Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

amacar ::
Zaslon je dokaj kvaliteten. Vse se lahko upravlja s prsti, zaren določenih iger. Mogoče tudi qwerty tipkovnica, čeprav men čudovito uspeva brez stylusa. Wlan dela super, do sedaj nobenih problemov. No razen enkrat, ko se mi ni htelo odjaviti z omrežja in se nisem mogel povezati z drugo dostopno točko. Z restartom telefona je delalo super. Baterija drži ob poslušanju glasbe 2-3 ure na dan okoli 4 dni. Za ta denar pomoje najboljši nakup, če želiš touchscreen

gepard69 ::
A lahko še jst en vprašanje. Omenjena Nokija, omrežje T-2....ko hočem naredit posodobitve za mobi mi napiše, da se strežnik ne odziva...in to čist zmeri....kot sem napisu se hočem povezat preko T-2MMS. Tam nekje mi piše (strežnik za dol.polož.)nalov strežnika=supl.nokia.com Kwa je tle narobe? Pa tut ko se hočem samo povezat na Internet se mi nobena stran ne odpre...
Maa, ga bom vsakcajt čez balkon zabrisu...Prosim za pomoč

poklič na t-2 in reči, naj ti pošljejo nastavitve za internet, drugače pa probaj narediti posodobitev preko wlana

Jebac18 ::
aha mislm sj prot touchscreenom nimam nč proti kko je pa z ohišjem ..če jo bom jo bom itak na naročnino uzel pr simobilu ..

js sm tud vzel pr simobilu. Ohišje je res bolj plastično, in kje pa kje malo škriplje, če ga preveč stisneš. Je pa dokaj trpežno. Če ti je ohišje res zelo pomembno, si ga prvo oglej v simobilovem centru, čeprav men je čist ok. Pač daje mal videz cenejšega razreda telefonov. Ampak men je ql

poklič na t-2 in reči, naj ti pošljejo nastavitve za internet, drugače pa probaj narediti posodobitev preko wlana
Sej so mi poslal SMS z nastavitvami. Treba je bilo samo tist shranit in naj bi delal. WLAN pa mi zazna samo 3com. Kaj je to za en omrežje in a je treba tam kaj posebej plačat?

Naredi si doma wlan točko, al pa pojdi v kako gostilno, kjer imajo wlan zastonj. Imajo ga tudi v kakih večjih trgovskih centrih. Wlan omrežje je čisto zastonj, saj se tu povežeš na modem.

zee ::
Pretekli vikend sem se imel priloznost igrati s telefonom Nokia 5800 xpress music. Kot uporabnika Applovega iPhone, me je zanimalo, kako se obnese touchscreen na Nokiji v primerjavi z Applovim. Ugotovil sem, da je touchscreen na Nokiji dosti manj odziven od tistega na iPhonu.
Sam telefoncek Nokia pa je precej zabaven za uporabo. Opcije so v menijih prav tam, kjer bi jih pricakoval, telefon deluje precej hitro & odzivno. Po navodilih iz te teme sem na telefon namestil se Garminovo navigacijo, ki precej dobro dela in je z moje strani edini prepricljivi argument za nabavo telefona; na tem mestu moram poudariti, da uporabljam iPhone, ki mu manjka spodobna navigacija.
Sam telefoncek Nokia pa je precej zabaven za uporabo. Opcije so v menijih prav tam, kjer bi jih pricakoval, telefon deluje precej hitro & odzivno. Po navodilih iz te teme sem na telefon namestil se Garminovo navigacijo, ki precej dobro dela in je z moje strani edini prepricljivi argument za nabavo telefona; na tem mestu moram poudariti, da uporabljam iPhone, ki mu manjka spodobna navigacija.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Urc ::
na tem mestu moram poudariti, da uporabljam iPhone, ki mu manjka spodobna navigacija.
Kaj te najbolj moti pri NAVIGON navigaciji, razen tega, da ne moreš dodajat lastnih POI točk?
Kaj te moti pri Sygic navigaciji ?
Kaj te najbolj moti pri NAVIGON navigaciji, razen tega, da ne moreš dodajat lastnih POI točk?
Kaj te moti pri Sygic navigaciji ?

