» »

Računalnik ne gre v "Full Load"

Računalnik ne gre v "Full Load"

AvtoR ::

Imam nov račumalnik (Vista Business, Intel Q9300, Gigabyte ep45-ds3 Bios F9, 4Gb rama.
Imam malo nenavaden problem (sumim na problem s ploščo):
ne glede na to kateri koli program poženem ki intenzivno procesira je skupni nivo obremenitve procesoraj cca 30% (render, Prime 95, videocode itd) Ali je to normalno?
Temperatura procesorja v idle je 28°C pri obremenitvi pa cca 40-45°C. Ne glede na to kako nastavim v biosu obrate procesorskega hladilnika se le ta vedno vrti z 1080 obrati (???).
Poskusil sem z različnimi nastavitvami biosa, kjer sem izklopil napredne načine varčevanja pa nobenega efekta.
Imam občutek da mi mašina dela samo s polovičnimi zmogljivostmi.
Je imel kdo podobe problem?

jest10 ::

Je normalno, ker uporabljaš programe, ki znajo izkoristiti le 1 jedro procesorja.

Govorim o programih ki znajo uporabiti več jeder, konkretno Archicad 12.
Pri programih ki znajio uporabiri samo en procesor, pač enega samega obremenijo 100%,
skupna obremenitev je v tem primeru 25%. To mi je čisto logično!
Pričakoval bi da pri programih, ki podpirajo multiprocesiranje skupna obremenitev procesorja dosega vsaj 70%.
Tako pa delajo vsi štirje procesorji pri skupni obremenitvi cca 30%.Imam občutek kot da procesor preklopi
v varčni režim da se ne bi pregrel. Moti me namreč da se obrati na stock kulerju ne regulirajo kot bi se morali,
ampak dela s konstantnimi 1080 obrati, kar se mi zdi malo za tako mali hladilnik!!!
Praktično mi še ni uspelo vseh procesorjev obremeniti 100% za več kot le nekaj sekund,
pa čeprav sem prižgal več programov ki normalno 100% obremenijo procesor.
Kak bug z power managementom ali kaj podobnega????

Urc ::

Probaj s tem.

Probal tole s OCCT. Po 7 sekundah full loud-a se program izklopi in javi "CPU too hot".
Sicer je temperatura izklopa nastavljena na default, to je 70°C.
Očitno je nekaj narobe z regulacijo vrtljajev na stock kulerju in se procesor pregreva.
En hladilnik je že bil zamenjan, ker ga plošča sploh ni zaznala, temu pa ne dela regulacija.
Ne vem ali je kaj narobe kaj z regulatorjem na plošči, ali pa je tudi ta hladilnik fuč!

Pentium ::

Mislim, da je matična zanič. Mogoče pa je treba samo BIOS posodobiti.

Bios na plošči je zadnji, tako da bo comp romal na servis!

bluefish ::

Poskusi Cinebench in s pomočjo Task Managerja, ki ga predhodno odpreš, spremljaj obremenitve jeder.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Mislim da moram na servisu najprej rešiti problem z regulacijo stock coolerja. Na servisu so že nakazali možnost, da je odpopvedal kontroler vrtljajev CPU fan-a.

bluefish ::

To pa vsekakor najprej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
578774 (7593) Pro_moted
»

navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9625268 (21250) PrimozR
»

Sami problemi z navijanjem 4-jedrnika

392588 (1720) Fr33man
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729032 (6431) Vuli
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33322092 (13242) DJ MartiNi

Več podobnih tem