» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
29 / 81
»»

martincek1 ::

@zablujenec

Zdi se mi da nikoli.

Ne, ni več etuija. Ga pa itak lahko dobiš od koga ki ga ima, ker ga skoraj nihče ne uporablja, alpa ga naroč novga na ebayu :)

amacar ::

Končno sem dobil certifikat in sedaj sem usposobil marble maze. Morem rečti, da je svetovna igerca.

e-marko ::

Na začetku mi je bila kar dobra. Nekje ne polovici pa mi je dopi....., ker ima senzor enostavno preveč laga in žogice ne moreš zadržati v ravnini, vedno nekam sili. Raje vzamem v roke pravi špil iz lesa.

LP
...somebody, somewhere...

Zej sm pr 45 levelu. Men skor nič ne laga. Gre kr na izi vse skup. Sam toti level je zaj***

matkodejan ::

Lep pozdrav.....mene pa zanima kako naj usposobim oziroma kam moram dodati sliko albuma da mi bo slednjo prikazovalo med samim predvajanjem skladbe....

dodajam slika za boljšo razumljivost zahtevane rešitve...

(brez slike)

(z sliko)

delfinus ::

Nalozi si program Mp3tag in potem izberi skladbo, najdi slik, ki jo hoces imet in definiraj to sliko (set cover type) kot Front Cover in shrani mp3.

lp, d.

buhti69 ::

lp,
mene pa zanima če bi kdo prodal uriginal žokec od te nokie? :)
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

evo obrno marble maze. Zadnji level je bil zariban, ampak z malo volje se vse da.

bond007 ::

Jst sm se par ur matru z 40 levelom, pol sm pa zgubu voljo... Nimam občutka i guess. LAhko da kdo kak nasvet kak naredit 40 level? Pridem skor do konca (do unga kota pred koncem, ko še lahk počivaš), ampak od tam naprej mi pa zmeri v lukno pade ;(

Edit: 40 level naret ... ampak zdej se je zataknal pri 47 :S

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

DiTi ::

Probajte še Resco Bubbles ;)

hvala DiTi super igerca, če še poznaš kako s tem akcelometrom kr povej
lahk poveš tud za kako, ko je tebi ful dobra

lp

ivanuscha ::

Hehe hud špil, nisem vedu da je accelerometer tako natančen 8-O

bond007 ::

Ja, zgleda je vse odvisno od implementacije igrce ... pri marble maze ni šans, da tkole natančno vodiš žogico, kot pri tej Resco Bubbles.

na voljo je nova adriaroute 2.30 NT

sam še imam gor tudi Touch Card Match, SudokuMaster, Asphalt 4, MicroPool, Solitaire (touch support), Far Cry 2 in še nekaj starejših igric, ki niso posebaj za s60v5. s tem da z Acelometrom nisem našel dobene druge, katera bi bila vsaj približno tako dobra.

drugače pa poglejte tukaj: http://dailymobile.se/forum/index.php/b...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DiTi ()

Pr Resco Bubbles sm trenutn v 48 levelu, je pa zdej prazna baterija. Ja nova adriaroute super dela. DiTi hvala za link.

ivanuscha ::

Kakšna pa je razlika pri Adriaroute 2.30 glede na 2.20?

a ima kdo link za Invisible shield?

Kla_Man ::

pogooglaj, takoj najdeš.

WaterBoy ::

Kakšna pa je razlika pri Adriaroute 2.30 glede na 2.20?

Novosti v verziji 2.30:

Slovenija
- kategorizacija cest prilagojena vinjetam
- novi cestni odseki
- povečana točnost hišnih številk v manjših krajih
- nove destinacije
- dodani novi površinski objekti (letališča, pokopališča, industrijski kompleksi, parki, športni kompleksi)
- popravljene prijavljene napake

Hrvaška
- dodane hišne številke v 127 mestih in ulice v 104 mestih
- terenska merjenja: Istra, Dalmacija, Slavonija, Lika...
- Novi odseki avtocest: Šestanovac-Zagvozd, Zagvozd-Ravča, Đakovo-Osijek, Velika Gorica-Buševec
- popravki vodenja in vrisani novi odseki cest
- tlorisi zgradb v večjih mestih pripravljeni za 3D prikaz (vidno na nüvi 7x5 in nüvi 8x5)

Bosna in Hercegovina
- dodana 3 mesta do ravni ulic
- popravki vodenja in vrisani novi odseki cest

Makedonija
- dodani 2 novi mesti do ravni ulic (Tetovo in Negotino)
- popravki vodenja in vrisane nove destinacije

Albanija
- prvič na karti podrobna cestna mreža Albanije
- 5 največjih mest do ravni ulice z vrisanimi destinacijami

Karta je narejena z novo Garminovo tehnologijo NT. Ta tehnologija omogoča nove funkcije karte (3d prikaz stavb, sledenje cesti v tunelih), hkrati pa je karta manjša. Nekateri starejši modeli GPS naprav formata NT ne podpirajo (eTrex Legend, eTrex Vista, eTrex LegendC, eTrex VistaC, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, CPSMAP 76C, GPSMAP 76CS).

http://navigo-sistem.hr.lin6.c-a.hr/upd...