To, da Navigona ne morem stestirat tako, da mi ne bi sesula sistema, kar se mi je zgodilo pri testiranju gusarske variante - preden odrinem tistih 90-100 EUR za neko stvar, jo rad stestiram.
To, da ima Sygic bolj pomanjkljive zemljevide (velja tudi za Navigon).
Ker imam tudi loceno Garmin napravo, ni noben od teh dveh "problemov" neresljiv.
To, da ima Sygic bolj pomanjkljive zemljevide (velja tudi za Navigon).
Ker imam tudi loceno Garmin napravo, ni noben od teh dveh "problemov" neresljiv.

zee

Povezavo z internetom smo nekako zrihtal...končnooooo 
Sem pa eno neumnost naredu, vsaj meni se zdi....mislim, da sem prej imel eno verzijo Garmina. Ker mi nikakor neki ni delal sem mapo Garmin zbrisu
Po nekih navodilih (iz partisa)sem nekako naložil nov Garmin-zadnjo verzijo. Zadeva pa mi ne dela oziroma me sprašuje po ključu. Potem se še poskusil nardit posodobitev za Nokio pa me tut j... Napiše mi, da paket ni združljiv z mojo Nokijo (al neki tazga) in naj se obrnem na ponudnika storitev. Katerga ponudnika sedaj to, Nokio? Prosim za pomoč...

Sem pa eno neumnost naredu, vsaj meni se zdi....mislim, da sem prej imel eno verzijo Garmina. Ker mi nikakor neki ni delal sem mapo Garmin zbrisu

Sem ravno najdu problem pri Garminu. Namreč datoteko SW.unl sem narobe zapisu
Sedaj ne sprašuje po ključu. Samo še sprobam, če dela. Aja, na vrhu Garmina mi napiše GPS izklopljen. Kaj je sedaj to??

delfinus ::
V Garminu klikni na tiste krogec, ki je precrtan in kjer bi morale biti crtice s kakovostjo GPS signala. Tma izberi: Uporabi prikljucen/vgrajen GPS in klikni omogoci.
lp, d.
lp, d.

Ja, sem že pogruntu, sem našel nekje v nastavitvah. Torej to pomeni, da se nič ne plača, a ne? In se mi ne bo nikamor povezoval. Že pri nastavitvah mobitela sem vse to odkljukal, ostalo je saamo"vgrajeniGPS". Zgleda da sedaj vse lepo dela. Samo še posodobitve telefona moram pogruntat....oziroma je sploh potrebno/pomembno?

odvisn kiro verzijo imaš, sicer pa za samo delovanje to ni ključnega pomena. baje telefon potem hitreje dela. Js osebno ga nisem nič posodabljal, imam pa verzijo 21.0.025

Moja verzija je 20.0.012 - 26.01.09 Zgleda neki starga. Bo zaenkrat kar tako lavfal.
Dones, ko sem se z GPS zafrkaval- nastavitvami, mi je v enem popoldnevu baterijo požrl
Bil sem nekajkrat na netu za posodobitve telefona in nekaj malega za GPS...pa je šlo... Sem se pa spomnil, da ni dobr imet za "zvok tipk" vibra vključen. Vibra verjetno tut pokur svojo količino. Moram popravit na kej druzga, če premore ta cegu
Dones, ko sem se z GPS zafrkaval- nastavitvami, mi je v enem popoldnevu baterijo požrl

ja sej uporaa gps-ja naj bi baterijo pokurila v do 8 urah. Sam pa nimam zvoka za tipke, samo šibko vibriranje za boljši feedback

Včeraj nekje bral, da vgrajeni zemljevid ne deluje. Oooo pa še kako dobro deluje! Danes sprobal na relaciji LJ-Kobarid. Glasovno vodenje točno in natančno, vrisani odceki (kolovozne poti) točno. Ne vem, če je bil kako križišče zamaknjeno za več kot 2m. Res, da se na tisti relaciji sateliti malo zgubijo, ker voziš po soteski. Vendar ne za dolgo. Izpisano hitrost je nekdo kritiziral. Meni je na GPS kazalo nekako 1-2 km/h pri 50km/h več kot pri kombiju (mercedes sprinter-digitalno), pri 120km/h pa je GPS kazal 3-4 km/h več kot kombi. Minimalno odstopanje. Pri Garminu je bilo isto. Skratka karta je 1A! Nisem pa vedel, da Garmin nima vrisanih kart!?! Samo še to moram porihtat ali pa tut ne....moram še pogruntat katere in kako..Aja, pa še baterija je ostala polna!!!
Pa še to, ker T-2 UMTS nima signala nikjer drugje kot v centru LJ se potem ni za bat, da bi se kaj na strežnik priklapljal in kaj plačeval ...saj zdi se mi tako...
LP

