, ker jih ne morem označit, ker jih sploh ni! In prosim, če ti je težko, par besed napisat za odgovr, ti tudi ni potrebno spamat pa je**ni google forwardirat! Pa tak forum. Kje so stara leta, kjer se je folk potrudil in vsakemu konkretno odgovoril, zadnje leto pa samo v stil-u - je že bilo napisani, poglej na google. Jao, še geekom se ne da bit več geekast :S
pajanko ::
A je uspel kdo usposobit Eduroam na telefonu? Vse nastavitve imam identične kot na Arnesovi spletni strani pa se zadeva ne poveže. Fakulteta pa FERI.
dev ::
Ja meni isto dela, kot je reku AlesStok
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Pinzl ::
Mi lahko kdo pove kaj je domena organizacije.
Certifikat pomojem že imam toda zadeva se ne poveže :(
Je mogoče da imam napačen certifikat?
Pohajkujem na FE.
Edit:
pozabljivost
Certifikat pomojem že imam toda zadeva se ne poveže :(
Je mogoče da imam napačen certifikat?
Pohajkujem na FE.
Edit:
pozabljivost
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinzl ()
dev ::
Certifikat lahko daš od bilokere fakultete v Mariboru, kr tk na vseh dela (preverjeno na dveh z isttem certifikatu in username in pass). Drugač pa navodila maš tle http://www.arnes.si/en/helpdesk/eduroam... Js sm po tem naredu in ni blo problema
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Pinzl ::
Sem delal po teh navodilih vendar mi napiše da overjanje TTLS ni uspelo.
Mislim da imam napačno domeno organizacije. Ali kdo ve domeno fe-ja in fri-ja?
Bom v torek probal še enkrat pa poročam. Hvala!
Mislim da imam napačno domeno organizacije. Ali kdo ve domeno fe-ja in fri-ja?
Bom v torek probal še enkrat pa poročam. Hvala!
siniša ::
tud men je ratal naložit c6. mi pa tut ni delal tale ovi store, sm rešu tko da sm dau na angleški jezik, šou v trgovino tm mal posurfu, dau na slo jezik, si poslau link do aplikacije prek kompa in zdej mi odpre tudi v slovenskem jeziku brez problema.... se mi pa random przigajo tiste lucke zelena,rdeca, bela :) nimam pojma zakaj ;)
denabiker ::
kam se shranjujejo daoteke za posodobitev? Zgodilo se je, da sem hotel posodobit ovi maps preko wifi-ja in mi je dol potegnilo 9MB in ni uspelo instalirat. Nato sem še enkrat probal in mi je napisalo, da je pomnilnik poln in ne more instalirat. Prostor mi je zasedlo na C. Iskal sem pod "temp" in podobno.
WaterBoy ::
Mam problem. Mam na C6 že nekaj časa im mi je že dobro začelo najdeati to avtomacko zaklepanje tipkovnice. Ve kdo kje se da čas podalšati da ti ne zaklene taoj po parih sekundah?
Hvala
Hvala
a obstaja kakšen program za symbian, da očisti začasne datoteke? Npr. tako kot ccleaner za PC?
Ta navlaka ti zafila pomnilnik. Danes sem hotel nekaj drugega updajtat in ni šloskozi, pomnilnik se je pa zmanjšal. V katerih mapah se nahajajo te začasne datoteke?
Ta navlaka ti zafila pomnilnik. Danes sem hotel nekaj drugega updajtat in ni šloskozi, pomnilnik se je pa zmanjšal. V katerih mapah se nahajajo te začasne datoteke?
Smiley123 ::
Mene pa zanima, če bi lahko kako uvozil vse stike v imeniku v wordovo datoteko, ko povežem telefon z računalnikom? Namreč iz preventivnih razlogov bi si rad shranil številke oz. stike, ki jih imam na telefonu. Zanima me nareč, kako bi se dalo to naredit?
Kot drugo pa me še zanima, kje trenutke stike lahko shranim na sim? Ker namreč večina stikov je itak shranjenih na telefonu, pa bi jih rad shranil še na sim (zdaj je edino tu problem, ker ne vem, koliko memory-a bo dejansko sim dovilil, da prenesem.) Tudi tukaj bi me zanimal sam postopek kako to naredit.
Tnx
Kot drugo pa me še zanima, kje trenutke stike lahko shranim na sim? Ker namreč večina stikov je itak shranjenih na telefonu, pa bi jih rad shranil še na sim (zdaj je edino tu problem, ker ne vem, koliko memory-a bo dejansko sim dovilil, da prenesem.) Tudi tukaj bi me zanimal sam postopek kako to naredit.
Tnx
destiny ::
backup stikov seveda lahko narediš z ovi-jem, vendar so verjetno v nekem nokia lastnem formatu. Se ti avtomatično naredi sinhronizacija stikov z Outlookom, če ga imaš.
a obstaja kakšen program za symbian, da očisti začasne datoteke? Npr. tako kot ccleaner za PC?
nekateri so rešili podobne težave, da so brisali:
"C:\Private\101f8857\" (Delete all files !)
"reserve.bin" and delete it !
AND DELETE ALL THE FILES IN THOSE FOLDERS (DO NOT REMOVE THE FOLDERS!)
1. Close all applications running in the background
2. Delete the contents of C:\System\cache
3. Delete the contents of C:\System\dmgr
4. Delete the contents of C:\System\temp
jaz sem kar hard reset naredil:) saj sem imel še druge težave z raznimi aplikacijami, katere so mi čudno delale
Še nekaj me zanima, namreč kje bi lahko dobil še kaj widgetov za na homescreen, ker sem videl, da ima prava C6 prednameščenih veliko več widgetov.
zanima me glede igre milijonar, imam verzijo 3, v katastrofalni majhni resoluciji in me zanima, a je morda kakšna boljša verzija v višji resoluciji primerna za to nokio?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85056 (43071) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2653 (2075) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36033 (17188) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11215 (5398) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12621 (11862) | bond007 |