Forum » Pomoč in nasveti » Nov sistem, v večini novih iger črna slika
Nov sistem, v večini novih iger črna slika
barakus ::
Znancu sem nabavil nov računalnik in sedaj se soočava s čudnim problemom. Namreč ko poženem določene igre (npr. Heroes of Might and Magic 5, Crysis) se v momentu, ko bi grafična morala začet renderirat grafiko, monitor preprosto izklopi (gori oranzna lucka kar pomeni da ne dobiva vec signala?) in potem morem PC resetirat, da pride nazaj slika. Včasih se to ne zgodi takoj, ampak čez 30 sekund npr.
Kakšne druge igre (npr. Warcraft3) pa delajo cisto normalno tudi cel dan.
Sistem ima 4GB rama, 3Ghz dual core athlona, HD 4850, Win XP 32bit. Driverje od grafike sem ze nekajkrat updejtal, samo je stvar se vedno enaka (trenutno mislim da so 8.8).
Kaj bi lahko bil vzrok tem tezavam oz. kako bi ga odkril? Sem poskusil googlat pa nisem našel česa podobnega...
Kakšne druge igre (npr. Warcraft3) pa delajo cisto normalno tudi cel dan.
Sistem ima 4GB rama, 3Ghz dual core athlona, HD 4850, Win XP 32bit. Driverje od grafike sem ze nekajkrat updejtal, samo je stvar se vedno enaka (trenutno mislim da so 8.8).
Kaj bi lahko bil vzrok tem tezavam oz. kako bi ga odkril? Sem poskusil googlat pa nisem našel česa podobnega...
Z driverji je bilo isto tako s starimi kot novimi. Windows je pa bil nameščen 1 mesec in to se dogaja od samega začetka :/
blackbfm ::
Grafično kartico daj v drug računalnik in testiraj. Če bo tam isti problem potem uveljavi garancijo.
Tac20 ::
Men se je to danes zgodilo 2x pri PES 6 ki, amapak samo pri tem špilu, kr ugasne se monitor sred igranja, crysis dela normalno. Imam pa 4870, mogoce kej serjejo pa bojo porihtačl z driverji.
Alessio983 ::
ja to so pa nove atijeve ... , kolega ima tudi težave , samo da jih je nekako odpravil z najnovejšimi gonilniki za grafično , in plato , samo še vseeno ni to to
LP
LP
Pyr0Beast ::
Grafa konektor za napajanje ima priklopljen ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Ja ima. Zanimivo da ene igre res ful hitro oz. takoj to povzročijo, druge pa sploh ne. Mi deluje bolj softwareski problem, ker se ne pojavlja vedno.
A obstaja kakšen program za stestirat, če se pregreva? Sem probal atitool pognat pa se ne zažene pravilno, ampak zmrzne in se ne prikaže okno (imam res nesrečo). Pa sistem je drugače zdrav, nič virusov pa spyware-a.
A obstaja kakšen program za stestirat, če se pregreva? Sem probal atitool pognat pa se ne zažene pravilno, ampak zmrzne in se ne prikaže okno (imam res nesrečo). Pa sistem je drugače zdrav, nič virusov pa spyware-a.
Pyr0Beast ::
Probaj 2 različici prime95, če se stvar usuje je nekaj narobe z ramom ali procom.
Some nanoparticles are more equal than others
jan01 ::
Imaš slučajno matično s nvidiinim naborom?
Kater napajalnik?
Imaš directx posodobljen? najnovejša verzija directx
Pa ne bi bilo napačno imet visto 64, saj bi pri takem računalniku delovalo bolje...
Kater napajalnik?
Imaš directx posodobljen? najnovejša verzija directx
Pa ne bi bilo napačno imet visto 64, saj bi pri takem računalniku delovalo bolje...
Myrel ::
Na garancijo, pa naj ti dajo nvidio notr, o teh težavah pri atiju js govorim, pri frendu je bil enak primer, pa še v eni drugi igri podoben, risasta slika, kocaksta grafika, tega pri nvidii nikoli ni blo. Drugače pa directx ;)
aja, pa pozabil sem na nenehno zapiranje igre same od sebe.
aja, pa pozabil sem na nenehno zapiranje igre same od sebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Myrel ()
Matična plošča je asus M2N-SLI, napjalnik je nek LC 550W, directxa nimam najnovejšega (grem sedaj sprobat).
Glede Viste pa... rajši bi se ji izognil, razen če bi bila to rešitev problema.
Glede Viste pa... rajši bi se ji izognil, razen če bi bila to rešitev problema.
Danes sem namestil na novo windows xp na en drug disk in tukaj je problem enak. Bom sprobal še z Visto in če bo tam podobno bom nesel na garancijo.
Ali bi to bil lahko problem, da je nvidia chipset? Ko sem kupoval sem se pozanimal pa ni nikjer pisalo kaj proti radeonom na nvidia chipsetu...
Ali bi to bil lahko problem, da je nvidia chipset? Ko sem kupoval sem se pozanimal pa ni nikjer pisalo kaj proti radeonom na nvidia chipsetu...
Z Visto 64 je isto. Moj zaključek je, da je problem v grafični kartici ali pa matični plošči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Radeon 4870 - problemi z driverjiOddelek: Pomoč in nasveti | 5437 (2500) | dziht |
» | ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Strojna oprema | 60620 (24858) | Galaxy |
» | Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2072 (1082) | The Player |
» | "Štekanje" menija v Crysis-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1242) | Kristjan15 |
» | Nov komp...vprašanje za driverje...Oddelek: Strojna oprema | 1370 (1235) | Yoxi |