LP

expertslo ::

mene pa nekaj zanima...
jaz sem si naloziv gor garmina ane... in sm nalozo tut mapo sam mapo sam slo/yugo.... in zdj me zanima kaj bi mogo naredit da bi mel se naprimer zravn avstrijo pac evropo... a to pol nevm mores kaj dol brisat al pa kaj... mi lahko en malo pove kk pa kaj....hvala!

rokrsla2 ::

Mene pa zanima nekaj glede GARMINA.Naložil sem si ga na telefon vendar mi ga noče zagnati.Kaj bi lahko naredil?tnx za odgovor.

mene pa nekaj zanima...
jaz sem si naloziv gor garmina ane... in sm nalozo tut mapo sam mapo sam slo/yugo.... in zdj me zanima kaj bi mogo naredit da bi mel se naprimer zravn avstrijo pac evropo... a to pol nevm mores kaj dol brisat al pa kaj... mi lahko en malo pove kk pa kaj....hvala!

Lahko pogledaš kakšno stran nazaj in mape različno poimenuješ ali pač vse naenkrat preneseš s programom MapSource. Tako naredim jaz. Izberem v MapSource najprej levo zgoraj AdriaRoute in označim v desnem oknu želene dele, nato izberem še CityNavigator in tam desno spet označim in nato cel paket naenkrat prenesem na telefon.

LP

expertslo ::

mene pa nekaj zanima...

Lahko pogledaš kakšno stran nazaj in mape različno poimenuješ ali pač vse naenkrat preneseš s programom MapSource. Tako naredim jaz. Izberem v MapSource najprej levo zgoraj AdriaRoute in označim v desnem oknu želene dele, nato izberem še CityNavigator in tam desno spet označim in nato cel paket naenkrat prenesem na telefon.

LP

aha a bi mi pa lahko dal nevm msn al pa kaj da bi se pomenla pa mi bi ti to mal razlozo itd...ce lahko no...na mail mi lahk pošleš expert.slo@gmail.com
prosim če se ti lubi...

rtmktl ::

LP,
Odlocam se za nakup mobitela in me zanima kako je sedaj z baterijami? So se problemi ali so sedaj ze dobre zraven? In pa se to, ali se pri komu ze kaj kaze, da bi baterija drzala manj casa kot je ko je bila nova? Glede na to, da drzi samo po 2 dni in da se povni takorekoc 3x na teden.
Hvala in LP,
B

Bor H ::

Baterije od začetka redne prodaje pri nas niso problem, mogoče je kaka zalutala v prvo mobitelovo pošiljko, je pa to stvar trivialnega obiska servisa.

Men baterija drži tolk k na začetku (pa sm prvi možn dan vzel mobitel, torej več k štiri mesce nazaj). Drži mi 2 dni če sm na faksu in čekiram dost po netu stvari, če je mobitel bolj kot ne samo za čekirat uro in ga ne uporabljam preveč aktivno zdrži tri dni. Največ poberejo klici pa ekranček.

veliko se pozna če imaš vkloplje umts, takrat se je meni praznil v 2 dneh ne glede na to kaj sem delal. sedaj imam gsm način in drži tudi do 4-5 dni. ob dokaj majhni porabi (predvajalnik, garmin in nekaj klicev)

4 dni zdrži, če poslušam vsak dan 2-3 ure glasbe. Da le ni ekran dolgo prižgan pa zdrži meni najmanj 3 dni. Razen igerce dosti poberejo. Tudi wlan sprazni baterijo po dveh do treh dneh.

Kaj pa je pravzaprav fora UMTS-a...kaj lahko vec uporabljam, ce imam UMTS al pa ce imam vklopljen gsm?
Torej je telefon OK?
Hvala

UMTS ti omogoča video klice in se ti proba povezat pol na 3.5g podatkovno omrežje, torej zadeve občutno hitrej letijo pol z neta.

DamijanD ::

Baterija sploh ni problem...

westeren ::

.avi + .srt ali .sub = .mp4 (ki vsebuje podnapise)

Jaz sem pretvoril že več filmov pa delajo najboljše do sedaj z odlično kvaliteto, z resolucijo 640 x 360, tako da je slika čez celi ekranček.

Evo en najbolj uporaben programček do sedaj za vse :)

ZA PRETVORIT .AVI FILM Z PODNAPISI V DATOTEKO .MP4 Z VSTAVLJENIMI PODNAPISI !!!