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gepard69 ()

roki6262 ::
a mi kdo proda namizno stojalo za nokia 5800 ( DT-29 tk se reče stojalo ) prosim za odgovor

hotlips ::
@roki62
http://www.allaboutsymbian.com/news/ite...
bojda si ga lahko narediš tud sam (nisem bral zadeve, sam se mi zdi da je u tem fora)
Jaz ga sicer ne uporoblam, zamo za kakšnih 5€ se mi ga pa tud ne da/ zdi smiselno prodajat.
lp.hl
http://www.allaboutsymbian.com/news/ite...
bojda si ga lahko narediš tud sam (nisem bral zadeve, sam se mi zdi da je u tem fora)
Jaz ga sicer ne uporoblam, zamo za kakšnih 5€ se mi ga pa tud ne da/ zdi smiselno prodajat.
lp.hl

ej hvala js dobim itak džabest sempembra za rojstni dan taj si bom kupo nokio 5800 kupim stojalo za 10€
ali se splača kupit nokia 5800
ali se splača kupit nokia 5800 XM
ali se splača kupit nokia 5800
ali se splača kupit nokia 5800 XM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roki6262 ()

ja vem no a se splača kupit nokia 5800 xpressmusic
tk je prav al a se splača????
ne narobe sem zgor napiso se opravičujemm
tk je prav al a se splača????
Zgodovina sprememb…

leoncasar ::
RABIM HITER ODGOVOR....
zanima me keri je najnovejši FW za nokio 5800xm
je to : 21.0.025, iz 2.4.2009?
ali je ze kaj novejšega, res hitro rabim odg...
lp hvala
lp hvala

westeren ::
RABIM HITER ODGOVOR....
lp hvala
Ja vtipkaj tisto 7 mestno številko ki je zapisana pod baterijo na tej strani, pa boš videl katerti je najnovejši software za tvoj telefon !!!!
LINK: http://europe.nokia.com/get-support-and...

kitl76 ::
Vse pogosteje se mi dogaja, da mi telefon ko ga prižgem se zaštrika pri boot-u. Ne pomaga nič razen baterijo vzeti ven in pa tudi spominsko kartico. Ko to naredim se telefon zalaufa in tudi spominska kartica deluje BP. Kaj bi to lahko bilo?

To se je men sam enkrat zgodilo. Js sm ga pustil kako minuto ugasnjenega, pa se je potem prižgal, prej pa isto, ni prišel dlje od pin kode. Je pa res, da js telefona nikoli ne ugašam, razen če je čist prazna baterija, ali pa ko mi je parkrat zaštekal.
Morem pa rečti, da se zdej neka čudna sprememba na bateriji dogaja. Telefon mi drži že 5 dni (zvečer ob 8 bo že 6 dan), pa mam še 4 črtice. Na dan opravim okol 10 min klicev, par smsjev in mmsjev. V teh 5 dneh sem okol 1 uro uporabljal wlan. Gledal sem tudi film (okoli 20-30minut). Pa še sestra je igrala vmes na njem igerce. Naredil nekaj slik s fotoaparatom. Imam pa tudi vsak dan 6 opozoril, ki še dodatno piskajo. Do sedaj pa mi je telefon ob taki uporabi držal največ 3 dni. Če bo vedno tako bo super.
Morem pa rečti, da se zdej neka čudna sprememba na bateriji dogaja. Telefon mi drži že 5 dni (zvečer ob 8 bo že 6 dan), pa mam še 4 črtice. Na dan opravim okol 10 min klicev, par smsjev in mmsjev. V teh 5 dneh sem okol 1 uro uporabljal wlan. Gledal sem tudi film (okoli 20-30minut). Pa še sestra je igrala vmes na njem igerce. Naredil nekaj slik s fotoaparatom. Imam pa tudi vsak dan 6 opozoril, ki še dodatno piskajo. Do sedaj pa mi je telefon ob taki uporabi držal največ 3 dni. Če bo vedno tako bo super.

a kdo ve kako naložiti garmin na nokia 5800 xm naj mi kdo pove ali pa da link pleas----za odgovor
lp roki
lp roki
Zgodovina sprememb…

budddha ::
Na telefon sem si naložil Garmin City Europe 2009 ali nekaj takega preko programa MapSource in še prej AdrioRoute. Ko odprem Garmin na telefonu in stisnem prikaži zemljevid je vse prazno in odspodaj piše no map. Če pa stisnem kam in izberem naslov pa so noter vse države... Nevem zakaj piše no map če pa tam vse države kaže pa še 1gb je preneslo na telefon...kdo ve zakaj je zemljevid prazen??? Hvala!