Program se imenuje: MediaCoder

Link za download: http://mediacoder.sourceforge.net/dlful...
Link za download codek in ga je potreba snemat v mapo z kodeki kjer je nameščen tale program: http://mediacoder.sourceforge.net/dl/ne...
(to so 3 datoteke .exe končnice)

Pa še nastavitve, kako nastavit pri pretvorbi filma imate napisane tukaj spodaj:

Audio:

Source - Auto Select
Encoder - Nero Encoder
Resample - Original
Channel - Original
Gain - 0db
Profile - Auto
Rate Mode - Target Bitrate
Bitrate/Quality - 128kbps

Video:

Mode - Bitrate Based
Bitrate - 512kbps
Format - MPEG4
Container - MP4
Source - Auto Select
Encoder - Auto Select

Picture:

Resize - 640x360
Global - checked
Crop - Disabled
Frame Rate - unchecked
Aspect Ratio - unchecked
Rotation - unchecked
Effects - unchecked

P.S.: da ne bo nesporazumov, te nastavitve so točno nastavljene le za telefon NOKIA 5800 !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: westeren ()

Hvala, tole zna bit uporabno :)

Bellzmet ::

Fino napisano. Koliko pa je potem film velik? Npr. če imamo original 700mb po tem postopku pride na telefon...?

westeren ::

Hvala, hvala, saj kdo da me pohvali :))

Npr: en divx film porabi 733 Mb ---> v mp4 pa okoli 350 Mb.
Npr: Fast and Furious 4 2009.avi --> v mp4 pa 493 Mb.

jnce ::

Samo za informacijo!
Ta mobi baje da se bo drug teden pri SiMobilu podražil (tako mi je rekla prodajalka)
Jaz si ga grem zdaj iskat in upam da mi bo dobro služil!

Zanima me kako izklopim v garmini A-gps, da se mi ne bi na internet povezoval za satelite. Hvala

roli ::

To ne storiš v garminu ampak v samemu meniju. Torej takole:
Applications -> Location -> Positioning -> Positioning Methods -> Tukaj potem odkljukaš Assisted GPS.
http://www.r00li.com

težko verjamem, da bodo podražili telfeon. Prej pocenili, pa te je htela prodajalka zasrati.
za A-GPS pa: nastavitve - telefon - nastavit. aplikacij - določ. položaja - načini določitve položaja - odklukaš strežniš. podprti GPS

Good Guy ::

Samo za informacijo!
Ta mobi baje da se bo drug teden pri SiMobilu podražil (tako mi je rekla prodajalka)
Jaz si ga grem zdaj iskat in upam da mi bo dobro služil!

prej pocenil, ker pomoje dobijo n97.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Hvala :)

Ja točno tako!
Prej sem bil u prodajalni, že naštiman da ga kupim pa mi reče, da se bodo 15. začele akcije.

LP, imam eno no dve vprasanji in sicer... kako (iz kje) dodati smile-je v sms sporocila. Torej da ga narise in ne da je samo dvopicje oklepaj in kako (kje) se preklopi med GSM in UMTS?
Drugace pa zelo zadovoljen s telefonom. Je kar fajn zadevca...
Hvala vam!
B

UMTS GSM : nastavitve - povezovanje - omrežje - omrežni način izberi samo GSM ne pa dvojni način

za smilije pa ne vem, ker jih ne uporabljam

Smajlijev ni. Bedno ampak jebi ga. Za 3G/navadno pa stisno tam na ekran pod uno dodatno tipko da se ti takšno malo okno odpre ko ponavadi prikazuje zgrešene klice in sms-e pa klikni pa tiste dve puščici in ti odpre menu za nastavitev omrežja in pod prvo opcijo izbiraš. :)

lassser ::

Zanima me nekaj glede GPS-a. Naložen imam program Garmin ampak mi ne dela. Slišal sem da bi si baje naj naložil neke mape, da bi to delovalo. Zanima pa me kje si moram te stvari naložiti in kam v telefon jih moram potem spraviti? In tudi ne najde GPS naprave saj jo išče prek bluetooth-a ta telefon pa ima vgrajen GPS.Kako naj odpravim to težavp? Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lassser ()

mosnik ::

Mal si preber poste pa boš najdu odgovor že 100 krat blo napisan
danč

Zanima me, katero torbico/etui predlagate za 5800 XM (glede na to, da je ni več v paketu)?
Ter katero zaščito za ekran?

lassser ::

A mi ne morte povedat? Kr nikjer ne piše to use kar sem js uprašal? Nevem al je tok težko razložt...kr tle je 29 strani :)...???
««
29 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37487104 (45119) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402724 (2146) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24237004 (18159) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011507 (5690) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113248 (12489) bond007

Več podobnih tem