To necesa nisi prav nalozil. Velikost Garmin City Navigator Europe 2009 in AdriaRoute je nekaj manj kot kot 2 GB.
zee

Ja sej odvisno pa je koliko zemljevidov izbereš v MapSource =)... Če se države pokažejo tam pod naslovi bi se moglo tudi na zemljevidu, ne???

npl ::
Se je že komu pri tej nokii zgodilo da acccelerometer nebi bil pravilno kalibriran?
Čeprav imam telefon že 4 mesece sem to opazil šele pred kratim, ko sem si naložil aplikacijo, ki deluje kot vodna tehtnica.
Čeprav je bil telefon postavljen popolnoma ravno (preverjeno s pravo vodno tehtnico) aplikacija kaže narobe...
Ugotovil pa sem tudi da moram v igrici telefon držati rahlo nagnjen v desno da gre avto naravnost...
Čeprav imam telefon že 4 mesece sem to opazil šele pred kratim, ko sem si naložil aplikacijo, ki deluje kot vodna tehtnica.
Čeprav je bil telefon postavljen popolnoma ravno (preverjeno s pravo vodno tehtnico) aplikacija kaže narobe...
Ugotovil pa sem tudi da moram v igrici telefon držati rahlo nagnjen v desno da gre avto naravnost...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: npl ()

Bor H ::
Jst mam tut občutek pri svojem da je rahlo švoh kalibriran accelerometer a mislim da se žal ne da pomagat.

A slućajno kdo ve kako bi to ''popravil'', ker se mi zdi čudno zakaj pod Naslovi prikaže vse države pri ogled zemljevida pa je vse prazno in piše no map...??? Hvala!!!!

mico28 ::
v kratkem času lahko pričakujemo novi uradni fw 30.0.011.
več o tem si lahko preberete tukaj: http://forum.dailymobile.se/index.php/t...
več o tem si lahko preberete tukaj: http://forum.dailymobile.se/index.php/t...

zzokyy ::
budddha@ probaj iti v: orodja -> Uredi Moji podatki -> Kompleti zemlj. in tam spodaj imaš MapSource. Tukaj ti piše katere zemljevide imaš naložene. Pri zemljevidu moraš imeti kljukico, drugače ti ne prikaže zemljevidov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zzokyy ()

Hvala! Zanima pa me še če kdo slučajno ve še za kakšne druge karte kot AdriaRoute ter Garmin CIty Europe-pa če se da napiše še kakšen link? Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: budddha ()

DiTi ::
Tole sem v tej temi napisal verjetno že vsaj dvakrat - nazadnje na prejšji strani:
Applications -> Location -> Positioning -> Positioning Methods -> Tukaj potem odkljukaš Assisted GPS.
meni zadeva potem ni delovala. je iskalo boljši signal satelita pol ure in ni našlo. ko sem vklopil nazaj je delalo v trenutku. Lokacija je pa bila Nemčija.

exactly, če to izklopš traja precej časa in s tem res mislim precej, jst recimo nism imel sreče ko sem iskal po franciji četudi je videl štiri satelite, če hočeš met od neta neodvisen gps si kupi eksteren bluetooth gps modul al pa garmina

DiTi ::
glede na to da me je povezava stala nekje 1€ maximum, še je vedno ceneje in bolše od nove naprave.

FeniksX ::
Mene pa neki zanima, a ve kdo za kak fajni ovitek za ta telefon, ker sm kupo prav na mobitelu nek ovitek, ki pa je totaln klump, ker je senzor za bližino zakrivo. -.-

A ni bil kle en link za zastonj škatlco? Al je bil na dailymobile...hmm..anyway: ni lep, je pa zastonj, pa še nekdo naš ga je pogruntal :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86907 (44922) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2711 (2133) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36851 (18006) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11472 (5655) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13187 (12428) | bond007 |